Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Szélessy Zsuzsanna Doktornő!
19 éves nő vagyok, öt hónapja mélyvénás trombózissal kórházba kerültem, azóta syncumart szedek. Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy okozhat-e a gyógyszer vashiányt, és ebből kifolyólag hajhullást, mert nekem erősen elkezdett hullani a hajam, amióta ráállítottak a gyógyszerre. Ez esetben lenne-e lehetőség más gyógyszerre való átállásra, vagy van-e valamilyen más lehetőség? Válaszát előre is köszönöm!
Török Annamária
Kedves Annamária!

A Syncumár csak átvitt értelemben csinál vashiányt, vashiányos vérszegénységet úgy, hogy vérzékenyebbé teszi az embert és a menstruációs vérzés, vagy orrvérzés erősebb lesz.

Önmagában a Syncumar nem csinál vashiányt, de ritka mellékhatása lehet a hajhullás.

Amennyiben a hajhullás oka a vashiány, úgy azt pótolni kell és a Syncumart tovább szedheti. Ha a vasanyag ccseréje rendben van és nem vérszegény, akkor a Syncumár bűnös lehet! Természetesen van más alvadásgátló gyógyszer, amire át lehet állítani.

Várom rendelésemen, hogy megtaláljuk a megoldást.

Üdvözlettel:

dr. Szélessy Zsuzsanna

Prima Medica Egészségközpontok