A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr.
Esetemben a duplex uh alkalmával a bal láb poplieo - cruralis szakaszának mélyvénás trombózisa igazolódott.
1 hetet törtöttem kórházban, majd gumiharisnya társaságában hazaengedtek. Másnap reggel nem tudtam felkelni az ágyból, forgott velem a szoba. A kórházba történő visszaszűllításomat követően BPPV -t (belső fül kristály eredetű ártalmatlan szédülés) diagnosztizáltak és ismét hazaküldtek. A szédülés 3 hét alatt - speciális gyakorlatok végzésével-rendeződött. Történt azonban még egy dolog: Az ágyra történő lefekvéskor rövid kis nyilalást éreztem a bal halántékomban és a szememben, majd ezután kissé elzsibbadt a bal arcfelem. Ez viszonylag hamar elmúlt, azonban visszamaradt egy kis szellemképes (dupla) látás. Ha olvasok valamit, akkor az adott sor felett halványabban ugyan, de látom ugyanazt a sort (enyhén térhatású). A teljes képhez hozzátartozik, hogy régebben volt egy radiális keratotómia műtétem, ezért a szemem eddig sem volt tökéletes, azonban dupla látásról eddig szó sem volt. Én két dologra gondolok: 1) volt egy mini-stroke (esetleg az oldódó vérrögből levált egy kis rész) 2) a BPPV-nél jelentkező szemtekerezgés következtében megsérült az egyik szemmozgató ideg. Lehet alapja ezeknek a laikus/naív elképzeléseknek?
Lenne kérdésem a vérröggel illetve a keletkezéssel kapcsolatban is: Pusztán az a tény, hogy valaki keveset mozog és keveset iszik (ülő munka) okozhat-e ilyen betegséget (42 éves vagyok), vagy mindenképpen valamilyen genetikus okra/ esetleg daganatos betegség jelenlétére kell gyanakodni? Hogy lehet kimutatni a daganat helyét. (egy orvos ismerősöm azt mondta, hogy az én esetemben a trombózis helye tipikus, még csak egyszer jelentkezett, ezért nem a daganat az első amire gondolni kell. Szerinte az átélt élmények hatására pánik rohamaim vannak, szedjek frontint és ne foglalkozzak annyit magammal)- oké, de a szellemképes látás aggaszt egy kicsit. Végezetül egy utolsó kérdés: Várható-e a vérrög teljes feloldódása (állítólag kb 6 hónap) és mi történik a vénabillentyűvel. Valóban nem fog működni és mindig dagadni fog a lábam? Nem lenne-e jobb elkötni a vénát?
Türelmüket és megtisztelő válaszukat előre is köszönöm, tisztelettel: Szabó Péter

IMegtisztelő válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelt Szabó Péter!

Valamennyi rosszindulatu daganat korai sátiumában megjelenhet a mélyvénás trombózis.
A rákszűrő vizsgálatok, ha semmi panasza nincs,akkor mellkas röntgen, hasi ultranag vizsgálat, urológus végezte prosztata vizsgálat és székletből történő vér kimutatása.
Amennyiben panasza van, vagy a fenti vizsgálatokkal felvetődik a gyanu, akkor arra a szervre vonatkozóan a vérből is néznek tumor markereket, meg speciális képalkotó és endoscópos vizsgálatokat.
Üdvözlettel:Dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek




További részletek
Teendők és vizsgálatok agyi érkatasztrófa után

Teendők és vizsgálatok agyi érkatasztrófa után


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat