A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdvözlöm,

szeretném rádiófrekvenciás módszerrel seprűvénáimat kezeltetni. A kérdésem az, hogy szoptatás mellett elvégezhető-e a beavatkozás?

Tisztelettel: Hegedűs Márta
Kedves Márta!

A kezelést a szoptatás nem befolyásolja .

Szeretettel várom.

dr. Sepa György
Tisztelt Trombózisközpont!



Némi súlyfelesleggel bíró, középkorú nő vagyok (nem túl jó csontozattal). Külső bokatörés után (elmozdulás nem történ) három hét fekvő-, majd három hét járógipsz következett, közben vérhígításra injekció. A gipsz eltávolítását követően azonban trombózis történt (levétel után már nem írtak fel injekciót), s ennek okát szeretném így utólag kideríteni (genetikus és egyéb okokat most nem feltételezve). Felvetődött bennem, hogy esetleg a baráti tanácsra használt, „az érintett rész átmozgatását célzó” gépi masszírozás, illetve a meleg vizes lábfürdő, meleg vizes lábtornáztatás is okozhatott bajt. Szóba jöhetnek-e ezek trombózist kiváltó okként (amennyiben semmilyen örökletes vagy egyéb ok nem áll a háttérben)?

Kedves asszonyom,

ezek a gyógyalkalmazások önmagukban biztosan nem okozták a trombózisát. Kérem keresse fel Központunkat és amit tudunk, megtesszük trombózisa hátterében lévő elváltozások kimutatására

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr! Terhességem 35. hetében járok. Előző héten voltam vérvételen melynek eredménye: vércsoport 0 RH+, ellenanyagszűrés: negatív, Direkt Coombs: pozitív komplement C3d fedett. Kérdésemre, hogy ez mit is jelent, sajnos nem kaptam megfelelő választ. Nagyon megijedtem. Az előző Direct Coombs teszt a terhességem elején még negatív volt.

Nem tudom, hogy annak van-e köze ehhez, de az előző vérvétel alkalmával a fehérvérsejtem kicsit magasabb volt: 15,8 G/l. A háziorvosom újabb vérvételre küldött, rá egy hétre ez az érték már 18,23 G/l volt. A legutóbbi viszont csak 13,2 G/l.

A Direct Coombs eredmény miatt tegnap voltam újabb vérvételen, de a doktornő szabadságra megy, és sokáig nem fogok még választ kapni a kérdésemre, ezért írok most Önnek.

Mire utalhat ez az eredmény? Veszélyes lehet a babámra?

Gyógyszereket nem szedtem a terhesség alatt, csak homeopátiás szereket (Stodal és Oscillococcinum). Most viszont egy hete Detralexet és Posterisan kenőcsöt kell használnom aranyérre.

A többi értékem: Hematokrit 33, Hemoglobin 111.

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Adrienn
Kedves Adrienn!

Az Ön által leírtak akár teljesen normálisak is lehetnek. Pl. egy légúti fertőzés következményei - amellett, hogy a fehérvérsejtszám a terhességben normálisan is emelkedett.

Azt azonban, hogy Önnél mindez normális, vagy nem, csak a terhességének, egészségi állapotának teljes ismeretében az Önt kezelő nőgyógyász tudja megítélni. Javaslom, forduljon a terhesgondozását végző nőgyógyászához.

Üdvözlettel

dr. Király Viktória
Tisztelt Dr.Úr.

Egyszer már volt visszér műtétem a jobb lábamon 9 évvel ezelőtt .Mostanra ujjból megjelentek, és már gyakran fáj is.Kérdésem a következő Hányszor lehet egy lábon visszér műtétet végrehajtani?

Most 46éves vagyok.

Köszönettel M.Ferenc
Tisztelt Ferenc!

Attól függ milyen jellegű volt a visszérműtét A visszérműtétnek is több

fajtája van.

Csak vizsgálat után tudok korrekt választ adni.

Tisztelettel

dr. Sepa György
Tisztelt doktor úr/nő



Kérdésem, hogy rádiófrekvenciás műtét végezhető-e abban az esetben ha 23 évvel ezelőtt mélyvénás trombózisom volt. Autóbalesetet szenvedtem medence és egyéb többszörös töréssel, a mozdulatlan fekvés 8. napján jött a trombózis, a bal felső combom kétszeresére dagadt. Később vérhígító egy évig tartó szedésével a lábam helyrejött, de dagadt, azonban kompressziós harisnya viselésével ez is megszünt. Pár éve voltam érultrahangon, ahol a vizsgálat azt mutatta ki, hogy nem igazolható, hogy volt trombózis, viszont a harisnyáhordását nem tudom abbahagyni, mert , ha 1 órát nincs rajtam, már hiányzik. Lehetne-e segíteni a műtéttel a harisnya elhagyásában. Válaszát megköszönöm, üdvözlettel: MatHeiszné
Kedves asszonyom! A lezajlott mélyvénás trombózis csak ritka esetben ellenjavallja a visszérműtétet. Látnom kellene leleteit és meg kell vizsgáljam a korrekt válaszhoz. Kérem, jelentkezzen be rendelésemre!

Tisztelettel

dr. Sepa György
Tisztelt dr úr/nő! nem bizonyitott emboliám volt tavaly juniusba!azota syncumart kell szednem!voltam trombofiliai vizsgálaton novemberben ami időre ugyebár clexane injekciot kaptam syncumár helyett!leleteimet elküldték és annyit irtak rá hogy alacsony se folsav szin(2.5ug/l),és mérsékelten emelkedett apti(49.30sec) mutathato ki!továbbra is szednem kell a syncumárt és folsav tablettát is most már mad pedig juliusban vissza kell mennem ahol véglegesen döntenek rolam!ön szerit most mire számithatok?mit jelentenek ezek az értékek mert az orvosom nem mondott nem magyarázott meg nekem semmit!?egész életemben szednem kell majd a syncumárt mert azt nem szeretném!válaszát előre is köszönöm!Tünde
Kedves Tünde!

Biztosan nem kell szedni élete végéig a Syncumart, de hasznos lenne, ha leleteivel felkeresné a Trombózisközpontot.

Világosabban látnánk

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr!



4 hónapja felkari mélyvénás trombózissal és emboliával kerültem kórházba. Most kaptam meg a vizsgálatok eredményét: leiden mut: vad típus, PI all: vad típus, MTHFR: heterozygota, XIII fact: vad típus. Folsav anyagcserezavar fennáll.

Napi 4 mg syncumart szedek, az INR-em 1,7-1,8 körül van mindig. Azt szeretném kérdezni, hogy meddig kell szednem a syncumart? Miért nem hígul a vérem jobban ekkora adag hígítótól?Illetve gyermekvállalásnál lehet-e vmi gond?

Válaszát előre is nagyon szépen köszöni egy aggódó 28 éves nő
Kedves Asszonyom,

a 4 mg egyáltalán nem sok és mivel INR értéke nincs a javasolt 2-3 között, további dózisemelést javaslok. A gyermekvállalás nem gond, de Syncumar szedése alatt nem lehet terhes. További tanácsokért keresse fel Központunkat!

Tisztelettel

Dr. Blaskó György
Kedves Doktor úr!



22 éves lány vagyok. Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy a nyaki nyirokcsomóim sűrűn megdagadnak. Hol fájnak, hol nem. Rendszeresen járok vérvételre, mert 12éves korom óta folyamatosan baj van a vas, transzferin, és TRF szaturációval. Szinte folyamatosan szedek vasat, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Most október óta szedek folyamatosan Maltofert, (mindig is ezt szedtem, a másik vaskészítményt, a Neo ferro folgammát, nem bírja a gyomrom) megkaptam a vérvétel eredményeimet. A vasam most is csak 8,2 referencia értéke: 9-30,4 (ez az eddigi legmagasabb értékem)

A transzferin: 3,64 referencia érték: 2-3,60

A TRF szaturáció: 10,82 referencia érték:16-45



Néztek a nyirokcsomóim miatt C reaktív fehérjét ennek értéke: 23,56 referencia érték: 0-5



Emellett alacsony a Haemoglobin, a Hematokrit, MCV, MCH.



A belgyógyász azt mondta nem tudja mitől lehetnek megduzzadva a nyirokcsomóim, lehet a bölcsességfogaimtól Ezek még nem nőttek ki, mind a 4-t ki kell venni, de íny alatt van még az összes de már most összetolták a többi fogamat, és nem férnek ki. Csütörtökön lesz az első fog kiműtése, feltárással.



Okozhatja ezt a problémát a fogam? Kihez forduljak? Mihez kezdjek a vasszintemmel? A vérnyomásom rettenetesen alacsony, alig üti a 100-at, a pulzusom pedig nyugalmi állapotban sem megy 85-90 alá. A koleszterinem pedig magas, 6,6-7,0 között mozog állandóan. Nem eszem csakis szárnyast és annak is csak a mell részét bőr nélkül, emellett zöldséget-gyümölcsöt, és halat minden mennyiségben. Keveset iszom ez tény. 160 centi vagyok és ehhez 50 kg, világ életemben sportoltam. 3éve hagytam abba a versenyzést gerincsérv miatt. Ennek gyógyítása még nem kezdődött el.



Régebben volt egy Epstein Bar vírusfertőzésem(2010-ben) ekkor alig tudtam mozgatni a fejem, annyi nyirokcsomó duzzanat volt a nyakamon, a fülem mögött, a nyak hátulsó részén. Más tünettel ez nem járt, 6hét kellett ahhoz hogy visszahúzódjanak(már amelyik teljesen visszahúzódott), de azóta bármilyen náthát elkapok ezek a nyirokcsomók rögtön megduzzadnak, most is ezek duzzadnak meg először.



2012.októberében csináltak nálam vírustesztet ennek a következő lett az eredménye:

EBV elleni antitest POZITÍV

EBNA IgG kimutatása ELISA DiaSorin POZITÍV

EBV VCA IgG kimutatása ELISA DiaSorin POZITÍV

EBV VCA IgM kimutatás ELISA DiaSorin NEGATIV



Ez mit jelent? Akkor azt mondták ezzel minden rendben nem kell vele már foglalkozni.



Kihez fordulhatnék? Eddig 3 belgyógyásznál jártam, de semmit nem mondanak.



Kérem segítsen nekem valamilyen tanáccsal, véleménnyel. Válaszát előre is nagyon köszönöm: K. Nikolett

Kedves Hölgyem!

1: A nyirokcsomó megnagyobbodás a szervezet reakciója a fertőzésekre. /akár a fogak is felelősek lehetnek/ Az Ebstein Bar vírusfertőzés után évekig, esetleg életünk végéig is megmaradhat 1-1 nyaki nyirokcsomó. Az jó hír, hogy mindig fertőzésre növekednek meg, ezért nem gondolnék rosszindulatú betegségre.

2. A vashiányos vérszegénysége serdülő korától fennáll. Ennek oka, hogy a serdülőkorban nagy a szervezet vasszükséglete, aztán a menstruációval ismételten vasvesztés történik. Ha az étrend nem tartalmaz kellő, jól felszívódó vasat /vörös, húsok, máj stb./, ki kell egészíteni gyógyszeres formában is a vas bevitelét, méghozzá hosszú hónapokig és többször megismételve /a vasraktárakat fel kell tölteni!/

Fontosnak tartanám, hogy személyes orvosi vizsgálat is történjen, továbbá az eddigi laboratóriumi eredményeket is átnézzem. Valószínű ki is kell egészíteni, minőségi vérképpel / a vérkenet mikroszkópos vizsgálata/ a vizsgálatokat. Kérem, jelentkezzen be hozzám egy vizsgálatra. A többszörös problémát interneten egy-egy laborlelet birtokában nem lehet érdemben megválaszolni.

Üdvözlettel:

Dr. Szélessy Zsuzsanna

Tisztelt Doktor úr ! 2-éve megállapitoták,hogy hepatitis a virus fertözésen estem át,a Miskolci vérellátó központban az ulyab vizsgálat kimutata hogy még van a szervezetemben hepatitis mert a vér erdmény pozitiv lett.Az lenne a kérdésem hogy ,amióta kiderült a fertőzés azóta voltam ultra hangon de csak azt nézték nincs-e epe kövem mást nem,kb-másfél éve hogy egyre többször és erösebben fáj a jobb oldalam a bordám allat ,szerintem a májam.Legyen szives tanácsot adni hova menjek vizsgálatra hogy megtudjam mi a bajom és mennyire komoly?
Kedves Borbála!

A hepatitis A, B, C fertőzéssel hepatológus, infektológus foglalkozik. Javaslom, keressen fel egy ezen a szakterületen dolgozó kollégát.

Üdvözlettel

Dr. Babai László
Tisztelt Doktornő!

Prothrombin heterozigóta génmutációm van, várandós vagyok. komplikációm, vetélésem, trombózisom sosem volt, minden más genetikai eredményem normális. Szeretném megkérdezni, hogy ez a mutáció milyen rizikós? kell gyógyszert szednem terhesség alatt? Köszönettel: Gabriella
Kedves Gabriella,

Szokatlan, hogy valaki ennyire kitárulkozzon nyilvánosan: kérem tanácsadásért keresse fel ambulanciánkat, hiszen egy sor részletező kérdésem is lenne

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA