A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr.( Nő, Úr) 27 éves vagyok. Érdeklődni szeretnék hogy a jobb lábam be volt dagadva olyan szinten hogy már a bokámat, és a lábujjaimat sem tudtam mozgatni de elszíneződve nem volt nehéz volt a járás. Voltam vele orvoshoz ahol a vérkép alapján haza küldtek mert a DDIM: 224 ng/ml volt , de 3 nap múlva sem szűnt meg a fájdalom és a nehéz járás, így visszamentem az ügyeletre. ahol azonnal befektettek semmiféle vizsgálat nélkül úgymond , mert a duplex vizsgálat során nem jártak sikerrel mert nem tudták elvégezni mivel annyira fájt a vizsgálat. Rá két napra megismételték a vizsgálatot miközben kaptam az injekciót a hasamba a második duplex vizsgálat sikerült állítólag és egy hónapja lassan szedem a warfarin tablettát elmentem egy magán orvoshoz is ez ügyben ő azt mondja nem hiszik abban h ez trombózis lenne a DDIR leletem miatt főleg, de most sem 100%- os a lábam nehezen megy a járás térd hajlatnál a vádlinál és a bokámnál fáj ha rendesen szeretnék lépni 2 hónappal ezelőtt nagyot estem a csúszós úton. A magán orvos szerint lehet valamilyen gyulladás pl : ín, vagy izom. Ön(ök) szerint ez valóban trombózis,vagy félre kezelnek? A válaszukat érdeklődve, és köszönettel várom. Tisztelettel: Rafael
Kedves Rafael,
Ha Duplex Doppler vizsgálat negativ, aolyan lenti vénáknál már elég megbízhatatlan az UH....lehet hogy nincs baj csak rádulás. A DDimer vizsgálat is negativ (igyaz, hogy az szokott fals-negativ is lenni) Mindenképpen látnom kéne a lábát, meg kellene egy rendes UH vizsgálatot csináltatnia a bokája körül és a térdhajlatban, mert lehet, hogy az egésznek a hátterében egy ugynevezett Baker-cysta van, amit egyszerű kivetetni.
Látatlanban csak ennyi...
Üdv
Dr. Blaskó György

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat