Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

Már évek óta küzdök lábdagadással. Hol kevésbé, hol jobban. 2000-ben volt egy visszérműtétem, majd 2008-ban egy újabb. Azóta dagad jobban a lábam. Túlsúlyos vagyok, ami tudom nem kedvez ez esetben sem. 2005-ben és 2006-ban voltam nyiroködéma kezeléseken (masszázs,kézi,gépi, drenázs) 2 hétig naponta, majd hordtam a felírt kompressziós harisnyát. Sajnos az utóbbi időben el lett hanyagolva a lábam, nem tehetem meg,hogy két hetet táppénzen legyek. Emellett állómunkát végzek. Vérnyomásom rendben, semmiféle más panaszom, betegségem- tudtommmal- nincs. Megjelentek kb. egy évvel ezelőtt kisebb fájdalmas csomók a lábamon. Természetesen diagnosztizáltam. :)

Erythema nodosum. Örülnék,ha tévednék. Egyre több jelenik meg a lábszáramon, felette a bőr elsötétül, bebarnul. Egy hónapja a bal lábszáram, bokám , lábfejem folyamatosan dagadt. A lábfejem olyan, mint egy kidurranni készülő lufi, amibe ha tűt szúrnék ki is pukkanna. Hiába alszom felpolcolt lábbal, reggelre sem apad le. Hova forduljak?

Érsebészhez? Belgyógyászhoz? Bőrgyógyászhoz? Köszönöm segítségét!

Üdvözlettel: V. Nóra
Kedves Nóra!

Panaszai a nyirokelégtelenség rosszabbodására utalnak. Nyirokelégtelenség esetén a folyamatos kompressziós harisnya viselése elengedhetetlen. Angiológiai, vagy nyirokkeringési ambulancia felkeresését javasolom a kezelés újbóli felvételére.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Hírek

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek
A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat

A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA