A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!

2,5 éve nem sikerül teherbe esnem, volt 3 inszeminációnk is, és most készülünk a lombikra. Rengeteg vizsgálaton voltunk már, és egy kezelt inzulinrezisztencia mellett most kaptuk meg az első leletet, ami a normálistól eltérést mutat.

Férjem: Faktor V heterozigóta, Faktor II. normál, MTHFR C677/677T heterozigóta, A1298/1298C heterozigóta
Én: Faktor V, Faktor II, MTHFR C677 normál és MTHFR 1298C/1298C homozigóta.

Kérdésem, hogy ez lehet-e oka annak, hogy nem sikerül teherbeesnem, és javasolja-e a lombik kezelés alatt valamilyen vérhígító használatát, és ha szükséges, személyes konzultáción ezt fel is írná-e nekem. Emellett milyen vitaminokat javasolna? Ennyi mutációval nagyobb az esélye, hogy beteg gyermekünk szülessen? Rosszabbak az életkilátásaink, mint normál esetben? Két hét múlva altatátos műtétem lesz, és azt olvastam, hogy MTHFR mutációval egyes altatások problémásak lehetnek. Igaz ez?

Köszönettel,
Sz. Katalin
Kedves Sz. Katalin.
Áttekintve a küldött leleteket önnél van egy MTHFR homozygota polymorfizmus: erre mindenképpen jó lenne véralvadási oldalról is felkészülni a terhességre.
A gyermeke is biztosan ilyen lesz, de annak is van 1/8 esélye, hogy férjétől az V faktorLeiden mutációt is örökli. Ezt azért a gyermek serdülőkora táján ki kell vizsgálni. A teherbeesés sikertelensége - sajnos -nem csak a véralvadáson múlik, de befolyásolhatja.
Kérem, jöjjön el rendelésemre, és a terhességhez szükséges lépéseket a véralvadási oldalról megtesszük. Hasonlóan meg tudjuk beszélni a műtétre való felkészülést is.
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat