Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Prof Dr Blaskó György!
tisztelettel kérem válaszoljon kérdésemre
idén július másodikától 5 napig hasba vérhigítót majd a sincumár mite 1mg os tablettát kell szedjek mert ptvarfibrillációm volt bicuspidalis insuff mitralis prolapsus alapbetegségem van mely eddig nem ígényelt gyógyszeres kezelést a pitvarfibrilláció ügyeletből hazaengedve másnap magától elmúlt most vérnyomáscsökkentőt és betaloc zott 1 szemet szedek Tervalon 1 szem 50mg ot is
INR most 2,3 5 szem azaz 5mg mite tabletával voltam kardiológián ott jövőhónapra katétert írtak elő esedékes mert romlott az érték a bal pitvar 66 os értéke tavalyhoz 72 lett hamarosan és a vizsgálati eredmény függvényében szívműtét várható
az orvos azt mondta holnaptól az 5 szem mitét hagyjam abba hisz elmúlt spontán a fibrilláció akkor nem kell szedjem és egyszerűen hagyjam el a véralvadásgátlót nem szükséges és felesleges mondta
kissé ideges vagyok hogy lehet e így egyik napról a másikra elhagyni a sürgősségin akkor mikor a 130 as pulzussal bevitt a család nem nézték csak azt hogy ne legyen a későbbiekben gond szedjem a gyógyszert a kardiológus ahol müteni fogják a szívem ha kell majd nem látja indokoltnak a további szedését
lehet ilyet? nem lesz bajom? 55 éves nő vagyok vérnyomásom a tervalon mellett is néha 140/85 de a pulzusom azóta rendben van s sokat idegeskedek és feszült is vagyok amióta történt velem ez bevallom félek
egy hónap múlva lesz a katéterezés szeretném megérni túlélni és betartom az orvos utasítását és ha kell elhagyom mivel tejcukorérzékenységem miatt is az 5 szem úgy érzem terhel tüneteket okoz és boldog vagyok ha nem kell szedni mivel csak gyümölcs és zöldség volt a főétkem és most hónapokig nem ehettem semmit mert a házi orvos a rossz inr miatt azt mondta ne ne egyek szinte semmit ettem ami egészségtelen kenyérféle krumpli kis száraz hús és pici zöldség és gyümölcs vagy alig hogy beállítódjon az érték-mégis félek nem lesz e bajom így egyik napról a másikra elhagyni
köszönöm szépen ha időd szán rám és válaszol csupán annyit hogy nyugodtan egyik napról a másikra abbahagyható vagy mire számítsak lehetnek e tünetek és mik mire mit figyeljek magamon ha elhagyom a gyógyszert
köszönöm szépe és nagyon jó egészséget minden jót és további jó munkát és erőt kívánok Önnek Önöknek tisztelettel hálásan megköszönve hogy elolvasta és válaszra méltat S Éva
Kedves Éva !

Nem értek egyet a Syncumar elhegyásával! Legalább a katéterezésig és még utána addig szedje, amig az eredményeit nem látom: jelentkezzen be a Trombózis Központba. Sokkal nagyobb biztonságban lesz INR 2-3 között!. A fentieket nagyon komolyan írtam!!!!

Dr. Blaskó György

Prima Medica Egészségközpontok