Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!



terhességem 13. hetében thrombofília vizsgálatot kértem orvosomtól, mivel nővéremnél heterozigóta Leiden mutációt mutattak ki.

Eredményeim:

Prothrombin meghatározás: 143 %

Prothrombin meghatározás INR. 0,86

APTI : 26,7 s

Thrombin idő meghatározás: 15,9 s

fibrinogén meghatározás: 3,4 g/l

Megjegyzés: thrombofília irányú vizsgálatokat graviditás miatt nem végeztünk, a genetikai vizsgálat heterozygota Leiden génmutációt igazolt. Az egyik kromoszómán normál, a másik kromoszómán mutáns allél. Az észlelt öröklődő genetikai eltérés az átlagpopulációhoz képest fokozott veszélyeztettséget jelent mélyvénás trombózisra."

Kérdésem az lenne, hogy nem kellene szednem erre vmit?nővérem szintén állapotos, így az orvosa felírt neki egy injekciót, mellyel minden nap szurizza magát.

Nőgyógyászom hematologiára utalt be, mert nem tudta eldönteni, hogy a Clexane adása indokolt-e esetemben.

Jelenleg terhességem 25-26. hetében vagyok.

Hematológiára sajnos május 18-án kaptam időpontot.



Válaszukat előre is köszönöm

Kata
Kedves Katalin!

A legjobb az lenne, ha bejönne rendelésemre. Neten ilyen horderejű orvosi javaslatot sem szakmailag sem jogilag nem áll módomban adni.

Kérjen időpontot hozzám a recepción ezen a héten péntekre!

Üdvözlettel

dr. Blaskó György

Hírek

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön


További részletek
Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA