Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt, Dr nő! Nekem 32 a trombocita számom, szedek májvédő kapszulákat és cékla levet is iszom! 3 éve abszinens vagyok! Most már jó a vérképem, de alacsony maradt a trombocita számom! Szeretném kérdezni, hogy még mivel lehetne ezen javítani? Tisztelettel! Nagy imre.
Kedves Nagy Imre!

Leírtak alapján felmerül ,hogy Önnél alkohol okozta májkárosodást , következményes lép megnagyobbodást találtak. Ezen eltérések eredményeként gyakran alacsony trombocita ill. fehér- és vörösvérsejt számot észlelünk l Májkímélő diéta betartása fontos. Időszakosan vérkép ellenőrzése javasolt, romló értékek esetén újabb vagy további vizsgálatok válnak szükségessé.
Nagy imre

Dr. Ercsei Ibolya

hematológus

Prima Medica Egészségközpontok