Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktornő!

Sajnos egy hónappal ezelőtt a terhességem 6. hónapjábn meghalt a kisbabám.Azóta elvégetrettem egy trombózishajlam-szűrést, amire a következő eredmények jöttek ki:MTHFR C677T 1. allél: normal, 2. allél mutáns genotípus:heterozygota
MTHFR A1298C mindkét allél normál, a genotípus normal,
V. alvadási faktor Leiden mutációja: mindkét allél normál, genotípus:normal,
Prothrombin G20210A mutáció: mindkét allél normál, genotípus:normal
Érdekelne, hogy ennek mi a jelentése, ill. lehet-e így gyermeket kihordani, kell-e gyógyszert szedni, vagy szúrni magam?Sajnos a méhlepény szövettani vizsgálata 6 hét óta sincs kész a kórházban!Köszönettel várom a válaszát!
Kedves Andrea!

Mély részvétem a gyermeke elvesztése miatt!. Azt kell azonban mondanom,, hogy a magánál észlelt MTHFR C677T heterozygositas a magyar népesség 40%-ában megvan és ennek ellenére normálisan kihordják a terhességet. Önnek ez az alvadási zavara biztosan nem okozhatta a terhesség megszakadását. A méhlepényi szövettani vizsgálathoz, kérem, ragaszkodjon, mert az sokat jelent értő doktoroknak. Önnek úgyis ajánlott e sajnálatos esemény után fél évig várni a teherbeeséssel, addig viszont a hiányzó vizsgálatokat el kellene végeztetni a Trombózisközpontban!

Szívesen látjuk

Dr. Blaskó György

Prima Medica Egészségközpontok