A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr/nő!

17éves lány vagyok és lassan 3 hónapja megvannak duzzadva a nyirokcsomóim a nyakaom illetve a fülem mögött amik fájdalmatlanok de a legnagyobb kissé és azt hiszem tömött tapintású.Lázam nincs.Pár héttel

a nyirokcsomók megjelenése után kimozdultam és fogyasztottam minimális mennyiségű alkoholt.Ezt követő napokban nagyon nehezen nyeltem és a torkom is fájt ,na meg az egyik nyirokcsomó a nyakamon még nagyobbra duzzadt.Ekkor nagyon megijedtem és rohantam a háziorvoshoz.Aki vérvételre és szerologiai vizsgálatokra kuldott.A vérvételem nem mutatott ki gyulladást és a fehérvérsejtek is rendben voltak.Egyedul a májfunkciós értékeknél voltak minimális emelkedések illetve megállapították hogy vashiányom van.A szerológiai vizsgálatokból megállapították,hogy valószínűleg friss Ebstein-Barr vírusom van az IgM és az igG antitest pozitivitása miatt.Ezután a háziorvosom biztonságkedvéért elküldött nyaki ultrahangra ahol találtak egy pár 2-4mm nagyságú nyirokcsomót és egy nagyobbat a jobb állkapocs szögletben max 7-8mm kis átmérőjű megnagyobbodott nyirokcsomót.Vélemény:'Megnagyobbodott reaktív nyirokcsomók .A nyakon patológiás nyirokcsomó egyéb körülírt képlet nem látható.Ezutan saját magam nyugtatására elmentem egy Hasi UH-ra is ami teljesen negatív lett.A nyirokcsomók azóta is elég nagyok.A háziorvom eléggé ellenezte hogy hematológiára menjek.Így magamtól

mentem oda is.Ott aztán tapogatták a nyirokcsomóim és a többi testrészemen is de máhol nem találtak megnagyobbodott nyirokcsomót.A hematológus szerint is feltehetően vírus miatt alakult ki.További vizsgálatot senki nem javasolt.De én azonban még mindíg aggodom híszen 3 hónapja nyirokcsomók vannak a nyakamon.Jelenlegi állapotom:néha kicsit szédülök és fáradékony vagyok de egyéb tünetek nincsÖn szerint is belenyugodhatok és nem kell további kivizsgálásra mennem ?Sajnos mindíg a legrosszabbra gondolok .
Kedves Merkl Vivien!

Ez a vírus sokáig marad a szervezetében, de meg fog gyógyulni.Lényeges, hogy a máját ne terhelje. (gyógyszer, alkohol, drog, zsíros ételek) "C" vitamin, szabad levegőn tartózkodás,séta, úszás stb.ami segíti a gyógyulást.kb 2 hónap elteltével ismételt májfunkció és vérkép kontroll javasolható.

dr. Szélessy Zsuzsanna
dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász

Hírek

A vérszegénység tüneteit nem mindig könnyű felismerni

A vérszegénység tüneteit nem mindig könnyű felismerni


További részletek
Várandósság trombózishajlammal – mire figyeljen a kismama?

Várandósság trombózishajlammal – mire figyeljen a kismama?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA