Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

A kemoterápia kiválthat-e szűkületet a lábakban? A választ előre is tisztelettel megköszönöm.
Tisztelt Kajsza Tibor!

Igen, a kemoterápiás kezelés okozhat trombózist, ezáltal szűkületet az erekben, főleg, ha van a családban öröklött trombózis készség. Ezért gyakran alvadásgátló (vérhígító) kezelést is kapnak az onkológiai betegek.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



Tisztelt Doktor Úr!
Segítségét szeretném kérni. Nekem 0 Rh+ a vércsoportom, férjemé pedig B RH+.
Kisfiam születése utáni reggelre nagyon besárgult, át kellett szállítani intenzívre, egy hétig kék fény kezelést kapott, és azt mondták, hogy vércsoport összeférhetetlenség lépett fel, azt mondták, ez az AB0 összeférhetetlenség. Két év múlva kislányomnál ugyanez történt, az orvosom azt mondta, ez sajnos nem megelőzhető, nem tudnak adni injekciót, hogy elkerüljük a bajt. Kislányom vércserét is kapott emiatt, hogy ne érje semmilyen idegrendszeri károsodás. Most újra terhes vagyok (védekezés mellett), és félek, hogy megint ez fog történni, és még rosszabb lesz a helyzet. Sehol nem találok választ ezzel kapcsolatban, csak abban bízok, hogy hátha az én vércsoportomat örökli a pici, bár tudtommal erre kevesebb az esély.
A kérdésem az lenne, hogy mivel az utolsó terhességem óta eltelt 6 év, kiküszöbölhető valahogy ez a probléma, találtak azóta erre valamilyen megoldást?
Segítségét előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel:
L. S. Enikő
Kedves Enikő!

Valószínű a harmadik gyermeknek is hasonló kezelést kell kapnia, mint a testvéreinek. Sajnos ezt megelőzni nem lehet.De a kezelés hatására egészséges lesz a gyermeke.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



Tisztel Doktornő / Doktor Úr!

18 éves lányom szájnyálkahártya-törletből vett minta alapján készült leletei szerint V. alvadási faktor Leiden mutációja (R506Q) normál, Prothrombin G20210A mutáció normál, de az MTHFR-gén C677T 1. allél: normál, 2. allél: mutáns, genotípus: HETEROZYGOTA.
Fogamzásgátlót szedhet-e? Ha nem, mit javasolna fogamzásgátlásra? Az élet egyéb területein mire szükseges figyelnünk, milyen óvintézkedéseket megtennünk?

Válaszát hálásan köszönjük!

Napsütéses tavaszt,
Hóbor Andrea
Tisztelt Asszonyom!

A leány elküldött leletei alapján, fokozott trombózis készséget nem mutat. Terhesség esetén a folsav bevitelre kell majd odafigyelnie.

Sajnos ebből a néhány eredményből nem alkothatok véleményt a fogamzásgátlással kapcsolatban.

Amennyiben a családban volt mélyvénás trombózis vagy tüdőembólia, akkor nem javaslom a hormonális fogamzásgátlást, a közölt negatív leletek ellenében sem.Sok tényező befojásolja a trombózis készséget, a leányánál nem teljes a kivizsgálás.

Én az Ön helyében az óvszer használatát javasolnám, hisz az megvédi a leányt a betegségektől is.

Üdvözlettel :Dr. Szélessy Zsuzsanna



Tisztelt Trombózisközpont!

Rendszeres plazmadonor és véradó vagyok, és ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Utánanéztem a PubMed adatbázisban a plazmaferézis hosszútávú hatásainak de csak néhány cikket találtam. Önöknek mi a véleménye ezzel kapcsolatban? Lehet a véradás vagy plazmaadás valamilyen káros hatással a vérképzésre?

Köszönettel: Solymosi Bence
Tisztelt Soymosi Bence !

Általában az mondható, hogy a plasma adása évente max 2 alkalommal, a teljes vér adása évente 3 alkalommal lehetséges, hogy a donor szervezete ne károsodjon.Természetesesen maximálisan egészséges donorokról mondható ez el. Az adományozás előtt teljes laboratóriumi vizsgálat szükséges. Meg kell nézni a vérképet a vas raktárakat, a fehérje mennyiséger is a sérumban. A legkissebb eltérés estén sem szabad sem plazmát, sem vért adni.Amennyiben 35 év alatti felnőttróől van szó, akkor a szervezet könnyen tudja pótolni a levett vért.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



70 éves nyugdíjas vagyok. Parkinzon kórral kezelnek 6 éve. Tudom, hogy vérnyomás csökkenést okozhatnak. Az az aggájom, hogy a sziszisztolés és a diasztolés nyomás között úgy gondolom, hogy egy kicsit szokatlanul nagyobb a különbség, mint normális esetben, pl 137/63. Nem tudom mi az oka. Ez az érték elfogadható-e még a normál kategóriában?
Előre is köszönöm a válaszát.
Kedves Joó Józsefné !

Az említett vérnyomás értékek megfelelőek, nem kell aggódnia. .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Joó Józsefné

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Dr.Kapocsi Judit Phd.
Szeretném megkérdezni,hogy magánrendelője van e.
Mert szeretnék elmenni Önhöz.
Tisztelettel.Jankovics György
70/3879513
Kedves Jankovics György !

A KardioKözpontban tud felkeresni rendelésemen . Bejelentkezni a 0670/610 38 47- es telefonon van lehetőség.

Várom önt ! Üdvözlettel : Dr. Kapocsi Judit
Jó napot Kívánok
Kitajka Béla vagyok 25 éves. Rendszeresen járok laborba, és a rendszeresen kiemelkedő eredményem már egy ideje a triglecerid szintem. Valamint rendszeresen elfekszem a karom és elzsibbad, ami lehet csak rossz alvás feltétele, de szeretném megszűrni magam érszűkület szempontjából. Házi orvos utalása szükséges az eljáráshoz? És ha tudok jönni elég csak a viszgálatot kifizetni vagy szükséges állapotfelmérés is?
Üdvözlettel
Kitajka Béla
Kedves Kitajka Béla !

Központunk magánrendelő, így nincs szükség beutalóra a szakorvossal való konzultációhoz. Dr. Kósa Éva angiológus doktornőt ajánlom felkeresni ,aki fizikális vizsgálat mellett doppler áramlásmérést is végez ,amellyel az érszűkület diagnosztizálható illetve kizárható . Amennyiben szeretne időpontot foglalni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kitajka Béla

Kelemen Edina

asszisztens
Jó Napot!

Rivaroxaban melletti teherbe esésről is ugyan az a vélekedés,mint a kumarin származéknál?

Köszönettel
Ettenbergerné P.Alexandra
Kedves Alexandra !

Igen, sőt sokkal súlyosabb!!!

Rivaroxaban mellett teherbe esni orvosi indikáció a terhességmegszakításra !

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Ettenbergerné Pinczel Alexandra

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Doktornő!
LA Lupus antikoalugáns értékem magas 42,5 kicsivel több, mint a referencia tartomány 31,5-41-ig,a többi értékem trombofíliai panelek és immunológia panelek, mind jók. Második lombikra készülök, ez a LA eredményem indokolhatja-e hogy valamilyen kezelést kell csinálnom a sikeres lombik érdekében? És ha igen akkor milyen kezelést? Vérhigító injekció?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Rita !

Véleményem szerint semmit sem kell ilyen kis küldönbség (1 sec) esetén tenni.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Szántó Rita

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Trombózisközpont!

Édesapám 67 éves férfi. A combja felett hastájékon volt már műtve, egy ipszilon mű eret kapott. Nemrégiben a combja felső részén kitüremkedett neki a verőere. Nem fáj neki. Ez a lába meleg, a másik lába hideg. Volt állami kezelésen, ultrahangos kezelés utáni konzultáción az orvosa műtétet javasolt(verőér eldugulás) 10-15%-os lábelvesztéssel! Egyéb tájékoztatást nem kapott.
Milyen lehetőségek lennének neki?
Illetve ha konzultációra kerülne a sor Önöknél, időben mekkora a várakozási idő?

Köszönettel:
Orbán Szabolcs
Kedves Szabolcs!

Megvizsgálni megtudom, de kórházi háttér hiányában én már érműtétet csak az Országos Kardiológiai Intézetben végzek, ahol külsős pácienseket nem operálok.

Konzultációra kérem jelentkezzenek be a trombózis központba.

Üdvözlettel

Dr. Sepa György



Orbán Szabolcs

Dr. Sepa György

sebész, érsebész

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK