Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Horváth István
Tisztelt Trombózisközpont!

Többszöri trombózisom miatt (2010, ill.2017 május) Xarelto 20mg szedésére állítottak be. Néhány hét múlva síelni megyek 1 hétre. Van-e értelme / lehetöségem arra a hétre szüneteltessem a gyógyszer szedését ? Minek nagyobb a rizikója, a nemszedés miatt kialakuló esetleges újabb trombózisnak, vagy a vérzékenység miatt egy esetleges baleset vérzéses következményeinek?

Köszönöm válaszukat
Kedves István !

Nem hagyhatja abba a Xareltot, de nem is javaslom a fekete pályákat. Miért nem lehet komótosan sielni? Akkor nem kell tennie semmit.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Attila
Tisztelt Trombózisközpont.

Olyan problémával fordulnék önökhöz,hogy kb 7 hónapja tromboflebitist diagnosztizáltak nálam,akkor kaptam clexane 6000 négy hétig,illetve Detralex,cataflam,végigcsináltam a gyógyszeres kúrát,de sajnos teljesen eredménytelenűl,azóta kaptam már antibiotikumot rá,most meg elmentem ismét orvoshoz és kaptam xeraltot 4 hétig kell szednem,viszont a lábam megint egyre jobban fáj,ha hirtelen felállok és sétálok akkor kb olyan 4-5 percig olyan mintha feszűlne a vádlim,aztán elmúlik és egész jól terhelhető. Szeretnék egy esetleges megoldást találni arra hogy újra tudjak rendszeresen sportolni. Ebben kérem a segítségüket. Köszönettel
Kedves Attila !

Panaszaival ha lehetősége van keresse fel központunkból Dr. Sepa György érsebészt. A doktor úrral fizikális vizsgálat ,esetleg ultrahangos vizsgálat után megtudják beszélni milyen kezelési lehetőség jön szóba az ön esetében .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Varga Miklos
Tisztelt Doktor Ur/No!

Paromnal (24. Eves) iden januar 7.-en allapitottak meg jobboldali agyi sinus trombozist feltehetoleg fog.gatlo miatt. ez elmeletileg meg frissnek szamit, elottunk all meg a kontroll MR es a hematologiai vizsgalat is.Azonban szerencsere mar itthon lehet velem, napi 2x adom neki a clexan-t. Eddig ugy tunt szinte naprol napra mulik a fejfajasa, illetve javul a hangulata is. Azonban ma ismet eleg eroteljes fejfajasra panaszkodott, bar nem egy 10/10-esre mint amikor korhazba kerult hanem mondjuk olyan 10/7-8 ra.(szembe sugarzo fajdalom, luktetes, tarkotaji fajdalom, fulzugas) Szeretnem kerdezni, Onoket, hogy az ilyenkor jelentkezo fejfajasok, luktetesek, fulzugasok mennyire szamitanak normalisnak a korulmenyekhez kepest.Az orvosunktol azt az informaciot kaptuk hogy akar 2-3 honapig is beleferhet, azonban meg nagyon nehezen kezeljuk ezt az uj helyzetet es szeretnem, ha segitenenek. Koszonom szepen elore is!:)
Kedves Miklós !

Sajnos kevés információt tudunk párjáról, és lezajlott történéssel kapcsolatban. Látni kellene a leleteket, eredményeket amelyek ezidáig készültek . A fejfájás valóban előfordulhat még egy ideig, de erre pontosan valóban az őt ismerő kezelőorvos tud biztos véleményt mondani.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kisné Reinhardt Krisztina
Üdvözlöm Önt! Nos nem rólam, hanem a férjemről van szó. Némi pszichés terhelés érte, és érezte, hogy kissé nyom a mellkasa. Vérnyomást mértem neki, a vérnyomásmérő mebizható. Íme a tegnapi értékek: 145/104 pulsus:98. Mai értékek:141/101 pulsus:110. Nos arra lennék kiváncsi hogyan tovább, mit tegyünk.
Kedves Krisztina !

A stressz , feszültség miatt megpróbálhat kisebb mennyiségű feszültségoldót használni . Ha a lelki terhelés okozza csak a vérnyomás emelkedést akkor valószínűleg ez segít majd. Amennyiben továbbra is hosszabb idő után is előfordul magas vérnyomás szükség van labor vizsgálatra, belgyógyászati kivizsgálásra (EKG, esetleg 24 órás vérnyomás monitorozás, uh).

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Gondos Szilvia
A csaladban halmozottan elofordulo stroke, infarktus, embolia miatt szeretnek szurovizsgalatra elmenni.
Kedves Szilvia !

Dr. Kapocsi Judit doktornő rendelését ajánlom felkeresni . A doktornő az anamnézis és az esetleges panaszok megbeszélése után célzottan tud vizsgálatokat javasolni ez irányban .

Bejelentkezni a 0670/431 77 29- es, vagy a 0630/512 14 96-os telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
J.Krisztián
Tisztelt Doktornő!



Egy hirtelen jött és hetekig tartó rosszullét után jelentkezett az a tünet hogy lüktetést érzek a hasamban, görcsöket a farizmomban. A bal lábam terhelésre bokától lefele zsibbad, illetve a lágyékhajlatokban is szúró, húzó érzésem van.Kismedence MR készült, mely szerint sok a nyirokcsomó de nem kóros méretűek a lágyékhajlatban.

Lehetséges trombózis? D-dimer érték 300, htc érték emelkedett, bilirubin emelkedett, más eltérés nincs.

Ui: tüdőembólia hány napig látszik ct-n? Most készítettem mellkas CT-t, negatív, de két hónappal a rosszullét után. Ha tüdőembóliám lett volna két hónappal ezelőtt az kimutatja a CT?

Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Krisztián !

A CT biuztos kimutatta volna a lezajlott tüdőembolitát 2 hónappal az esemény után. Kérem éleéeteivelé konzultációra és vizsgálatra jelentkezzen be a Trombózis Központba. Friss trombózis nem valószinű.

Üdvözlettel : Dr Blaskó György



Beszteri József
Üdvözlöm Önöket!



A jobb vádlim visszeres, ráférne egy visszér műtét. A kérdéseim a következők:



-egy hozzávetőleges árajánlat (vizsgálatok,műtét,vizitekkel együtt) a rádiófrekvenciás és a ragasztásos műtétről is.

-a két műtét közül,melyiknél gyorsabb a felépülés,illetve műtét után mikor ideális a munkába állás (csomagkézbesítő vagyok van terhelés pl. lépcsőzés, cipekedés)



Üdv:Beszteri József
Kedves József!

Az érsebészeti vizsgálat beleértve a mélyvénás ultrahang vizsgálatot rendelő től függően 21 és 27000 Ft között van. a rádiófrekvenciás visszérműtét 285000 Ft, a ragasztásos 670000 Ft és mindkét esetben felszámolnak 20000 Ft ápolási költséget. a ragasztásos visszérműtét után azonnal dolgozhat terhelheti a végtagot. a rádiófrekvenciás visszérműtét után 2 hét szükséges hogy fokozott terhelésnek tehesse ki magát.

Üdvözlettel :Dr. Sepa György



Szabo Anita
Üdvözlöm! 40 eves vagyok, lombik programon veszek reszt februarban, van egy trombozispanel vizsgalatom, amirol azt hittem, hogy elegendo a kockazati tenyezok felmereseben, de most hirtelen egy -nekem- uj orvos ujabb vizsgalatot kert, ami megremisztett, hiszen az eddigiek alapjan azt hittem minden rendben. /c677 + a12982/ Szeretem ha renezne a meglevo vizsgalatra, eleg-e, vagy tenyleg ujat kell csinaltatnom, mert a ketto nem is fedi egymasta veteles/terhessegi problemak temakoreben?

A korabbi vizsgalat eredmenye: homocisztein 6.5 umoL/L ref.:4.4-13, prothrombin102% ref:75-125, protr.ido8,5sec ref:8-11, INR 1.1 ref:0.85-1,2 , apti33sec, ref:28-40, trombin ido 20 ref:15-22, fibrinogen 2,9g/L ref:1,5-4, D-dimer 0,17ug/ml ref:0-0.5, antitrombin 110% ref:80-120, FVIII aktivitas98,8% ref:50-200, APC rezisztencia 4 ref:1,8 felett, proteinC aktivitas 92% ref:54-166, lupus anticoagulans szuroteszt negativ, leiden mutacio normal-de itt megjegyzeskent ez szerepel: "pv-r506Q mutaciot nem igazoltuk,az V-os faktor vad tipusu", PCRprothrombin normal, beta2gpi at szuroteszt,ELISA negativ, cardiolipin at szuroteszt negativ, protein S aktivitas 90% ref 59-118.

Koszonom, ha segit, a protokollban egyebkent a problemamentes idosebb kismamaknak ajanlanak clexane0.4 injekciot, vagy aspirin protectet altalaban, ezek kozul nekem javallt Onok szerint valamelyik?

koszonom szepen!
Kedves Szabó Anita !

Az átküldött leletek miatt nem kell Clexane-t alkalmazni, A folsav bevitelre kell odafigyelnie. Természetesen még százféle oka lehet annak, hogy a lombik program során alvadásgátló injekciót kellhet esetleg kapnia! Sajnos ennyi információ alapján nem tudom megmondani, hogy további kivizsgálás még kell-e, hisz azt sem tudom, hogy eddig még milyen vizsgálatok történtek.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



Gergely Katalin
Tisztelt Központ!

Több mint 4 éve nem tudok teherbe esni, 2 éve 2 missed ab. -omis volt. Az immunológus orvos azt ajánlotta, hogy habár semmi mai technikával kimutatható "betegségem" nincs, mégis azt tanácsolta, hogy a teherbeeséshez és utána is használjak Clexane-t. A kérdésem az lenne, hogy ilyen jellegű, tehát nem trombózis hajlammal kapcsolatos ok esetében is csak a Cleaxane-t lehet használni? Pontosabban csak injekció formájában érdemes szedni ilyen jellegű gyógyszert? Internetes forrásokban ezt az infót találtam: "Az Xa-faktor és a thrombin (IIa) hatását direkt módon gátló gyógyszerek: 4-6 éve kerültek forgalomba. Ezeket új típusú, szájon át szedhető véralvadásgátlóknak (NOAC – New Oral Anticoagulants) nevezzük." Ezek az új típusú, szájon át szedhető gyógyszerek nem alkalmazhatók ismeretlen immunológiai eredetű meddőség esetében? Muszáj "szúrkálni"?

Válaszukat előre is köszönöm!
Kedves Gergely Katalin !

A Clexane véraévadást gátló készítmény és akkor jogos használni, ha véralvadás fokozott hajlama van valakinek, vagy trommbozisa, tüdőembóliája, szív betegsége van, vagy volt valakinek. A thrombo-embolia megelőzésére illetve gyógyítására való. A meddőség kezelésére nem alkalmazható, csak akkor, ha a thrombozis készség igazolt, vagy volt thrombozis,

illetve tüdőembóliája.

A tablettákat amiket említett nem adhatók a terhesség elhatározásakor sem, mert magzatkárosító hatása lehet.

Üdvözlettel:Dr. Szélessy Zsuzsanna
Diószegi Lajosné
Tisztelt Kapocsi Judit Doktornő!



Magasvérnyomásom kezelését vállalná-e, be tudná-e állítani?

Köszönettel: Diószeginé
Kedves Diószegi Lajosné !

Várom rendelésemre önt szeretettel keddi napon délután. Bejelentkezni a 0630/ 512 14 96 vagy a 0670/431 77 29- es telefonon tud. Eddig készült leleteit, dokumentumait hozza el magával .

Üdvözlettel : Dr. Kapocsi Judit

Orvos válaszol


Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA