A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!

2016. áprilisában agyi trombózisom és vérzésem volt. Genetikai vizsgálat készült,a professzor Úr megállapította nálam a genetikai vizsgálat alapján, hogy Protein S genetikai elváltozásom van.
Xarelto 20 mg-ot szedek naponta egyszer. Volt egy védekezés nélküli együttlétünk a párommal. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen gyógyszerre / injekcióra való átállást ajánlaná, ha mégis teherbe estem (ha már felelőtlenek voltunk, szeretném a kockázatot csökkenteni, amennyiben még lehetséges). Segítségét és válaszát előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel, Kiss Alexandra
Kedves Kiss Alexandra!
Azonnal át kellene térnie, Clexane, v. Fraxiparine inj. napi 1x-i adására. Amennyiben-50-60 körüli a testsúlya a 0,6 ml Clexane inj adását javasolom. Jelentkezzen a nőgyógyászánál, illetve haematológusnál.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász
Dr. Szélessy Zsuzsanna részére!

Tisztelt Doktornő!

Kismamaként jártam Önhöz még a Honvéd Kórházba, legutóbb már a Trombózisközpontban találkoztunk (2017.11.hó) - anamnézisben agyi vénás trombózis szerepel! A Xarelto szedését próbálnánk abbahagyni, és a biztonság kedvéért Ön még egy immunológia (autoantitestek) vérvizsgálatot kért tőlem, mielőtt a Xareltot elhagynánk.
Az eredmény megvan, ezt szintén a Trombózisközpontban végeztettem el (2018.02.16-án). Az eredmény nagy része negatív lett, egy eredményt kivéve: az Anca lizozim lett 1,8 érték (0 és 1 között írják a tartományt). Korábbi eredményemben ellenőriztem, a pANCA korábban (2017.07. hó) negatív volt.
Kérem, amennyiben ideje engedi, írja meg nekem, hogy emellett az érték mellett mi a teendőm. Elhagyhatom a Xareltot, vagy további szedése lenne szükséges? Nagyjából 2 heti Xarelto áll rendelkezésemre még, így ha szükséges tovább szednem, jelentkeznék Önnél ajánlás ügyében.

Köszönettel várom válaszát!

Üdvözlettel:
Krámli Veronika
Kedves Krámli Veronika!
Arra kérem, hogy szedje tovább a Xarelto-t, ameddig az immunológiai ok nem tisztázódik.
A (vasculitis biztonságos kizárása (autoimmun érgyulladás), illetve igazolására még precízebb immun marker vizsgálatok szükségesek, ezt pedig az immunológus tudja lebonyolítani, ennek érdekében immunológiai rendelésre kéne időpontot kérnie.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász
Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy gyermekemnek megjött az allergia vizsgálatának eredménye, amely pozitív eredményt mutatott a nGal D 2tojásfehérjét illetően!
A lelet nem tér ki sem a tojássárgájára, sem egyéb másra. Megjegyzésként annyi szerepel, hogy hőkezelt tojás fogyasztása valószínűleg nem okozna súlyos allergiás reakciót! Egy héten át látszódott a testén csalánkiütés, melyet követően végeztettük el a vizsgálatot. Más tünet nem fordult elő.
A kérdésem az lenne, hogy bármilyen élelmiszert fogyaszthat, melyben hőkezelt tojás van? (rántotta, sütemény, rántott ételek) A tészta hova tartozik? Okozhat újabb allergén kiújulását ha továbbra is kap tojás tartalmú élelmiszert?
Köszönettel
Nikolett
Kedves Nikolett!
Az étel-allergia túlságosan bonyolult ahhoz, hogy egy csomó adat ismerete nélkül, csak egy pozitivitás alapján biztos választ lehessen adni az Ön kérdésére.
Mennyi idős a gyermeke, van-e egyéb ismert allergiája, milyen tünetei voltak, fogyasztott-e már tojást, és akkor mi történt? - és még sorolhatnám a kérdéseket!
Legjobb lenne, ha avval az orvossal beszélné meg és értékelnék ki a leletet, aki a vizsgálatot kérte. Ő biztosan minden kérdésére választ fog adni!
Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit
táplálékallergia szakértő
Budai Allegiaközpont

Rádiófrekvenciás visszérműtétről szeretnék érdeklődni. Kivizsgálás, állapotfelmérésre kérnék időpontot. Képtele vagyok felhívni Önöket :-(
Kedves Kinga !
Konzultációra központunkba tud jönni Dr. Sepa György érsebész főorvos Úrhoz. A vizit díj 21000 Ft, amennyiben ultrahang vizsgálat is készült az + 8000 Ft. Fizikális vizsgálat után megtudják beszélni a doktor úrral milyen kezelési lehetőségek jönnek szóba az ön esetében.
Kezeléseket a Trombózisközpontban, rádiófrekvenciás műtétet az Istenhegyi Klinikán végzi a Főorvos Úr . Hétfői napon van rendelés . Bejelentkezni a 0670 / 431 77 29- es telefonon tud.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
jo napot!!
3napja faj a jobb labam.
A combom a vadlim es hatul a terdfajdalom.
egy jo kozepes a fajdalom.
nem meleg nem dagadt.
volt mar egyszer ilyen a jobb labamon hetekig akkor a venas uh negativ volt maganba megneztek.
de most nagyon aggodok.eppen nathasan vagyok itthon laz natha stb.
mit gondol a fajdalomrol?
nagymam emboliaban halt meg 45evesen.ezenkivul masrol nemtudok.
en ket gyermekes 32eves kicsit elhizott no vagyok.volt mar csaszarom es vakbelmutetem mindig minden rendben volt!koszonom a valaszat
Kedves Csorgó Kitti !
Nátha , infulenza kísérő tünete lehet izomfájdalom testszerte, de mivel ön csak a végtagjában jelez fájdalmat célszerű pár napig helyileg fájdalomcsillapító gélt (pl: Flector, Lioton), és fájdalom csillapító , gyulladáscsökkentő gyógyszert szedni , pihentetni . Nem írt arról esetleg mostanában nem terhelte jobban a szokásostól ?
Amennyiben panaszai pár nap után nem változnak keressen fel reumatológust, vagy belgyógyász angiológust.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Jó napot! Időpontot szeretnék egyrsztetni Dr.Blazskó Györgyhoz.köszönettel:Kovácsvá Agáta.
Kedves Ágota !
Dr. Blaskó György Professzor Úr csütörtök és pénteki napon délelőtt rendel .
Bejelentkezni a 0670/431 77 29 - es telefonon tud.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tiszteletem Egy problémával fordulnék Önhöz. Az utóbbi időben arra lettem, figyelmes már lassan féléve, hogy étkezés után (megjegyzem: mindegy mennyi mennyiséget fogyasztok az élelmiszerből) fura érzést érzek a gyomromban és a mellkasomban. A hasi tájon megfigyelhető ahogyan ekkor dobog a sziv, mintha valami mozogna benne. Elég sovány és közepes termetű vagyok gondolom ez lenne az oka. Viszont a fura érzést gyomromban és a mellkasomban nem tudom hova tenni. A bal oldalt úgy érzem mintha nyomna, de nem fájdalom, csak idegesitő érzés. Nincs ez sem folyamatosan hanem étezés után leginkább. Ami még igen zavaró az az hogy érzem és látom ahogy ver a szivem, a nyaki ütőérnél is. Azt is néha érzem mintha mellé ütne, viszont megmérem a pulzusom és 70-90 között van mindig, a vérnoymásom is rendben van, a pontos értékre nem emlékszem, de a sport orvos azt mondta rendben van. Két hete voltam sport orvosnál illetve egy éve voltam már kardiológusnál is. Készitettek mindkét alkalommal EKG és nem mutatott eltérést, minden rendben volt. Voltam pajzsmirigy vizsgálaton is TSH is rendben volt. És Önhöz szeretnék fordulni azzal a kérdéssel, hogy Maga szerint ez mi lehet? Lehet hogy a koleszterinszinttem magas? Megjegyzés: 21 lány vagyok, dohányzom, kávézom, egyetemista vagyok, sovány (45kg) és magas (162kg). Megjegyezném még azt hogy a testtömegem 48kgtól több még soha nem volt. Válaszát elöre köszönöm!
Kedves Érdeklődő !
Panaszai nem feltétlen szíveredetűek . Mivel étkezéssel összefüggőek a tünetek javasolnék felkeresni egy gastroenterológus szakorvost . Amennyiben nem találnak ezen a területen okot a panaszokra, egy 24 órás holter vizsgálat segítene a kivizsgálásban, ami pulzust, vérnyomást és EKG rögzít egy nap . Amennyiben tudunk segíteni Sportorvosi Központunk szakorvosait ajánlom .
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Mely napokon és mettől meddig van a rendelés?
Kedves Erika !
Minden hétköznap 8 h és 20 h között van nyitva rendelőnk. Nem írta melyik szakorvosunk rendelési ideje felől érdeklődik pontosan . Bejelentkezni a 0670/ 431 77 29- es telefonon tud.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Dr.Szėlessy Zsuzsanna rėszėre

Tisztelt Doktornő!

Negyedik hete megjelent a nyakam kėt oldalán lilás apró, nem kemėny csomó! Nėha elhalványul, nėha látható, tapintható! Vírusos megbetegedėsem is van,antibiotikumot is szedek már rá. Nehezen gyógyulok abból is! Mennyi idő elteltėvel javasolja, hogy felkeressem Önöket a csomók miatt?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
V.Erika
Kedves V Erika !
Sajnos látatlanba nem tudok mit mondani.
A fertőzésből való gyógyulás után 10-14 nap elteltével célszerű volna egy vérképet csináltatni. Először is a háziorvosának mutassa meg a nyakán látható elváltozást. Az is lehet, hogy ártalmatlan kicsi bevérzés az erőltetett köhögéstől.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsannna

Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász
Tisztelt Főorvosnő,
Sugár és kemoterápián vagyok túl,ezek után vettem észre,hogy ellilul pár ujj a lezemen a hideg hatására. Ez nem lenne probléma viszont az egyik ujjam folyamatosan lila ,fáj egy már egy kisebb helyen sötétlilává vált. Aggódom nehogy elhaljon az ujjpercem. Köszönöm a segítséget. Tisztelettel. Mányó Kata
Kedves Mányó Katalin !
Bocsánat a késői válaszért. Csak remélni tudom, hogy már megmutatta az ujját egy sebésznek. Valószínű artériás érszűkület, embólia okozza a panaszát, amit muszály kezelni minél előbb.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász

Hírek

Mikor van szükség vaspótlásra?

Mikor van szükség vaspótlásra?


További részletek
Több stressz, kevesebb mozgás- COVID miatt így változott meg az élet

Több stressz, kevesebb mozgás- COVID miatt így változott meg az élet

A COVID több szempontból is megváltoztatta az életünket-és nem minden szempontból a jó irányba. Egy friss felmérés szerint ugyanis az emberek nagy része kevesebbet mozog és lényegesen többet stresszel. Ez viszont nagy veszélyeket rejt magában. Dr. Ercsei Ibolya, a Trombózis-és Hematológiai Központ hematológusa elmondja, miért veszélyes ez trombózis szempontjából az arra hajlamosaknál.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat