A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor úr!
A rádiófrekvenciás visszérműtét alsó lábszáron hozzávetőlegesen mennyire tartós? Hónapok? Egy év? Öt év? (Az injekciós módszer után másfél évvel ismét ugyanolyanok a lábaim, így más módszert keresek)
Köszönettel:
Csilla
Kedves Csilla!
A rádiófrekvenciás visszérműtétnek, mint a hagyományos műtétnek 10 % esélye van a kiújulásra.
Az injekciós kezelés, sajnos gyakrabban kiújulhat. Viszont a rádiófrekvenciás módszer nem helyettesíti, csak kiegészíti a hajszálerek kezelését, mert úgy értem erről van szó.
Tisztelettel
dr. Sepa György
Tisztelt Doktor Úr!

36 hetes kismama vagyok, és felírtak Fraxiparint otthoni adagolásra a viszereim miatt.
Még nem mertem beadni magamnak, mert a vérkép alapján a trombocita szint az alsó határt nem éri el a mostani vérkép alapján (149giga/L 150 helyett). (fiatalabb koromban is el küldtek emiatt Hematológiára, de végül nem kaptam rá kezelést, csak kontrollt javasoltak, mert nem találták szükségesnek)
Egyenlőre a komressziós harisnyát viselem. Ön szerint így is nyugodtan el kezdhetem a Fraxiparine otthoni adagolását ?
Köszönettel és tisztelettel:
Zsuzsa
Kedves Zsuzsa!
A Fraxiparine-t célszerű elkezdenie, ha nagyony csúnyák a viszerek, főleg,ha a a családjában volt trombózis.
A trombocitaszámot, pedig ellenőrizni kell. Valószínű nem lesz rosszabb érték.
Az az igazság, hogy a terhesség végén és különösen a gyermekágyban nagy a trombózis kialakulásának a veszélye. Trombózis rizikó a szülést követően viszeresség, vagy csládi hajlam nélkül ia 14 szeres. A leletei átnázése után korrektebb véleményt tudnék adni és az injekcióval kapcsolatos félelmét is meg tudnánk beszélni. Jelentkezzen be hozzám vizitre, akár a héten, csütörtökön délután, vagy kedd délelőttre.
Üdvözlettel:
dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr!

Lányomnak januárban enyhébb lefolyású synus trombózisa volt (illetve ezt valószínűsítették). Fogamzásgátlót szedett, családban hasonló esett nem volt.Eddig Clexane-t kapott. 3 hónap uatán a napokban lesz vérvétel thrombophilia irányába, majd tablettára állítják át. A vérvétel eredménye fél év múlva várható a szakrendelő szerint. Ez nagyon hosszú idő. Ha a vizsgálat eredménye kedvező lesz, akkor meddig kell véralvadásgátlót szednie?
Köszönettel: Ágnes
Kedves Asszonyom!
A fél év valóban nagyon sok: általában 1-2 hét alatt van eredmény. Hova mentek?
A sinus thrombosis igen súlyos betegség , ha nincs semmilyen thrombofilia, akkor is 1-3 évig kell a Syncumart szedni. Ha még mellette thrombofiliás is, akkor tovább.
Tisztelettel
dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor úr! Köszönöm válaszát, de vólna még kérdésem. genetikai vizsgálatból, ill. egyéb vérvételből kiderül honnan indult a trombózis ill annak szövödménye? Symcumar szedés mellett történik a vérvizsgálat? Bejelentkezéskor kb. mikorra kapunk időpontot? Köszönettel H. Istvánné
Kedves Asszonyom!
A thrombus elhelyezkedésére a laboratóriumi vizsgálatok nem adnak választ. Arra a képalkotó vizsgálatok valók. A laboratróiumi-genetikai vizsgálatok nem lehet Syncumar szedés alatt vizsgálni. A vérvétel előtt egy héttel át kell állni LMWH heparinra, ezután vérvétel, majd vissza lehet térni a Syncumarra. De ezt majd menedzseljük.
IV. 26-án nem leszek a Trombózisközpontban, most pénteken azonban igen. Esetleg most megkaphatja az LMWH-t és két hét múlva lehetne a vérvétel.
Üdvözlettel
dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr!

A teljes vérképemen nem szerepel a vörösvérsejt süllyedés, illetve a Prothrombin (INR) tartomány. Azt mondták a laborban, hogy a C-reaktív protein érték tartalmazza ezt, most így jelölik. Kérdésem, hogy jól mondták-e? Mert utána olvastam, de valahogy ez mégsem egyértelmű így számomra. Előre is köszönöm! Tisztelettel: Kata
Kedves Kata!
Valóban, gyakran használjuk a CRP-t /C-reaktív protein/, mert előbb
jelzi bizonyos gyulladásos reakciók jelenlétét a szervezetben. Precízebb laboratóriumi vizsgálat, mint a We /sűllyedés/.
Az INR-t egyszerű szűrő vizsgálatnál nem szokták kérni, csak, ha véralvadással kapcsolatos panasz van, vagy műtétre vár a
beteg, továbbá, ha véralvadást gátló gyógyszert szed az illető .
Önnek, ha van vérzékenységre utaló panasza, feltétlenül vizsgáltassa meg, de nem csak az INR-t, mert az nem fedi le a teljes véralvadást.
Üdvözlettel:
Dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Sepa György Doktor Úr!
Ország Attila vagyok Kecskemétről.40 éves vagyok és 25 évvel ezelőtt mélyvénás trombózisom volt(bal oldali vena iliaca).Azóta bal lábam állapota lassan, de fokozatosan romlott. A PTS jelei, tünetei találhatók meg a bal lábamon és a bal bokám felett egy fekély alakult ki.
Kérdésem az lenne, hogy véleménye szerint Magyarországon alkalmaznak-e valahol vénabillentyű plasztikát vagy egy általam nemrég olvasott technikát, a Venocuff I, II műtéti beavatkozást, amivel kapcsolatban sok pozitív megállapítást olvastam.Azt kérdezném még, hogy hogyan lehet megállapítani a vénabillentyű állapotát nem ultrahang (doppler nélkül),a Venocuff eljáráshoz való alkalmasság miatt.
Remélem levelemmel nem zaklatom és várom mielőbbi válaszát.
Tisztelettel : Ország Attila
Tisztelt Attila!
Sajnos a vénabillentyű pótló műtétek nem hozták a várt eredményt. Éppen emiatt tudomásom szerint Magyarországon nem is végeznek hasonló műtéteket.
De a PTS tünetei elég jól uralható rugalmas pólya vagy kompréssiós harisnya viselésével.
Vizsgálat után tudnék konkrét választ adni, mi lenne a legcélszerűbb kezelési módszer az Ön esetében.
Tisztelettel
dr. Sepa György
Tisztelt Doktornő!
29éves két gyermekes anyuka vagyok...2012 február környékén voltam vér vételen...Elég sok csillagom volt...Kaptam vas képző tabletát...Közben voltak kontrol vérvételek de nem mutatott javulást......2013 februárban megint voltam...Az eltérö eredményeim:
Szérium vas:1,60 umol/1
Szérium Alk.foszfatáz:296U/1
Hdl koleszterin:0,92 mmol/L
HGB :102,00 g/L
HCT :0,344 L/L
MCV :66 fL
MCH :19,60 pq
MCHC :298 g/L
RDW :18,3 %CV
Hypochrom RBC% :24,2 %
VIZELET
Vizelet Nitrin :2+
Baktérium :1+
Ezek az eredmények nem jók.a többi amit nem írtam azok jók...Az lenne a kérésem,hogy le-e írná a véleményét a laboreredményről...Főképpen a vieletről mert arra nem mondanak semít.
Válaszát előre is köszönöm..
Veronika
Tisztelt Hölgyem!
A vérkép lelete valóban kivizsgálást igényel.
A vörösvérsejt átlagos térfogata /MCV/ nagyon alacsony. Felveti a lehetőségét annak, hogy nem vashiányról, hanem egy öröklött problémáról a thalassemia minor betegségről van szó. A vizelet lelete nem aggasztó, hisz valószínű mintavételi hiba történt.
Precíz véleményt csak kivizsgálás után tudok mondani.
Szívesen állok rendelkezésére. Kérem jelentkezzen be hozzám vizsgálatra.
Üdvözlettel:
dr. Szélessy Zsuzsanna
TISZTELT DOKTOR UR
2 eve a mehemet kikelett venni sajnso de a petefeszkek megmaratak , kb. 2 hete amikor pisilek borzasztoan fajdalmas mintha tuket szurkalnanak a hugycso vezetekemnel, a bal oldali vesem is szokott fajni, a masik dolog a mikor szekelnem kel nagyon faj es szur , es lillas kituremkedes jon elo, ..ez kozre jatszhat e avval hogy valami ossze novesem lehet valaszat elore is koszonom
Tisztelt Ági!
A leírt tünetek alapján Önnél nőgyógyászati-urológiai-proktológiai komplex probléma áll fent. Ez nem ritka együttállás, hiszen a medence és az ott található szervek összefüggő rendszer. A kötőszövetek tartásának változása - életkorral, szüléssel, stb - kihat mindenre. A húgyszervekre - húgycső kevésbé zár, fertőzés könnyebben előfordul -, az ivarszervekre - méh, hüvely tartása, emésztőrendszerünk utolsó szakaszát képező végbélre - székelés nehezebb, aranyerek alakulnak ki. Önnek eltávolították a méhét - bár okát nem írta -, ami önmagában jelzi, hogy valami gond volt ott, illetve az eltávolítással egy szerv hiányzik az ott lévő, egymással összefüggő szerek közül.
Javaslom, hogy nőgyógyásza vezetésével történjen egy kivizsgálás - urológusnál, proktológusnál -, és az eredmények alapján történjen kezelés.
Figyeljen arra, hogy a csípős vizelet fertőzésre utalhat, ami felhúzódhat a vesére - a vesefájdalom erre utalhat, és ott súlyos fertőzést, veseelhalást eredményezhet! Ez nem játék.
Üdvözlettel
dr. Babai László
Tisztelt Doktor úr.

Trombózisom volt kb. 1 hónapja. Egy kisebb tüdőembóliával. 23 éves vagyok, eléggé vékony (47 kg a 160 cm-hez, nem dohányzom) Fogamzásgátlót szedettem. Az orvosok szerint ettől volt. A genetikai vizsgálat eredményére még várok, de nem tudunk róla, hogy a családban lett volna valakinek.
Nagyon aggódom minden miatt, hogy ismét megtörténik. Próbálok mindent az elmondottak alapján csinálni. Egy hete visszamentem dolgozni (ülő és álló munka, változatos a napom). Nem érzek semmilyen fájdalmat. Sietni nem nagyon tudok. Kompressziós harisnyát viselek napközben. Syncumart szedek, a kórházban 2 mg-ot állítottak be.
A véreredményem szerint 1,9-es a szint, ezért a háziorvos azt mondta, hogy 1,5 tablettát szedjek. (Javaslata alapján egyik nap 1 mg, másik nap 2 mg. Ezt nem tartottam okos ötletnek így mindennap 1,5-et szedek.) Ön szerint is ennyit kell szednem?
A harisnyát mindenképp fél évig kell hordanom? Ugye pont a nagy melegben is kellene, amit nem tudok egyenlőre elképzelni. Magassarkú cipőt mikor vehetek fel? (Egybetalpú, nem tűsarok)
Mire kell még odafigyelnem, annak érdekében, hogy ne ismétlődjön meg velem.

Köszönettel Veres Anikó.
Kedves Veres Anikó!
Pedig jól csinálta az orvosa, ugyanis a Syncumar annyira kicsi tabletta, hogy pontosan felezni nem lehet. De a legfontosabb az, hogy az Ön INR értéke 2-3 között legyen!!!! Három hónappal az "esemény" után jelentkezzen központunkban a szükséges genetikai vizsgálatokra. És addig se aggódjon! A harisnyát nyárig mindenképpen hordja, utána viszont jó lenne MBT cipőt viselnie (hát nem olyan szép, mint egy tűsarok!), de vénás keringést igen jól javítja. Legalább napközben (az esti szórakozáshoz akkor már vehet fel tűsarkút)
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr! Lányomnak (33év) j2013jan. végén embolia pulmonum l.d. és infarctus pneubonia, pleuritise volt. + nagyfoku tüdögyulladással /jobboldali/ Egy hét korház után symcumárt 1 évig kell szednie. Előzmények: az eset előtt 2 héttel egy megfázás -atibiotikumot kapott, majd utána rögtön derékfájdalom, amire fájdalomcsillapítot és izomlazító kapott. Fogamzásgátlót is szedett előtte. Kérdésem az lenne: Létezik hogy 1 év syncumár szedés után lehet csak megcsinálni a trombofilia és genetikai vizsgálatokat? Addig kell várjunk hogy megtudjuk mi okozta? Trombózisra utaló jel semmi nem volt . Köszönöm előre is válaszát. Tisztelettel: H. istvánné.
Tisztelt H. Istvánné!
Az elfogadott irányelvek szerint az "esemény" után 3 hónappal lehet elvégezni a genetikai vizsgálatokat, és el is kell! A kezelés mikéntjét, a Syncumar dózisát -sajnos - az eredmény mit sem változtatja meg. Kezelni kell! De nem egy évig, hanem sokkal tovább. A genetikai eredmények inkább abban segítenek orientálni, hogy eldöntsük, hogy élete végéig kell-e szednie, vagy abbahagyhatja-e hamarabb.
Tisztelettel
Dr. Blaskó György

Hírek

Mikor van szükség véralvadásgátlóra terhesség során?

Mikor van szükség véralvadásgátlóra terhesség során?


További részletek
DIC- amikor a véralvadási rendszer összeomlik

DIC- amikor a véralvadási rendszer összeomlik


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat