Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

T.Cim! 69 éves vagyok. 5 hónapja kell szednem várnyomás csökkentőt./Coverex-AS,Lecaplin,Norvasc,Tenor,/Eddig mindegyiktől dagad a lábam.Főleg a bokámnál.
Egész életemben alacsony vérnyomásom volt. 25 éve szedek Pangrol 25000 enzim
pótló gyógyszert. Az lenne a kérdésem, hogy lehet olyan vérnyomás csökkentőt kapni amitől nem dagad a láb?. Tájékoztatásukat előre is köszönöm.

Miklósi Józsefné
Tisztelt Miklósi Józsefné!

A felsorolt gyógyszerek többsége ugyanahhoz a gyógyszercsaládhoz (cálcium csatorna gátlók) tartozik. Ennek a csoportnak ismert mellékhatása a boka dagadás előfordulása, ami a gyógyszer adagjától, valamint az egyéni érzékenységtől függ. Konkrét , részletes kórtörténet nélkül konkrét tanácsot nem tudok adni. Annyit azonban mondhatok, hogy a vérnyomás csökkentésére alkalmas gyógyszerek közül a legtöbb esetben kiválasztható az, amelyik a betegnek nem okoz ilyen panaszt.

Szívesen látom Önt a rendelésemen.

Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit









Miklósi Józsefné

Dr. Kapocsi Judit PhD

magasvérnyomás és érkockázat specialista
Kedves Dr Úr Nő ! A prolémám a következő válogatott kerékpáros voltam soha nem volt vérnyomás gondom 10 napja pecekig forgott velem a világ olyan szédülésféle állapotban voltam hirtelen másnap megmérettem a vérnyomásom reggel 10 órakkor 172/ 107 / 58 volt aznap 18ó30 176/109 /56 majd 20 ó 181/104 /59 hete folyamatosan 170és 150 között van 90-110 alsó értékkel pulzus 50-60 ig ne tévessze meg az alacsony pulzus 20 év élsport 48 éves vagyok nem dohányzom nem iszom nem dohányzom ! Kérem segítsen orvos ajánlani mert senki nem foglalkozik velem 06306494102 emiatt kezdek kiborulni várom a válaszát előre is köszönöm !
Kedves György !

Panaszaival központunkból Dr. Kapocsi Judit doktornőt ajánlom önnek felkeresni valamennyi eddig készült leletével. A doktornő magas vérnyomás specialista. A konzultáción meg tudják beszélni milyen további vizsgálatokra van szükség a megfelelő terápia eléréséhez.

Bejelentkezni a 0670 / 610 38 47- es telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
MOLNÁR GYÖRGY

Kelemen Edina

asszisztens
Üdvözlöm!Erdeklodni szeretnék önöktől higy mi a vizsgálat menete .Mibe kerul a visszér gyógyítása es a TB esetlegesen finanszírozza - e a beavatkozást ! Köszönöm szépen ! Üdvözlettel Somogyi Edit
Kedves Edit !

Visszerek kezelésének több megoldása lehetséges. Fizikális vizsgálat, esetleg ultrahang vizsgálat után tud érsebész szakorvos véleményt mondani , hogy az ön esetében milyen lehetőség jön szóba. Központunk magánrendelő , így a konzultációnak és a kezeléseknek is külön díja van. A konzultáció 21000 Ft , ultrahang 8000 Ft, Kezelések díjai a Trombózisközpont honlapján megtalálhatóak. (Pl: sclerotherápia 12900 Ft, rádiófrekvenciás kezelés 21000 Ft. )

TB támogatott szakrendelésről nincs információnk.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Somogyi edit

Kelemen Edina

asszisztens
Coverex szedése mellett is időnként jelentősen felmegy a vérnyomásom. Szeretnék teljeskörű kivizsgálást (szív, máj, vese, erek), mert az eddigiek nem hoztak eredményt.
Köszönöm
Kedves Erzsébet !

Kardió központunkban van lehetőség teljes körű kivizsgálásra. Bejelentkezni és részletes tájákoztatást kérni a vizsgálatokkal kapcsolatban a 0670 / 610 38 47 -es telefonon van lehetőség.

Dr .Kapocsi Judit Főorvosnőt vagy Dr .Sztancsik Ilona Főorvosnőt ajánlom felkeresni .

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Galgócziné Horváth Erzsébet

Kelemen Edina

asszisztens
Üdvözletem
A bal vádlimban pár napja fura szorító, nyomó érzés van. Mivel sportolgatok, azt hittem valami huzodás, de nem igazán múlik és inkább nyomó érzés. Nyomásra érzékeny, de nincs elszineződve, dagadva. Egyébként ülő minkát végzek, és gyakran repülők + nem iszok eleget.
Érdeklődnék hogy ilyen esetben mit foglalna magában egy 1. vizsgálat, és mikor lehetne megcsinálni?
Üdvölettel
Keskeny Edina
Kedves Edina !

Mivel panaszai elhúzódnak mindenképp keressen fel szakorvost, érsebészt vagy angiológust tudunk javasolni.

Amit tartalmaz a vizit: anamnézis felvétel, kórtörténet átbeszélése, eddigi leletek értékelése, fizikális vizsgálat, receptírás.

Érsebészünk végez alsó végtag duplex ultrahangot is szükség esetén aminek külön díja van.
Tisztelt Doktornő !
Tisztelt Doktor Úr!
Majd másfél éve diagnosztizáltak nálam alsó végtagi trombózist.
Jelenlegi UH leletem szerint: a mélyebben futó VTP lumenében, vmint. a gastrocnemus véna lumenében szervült thrombus (v.s.régi), mely mellett áramlás nics.A mélyvénák lumene szabad,thrombus, szervült thrombus nincs. VP-ban és v. peroneában billentyűelégtelenség igazolható, mélyvénák áramlása normális, légzéssel szinkron. VSM és VSP ép. bennük insuff. nem igazolható.
Medialis talpéltől kb. 20cm-re kóros perforans áramlás detektálható.
Vél.: Szervült trombus, és billentyűelégtelenség
Pradaxa 150 mg-ot szedek napi 2x
Kérdésem lenne, hogy indokolt-e még e nagy mennyiségű gyógyszer szedése,ha igen, a thrombus felszívódását elősegítendő vagy megelőzés céljából nem hagyhatom abba a gyógyszeres kezelést.
Megtisztelő válaszát várom: Tisztelettel
Kedves Tamás !

Szerintem nem szed nagy mennyiségű gyógyszert, hanem csak annyit ami az előírás. A Pradaxa szedését még folytatni javaslom addig, amíg vagy rekanalizálódnak az illető vénák, vagy kialakul az un kollaterális áramlás, ami biztosítja a megfelelő vénás visszafolyást. Ha idő előtt abbahagyja, akkor 5-8 év múlva szembesülhet a krónikus vénás keringési elégtelenséggel amin már alig lehet segíteni.

Türelem!

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Barcza Tamás

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Üdvözlöm! Szíveskedjen tanácsot adni, hogy Astrix gyógyszer mellett szedhetek-e K2 vitamint.
Köszönöm válaszát
Kedves Gulyás Józsefné !

Igen szedheti a K-vitamint. Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Gulyás Józsefné

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
T Dr úr! A d dimmer ertekem 1452 .A tüdőgyogyaszom tud rongennel elterest mutatot elküldött ct-re de a ct nem igazolt emboliát.De akkor mitol emelkedet a d-dimmer ? De mar hetekota nem jó a közerzetem! Es ez 1452 mennyire magas erték ? Mi a teendőm ezekutan ? Köszönettel ! Judit
Kedves Judit !

Ez egy kicsit magasabb érték a normálisnál. A DDimer nemcsak thrombosisban és tüdőemboliában magas, de gyulladásos folyamatoknál is.

 judit

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztet Prima Medica Trobózisközpont!

28. hetet betöltött kismama vagyok, 1995-ben (7 évesen) szeronegatív JRA-t diagnosztizáltak nálam. 2005-ben az immunlaborom szerint az ANA, anti-DNS, anti-CCP, Rf, aCl, aB2-GPI, ENA, ANCA negatív. 2014-ben bal Tawara-szárblokkot állapítottak meg. 2016-os immunlabor szerint ANA, ENA, Sm, SSA, SSB, Scl-70, Jo-1, anti-CCP, RF IgA/IgM/IgG, ANCA, B2-GPI, TPO negatív. HBLA-B27 pozitív vagyok. Idén februárban spondyl-arthritis ankylopoetica-t diagnosztizáltak. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e lupus antikoagulans betegségem. Vetélésem nem volt. Érdemes-e az ezt a betegséget kimutató vérvizsgálatot elvégeznem? Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: VB Anna
Kedves Anna!

Igen, sajnos más autoimmun betegsége is lehet.Fontos volna LA, és az antifoszfolipid szindróma kizárása.

Nőgyógyászával beszélje meg a trombózis profylaxis megkezdését, amit a szülés után még 6 hétig folytatni kell.

Üdvözlettel: vDr. Szélessy Zsuzsanna



Miért nem javasolt a chia mag azoknak akik vérhígítót szednek ?
Kedves Veres Sándorné!

A chia magban lévő hatóanyag a vérlemezkék működését gátolja, ezért az aki véralvadásgátlót szed, azt fokozottan vérzékennyé teszi.

Üdvözlettel : Dr.Szélessy Zsuzsanna



Prima Medica Egészségközpontok