A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!



A genetikai eredmény kimutatta,hogy kislányom (14 éves) tölem öröklölte a betegséget (nekem csökkent Protein C és Protein S aktivitás homozygota Leiden mutácio ) a lányom az enyhébbet örökölte (heterozigota).Jelenleg marfalin 7mg gyogyszert szed folyamatosan (élete végéig?)

Mivel élsportolo (kézilabda) az lenne a kérdés,hogy folytathatjae a kézilabdát (és ha igen milyen következményekkel járhat )

Előre is köszönöm válaszát!



Üdv:Miki
Kedves Miki,

Sajnos a gyerek nem tehet arról, mit örökölt, de a gyakori test-test elleni támadások és sérülési lehetőségek miatt egyáltalán nem javaslom, hogy egy heterozygota VLeiden,+PS+PC hiányos beteg sérülésveszélyes élsportot űzzön!. Viszont nem tudni, hogy a napi 7 mg Marfarin mellett az INR 2-3 közt van-é? Ha igen, akkor is nagyobb a vérzésveszély egy komolyabb esés-, ütközés-, stb. után. Ezen az sem segítene, ha az újabb antikoagulánsokat szedné, (rivaroxaban, dabigatran), mert ezek is igen hatékonyak. Javaslom, hogy a olyan sportot válasszon a gyerek, hogy egy háló legyen közte és az ellenfél között! A csontjainak a fejlődését mindenképpen figyelni kell(ene!!!!)

Mindenképpen kérem, hogy legalább tanácsadásra keressen fel!



Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor úr / asszony!

Reggel többször arra ébredek, hogy zsibbad a jobb karom. Lehetséges, hogy ez az érszűkület jele? Édesanyám hosszú évekig ebben szenvedett. Igyekszem mozogni, igyekszem mértékletesen bánni a szénhidrátokkal, mindennap eszem gyümölcsöt, nem vagyok egy stresszes típus, nem dohányzom sokat, de 58 éves vagyok.

Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Asszonyom!

A leírtak inkább reumatológiai, neurológiai eltérésre utalnak. Javaslom, neurológusnál, mondjuk dr. Vida Zsuzsannánál kezdje a kivizsgálást.

(Ez nem azt jelenti, hogy az érszűkületet kizártuk Önnél, ha családban volt, mindenképpen érdemes részt venni egy arteriográfiás szűrésen)

Szép estét!

dr. Babai László
T.Doktor Úr/Doktornő!

60 éves nő vagyok.Essentialis trombocythaemia-t állapítottak kb.2hónapja./660/

Asa protectet szedem azóta. Litalir kezelést az ünnepek miatt még nem kezdtük el. Hypertoniára ,szapora pulzusra propranololt szedek napi 1 tb.-tNem dohányzom, trombozisom nem volt. 4 éve arthroscopiás menistectomiát végeztek.Hasi uh.-t nem csináltak.A gyógyszeres kezelésen kívül én magam milyen életmóddal, táplálkozással stb. tudnám befolyásolni a trombocyták szaporodását?A litalir szedésétől nagyon idegenkedek.

Tisztelettel: Kis Éva
Kedves Kis Éva,

Kérem ne idegenkedjen a Litalirtól, mert egyike a legenyhébb szereknek, ami ebben a betegségben ajánlható. Ráadásul egyénileg dozírozható. A aspirinnel csak a megnövekedett számú thrombocyták összecsapzódását gátolja meg. A képzést nem gátolja.

Boldog Újévet kívánva

dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor úr/Doktornó!

4 hete a bal vádlimban trombózis állapítottak, meg, a méretét vagy egyéb paraméterét velem nem közölték. Ma már itthon vagyok, lábadozok. Létezik-e valamilyen sebészeti kezelés annak érdekében, hogy egy újabb trombózis kialakulásának esélye csökkenten ?

Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel, B.Réka
Kedves B. Réka,

Mindenféle sebészeti eljárásról a thrombosis jelen stádiumában határozottan lebeszélem.(kora nem ismeretében is!). Azért kérném, hogy követelje ki a zárójelentését, annak összes részléetével, mert ehhez Magának joga van! És ajánlatos is, hogy a következő orvosai számára információk álljanak rendelkezésre. Én ilyet még nem hallottam! Syncumart rendeltek Magának?

Boldog Újévet

Dr. Blaskó György
T. Dr-Nő! Kérem szives válaszát, (52 éves vagyok) a nyaktól a fél karomig, és a lábaim, éjjeli görcsös fájdalom( mintha ideggörcsök lennének) .Várom szives válaszát. Tisztelettel: Faarkas Katalin
Kedves Katalin!

A leírt információkat mindenképpen pontosítani kellene, megvizsgálni Önt, hogy a kérdésére választ lehessen adni. Kérem, keressen fel rendelésemen!

Üdvözlettel

dr. Vida Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

Kérem, ha ideje engedi szíveskedjen segíteni laborleleteim értelmezésében. Kell-e aggódnom? Válaszukat előre is köszönöm!

Laboreredményeim: glükóz: 7,7 , Se koleszterin 8,1,

Fehérvérsejtszám: 16,25 G/l

Absz. neutrophil szám: 14,22 G/l , Neutrophyl % 87,50, Lymphocyta% 6,90, vörösvértest szám:5,28 T/l, hemoglobin 154,00 g/l, T.vizelet fajsúly:1.010 g/ml
Tisztelt Ágnes!

Ezek az eredmények kórosak, gondolom az eredeti laborleleten csillagok, vagy + jelek szerepelnek az értékek mellett. Mind a vércukor, mind a koleszterin értéke magas -ezt kezelni kell. Nem az aggódást, inkább a cselekvést javaslom. Az ünnepek után mindenképpen keresse fel dr. Babai Lászlót aki segítségére lesz az életmód váltásban, szükség esetén gyógyszeres kezelésben.
Tisztelt Dr. Király Viktória Anna!

Azt szeretném megtudni , hogy a következő eltérések hátterében mi állhat?

Fehérvérsejtszám: 16,25 G/l

Absz. neutrophil szám: 14,22 G/l , Neutrophyl % 87,50, Lymphocyta% 6,90, vörösvértest szám:5,28 T/l, hemoglobin 154,00 g/l, T.vizelet fajsúly:1.010 g/ml

A háziorvosom kontroll vérképet kért.

Ui.: Sem cukrot, sem zsíros ételt nem fogyasztok. Édesanyám és nagymamám is cukorbeteg és szívbeteg volt. Az elmúlt egy évben sok stressz ért.

Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Kéméndi Ágnes
Kedves Ágnes!

Mint előző válaszomba is jeleztem, a leleteivel legjobb lenne felkeresnie egy orvost-belgyógyászt. A kérdéseire ő fog tudni választ adni a laborleletet az orvosi vizsgálat további információival egybevetve.

Az, hogy nem fogyaszt cukrot, zsíros ételeket, és ennek ellenére magasak a vércukor-koleszterin értékei, még jobban arra mutatnak, hogy Önnek belgyógyász orvosra van szüksége.

Üdvözlettel:

dr. Király Viktória
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!26 éves vagyok,3 éve volt tüdőembóliàm és mélyvénàs trombózisom.Azota minden rendben van,teljes életet élek,de a jobb làbam vastagabb,mint a bal.Ez olyan lelki problémàt okoz nekem.Nem tidom elfogadni magam és nem tudom elhinni hogy tényleg nincs e semmi megoldàs rà?Valóban nem lesz többé egyforma és mindig egyre vastagabb és vastagabb lesz a jobb?:(Előre is köszönöm a vâlaszàt.Tisztelettel:Kitty
Kedves Kitty!

Ezt a kérdést így interneten keresztül lehetetlen megválaszolni. Kérem, jöjjön el a rendelésemre!

Üdvözlettel

dr. Sepa György, érsebész
kedves doktor ur anyukám 50 éves és nyaki maszesedés ées nyaki érszükület szeretnék megtudni hogy mien veszéjekel jár elöre is köszönöm doktor ur .
Kedves Viktória!

Ha vészjel van, az már nagy probléma. Jobb lenne vészjelek előtt kivizsgáltatni. Már gyanú esetén is.

Vészjel lehet szinte minden idegrendszeri funkció zavar. Szédülés, átmeneti látásprobléma, mozgási zavar, stb.

Üdvözlettel

dr. Kósa Éva
Tisztelt Szakorvosok!

26 éves nő vagyok, 12 évvel ezelőtt visszér alakult ki a bal térdhajlatomban. Akkoriban csupán esztétikai problémát jelentett, de az elmúlt évben már egyre többször fájt a lában.. Kis pihenéssel, fáslizással, és különböző krémekkel azonban rövid időn belül mindig elmúlt a fájdalom. Egy hónappal ezelőtt hirtelen nagyon éles fájdalmat éreztem a lábamban, a visszerek kidudorodtak, belilultak és sebes lett a helyük. Hőemelkedésem is volt, a lábfejem dagadni kezdett illetőleg viszkető érzés is jelentkezett. Érsebész magánrendelésen azt az instrukciót kaptam, hogy trombózisom volt és meg kell műteni, mert injekcióval már nem lehet kezelni. A trombózisra semmit nem kaptam sajnos, csak üres szavakat....és most nagy félelemérzettel élem mindennapjaimat, mert folyamatos álló munkát végzek. Ezek mellett alacsony a vérnyomásom és mitralis prolapsusom van, nem tudom ezek összefügghetnek-e?

Kérem legyenek szívesek válaszolni mit tegyek?

A hagyományos érsebészeti beavatkozás és a lézeres közül Önök melyiket preferálják?

Őszinte köszönettel: Sz. Szilvia
Kedves Sz. Szilvia, Tisztelettel kérem, hogy vagy nálam, vagy egy érsebész kollégámnál jelenjen meg szakvizsgálaton. Elmondása alapján igen sok diagnosztikus lehetőség merül fel, aminek egy része az esetleges thrombozis.

Ezt a dolgot blogon nem lehet intézni

Tisztelettel

Dr. Blaskó György

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA