Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

2012.aug.-ban a masodlagos ágban tüdőembóliát allapitottak meg,syncumart szedek és az INR érték tartósan az elvárt szinten van.A genetikai vizsgálat heterozygota státuszt állapitott meg.Fiatal ember lévén aktiv,sportos életet élek,igy szeretném a syncumár szedését elhagyni,amint az lehetséges.A kérdésem az,hogy minek kell megekőznie a gyógyszer elhagyását,hogyan kell történnie,stb.Megjegyezném,hogy a te-t \"kisfokúnak\"minősitették és semmiféle panaszom nem volt abban az időben amikor az kiderült.Hónapokkal korábban volt 2-4 hetenként visszatérő mellkasi fájdalmam,de a CT vizsgálat időszakában panaszmentes voltam.Köszönettel Varga Pétar/33-éves ffi./
Kedves Varga Péter,

Köszönöm a bizalmat. Sajnos a leírásból nem derül ki, hogy mire heterozygota statusu Ön? A heterozygotaság azt jelenti, hogy két génváltozatból (mondjuk az egyik a kékszeműség, a másik a barnaszeműség: ön mindkét génnel rendelkezik, (de mivel a barna a domináns, ezért valóságban a szemei barnák). Mire vonatkozik a heterozygotasága?

Ha valóban volt bármekkora tüdőemboliája és egy thrombosis génre - van több is - nézve heterozygota (tételezzük fel) akkor is pár évig szedni kell a Syncumart és INR 2-3 között kell lennie.

Elméletben nem kell Önnek élete végéig szedni, de a gyógyszerelhagyását részletes vizsgálatoknak kell megelőzniük! Lehet még gondolkodni másfajta gyógyszer szedésén. Ha gondolja, keressen fel a rendelésemen, nézzük át a lehetőségeket.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György

Hírek

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön


További részletek
Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA