Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

32 éves nő vagyok, ülőmunkát végzek de igyekszem rendszeresen sportolni mindig valamit. A panaszaim 3 honapja kezdodtek de sajnos egyre súlyosabbá váltak. A lényeg, hogy ha gyorsan gyalogolok vagy esetleg futok egy olyan 300 m után mindkét alsó lábszáramban - legiknakk a hosszú szárkapcsi izmomban - erős fájdalom jelentkezik. Nem feltétlen görcsös fájdalom ez, hanem valami olyasmi amitől olyan "sután" mozgok és mérhetetlen fáradtak az izmok azon a területen és fájnak is. Ha megállok, pihenek vagy kisebb intenzitással sétálok akkor jobb lesz..Futni már abszolút nem tudok egy 400 m-es kört sem mert 2-300 m után meg kell állnom a tünetek miatt.
Utánaolvastam hogy ennek hátterében érszűkület is lehet. Az a kérdésem, az ún. doppler vizsgálattal jó eséllyel felmérhető-e mi a konkrét betegség?

köszönettel,

Zsófia
Kedves Zsófi!

Igen, az érszűkület az alsó végtagon doplerrel jól felmérhető. Kérem, jelentkezzen be hozzám vizitre

Üdvözlettel

dr. Kósa Éva

Prima Medica Egészségközpontok