Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr, 36 éves vagyok és fél éve szállítottak a kórházba kétoldali tüdőembólia és mélyvénás trombózis miatt. Nálam nem tisztították ki rögöket, érhálót sem helyeztek be . Ilyen betegségnél ezt minden esetben meg szókták csinálni ? Warfarin Oriont szedek de INR értékem nem tudják fél éve beállítani . Az értékek mindig változnak .Genetikai vizsgálaton minimálisan alacsonyabb PS aktívitást ( 48,8 % értéket kaptunk. A betegség előtt rendszeressen jártam sportolni .Üllő munkát végzek , Egy hónapja Újból járok spinningre és néha futni csak ilyenkor hordom a kompressziós harisnyát. A gyógyulási időszak alatt néha szuró érzés volt mell alatt. Ezek a tüneteim mára megszünttek a lábam nem fáj ,dagadni sem szokott .A gyógyszert szedem ellenőrzés alatt. Előfordulhat-e a betegség újra ? Ön mit javasol ? Köszönettel: Veronika
Kedves Veronika,

a 48% PS elég alacsony: ön trombofiliás. A teljes gyógyulás hónapokig/évekig tart. Újabb rizikók összejövetele esetén valóban kiújulhat. Javaslok egy tanácsadásra jelentkezést

Tisztelettel

dr. Blaskó György
Tisztelt dr.Sepa György doktor Úr!



Én 50 éves vagyok és mindkét lábamat már műtötték viszérrel.Most mindkettőben megint kiújult.Most megint műtétet javasol az orvos.Mi történik ha nem műtik meg újra?Erre csak a műtét a megoldás?Nincs rá más lehetőség?Köszönettel.



Kedves Zoltán!

Nagyon sajnálom, de ezt a kérdés csak fizikális és műszeres vizsgálat után tudom Önnek megválaszolni.

Kérem, jelentkezzen be rendelésemre!

Üdvözlettel:

dr. Sepa György
Tisztelt Doktor Úr,

MTHFR C677T heterozigóta vagyok, a 1298, Faktor II és V. rendben van. A leletem szerint ez csak egészen enyhe homociszteinszint-emelkedést okozhatna, az én eredményem viszont 21,4 (12 alatt kellene lennie). Okozhatja ez, hogy évek óta nem esem teherbe? Mióta kiderült (2 hónapja), nőgyógyász javaslatára Femibiont szedek (folsav + B-vitaminok). Kellene még mást is szednem a csökkentésére, szükség van esetleg további vizsgálatokra?

Köszönettel:

Júlia
Kedves Júlia,

Az említett heterozygotaság a magyar népesség 40%-ában megvan. Biztos nincs szerep abban, hogy nem esik teherbe. Talán vizsgálatokat ki kéne terjeszteni az antiphospholipid syndr. irányába. A magas homocisztein szint azonban nem jó! A folsav B6 vitamin csökkentheti a homocisztein szintet, kérem, hogy a két havi szedés után ellenőriztesse le.

Tanácsért pedig jelentkezzen be központunkba, készséggel állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Tisztelt Dr ùr! Genetikai Protei c hianyos beteg vagyok, napi 6 mg warfarint szedek, kèrdèsem az lenne ,hogy 16 oràs repülö utra vàlalkoznèk, Thai földre, mit tanàcsol mire figyeljek, hogy ne legyen baj..., vèdö oltàst kaphatok a warfarin mellè?? Köszönöm vàlaszàt!! Tisztelettel :Gabriella
Kedves Gabriella,

Ha az INR értéke 2-3 közt van, akkor semmiféle \"védőoltásra\" - légi út előtt LMWH adásra - nincs szüksége!

De az út előtt kell ellenőriztetnie az INRt!

Üdv

dr. Blaskó György
Kedves Dr Ùr! Köszönöm az eddigi vàlaszait, lehet az elözö kérdèsem roszul tettem fel..:( Thai földre utazom,( warfarint szedek , napi 6mg, protein c hiany miatt,) kèrdèsem az lenne, ha hepatitis.. Vagy màs miatt vèdö oltàst kapok, mennyire folyasolja a hatasat a warfarinnak? Eggyütt szedhetö?
Kedves Gabriella!

A hepatitis elleni és egyéb védőoltások egyáltalán nem módosítják a warfarin kezelést

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Tisztelt Dr. Blaskó György Úr!



Ezúton szeretném megköszönni a 2012.11.28.-án feltett kérdésemre a készséges válaszát.

Most azonban egy újabb kérdés merült fel..... Jelenleg 12 hetes kismami vagyok, és heterozygota Leiden mutációm van. Napi 1 adag Clexane 4000 NE injekciót és esténként 1 Aspirin protect 1000 mg-os tablettát kell szednem. Az egyik orvos azt javasolta, hogy elhagyhatom az Aspirin protect 1000 szedését a 12. terhességi hét után, és csak az injekciót alkalmazzam. A másik orvos pedig azt mondta használjam a szülésig mindkét gyógyszert. Mi erről Önnek a véleménye?

Köszönettel: Mili



Kedves asszonyom!

Gratulálok a terhességhez, de egy csomó kérdésem és vizsgálati javaslatom lenne, amihez személyes megbeszélésre lenne szükség!. Kérem keressen fel a Trombózisközpontban!

Tisztelettel

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr/Nő



Élettársam 73. éves.

Problémáink három évvel ezelőtt, egy kiugró magas vérnyomással kezdődtek. A vérnyomását azóta sikerült beállítani. Jelenleg 110-130/60-80-as tartományban mozog. A probléma, az állandó szédülés, ami ezután beállt. Hol jobban, hol kevésbbé. Emellett, a szürkehályog mútét ellenére alig lát. Közben gondolom, a fenti problémák miatt, depressziós is lett. A depresszióját is sikerül korlátok közé szorítani, de a szédülés, az csak nem akar megsazúnni. Rengeteg vizsgálaton ment keresztül, az elmúlt három év alatt. Már egy érszúkületi kezelés-sorozaton is túl vagyunk, de a probléma megmaradt. A fentiek mellett állandóan fekszik, gondolom menekül a szédülés és a látsás hiánya elől.

Kérem válaszát, tudnak-e segíteni?

Üdvözlettel:

Pécsi Judit
Tisztelt Pécsi Judit!

A leírtak alapján nehéz érdemben válaszolni. A szédülés kivizsgálásának van egy protokollja, amennyiben ezek a vizsgálatok már megtörténtek és nem volt elváltozás, akkor tüneti kezelés jön csak szóba.

Nyaki erek ultrahang vizsgálata igazolhatja a nyaki érszűkületet, az alsóvégtagi érszűkületnek a szédülésben nincs szerepe.

Javaslatom ( nyaki ér ultrahang birtokában) egy jó neurológus felkeresése.

A leírt értékek alapján a vérnyomás normál tartományon belül van, ennél kevesebb szintén okozhat szédülést.

Üdvözlettel

dr. Kósa Éva
Tisztelt Professzor Úr!



A következő lenne a kérdésem.

Ez év áprilisában lesz egy éve,hogy a jobb lábamban mélyvénás trombózis volt.Most egy nőgyógyászati műtét előtt állok.Jelenleg syncumárt szedek.Az lenne a kérdésem,hogy nem fogok elvérezni?A syncumár mellett megműtenek?Köszönettel.
Kedves Magdika!

Nem fogják a Syncumar kezelés alatt megműteni és mindent megtesznek, hogy el ne vérezzen. Ennek a területnek jól bejáratott gyakorlata van.

Tisztelettel

dr. Blaskó György
Üdv érdeklödnék hogy tüdöereken tronbozis alakult ki és amint nem szedem a medrol gyogyszert elpatanak az erek és vérthányok de budapesten beszéltem azorvosomal vérhigitót nem kaphatok mert a tüdömet elönti a vér mert már 1 éve probálták nem tudom mit lehetne tenni várom válaszukat köszön
Kedves Tibor,

Megértem a kétségbeesését, de 3 soros leírás alapján lehetetlen leletek nélkül bármilyen véleményt kialakítani, hisz azt sem írta meg, miért szedi a Medrolt. Kérem keressen fel a Trombózisközpontban!

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Kérdése Kedves Doktorúr! Lassan egy éve van hőemelkedésem,este 37 napközben 37,6 szokott lenni. Április óta végbélrepedésem van,nehány hónapja minden napossá váló felfúvódás,hasfájás,görcsölés gyötör! Fogytam 62röl 56ra. Voltam vastagbéltükrözésen ott minden rendben volt,gyomortükrözésen,kiderült,hogy fekélyes és krónikus gyulladásban van a gyomrom és nyombelem,utóbbi szövetmintából kiderült nem specifikusan krónikusan gyulladt,megjegyzem amióta van a hőemelkedés ég a gyomrom is. Majd vékonybél-passzázs vizsgálaton amiből kiderült,hogy krónikusan gyulladt a vékonybelem is. Ultrahangon kiderült,hogy az epevezetékem is krónikusan gyulladásban van,a bilirubinom enyhén emelkedett hónapok óta. A véremben nem látszik a gyulladás. Székletem évek óta minden nap reggel van soha nem volt se székrekedésem sem hasmenésem,mégis nagyon fájdalmas a székletem. Probáltam már kenőcsöket,kúpokat nem segítenek,de antibiotikumtól elmúlik két hétre...Metranidazoltól már 2x is jol volt pár napig. A kórházból kitettek a diagnózis után azt mondták,hogy nem tudják az okát igy nem tudnak segiteni,pedig én egyre rosszabbul vagyok minden nap szúr bal oldalt mostmár kezd jobb oldalt is. Gyorsan fáradok fáj körbe a hasam és a derekam. Esetleg ez lehet-e crohn betegség? Éjszakai izzadásaim is voltak! Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kitti!

Azt a diagnózist nem említette, amivel \"kirakták\" a kórházból. A leírtak alapján én is a Crohn betegségget tartom a legvalószínűbbnek, de vannak más, hasonló tünetekkel járó bélbetegségek is.

Kérem keresse fel Tulassay professzort a SOTE II Belklinikán, ő ezeknek a betegségeknek a legnagyobb hazai szakértője és intézete is van a vizsgálatok elvégzéséhez.

Ha felkeresi nyugodtan hivatkozzon rám,

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György

Hírek

Trombózisom volt- mitől lehetett?

Trombózisom volt- mitől lehetett?


További részletek
Ezek a vérkép eltérések utalnak vérszegénységre

Ezek a vérkép eltérések utalnak vérszegénységre


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA