A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

tisztelt doktor nő/ur!!!

2-3 hete mindkét lábam hátulrol görcsöl és fáj!!!mostmár lehuzzodot a bokáimra és lábfejre!!!15éve dohányzom.most 28 éves vagyok.a házi orvosom azt mondta hogy kizárt hogy ilyen fiatalon érszükületem legyen.de sürrün fáj a mellkhasom is.lehet ez érszükület????leginkább a hajlatokban görcsöl a lábam,térd hajlat boka.

válaszukat elöre is köszöm!!!

tisztelettel:molnár istván
Kedves István!
Láb-panaszai terén orthopédiai, angiológiai kivizsgálás javasolt, az angiológiai részében szívesen segítek, ha gondolja - mozgásszervi részen Pál Mónikát javaslom.
Mellkasi fájdalom hátterében inkább mozgásszervi eredet, gyomor panaszok állhatnak, mint koszorúérbetegség. A mellkasi fájdalma fokozódása esetén rheumatológiai, gastroenterológiai, kardiológiai vizsgálatok jönnek szóba. Elsőre Pál Mónikát, az utóbbira dr Marton Anna kardiológus kolléganőmet tudom ajánlani.
Üdvözlettel:
dr. Kósa Éva
T. Doktor Úr/Doktornő!
30 éves a fiam,söfőr,kb 8 éve vezetés közben rosszul lett vérzett az orra eszméletét vesztette mentő vitte kórházba kivizsgálták de semmi baját nem találták mostanában remeg a keze vényomása 130/110 pulzus 80-100 és néha ritmuszavart jelez a mérő.mi állhat a tünetek hátterében és hova fordujon. Tisztelettel.Berekainé
Kedves Berekai Sándorné!
A tünetek alapján mindenképpen kivizsgálás javasolt. Lehet mögötte endokrin, kardiológiai, pszichés, illetve egyéb ok. Javaslom, keressék fel dr. Marton Annát az Oxygen Medicalben.
Üdvözlettel
dr. Babai László
Nyugdíjas vagyok,egy életet ledolgoztam.A rádiófrekvenciás visszér-műtét re hogyan lehet bejutni,akinek nincs kétszázezer Ft-ja.Egészségügyi kártyával reménytelen ?
Tisztelt Szilágyi Mihályné!
A rádiófrekvenciás visszérműtétet jelen pillanatban a társadalombiztosítás nem finanszírozza.
Emiatt sajnos azt kell mondanom, nem tudok Önnek olyan megoldást, ahol az Ön rádiófrekvenciás visszérműtétjét társadalombiztosítási alapon, egészségügyi kártyával finanszírozni lehetne.
Maradok tisztelettel:
dr. Babai László
2012.aug.-ban a masodlagos ágban tüdőembóliát allapitottak meg,syncumart szedek és az INR érték tartósan az elvárt szinten van.A genetikai vizsgálat heterozygota státuszt állapitott meg.Fiatal ember lévén aktiv,sportos életet élek,igy szeretném a syncumár szedését elhagyni,amint az lehetséges.A kérdésem az,hogy minek kell megekőznie a gyógyszer elhagyását,hogyan kell történnie,stb.Megjegyezném,hogy a te-t \"kisfokúnak\"minősitették és semmiféle panaszom nem volt abban az időben amikor az kiderült.Hónapokkal korábban volt 2-4 hetenként visszatérő mellkasi fájdalmam,de a CT vizsgálat időszakában panaszmentes voltam.Köszönettel Varga Pétar/33-éves ffi./
Kedves Varga Péter,
Köszönöm a bizalmat. Sajnos a leírásból nem derül ki, hogy mire heterozygota statusu Ön? A heterozygotaság azt jelenti, hogy két génváltozatból (mondjuk az egyik a kékszeműség, a másik a barnaszeműség: ön mindkét génnel rendelkezik, (de mivel a barna a domináns, ezért valóságban a szemei barnák). Mire vonatkozik a heterozygotasága?
Ha valóban volt bármekkora tüdőemboliája és egy thrombosis génre - van több is - nézve heterozygota (tételezzük fel) akkor is pár évig szedni kell a Syncumart és INR 2-3 között kell lennie.
Elméletben nem kell Önnek élete végéig szedni, de a gyógyszerelhagyását részletes vizsgálatoknak kell megelőzniük! Lehet még gondolkodni másfajta gyógyszer szedésén. Ha gondolja, keressen fel a rendelésemen, nézzük át a lehetőségeket.
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György
Egy okyan kérdèssel fordulnèk Önhöz,hogy lányom 17 éves lesz és 2 éve van eggyütt a barátjával. Szeretne fogamzásgátlòt szedni,fel is irattunk egy Sensonette 20mikrogrammosat. A csladba edesanyamnak a legmagasabb tartalmu hormontol tombozis alakult ki persze munka melett. Lanyom nem cigizik,sportol,nem vegez megerolteto munkat. Nem vegeztunk trombozis vizsgalatot,feleslegesnek tartottuk de egyre tobbet kerdez efelol,es mar elkezdte szedni. Mennyi az eselye a trombozis kialakulasahoz?
Kedves Asszonyom,
A fogamzágátló gyógyszere is \"fejlődnek\" AZ un. I. generáció antikoncipienseknél még egész magas volt a trombózis rizikó, de ma már a IV generációs szereknél tartunk, amiket éppen azért fejlesztettek ki, hogy alaphatásuk mellett egyre kevesebb legyen a trombózis. A Sensonette tudtommal III generációs szer. Amennyiben családi terheltség van trombósisra, mindenképpen javaslok egy thrombofilia-szűrést a k. lányának. Sajnos a TB nem támogatja, de ezt elég egy életben egyszer megcsináltatni.
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György
Kedves dr Kósa Éva!
Nagyon köszönöm a gyors válaszát.
Ultrahang vizsgálatunk csak március 5-én lesz,ön szerint ezt nem kellene hamarabb elvégezni?
köszönöm

Kedves Zsuzsa!
Erre így biztosan nem lehet és nem is szabad megbízhatóan válaszolni. Nem tudom milyen UH , nyaki ér vagy végtagi ér, de bármelyik is lesz, minden attól függ milyen panaszai vannak a fiának, fontos hogy a kezelőorvosában, aki vizsgálta a fiát megbízzon.
Vagyis a válaszom, hogy nem tudom.
Az biztos hogy a vizsgálatok elvégzéséig a karok jelentős fizikai terhelés alóli mentesítése javasolt.
Üdvözlettel:
Dr. Kósa Éva
Kedves Dr Úr!
Van egy 17 éves fiam akinek fájnak az erei,nagyon vékony testalkatú,fekvőtámaszozik mostanában,de nagyon kitüremkednek az erek és fájnak,voltunk orvosnál de nem nagyon értem amit mondott kérem mondja el véleményét,leírom ami kaptam .
A fizikai igénybevételt követően a jobb FV vénái kidagadtak,a jobb FV-n halvány cyanosis látható, artériás kompresszió azonban nem provokálható.
Bal o. art.kompressió verifikálható.
Adson tünet negatív, a tartott helyzetben art. áramlás csökken.
Ehhez van egy röntgen lelet is.
A nyaki lordosis kiegyenesedett,oldalírányú görbület nem mutatható ki.
a C.ÍV csigolya a felette lévő csigolyákkal együtt kb 1,5 mm-es antepositioban ábrázolódik.
a csigolyatestek magassága megtartott,a zárólemezek épek.
A cervicalis porcrésekben szűkület nem figyelhető meg.
Csontos nyaki borda egyik oldalon sem látható.
Vélemény:Csontos nyaki borda nem igazolható.
Kiegyenesedett nyaki lordosis.
C.ÍV. csigolya minimális antepostioban látható.
A háti kyphosis kissé fokozott.
A TH.Vííí. csigolya enyhe fokban ék alakú magassága ventálisan 19 mm,dorsalisan 22 mm.
alsózárlemeze ventralisan sceleroticus jellegel kissé egyenletlen.
a többi thoracalis csigolyatest megtartott magasságú, a zárólemezek épek.Érdemi porcrés szűkület a háti gerincen sem látható.
Nagyon várom mihamarabbi véleményét.
Köszönöm
Tisztelt Zsuzsa!
A leírás alapján a tünetek hátterében mellkaskimeneti szindroma felmerül, artériás és vénás áramlási akadályozottság is valószínűsíthető, a kivizsgálásnak csak egyrésze a fizikális vizsgálat és a nyaki gerinc rtg. Mivel nincs diagnozis és vélemény, és a leírt panaszok hátterében a mellkaskimeneti színdrómán kívül több ok is állhat, a konkrét eset összefüggéseiről mindenképpen a vizsgáló orvost kell kérdeznie.
Ezen tünetek kivizsgálása és kezelése angiológus, neurológus és sz.e. érsebész területére tartozik.
Szívesen látom rendelésemen!
Üdvözlettel:
Dr Kósa Éva
Tisztelt Doktor Úr, 36 éves vagyok és fél éve szállítottak a kórházba kétoldali tüdőembólia és mélyvénás trombózis miatt. Nálam nem tisztították ki rögöket, érhálót sem helyeztek be . Ilyen betegségnél ezt minden esetben meg szókták csinálni ? Warfarin Oriont szedek de INR értékem nem tudják fél éve beállítani . Az értékek mindig változnak .Genetikai vizsgálaton minimálisan alacsonyabb PS aktívitást ( 48,8 % értéket kaptunk. A betegség előtt rendszeressen jártam sportolni .Üllő munkát végzek , Egy hónapja Újból járok spinningre és néha futni csak ilyenkor hordom a kompressziós harisnyát. A gyógyulási időszak alatt néha szuró érzés volt mell alatt. Ezek a tüneteim mára megszünttek a lábam nem fáj ,dagadni sem szokott .A gyógyszert szedem ellenőrzés alatt. Előfordulhat-e a betegség újra ? Ön mit javasol ? Köszönettel: Veronika
Kedves Veronika,
a 48% PS elég alacsony: ön trombofiliás. A teljes gyógyulás hónapokig/évekig tart. Újabb rizikók összejövetele esetén valóban kiújulhat. Javaslok egy tanácsadásra jelentkezést
Tisztelettel
dr. Blaskó György
Tisztelt dr.Sepa György doktor Úr!

Én 50 éves vagyok és mindkét lábamat már műtötték viszérrel.Most mindkettőben megint kiújult.Most megint műtétet javasol az orvos.Mi történik ha nem műtik meg újra?Erre csak a műtét a megoldás?Nincs rá más lehetőség?Köszönettel.

Kedves Zoltán!
Nagyon sajnálom, de ezt a kérdés csak fizikális és műszeres vizsgálat után tudom Önnek megválaszolni.
Kérem, jelentkezzen be rendelésemre!
Üdvözlettel:
dr. Sepa György
Tisztelt Doktor Úr,
MTHFR C677T heterozigóta vagyok, a 1298, Faktor II és V. rendben van. A leletem szerint ez csak egészen enyhe homociszteinszint-emelkedést okozhatna, az én eredményem viszont 21,4 (12 alatt kellene lennie). Okozhatja ez, hogy évek óta nem esem teherbe? Mióta kiderült (2 hónapja), nőgyógyász javaslatára Femibiont szedek (folsav + B-vitaminok). Kellene még mást is szednem a csökkentésére, szükség van esetleg további vizsgálatokra?
Köszönettel:
Júlia
Kedves Júlia,
Az említett heterozygotaság a magyar népesség 40%-ában megvan. Biztos nincs szerep abban, hogy nem esik teherbe. Talán vizsgálatokat ki kéne terjeszteni az antiphospholipid syndr. irányába. A magas homocisztein szint azonban nem jó! A folsav B6 vitamin csökkentheti a homocisztein szintet, kérem, hogy a két havi szedés után ellenőriztesse le.
Tanácsért pedig jelentkezzen be központunkba, készséggel állunk rendelkezésére.
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat