A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

A férjemnek 4 ével ezelőtt felvágták a bal bokáját mert tele volt gennyel.Le is százalékolták vele mert ninc s izület a bokájában. Most azonban a jobb lábán a nagy lábuját amputálni kelett,a seb szépen gyogyul de azt mondták hogy valoszinü hogy érszükülete van.Kérdésem hogy van esélye hogy meggyógyuljon.BÁRMILYEN VIZSGÁLATRA ELMEGYÜNK,MOST A PÉNZ SEM SZÁMIT,CSAK A GYÓGYULÁSA.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT HORVÁTH LÁSZLÓNÉ
Tisztelt Horváth Lászlóné!
Megértem az elkeseredettségét. Legelső egy részletes állapotfelmérés lenne. Ahhoz, hogy válaszolni tudjak nagyon sok információra szükségem van még. Cukorbetegség, anyagcsere problémák, vérnyomás, stb megléte, családi megléte.
Kérem, jelentkezzen be hozzám egy konziliumra.
Üdvözlettel
dr. Kósa Éva
Tisztelt Sepa György!
A rádiófrekvenciás beavatkozás kapcsán lenne egy olyan kérdésem, hogy a kisebb erek megszűntetését követően, ( jelenleg ez egy húsz forintos nagyságú folt a térdhajlatomban ) bizonyos idő után a környező területen újra bepanghat-e a vér ezzel nagyobbra növelve, kiterjesztve a kékes- lilás foltot? köszönettel:
b.edit
Kedves Edit!
Nem lehet előre megjósolni mikor és milyen terjedelemben újulnak ki az erek. Az biztos, hogy a meglévők eltűnnek.
Tisztelettel
dr. Sepa György

Sgy
Ország Attila kérdése: Tisztelt Doktor Úr! Kérdéseim a következők: Most 40 éves vagyok és 15 éves koromban mélyvénás trombózisom lett.Mára már a véna iliacaban lévő alvadék régen feloldódott, de a vénabillentyűk természetesen károsodtak.A bal lábam vastagabb és nehéz láb érzés valamint keményedés szokott előfordulni.Kompressziós harisnyát hordok. A kérdésem az lenne, hogy Magyarországon létezik-e un. vénabillentyű plasztika, korrigálás vagy egyéb olyan vénabillentyű műtét, ami az én koromban eredményes és hatékony lenne a fent említett tünetek enyhítésében és a további életminőségem javításában.Esetleg külföldi lehetőséget tudna-e ajánlani? A másik kérdésem az lenne, hogy a bal vádlimban, a boka fölött megjelenő barna, piros folt, amely a pts miatt lassan kialakult enyhíthető, vagy megszüntethető-e valahogyan, esetleg orvosi pióca,vagy rádiófrekvencia, esetleg más segítségével? Válaszát előre is köszönöm. Attila
Kedves Attila!
Billentyű pótló műtétet nem csinálnak. A lábszaron lévő elszíneződés a fekély előjele. Meg kellene vizsgálni milyen állapotban van a felületes vénás rendszere és akkor tudnám a korrekt terápiás lehetőséget felvázolni.
Tisztelettel
dr. Sepa György
Tisztelt Doktor Úr!
43 éves nö vagyok, mindkét lábam erösen visszeres. Évekkkel ezelött már mütötték az egyik lábamat. A kérdésem az lenne, hogy a rádiófrekvenciás mütét használható -e vastagabb vísszérekre? Várom válaszát! Üdv: Nagy Kinga
Tisztelt Nagy Kinga!
Igen, használható vastagabb visszerek műtétjére is. A pontos, Ön állapotára személyre szabott információt vizsgálat után, az Ön állapotának ismeretében tudom megmondani. Kérem, jöjjön el rendelésemre
Üdvözlettel
dr. Sepa György
Tisztelt Doktor úr!
Mindkét lábam erősen visszeres.
Mivel álló munkát végzek műtét után meddig kell a lábat pihentetni, illetve mennyi időn belül lehet újra dolgozni?
Van életbiztosításom ami WHO kód alapján fizet. Van-e olyan WHO kód amivel ezt a műtétet finanszíroztatni lehet?
Köszönöm válaszát!
Erzsébet
Kedves Erzsébet!
A műtéti típustól függően dolgozhat a műtét után. A Rádiófrekvenciás műtét után, mely altatás és vágás nélkül történik, kompressziós harisnya viselése mellett 3 nap. A hagyományos visszér műtét után legalább 1.5 hét.
A finanszírozással kapcsolatban javaslom, hogy a biztosítót kérdezze meg, ezt ők tudják.
Tisztelettel
dr. Sepa György
Októberben estem át egy infarktuson.Évek óta a bal lábfejemen a bütyök időszakonként begyullad és bedagad.Próbálkoztam már minden terápiával , gyógyszerrel, kenőccsel de eredménytelenül.Jelenleg egy hónapja szenvedek ebben. Várom megtisztelő válaszát.
Tisztelt Kőszegi László!
Úgy vélem, a leírás alapján, hogy a bütyök reumatológiai/ortopédiai probléma lehet. Javaslom, forduljon az Oxygen Medical-hez, ott több ortopéd és reumatológus orvos is rendel.
Üdvözlettel:
dr. Babai László
Tisztelt trombózis Központ!!
A páromnak kétszer volt trombózisa a bal lábában, elég fiatalon,ez első 14 a második 18 éves korában!
Én babát várok, az ötödik hónapban vagyok, és a kérdésem az lenne,hogy mikor tudnánk majd a picit megvizsgálni hogy kiderüljön ő is örökölte e! Válaszát előre is köszönöm
Kedves Asszonyom,
Nyugodjon meg, a gyermek nem kis felnőtt, legkorábban 16 év körül érdemes megnézni a genetikát (kivéve az igen súlyos olyan homozygota eseteket, amikor is a gyermek mindegyik szülőjétől a kóros gént kapná. Ez a maguk esetében biztos nincs igy.
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György
Férjem lába ónapol óta dagadt, elszíneződött feketéslilára. Nem tudtam rávenni, hoy orvoshoz menjen. Már válással fenyegetem. Hodgkin limfomája volt évekkel ezelőtt, egy tüdőlebenyét kivették. Kemoterápiát kapott. Nem hajlandó tudomásul venni, hogy ő hiűba döntött úgy, hogy gyógyult, ezért nem vesz részt rendszeres kontrollvizsgálaton. Szeretném, ha önökhöz elmenne vizsgálatra, mert nagyon félek, hogy még komolyabb baja lehet. Kis gyerekeint vannak, ő 37 éves.
Rengeteget dolgozik.
Szeretném tudni, hogy milyen veszélye van ennek a lábdagadásnak pirosságnak és lilás elszíneződésnek. Köszönettel, Terézia
Kedves Terézia!
Üzenem a férjének, hogy AZONNAL forduljon orvoshoz! Egy láb elvesztésének a lehetősége nem gyerekjáték. Hodgkin limfómával vagy anélkül. Leírt tünetek alapján a lehető legrövidebb úton orvosnak látnia kell! Nekem szerdán a rendelésem tele van, de ha hamarabb nem hajlandó orvoshoz menni, én ott valahogy szorítok helyet neki.
Üdvözlettel
dr. Kósa Éva
Tisztelt Doktor Úr!
46 éves vagyok, egy hónappal ezelőtt kerültem kórházba jobb alsó végtag mélyvénás trombózisával.
Uh , CT a v. cava inferior jobb oldali ágába terjedő, j.v. iliaca rendszer trombózisát igazolta.
Érsebészeti konzílium az occulsiót nem találta frissnek és konzervatív kezelést javasolt.
Közben a Clexan és a Syncumar kezelés alatt kaptam egy gyomor vérzést, amit gyors endoszkópos beavatkozással megszüntettek. A kontroll tükrözés után a gyomromat rendben találták.
A haematológus 3 hónap múlva javasolta a genetikai szűrést, de akkor már véralvadásgátlóra állítanak át.
Jelenlegi th:
2x40mg Controlok
1x0,6ml Clexan
3x1 Detralex
2x1 Neo-Ferro-Folgamma
Gumiharisnya
A jobb lábam alig észrevehetően nagyobb, a kényelmes sétát jól bírja. Estére sem duzzad nagyobbra,de elfárad.
Előtte amatőr szinten sportoltam, tenisz,kerékpár.
Kérdéseim. Jó-e a jelenlegi th
és mikor kell elvégeztetni a genetikai vizsgálatot? Milyen lehetőségeim vannak még?
Milyen intenzitással lehet terhelni a lábamat?Gépkocsivezető vagyok,mikortól állhatok munkába? Mikor kezdhetek kerékpározni, teniszezni?
Köszönöm válaszát.
Tisztelt Tamás!
Nagyon részletesen leírt mindent. Ennek ellenére azt kell mondanom, ilyen részletekbe menő válaszokat sem etikailag, sem jogilag, sem orvosilag nincs lehetőségem mondani. Látnom kell Önt, a lábát, átbeszélni millió egyéb kérdést, kórelőzményt.
Kérem, jöjjön el a rendelésemre!
Üdvözlettel
dr. Blaskó György
Tisztelt Doktornő! Kb 2 hete egy csomó lett az bal alsó lábszáramon belül, amely érintésre fájdalmas . A háziorvosom Detralex500 mg tablettát , gumiharisnya használatát írta elő + pihenést .Fodrász vagyok, 30 éve, már volt műtve mindkét lábam .Most egy napja még .egy csomó keletkezett. Várom válaszát köszönettel Nyiri Attiláné
Kedves Nyíri Attiláné!
A csomó lehet egy \"egyszerű\" visszeres csomó, azonban ha ez fájdalmas, bepirosodott, lehet felületes visszérgyulladás is. A kettő elkülönítése fontos, mert felületes visszérgyulladásban nem javasolt a gumiharisnya többek között. A Detralex mellé Lioton gélt is próbáljon, de ha panaszai fokozódnak vagy nem múlnak akkor lássa Önt angiológus is. Szeretettel látom rendelésemen!
Tisztelettel:
Dr Kósa Éva

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat