Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Trombózisközpont!

Olyan problémával fordulok Önökhöz,hogy 2011 nyarán a terhességem 8 hetében ért egy mélyvénás trombózis,terhességemre tekintve terápiás adagú LMWH-t alkalmaztak.Clexane injekcióval.A terhesség alatt otthon is adagoltam a Clexane-t a megbeszéltek alapján.2012 februárjában meg is született az egészséges kislányom.A szülést követően elmentünk genetikai vizsgálatra.Ott a eredmény:Immunserológia negatív 312-120/167 APTI:25,5 INR:1,0 TI:17,7 Fi:2,4 AtIII:102,9% PC:137,2% PS:68,8% LA:48,6(1,2) homocisztein:normál

genetika : FVLeiden:Heterozigota FII:heterozigoza

mutáció : FV LEIDEN (V.faktor alavadási gén) Arg506Gln,R506Q,c.1691G>A

FII (protrombin gén) g.20210G>A

ezek alapján Syncumar mite tablettát szedek 2-2-3 szedtem ekkor volt 2013,08,15.-én 1,91 az INR értékem,így most 2-3-2 szedek.Igazából azt szeretném ezzel kapcsolatban kérdezni,hogy lehetséges e valamilyen más módszert kipróbálni,hogy ne kelljen életem végéig Syncumart szednem.Vagy a genetikai eredményem alapján nincs más választásom:171 cm vagyok és 75kg,valami diétával vagy életmódváltással el hagyható lenne e a gyógyszeres kezelés?Szeretnénk pár év múlva még egy gyermeket,tudom ott újra az injekciós kúrára kell vissza állni,legalábbis az itteni orvosok ezt javasolták,de még a terhesség előt,ha egészséges babát akarok.28 éves vagyok,de nem akarom nehezíteni se a család se a magam életét.Előre is köszönöm válaszukat!

Valéria
Tisztelt Varga-Halász Valéria!

Kérem, jelentkezzen be a Trombózisközpontba, ott mindent megbeszélünk.

Üdvözlettel

dr. Blaskó György

Hírek

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön


További részletek
Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA