A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
42 éves vagyok, erősen túlsúlyos. Nem dohányzom, keveset mozgok. 6 éve agyalapi mirigy jóindulatú daganattal műtöttek, növekedési hormon túltengés miatt (hypofizis, acromegália). K.b.5 éve a bal lábamból lézeres műtéttel visszereket távolítottak el. Sajnos a visszerek újra kijöttek. Nem fájnak, de látványosan kidudorodnak. A problémáim a következőek: A bal lábszáram on bőr elváltozások keletkeztek, égető, viszkető érzés. A bőrgyógyász azt mondta, nem rá tartozik. A túlsúlyom miatt keringési panaszaim is vannak. Szeretnék az egészségi problémáimhoz orvosi segítséget. Merre induljak? Válaszukat előre is köszönöm!
Kedves Gábor!
A leírás alapján panaszait vénás elégtelenség okozza, melyre kompressziós kezelést javasolt alkalmazni. Első lépésben angiológiai vizsgálat javasolt.
Tisztelettel:
Dr Kósa Éva
Jobboldalona acarotis interna eredésénél a medio-dorsalis falon továbbra isközepesenechodus simafelszinü plaque láthato mely50.75-os szükületet okoz 188cm/s
Mia teendö
Köszönöm a valaszt.
Kedves Mihály!
Amennyiben nincsenek neurológiai panaszai, szed véralvadásgátló gyógyszert, rizikófaktorai be vannak célértékre állítva, nem dohányzik akkor félév múlva kontroll nyaki ér UH vizsgálat javasolt. Persze a leletét meg kell mutatnia hivatalosan angiológusnak, vagy érsebésznek akinek ezt hivatalosan dokumentálnia kell. Véleményem inkább arra szolgál, hogy egyenlőre ez nem tűnik még műtétnek, de mindenképpen gondozást igényel. Szeretettel várom rendelésemen!
Tisztelettel:
dr. Kósa Éva

34 hetes kismama vagyok a bal lábam csupa kidudorodott visszér abból az egyik csomós és fáj is mikor tudok ezek ellen tenni csak szülés után? Állapot felmérés milyen árban van? Előre is köszönöm válaszát
Kedves Mariann!
Sok esetben a szülés után visszahúzódnak a visszerek.
A csomóval kapcsolatban, ha ez felületes trombózis, azt kezelni kellene, de azt csak vizsgálat után tudom eldönteni. A díjakkal kapcsolatban, kérem, nézze meg a honlap \"Árak\" menüpontját.
Tisztelettel
dr. Sepa György
a magas vérnyomásnak van-e olyan természetes gyógymódja amellyel helyre lehetne állitani a vérkeringést ?
Kedves Tibor!
A vérnyomás értékét az életmód tényezők alapvetően befolyásolni tudják. Emelni és csökkenteni. Megfelelő életmóddal több tíz higanymilliméterrel lehet a magasvérnyomást csökkenteni.
Vérnyomáscsökkentő hatása van a rendszeres megfelelő intenzitású és időtartamú kardio testmozgással, megfelelő táplálkozásnak, szaunázásnak, stressz-menedzsmentnek.
Természetesen a magasvérnyomás kezelését részletes orvosi kivizsgálásnak kell megelőznie. Ön esetében is pontosan tudni kellene, mit jelent a magasvérnyomás, mióta áll fenn, történt-e kivizsgálás, és még jó pár egyéb információt. Ezek tükrében lehet az Ön kérdésére felelősségteljes választ adnom.
Üdvözlettel
dr. Babai László
Tisztelt Doktor úr!

Egy héte volt kisebb isszérműtétem (felszíni), és a mai napon erős mellkasi fájdalmat éreztem, a vérnyomásom is felment elég hamar. Sajnos korábban pánikbetegséggel kezeltek, így nem igazán tudom eldönteni, hogy most ez egy roham vagy .A lábam nem fáj, illetve nem láttam rajta semmi elválto zást. Mekkora az esély egy esetleges trombózisra, illetve mi a teendő?

üdv,

j.
Kedves János,
Minden mellkasi fájdalom jelentkezése esetén KÖTELEZŐ A BETEGNEK orvoshoz menni!, Nem az interneten várunk a diagnosisra!. Amennyiben tüdőembóliája van, akkor azért, ha infarktusa, akkor azért, ha pedig egyéb betegség, akkor azért. Minden ilyen súlyos akut tünetnek, majd a kialakuló betegségnek van egy un. \"időablaka\": ez az az időtartam, amin belül még hatékony kezeléseket lehet végezni. Utána már csak évtizedes tüneti kezelésekre van mód. Ezt az időablakot a legnagyobb könnyelműség blogolással és internetezéssel tölteni: ORVOSHOZ KELL MENNI, vagy SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLYRA. Honnan reméli, hogy a válaszadó 120 percen belül válaszol is? És akkor ki a felelős? Nyilván nem én, aki csak most nyitottam ki a gépemet! Ennyi saját felelősségérzettel muszáj minden állampolgárnak rendelkeznie!
Siessen!
Üdv
dr. Blaskó György
Üdvözlöm,l
az árlistában nem láttam, hogy egy visszérműtét mennyibe kerül a \"nem kisebb\" visszerek\" esetében...?
Mert feltételeszem nem 19.500 Ft-ba.
Köszönettel,
JB
Tisztelt Jankó Béla!
Nagy vénatörzs esetében a rádiófrekvenciás visszér mütét 285000 Ft egy oldal.
A műtét egy napos sebészet keretén belül történik. Nagy értörzs esetén a rádiófrekvenciás eszközt bevezetjük a vénába, és belülről \"műtjük\" meg a vénát.
Üdvözlettel
dr. Sepa György
Tisztelt Doktornő/Tisztelt Doktor Úr!

Egy évvel ezelőtt volt mélyvénás trombózisom 26 évesen. A genetikai vizsgálat során (\"vad típusúnak bizonyult a beteg\"), tehát , ahogy mondták, nem genetikai okok húzódtak a háttérben.
A kérdésem az lenne, hogyha szeretnék teherbe esni, akkor milyen kockázatokkal kellene szembenéznem? Mennyiben befolyásolja a trombózisom a teherbeesés lehetőségét?

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!!!!

Üdvözlettel:
K. Z.
Kedves Zita!
Levelében csak egy \"vad típus\" eredményt sejtek. És mi van a többi vizsgálattal. Akinek 26 évesen trombózisa volt/van annak mindenképpen szükséges lenne egy teljes panel. Kérem jelentkezzen be a rendelésre, hozza magával a leleteit és mi megcsináljuk azokat, amik még hiányoznak.
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György
Tisztelt Dr. Kósa Éva és Dr. Sepa György!
Nagy József vagyok Nyíregyházáról. A tavaly szeptember 18-án műtöttek felszíni trombózis miatt, majd december 28-án szintén műtöttek a köteges erek miatt. Állítólag a viszerek okozták a trombózist, de nem szedek vérhigítót. Nem kellene nekem véralvadási vizsgálatra mennem? Mi a garancia, hogy nem kapok ismét trombózist???
Tisztelt Nagy József!
Ahhoz, hogy válaszolni tudjak, tudnom kellene, milyen típusú műtétje volt, illetve hogy a trombózis felületes vagy mély vénákat érintett-e.
Kérem, adja meg ezeket az adatokat az info@tromboziskozpont.hu emailcímen.
Üdvözlettel
dr. Sepa György
9 napja mélyvénás trombozist igazoltak nálam jobb térdhajlatnál(subacut).Azóta Xareltot szedek. Vérrög leszakadásának veszélye meddig áll fenn? 40 éves vagyok. Válaszát nagyon köszönöm.
Kedves Gabriella,
Mivel nem mellékelt semmilyen leletet (Doppler stb) nehéz itélkezni, de most már mindenképpen mozognia kell (DE NEM SPORTOLÁSSZERŰEN!!!) Általában a tünetek kezdetétől számított két hétig van veszélye az embolizációnak, utána szervül a trombus. (Hogy megvigasztaljam, utána a rárakódásos trombusok szoktak szórni, de ezt a Xarelto sikeresen meg fogja akadályozni)
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Ú!
KB. 2 éve fáj a kulcscsontom felett, ott érzek egy kis duzzanatost. Voltam ct-n, mr-en, többször ultrahangon. Nem mutatott ki kóros nyirokcsomót.
Sajnos attól félek hogy nyirokcsomó rákom van . Lehetséges, hogy ezek a vizsgálatok nem mutatják ki.
Köszönettel
Kedves Erzsébet,
Valószerűtlen, hogy félelmének alapja lenne. Ha a képalkotók nem mutatnak semmit, egy kis lipoma (zsír) még mindig lehetséges(persze, ha minden laborvizsgálat stb is negativ!!!). Kérem figyelje, növekszik-e, fájdalmas-e, és ismételten -fél év múlva -legyen kontroll képalkotó vizsgálatok
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat