Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Bánkuti Gusztáv
Tisztelt doktornő/Úr

Paroxizmális pitvarfibrillációm van és Icd beültetve 3 éve kamrai tachycardia miatt. Legutóbb a PF arány 7 % volt. Alvadásgátló kellett, beállítottak syncumárt eddig sikerrel, legutóbbi INR érték 2, 7

2 hete voltam kardiológián ahol mondták, hogy vannak már modernebb gyógyszerek is, felírtak 20 mg Xareltót/nap. Elfogadtam, semmit sem tudtam a gyógyszerről. Utánanéztem, inkább csak hátrányokat olvastam róla előnyként leírva, hogy nem kell INR vizsgálat. Így viszont nem fogom tudni hogy állok alvadásilag.Ráadásul olyan cikkek is megjelentek, amik rémisztőek a NOAC kérdésben. Receptem van, de még nem merem szedni az új gyógyszert. Mit lehet erre mondani szakmailag ? Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Bánkuti Gusztáv !

A Xarelto biztonságos, nincs jelentős étel és gyógyszerinterakció ! Ami a riogatásokat illeti jelentkezzen be a Trombózis Központba a leleteivel és megbeszéljük.

Üdvözlettel: Dr. Blaskó György



Orvos válaszol


Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA