A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Erdeklodni szeretnek, hogy a 1,7- es APC rezisztencia ertekkel van -e tovabbi teendom? Soha nem szedtem fogamzasgatlot es a csaladban nem fordult elo trombozis. Koszonom, Eva
Kedves Éva!
Az APCR csökkenés, enyhe trombózis készséget jelent. Bizonyos élethelyzetekben célszerű alvadásgátló inj-ót kapnia (gipszrögzítés, baleset, műtétek, hosszas ágynyugalom, terhesség, stb. Ösztrogen tartalmú gyógyszerek szedése (fogamzásgátló) nem javasolt.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Tisztelt Doktornő/Úr!
Ismétlődő vetélések okának kiderítésére szeretnék választ kapni.
A sok-sok vizsgálati eredmény közül az alábbi mutat eltérést.:
NK lymphocyta sejtarány emelkedett (17,97%). Tudom, hogy a sikeres reproduktív folyamathoz ideális esetben 12% alatti érték szükséges.
Tudna esetleg tanácsot adni, hogy ez az érték hogyan és mivel csökkenthető? Vagy az egyedüli megoldás az IVIG?

Köszönöm megtisztelő válaszát.
Esen
Kedves Érdeklődő !
Ahhoz , hogy véleményt tudjon szakorvosunk mondani , esetlegesen további laborvizsgálat elvégzésére is szükség lehet.
Ha lehetősége van összes leletével keresse fel Dr. Szélessy Zsuzsanna doktornőt, hogy megbeszélhessék a teendőket.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! Két sikertelen lombik program utáni vérvételből MTHFR A 1298c és C677T Heterozygota mutatkozik. Leiden és Prothrombin G20210A normál. Tudom, hogy immun és genetikai viszgálatok is szükségesek lehetnek, mégis kérem szépen véleményüket, hogy a sikertelenségekben fenti értékek szerepet játszhatnak-e? Köszönettel: Szilvia
Kedves Szilvia!
Az elküldött leletek nem jelentenek veszélyt a terhességre.
Ahogyan írta is, további vizsgálatok szükségesek.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Szakértő! 25 éves fiam azzal állítot oda hozzám,hogy nagyon aggódik mert az internetes keresés alapján azt hiszi, hogy akut leukémiás. Január elején vette először észre hogy néha vérzik a fogínye olyan helyen is ahol szemmel láthatólag nincs begyulladva.Ezalatt a 4 hónap alatt semmi más betegsége nem volt,több tünetet nem észlelt magán.A 4 hónapja fent álló fogínyvérzése ami kicsit javult is neki lehetséges,hogy a háttérben akut leukémia áll?Nem ismerem ezt a fajta betegséget és a lefolyását sem ezért nem tudtam neki válaszolni.Jövőhéten elkisérem az orvoshoz pedig már nem kisgyerek.Remélem addig tudnak mondani valami megnyugtatót. Köszönöm előre is a választ.
Kedves István !
A fogínyvérzés nem csak gyulladt területen jelentkezik. Elképzelhető, hogy csak vérzékenyebb, és nem áll a háttérben komolyabb dolog. Laborvizsgálat után lehet biztosat mondani .
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt doktor úr!
Nem olyan rég volt egy olyan érzésem, hogy a jobb oldali halántékomnál, hirtelen mintha kést szúrtak volna egy pontban.
Ez kb. 1 percig tartott, és utána, semmi nem történt, közben sem éreztem a fájdalmon kívül semmi mást.
Ez eddig 2szer fordul elő életem során, (azt hiszem) legutóbb olyan 4 hónapja meg ma!
Kell e aggódnom?
Válaszát előre is köszönöm maradok tisztelettel !
Kedves József !
Ha máskor előfordulna mérjen vérnyomást, esetleg magas vérnyomás is okozhat hasonló panaszokat. Figyelje meg a késszúrás jellegű fejfájáson kívül mit érez. Gondolok itt szédülés, egyensúlyzavar , stb. Ebben az esetben érdemes egy neurológus szakorvost felkeresnie.
Üdvözlettel : Kelemen Edina


T. Doktornő! 52 éves vagyok, 3 éve rendszeresen futok, az utóbbi egy évben havi 200 km-eket. Nagyon élvezem és szeretem ezt a sportot, mégis időnként a vérnyomásom felugrik, 157/106 volt az egyik nap is. Általában 105/88 szokott lenni. A súlyom 55 kg, a magasságom 164 cm. Egészségesen étkezem, úgy gondolom. Figyelek a testem minden jelzésére, ám időnként lehet hormonális változásaim miatt is, megemelkedik a vérnyomásom. Szeretném Önt megkérdezni, mi lenne a teendő ez esetben, elég ha alkalmanként bekapok egy fél Tensiomint és az leviszi. Köszönöm válaszát és segítségét.
Kedves Andrea !
Természetesen sürgösségi vérnyomás csökkentésre jó a Tensiomin tbl, de mindenképp szükséges lenne kivizsgáltatni a hátterét . Örökletes tényezők is szerepet játszhatnak a vérnyomás kiugrásában, attól függetlenül, hogy egészésegesen igyeszik élni a mindennapjait.Nem írt arról szed -e valamilyen gyógyszert rendszeresen .24 órás vérnyomás monitorozás elvégézse javasolt, keressen fel belgyógyászt . Központunkba Dr. Kapocsi Judit doktornő tud segíteni .
Üdvözlettel : Kelemen edina
Milyen gyógyszer a NOAC nevű véralvadás gátló,hol lehet kapni, és mennyibe kerül.
Tisztelettel Imre József
Kedves Imre József !
Az új típusú véralvadásgátlók együttes elnevezése a NOAC . 4-6 éve jelentek meg, és az aktívált Xa-faktor (rivaroxaban, apixaban edoxaban), illetve a thrombin (dabigatran) működését gátolják. Szakorvosnak van lehetősége felírnia, abban az esetben ha az ön esetében az előzmények áttekintése után indokolt.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 15 hónappal ezelőtt volt MVT-m. Miután genetika, immunológia nem igazolódott a háttérben, a véna is károsodás nélkül gyógyult, 3 hónappal ezelőtt abba hagyhattam a véralvadásgátló alkalmazását. Kérdésem az lenne, hogy nyáron 1,5 órás repülőutat tervezek. Ilyenkor prevenciónak lmwh-t szoktak javasolni. Ezt csak a repülőút napján szükséges alkalmazni? Milyen dózis ad megfelelő védelmet (75 kg-ra)? Köszönettel és tisztelettel
Kedves Kati !
Azt nem írta meg, hogy kontroll alsóvégtag ultrahang készült-e ? Tudni kellene hogy milyen mértékben oldódott a trombus az érintett vénában . Igen mindenképp célszerű subcután LMWH -adása a repülőutat megalőzően.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
13 éves lesz a lányom, igazolt futbaljátékos 6 éve. Heti 4x1,5 óra edzése van. Mostanában nagyon gyakran van, hogy naponta többször is, erősen fáj a feje hátul, ami 20percől akár 2 óra hosszáig is eltart. Elmodása szerint nagyon ingerlékennyé, idegesséválik tőle.Aztán elmúlik,gyógyszer nélkül is. Mostanába emiatt gyakrabban mérem itthon a vérnyomását és 140-160 között van, a per sem alacsony 90-105 között, a pulzus 85-95. 170cm magas, 56 kg, még nem menstruál. Hová vigyem vizsgálatra? Aggódom, nehogy meccs közben történjen vele valami. Meccsterelés alatt meddig mehet fel a vérnyomás? Mennyi a normális? Még soha nem mértük meg terhelés után.
Kedves Adrienn!
Ha rendszeresen sportól mindenképp sportorvossal fel kell venni a kapcsolatot. Illetve Gyermek kardiológiai kivizsgálaás javasolt. Ekg, Terheléses Ekg elvégzése információt ad a továbbiakra nézve. Genetikai, öröklött tényezők is szerepet játszhatnak az emelkedett vérnyomás értékekben.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktornő /Doktor ÚR!
33 éves s vagyok ,januárban magasvérnyomás miatt kilakuló agyvérzésn estem át,szerencsére jól helyrejöttem.A kérdéem az lene szretnék eg kis tetoválást.Szeretném megkérddzni van bármi ellenjavallata? Már van 2 másik tetováláom korábbről ,de nem udom,okozhat-e most bármi problémát? a fájdalmon kívül persze,mert nagyon érzékleny lett a bőröm mindnhol azóat:.VÁlaszát előre i s köszönöm
Kedves Hajnalka !
Kissebb tetoválást csináltathat.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat