Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

lehet-e pacemarkellel hasznalni a bemer terapiat
Kedves Béla !

Egyértelműen NEM szabad használni .

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György





Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Doktorúr!



MTHFR C677T homozygota esetében (MTHFR A1298C, Leiden és FII G20210A mut normál) elsőre kimondható, hogy esetleges várandóság esetén azonnal vérhígító (Clexane) szedése szükséges.

Milyen további vizsgálatokra lenne még szükség? Köszönettel: M.Anna

Kedves Anna !

A válasz egyértelmű: IGEN. A vizsgálatokkal kapcsolatban várom rendelésemre.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György





Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tegnap írtam önöknek a Lixiánával kapcsolatban, ma elkísétem anyukám a kardiológiára, mert a 30 mg-os lixiánától is vérzett a fogínye. Ma átállították Eliquistre (2,5 mg) ,a mit nem értünk, mert ugyanazok lehetnek a mellékhatásai mint a Lixiánának! Nagyon félek, hogy elvérzik. Gabriella
Kedves Gabriella !

Ne féljen, ez egészen más molekula és fogyiny-vérzéstől még senki sem vérzett el, Ennek jobban módosítható a dózisa.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György



Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Üdvözlöm ! Érdeklődnék nyaki érszükületem van a bal oldalon 20% a jobb oldalon 35% az lenne a kérdésem hogy vissza fordítható e az érszűkület ? Van e olyan gyogyszer vagy gyogynövény ami segíthet? Köszönöm !!!
Kedves János !

Igen van ilyen készítmény. Xeter tbl-t (20 mg) kell szedni évekig esténként szorgalmasan.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György



Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Professzor Úr!



2013-ban mélyvénás trombózisom volt. Xarelto 20mg-os véralvadásgátlót szedek.Sajnos örökletes a betegségem.Most lábszárfekélyem lett,az erek a lábamon nagyon duzzadtak/gondolom a rossz vérkeringés miatt/A kérdésem az lenne keringés javító gyógyszert kell-e szednem,ha igen meddig? A detralex tablettát ajánlották 2x1 Ön mit javasol?Egyik orvos sem említette,hogy ezt szednem kellene.Most 22 éves vagyok.

Köszönöm válaszát!
Kedves Attila !

Személyes konzultáció nélkül , úgy hogy nem vizsgálja szakorvos az érintett végtagot nehéz érdemleges választ adni. Mindenképp javasolt lenne doppler áramlásmérés a keringés megítélésére. Ajánlom keressen fel vagy érsebészt, vagy angiológus szakorvost a panaszok miatt, hogy megtudják beszélni a teendőket.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Jó estét kívánok. Érdeklődni szeretnék, hogy önöknek Debrecenben is van rendelőjük?

Előre köszönöm,

Tisztelettel: An
Kedves Angéla !

Központunknak csak Budapesten van rendelője.

Ha lehetősége van felkeresni minket várjuk önt.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Trombózisközpont!



2 hónapja volt egy trombózisom a jobb alsó lábszáramban. Az egyetlen tünet a napok óta tartó vádligörcs (álláskor, menet közben), illetve a lábfejem zsibbadása volt.

Azóta Xarelto-t szedek (2 hétig 2x15 mg-ot, majd 1x20 mg-ot). Másfél hete ismét jelentkezik a vádligörcs, most zsibbadás nélkül. Pihentetésre jobb, de amint felállok és elkezdenék sétálni, jön a görcs. Kompressziós harisnyát hordok, UH-on nézték és kizárták az újabb trombózist. Körzeti orvos javaslatára szedek magnéziumot és calciumot, semmit nem használ.

Nagyon el vagyok keseredve, remélem tudnak segíteni!



Köszönettel,



Szilvia
Kedves Szilvia !

Személyes konzultáció nélkül nehéz válaszolni kérdésére. A trombózis után még bizonyos ideig előfordul az érintett terület érzékenysége , fájdalma. Az is elképzelhető , hogy jobban megterhelte.

Kérem ha panaszai továbbra is fennállnak keresse fel Dr. Kósa Éva angiológus doktornőt valamennyi leletével.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Voltunk a Blaskó dr Úrnál!! Leiden mutáció miatt, kell szednünk, FOLSAVAT B12-B6 vitamint! Mennyi milligramm a napi ajánlott szedése! Üdvözlettel!
Kedves László !

A Leiden mutáció miatt nem kell folsavat és B6 vitamint szedni! Az MTHFR homozygotáknak kell ezeket szedni, napi 10 mg folsav és egy tabl. B6 vitamin formájában. Kérem nézzen utána!

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György



Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Kedves Doktor Úr/Nő!



Tavaly áprilisban volt egy thrombophlebitisem térdhajlatnál, egész lábszáram halvány piros színű volt. Az UH eredménye: „VSP-ben a beszájadzásig echoszegény, friss thrombus figyelhető meg. Popliteában a beszájadzás helyének megfelelően a mélyvénában rövid szakaszú echoszegény thrombus látható. Egyebütt a mélyvénák lumene szabad. „

3 hétig LMWH-t szúrtam, utána 2 hétig Xarelto-t szedtem.

Kontroll eredménye: „VSP beömléséig a thrombozis változatlan, de a v.poplitea luemen szabad, mélyvénás érintettség nem igazolható.”

Tavaly május közepe óta nem szedek véralvadásgátlót már . Mikor leállítottak róla, kicsit izgultam, hogy elég lesz-e 4 hétig szednem, hisz úgy tudom csak különleges esetekben lehet 4 hét után elhagyni, többek között ha megvan a pontos oka a trombózisnak. Viszont csak tippelni tudok, hogy esetleg a biciklizésnél használt térdvédő lehet a ludas, ami elszorította a térdhajlatnál a keringést. Nem tudom ettől lehetett-e trombózis? Kompressziós harisnyát hordok azóta is.

Az lenne a kérdésem, hogy a harisnyát továbbra is hordjam-e?

Illetve másik kérdésem, hogy szaunázni lehet-e már?



Köszönöm a válaszát előre is!



H.Gábor

Kedves Gábor !

Teljesen elfogadhatatlan, hogy ilyen rövid idő múlva elhagyja az alvadásgátlót!!!!. A Xareltot még legalább minimum fél évig folytatni javasolt és utána is csak rizikófelmérés után lehet másképp dönteni.A harisnyát fentlétkor hordja,. 90 fokos szaunába nem menjen, de infraszaunába mehet.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Blaskó Professzor Úr!



Leleteim szerint mélyvénás trombózison estem át, jan.12-19 között feküdtem kórházban.

Sajnos nem kaptam számomra kielégítő válaszokat sem a kezelőorvosomtól sem a háziorvosomtól a feltett kérdéseimre.

Az lenne a kérdésem, hogy ennyi idő után is normális, hogy vannak fájdalmaim, még mindig vastagabb az egyik lábam mint a másik és még mindig elszíneződik?

Fáslit és kompressziós harisnyát vásároltam, ha nem fekszem ezeket használom, de sajnos a fájdalom estére még ezek mellett is erősödik.

Ha a Professzor Úr javasolja bejelentkeznék egy rendelésre, mivel Budára másfél, 2 óra az út autóval így arra is kérnék javaslatot, hogy ezt mikorra lehetne időzíteni.



Köszönettel:

Révay Attiláné
Kedves Révay Attiláné !

Kérem jelentkezzen be a Trombózis Központba, hogy megbeszéljük a részleteket. De előre mondom, hogy az említett panaszok még hónapokig fennállhatnak, mindenképpen kímélni kell a végtagot és ugyanakkor mozgatni is.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász

Hírek

Nem sikerül beállítani az INR szintemet! Miért?

Nem sikerül beállítani az INR szintemet! Miért?


További részletek
A mélyvénás trombózist nem előzi meg az aspirin

A mélyvénás trombózist nem előzi meg az aspirin


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA