Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Prof. Dr. Blaskó György !
A férjemmel 3 éve szeretnénk babát, és jelenleg 3 sikertelen beültetéssel vagyunk a hátunk mögött. Minden kivizsgálást elvégeztem, még olyanokat is amit az adott meddőségi centrum nem kért. Mivel sok kismamától hallottam róla, hogy egyikük, másikuk vérhigítót kap a beültetést követően - ezáltal is megtámogatva a terhességet - ezért megnézettem az erre irányuló vv-i panelt. Az eredmények a következők:
Faktor V: normál,
Faktor II: normál,
MTHFR: heterozigóta C677T, normál A1298C
Homocisztein: <2,07
A kérdesem az lenne, a fentiek alapján, van -e rá esély , hogy ezen értékek kihatással vannak a beágyazódásra, terhességre? Kaphatnék- e esetleg clexant, vagy fraxiparint a következő beültetésemnél? Vagy mindezekkel nem érek semmit mert nem indokolt? Köszönöm megtisztelő válaszát! Martina
Kedves Martina,

Kérdése nehéz és személyes. Kérem, hogy az összes leletével - bármilyenek is - keresse fel a Trombózisközpontot!

Egy örökletes alvadási zavara azért van, mégha az nem is nagyobb thrombosis veszéllyel.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György

Prima Medica Egészségközpontok