Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!



Apukám 55 éves és nemrég kórházba került mivel tályog keletkezett az epe körül epekő miatt,megműtötték de voltak gondok és emiatt 1 hónapot és 1 hetet volt kórházban ,emiatt végig feküdt. Miután hazaengedték jöttek a gondok .Erős lábfájdalma lett jobb lábában illetve elzsibbadt a lába közbe és 1 hétig jég hideg volt.Elment orvoshoz mert nem tudott aludni sem.Kiderült hogy érszűkület ,kimérték a lábát és a jobb lába 0,75-ös volt a bal az 2,9-es..Sosem fájt a lába és mindig örökmozgó volt ,a kórház előtt semmi panasz nem volt.Még fájdalom sem.

Lehet valamit csinálni műtét helyett?Szed most vörösszölőmag port,c vitamint és fokhagyma kapszulát(Flavinosat)

Illetve vettünk egy mágnes matracot(Terramagon+7)

De nem tudom segít-e ez mert nem javul még.

Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Brigitta!

Ami biztos, az az hogy az érszűkület kezelésében a vörösszölőmag pornak,c vitaminnak és fokhagyma kapszulának (Flavinosat), mágnes matracnak szerepe nincs. Egy érbetegnél el kell dönteni, hogy az állapota műtéti vagy ún. konzervatív terápiát igényel-e. Ennek szigorú feltételi vannak melyket érdemes betartani, vagy ha bármelyik irányba is történik engedmény akkor azt szigorúan kontrollálni kell.

A nem műtéti kezelés, gyógyszerek, járásterápia, esetleg mofetta, rizikófaktor csökkentés jó együttműködés esetén jó eredményeket hozhat. Leírásából számomra nem egyértelmű az érprobléma oka sem, hirtelen kialakult erős lábfájdalom, zsibbadással akár embólia is lehetett, ehhez képest ha nem történt beavatkozás a 0,75 -ös boka kar index elég magas értékű.

Mindenképpen angiológiai gondozásba vételt javasolok. Szeretettel várom rendelésemen.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Hírek

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön


További részletek
Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA