A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Professzor Úr!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 10 hónappal ezelőtt volt egy trombózisom a jobb oldali vena subclaviaban. Igazából úgy kerültem a sürgősségire, hogy a kulcscsontom környékén lett egy duzzanat, semmi fájdalom, semmi kardagadás, erek elszíneződése, teljesen normális fizikai állapotban voltam. Az uh. alapján (felvetődik trombusképződés gyanúja- ez volt a papíron és egy kissé magasabb D-dimer szint:0,669) tovább vittek Veszprémbe, a sürgősségire,ahol Ct vizsgálatot végeztek.3-szor vittek vissza, plusz hívtak egy uh-s orvost, hogy véleményezni tudják az eredményt.(nem voltak biztosak abban, amit láttak.) 3 hónapig injekcióztam magam, azóta Xarelto 20 mg-os tablettát szedek. Genetikai vizsgálatok megtörténtek, minden eredményem negatív, a protein c értékem volt egy kicsit magasabb, 173, de azt mondták, az nem probléma. Az eset előtt egy héttel nekifutásból csináltam egy elfuserált "tigrisbukfencet" a hagyományos tornaszőnyegen a lányomék iskolájában, nem tettem le a kezem, mikor fel akartam állni utána,a lábaim "kimentek" alólam, de fájdalmat nem éreztem. Fogamzásgátlót szedtem akkor, 11 év kihagyás után 2 és fél hónapja akkor, és közben váltanom kellett egy erősebbre, ezt akkor 2 hete szedtem. A Ct vizsgálat végülis trombózist állapított meg, ami 5 nap után az Uh. szerint már sehol sem volt. Azóta több helyen is jártam az eredményeimmel, az orvosok többsége azt is felvetette, hogy lehet, hogy nem is trombózis volt, hanem egy vérömleny. Sajnos a legelső Uh. kép nincs meg sem a pápai, sem a veszprémi kórházban (ezt több érsebész is kérte volna ). Mostanra sikerült a Ct felvételemet Cd-re kiíratni a vp-i kórházban.Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni azt, hogy van-e lehetőség Önöknél (és van-e értelme, jelentősége) megnézetni Önnel, vagy egy illetékes orvossal a felvételt, hogy valóban trombózisom volt-e vagy sem, illetve így utólag lehet-e rekonstruálni ezt az egészet? A gyógyszerszedés szempontjából szeretném ezt kérdezni, mert a hematológus orvos, akihez járok nem ismeri el,h. trauma okozta ezt az egészet. Nem vagyok túlsúlyos, nem dohányzom, vérnyomásom normális, a családban nem volt trombózis, addig sokat sportoltam, 39 éves anyuka vagyok két kislánnyal, akit ez az egész nagyon megviselt és igazából azóta nem merek "élni", a sporttal is leálltam és lassan a családomat is "kikészítem" ezzel, főleg mióta a mellékhatásokat is elolvastam. (sokáig inkább meg sem néztem a tájékoztatót)Ön szerint ezek ismeretében meddig kell a gyógyszert szednem, erre is volt mindenféle variáció: 3 hónap injekció, 6 hónap injekció, 3 hónap injekció, 3 hónap gyógyszer, 8-9 hónap gyógyszer (érsebészek szerint), a hematológus pedig igazából nem mond semmit, csak utazzak fel 3 havonta Pestre az újabb receptekért, vérvételre, ahol eddig hála Isten rendben volt minden.

Bocsánat, hogy ilyen hosszan írtam le a problémámat, remélem a lényeg belekerült a levélbe.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.
Kedves Krisztina,

Elnézését kérem, de sokkal tisztábban látnék, ha személyesen olvashatnám el a leleteit és hallgathatnám meg Önt. A jelenséget így én sem nagyon tartom trombózisnak. Kérem keressen fel.

Dr. Blaskó György

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA