A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kérdése
Tisztelt Doktornő, Doktor úr !
2015. novemberében egy 4 órás mély altatásos orrműtétem volt. A műtéti időből 45 perc vérzéscsillapítással telt. Műtét után egy nappal trombózissal kerültem kórházba. 2 x 15mg-os Xarelto-val kezdtem, három hét után 1 x 20mg-ot szedek. Volt egy trombus ágyékban és egy lábszárban. Trombózis központba májusban kell jelentkeznem. Ezen kívül nem sok információt kaptam a kórház elhagyásakor. Kompressziós harisnyát azóta is használok. A kérdéseim: meddig kell a harisnyát használnom. A lábdagadás nem drasztikus de minden nap kicsit duzzadtabb a másikhoz képest. Ez még normális, ha szerdán leszek 10 hetes? Milyen megterhelésnek tehetem ki ? Esetleg 1 órás aerobik edzést is végezhetek már? Többször enyhe szúró fájdalmat érzek ágyékban, ez még elfogadható ? Nyáron több órás autó utat már bevállalhatok ? Esetleg ha repülni szeretnék mi a teendő, persze ha szabad. Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel: P. Mariann
Kedves Mariann !
Az előjegyzett időpont a thrombofilia vizsgálat vérvételére vonatkozik, amikor is előtte vissza kell térni LMWH-ra. Kérem, hogy a kérdéseinek megválaszolására mielőbb korábban jelentkezzen a Trombózis Központban, mert ennyi kérdést írásban nincs módom megválaszolni.
Üdvözlettel:Dr.Blaskó György

Hírek

Fogamzásgátlót szedne? Ezt a vizsgálatot ne hagyja ki!

Fogamzásgátlót szedne? Ezt a vizsgálatot ne hagyja ki!


További részletek
Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?

Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat