Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktor Úr/ Nő!
A Nőgyógyászom elküldött genetikai trombózis vizsgálatra, mivel hajszáleresek, visszeresek lábaim, amiket jelenleg kezelnek scleroterápiával és fogamzásgátlót szedek (belarát) kb 10 éve. A hajszálerek egyenlőre csak esztétikai problémát okoznak. A vérvizsgálat eredménye:
MTHFR C677T és a
PAI-1 gén 675 4G/5G poliformizmusa HETEROZYGOTA az
V. alvadási faktor Leiden mutációja, a Cisztaionin béta-szintáz gén 844ins68 mutációja és a Prothrombin G20210A mutáció NORMÁL.
Kérdésem: szedhetem e ezekkel az eredményekkel továbbra is fogamzásgátló tablettát vagy nem a trombózis veszélye végett? Előre is köszönöm válaszát?
Kedves Katalin !

A heterozygositások miatt van valós thrombosis veszély, de nem nagy. Nem kell tennie a sportos életódon kívűl semmit.

Üdvözlettel:Dr. Blaskó György

Prima Medica Egészségközpontok