Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

2022.11.14.én keletkezett mélyvénás trombózis bal asló lábszár 2 véna záródott el. Jobb tüdő kis részén tüdőembólia alakul ki. Kérdésem, milyen zoknit/ harisnyát és mennyi ideig szükséges hordani?
Kedves Kásáné Parragi Éva!

A kompressziós harisnya viselése függ a jelenleg meglévő védtag panaszoktól(fájdalom vav-e pl.), illetve függ arről is milyen kiterjedésű volt a diadnostizált trombózis.

Fél évig mindenképp ajánlott kompressiós harisnyát használnia. Később kontroll vénás uh. eredménye , valamint a mindennapi munkavégzés is befolyásoló tényező lesz a harisnya szükségességét illetően.

A harisnya megválasztása legtöbbször szamorvosi ajánlásra történik. Általában II.-es komressziós erősségű.

Kásáné Parragi Éva

Kelemen Edina

asszisztens

Prima Medica Egészségközpontok