Visszér betegség

Visszér betegség

Visszér kezelése a Trombózisközponban:

 • szklerotizálás
 • hagyományos visszér műtét
 • radiofrekvenciás visszér kezelés és műtét
 • lézeres visszér műtét

Visszér műtét, kezelés a Trombózisközpontban neves szakemberekkel, legmodernebb eljárásokkal - seprűvénától a fekélyes visszerekig.

A visszér betegség leggyakrabban az alsó végtagon alakul ki. A kis - esztétikai problémát jelentő - seprűvénáktól a nagy, kidudorodó, végeredményben akár kifekélyesedő visszér-tágulatokig.

A visszér kezelésére, gyógyítására, visszér műtét a Trombózisközpontban minden szinten megoldást kínálunk.

Kapcsolódó cikkünk

Új terápia a visszerek ellen- ragasztásos visszérműtét

Új terápia a visszerek ellen- ragasztásos visszérműtét

A mára elavult, hagyományos visszérműtéteket altatásban végezték, kötözéssel, varratszedéssel és akár több hetes munkakieséssel jártak. A rádiófrekvenciás műtéteknél az altatást már felváltotta a bódítás, a műtét utáni regeneráció pedig pár napra csökkent. A fejlődés azonban nem állt meg, mára olyan műtéti technika áll az érintettek részére, amelynek segítségével helyi érzéstelenítésben, mindössze pár óra alatt megszabadulhatnak a kitágult visszerektől és utána visszatérhetnek mindennapi tevékenységeikhez. Dr. Sepa György, a Trombózisközpont érsebésze a visszerek elleni technikákról beszélt, köztük a legmodernebb eljárásról, a ragasztásos visszérműtétről.

Visszér betegség tünetei

 • seprűvénák, pókhálóvénák
 • nyugtalan láb szindróma
 • fájdalom, viszketés
 • láb dagadása (általában egy oldali)
 • bőrvörösség, melegség
 • fekély

Visszér betegség kialakulása

A visszér kialakulásában számos ok játszik szerepet a genetikától kezdve a terhességen át az életmódig. Általánosságban elmondható, hogy alapvetően két tényező játszik szerepet a visszér kialakulásában: a vénák falának összetétele és a vénákban lévő vér nyomása. Hamarabb és nagyobb a betegség alakul ki annál, akinek az érfala gyengébb, vagy akinek a vénáiban a vér nyomása magasabb, ez ugyanis feszíti az érfalat.

Kockázati tényezők visszér betegség kialakulására:

 • genetikailag gyenge kötőszövet
 • túlsúly
 • terhesség
 • álló- vagy ülőmunka
 • sok autóvezetés
 • a női nemnél gyakoribb a kialakulás veszélye

A visszér betegség előrehaladásában van egy döntő pillanat: amikor a vénákban lévő billentyűk záró funkciója megszűnik. Normális esetben ezek a billentyűk biztosítják, hogy a vér a vénában csak a szív felé tudjon áramolni. Amennyiben a véna kitágul, a billentyűk szélei nem érnek össze, a záró funkciójuk megszűnik, ezzel egy drámai romlás irányába mozdul el a visszér betegség. Ezért is fontos a megelőzés, az idejében történő kezelés.

Visszér-kezelés, gyógyítás

Visszér-kezelés, gyógyítás alapvetően a kockázati tényezők csökkentéséből, az érfalak megerősítéséből, a vénában lévő nyomás csökkentéséből, illetve a lassult áramlás miatti vérrögök képződésének megelőzéséből áll. Visszér kezelésénél végső soron a már nagyon kitágult visszereket mesterségesen össze kell zárni, vagy el kell távolítani - visszér műtét.

Visszér gyógyításának, kezelésének lépései:

Véráramlás biztosítása (éren belüli nyomás csökkentése): rendszeres lábtorna - ezzel az izompumpával segítjük a vér szív felé való lökését, tartós statikus álló / ülő helyzet kerülése.

Vérrögképződés megelőzése: megfelelő folyadékmennyiség elfogyasztása, szükség esetén véralvadásgátló szedése.

Érfalak megerősítése: egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás, szükség esetén étrendkiegészítők / gyógyszerek szedése.

Kitágult visszér kezelése, gyógyítása: lézeres visszérműtét, rádiófrekvenciás visszér műtét (dr. Sepa György érsebésznél).

Gyulladt, fekélyes visszér kezelés, gyógyítása: gyógyszeres visszér-kezelés, visszér műtét, fekély kezelése.

Visszér műtét

A jelentősen kitágult visszerek kezelésének módja a visszér műtét. Visszér műtétnél a kitágult visszerek eltávolítása, a vénás keringés helyreállítása történik. A visszér műtét modern fajtája, amikor rádiófrekvenciával a visszereket összeszűkítik, lezárják.

Ambulánsan is végezhető a rádiófrekvenciás visszér műtét (dr. Sepa György érsebésznél). A visszér műtéthez különösebb előkészületet nem igényel. Előzetes szakorvosi vizsgálat szükséges annak eldöntésére, hogy a visszér műtét indikációja fennáll-e, illetve hány alkalom szükséges a visszerek eltüntetésére.

A mára elavult, hagyományos visszérműtéteket altatásban végezték, kötözéssel, varratszedéssel és akár több hetes munkakieséssel jártak. A rádiófrekvenciás műtéteknél az altatást már felváltotta a bódítás, a műtét utáni regeneráció pedig pár napra csökkent. A fejlődés azonban nem állt meg, mára olyan műtéti technika áll az érintettek részére, amelynek segítségével helyi érzéstelenítésben, mindössze pár óra alatt megszabadulhatnak a kitágult visszerektől és utána visszatérhetnek mindennapi tevékenységeikhez. 

Bővebben a ragasztrásos visszérműtétről itt olvashat>>

Visszér betegség megelőzése

A szövődményes visszér kezelésének, gyógyításának leghatékonyabb módja a megelőzés. Így a megfelelő életmód:

Orvos válaszol

vísszér

Tisztelt Hölgyem, Uram!
Visszeres problémával keresném fel Önöket - ami talán még nem olyan súlyos. Az Egyesült Királyságból mennék haza november végén de ez a tartózkodás csak rövid idő lenne. A kérdésem hogy egy hét leforgása alatt lehetséges e a problemás visszeret orvosolni illetve hogy a kezelést követő másfél héten belül tudok e repülőn utazni (2,5 óra).
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Selmeczi - Tóth Csilla
Kedves Csilla !
Itthon léte alatt van lehetőség vizsgálatra, kezelesre, akár műtét elvégzésére is. A beavatkozás utan1-2 nappal akár repülhet is.
Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.
Üdvözlettel : Dr. Sepa György • rendszeres lábtorna - ezzel az izompumpával segítjük a vér szív felé való lökését
 • tartós statikus álló / ülő helyzet kerülése
 • megfelelő folyadékmennyiség elfogyasztása
 • egészséges táplálkozás
 • rendszeres testmozgás

Visszerekkel, gyógyításukkal, kezelésükkel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal! Dr. Sepa György érsebész szakorvos segítségével a visszeresség minden stádiumára szakszerű megoldást kínálunk!

A Trombózisközpontban elérhető megoldások:

Bejelentkezés visszér betegség kezelésére:

+36 70 431 7729

visszér betegség kezelése

Trombózisközpont

Orvos válaszol

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot. 

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA