Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr/nő!

Tavaly októberben 7hónapos terhesen a bal combomban mvt volt. 3hétig kórházban voltam,napi 2x0.6os clexánt kaptam a szülésig. Decemberben császármetszéssel született a lányom. Egy hónapig napi 1re csökkent a clexán adag. Januárban a kezelö orvosom azt mondta, hogy el hagyhatom az injekciót. A Thrombofilia vizsgálatom eredménye februárban érkezett meg. Elvileg kellett volna kapnom mèg egy trombózist. Azóta ismét napi 1x adom a clexant. A napokban elkezdett fájni a nal térdem. Nem duzzadt, bár a kom.harisnya azon a lábamon van. A kérdésem az lenne, hogy a clexane mellett kaphatok még egy trombózist?
Kedves Viktória !

Igen, sajnos még így is ritka esetben előfordul. Mindenképp kontroll ultrahang vizsgálat, és labor ad biztos véleményt.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
vádli fájdalom:Tisztelt Doktor Ur 2 hete hirtelen nagy fájdalom jelentkezett a vádlimban. Ülve nem fáj azonban felálláskorkor még terhelés előtt a térdhajlattóll a bokáig jelentő fájdalom jelentkezik. A lábamra nem tudok ráállni. Tisztelettel várom válaszát Mit javasol? Köszönöm
Kedves Lajos !

Nem zárható ki a trombózis lehetősége. Mindenképp javaslom jelentkezzen orvosnál fizikális vizsgálat, esetleg alsó végtag ultrahang tud biztos diagnózis adni .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Orvos,

Van egy genetikai vérvizsgálat eredményem(két oldali tüdőembólia miatt készült), melyre a kardiológus orvos azt mondta,hogy nincs Leiden mutációm.Akkor lenne az,ha az említett eredmények mind rosszak lennének,de nem azok. Tegnap az endokrinológus orvos azt közölte velem miután megnézte az eredményeket,hogy de igenis Leiden mutációm van. Kinek higgyek? Kérem segítsenek megérteni,hogy mit jelentenek ezek az eredmények.48 éves vagyok,más okát nem találták a vérrögképződésnek. Íme az eredmények:AT_III=87%(Ffi.Nő :83-128 ! tartómány változás) APCR=1.55 ráta (2.0-3.5) , PROS=55%(70-120),

PROC=132%(70-120),

V_F=Heterozygota, II_F=Homozygota vad(normál),

MT1298=Heterozygota,

MT677, MT_677=Homozygota vad(normál),

HOMOCY=9,46 umol/L(<60év:<15, >60 év:<20)

Segítségét előre is köszönöm ! Emilia
Kedves Emilia !

Labor lelteivel keresse fel központunkat. Dr. Szélessy Zsuzsanna , vagy Dr. Blaskó Professzor úr tud segíteni . Személyes konzultációra a 0670/431 77 29-es telefonon tud bejelentkezni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!



Kb. két hete feltettem egy kérdést, de most a kérdést sem találom az oldalon, ezért újra felteszem.

Volt már két sikertelen lombik beültetésem, holnap kezdjük a harmadik kezelést a stimulálással. Elvégeztettem néhány trombózis vizsgálatot, és annyi eltérés jött ki, hogy az MTHFR C677T heterozigota. Ezzel van valamilyen teendő, kell rá szedni valamit (Aspirin Protect, vérhigító, vagy folsav helyett folát?), ami segítheti az embrió megtapadását?



Köszönettel:

Vankó Krisztina
Kedves Krisztina !

Folátot kell szednie, és a hormonstimuláció alatt el kell kezdeni az LMWH profilaxist.!

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

42 éves férfi vagyok rendszeresen tornázom, mozgok kb 12 éve volt a jobb lábszáramon visszérműtét. 5 éve dolgozom patikában az álló munka, megterhelés megtette hatását kezdenek újra kiemelkedni az ereim nehéz láb érzés lábfájdalom jelentkezik. Kompressziós harisnyát szeretnék hordani. Milyen márkát erősséget javasol esetleg hol és kivel nézethetném meg milyenre lenne valójában szükségem???

előre is köszönöm válaszát

Üdvözlettel BP
Kedves Péter !

Jól gondolja látni és vizsgálni kell az említett lábat, ereit, ahhoz , hogy véleményt , tanácsot tudjon adni szakorvos. Központunkban Dr. Kósa Éva angiológus doktornőt keresse fel központunkban.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!



Szeretném megkérdezni, hogy egyszeri emelkedett d-dimer érték /698 / mire utalhat? Azóta kétszer mérve 2 héten belül normális tartományban volt. 2-3 hete erős mellkasi szúrást érzek járás közben. Mellkas röntgen negativ, hasi uh negativ, szív uh negatív. Előre is köszönöm a választ!
Kedves Viktória !

Egy vizsgálat nem elegendő. Ismételtesse meg, mert minden gyulladásban is enyhén emelkedett lehetez az érték.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Kedves Doktor úr /nő!

39 éves vagyok és tavaly volt 2 terhesség elhalásom, mind a 2 az első trimeszterben. Nőgyógyász javasolta a trombózis hajlam kivizsgálását. Párommak és nekem is MTHFR C677T és MTHFR A1298C mutáció ban HETEROZYGOTÁK vagyunk. Ezen kívül kicsit emelkedett Protein C aktivitásom (149) és AT3 (123) van . Femibion terhesvitamint javasolt az orvos. Az lenne a kérdésem, hogy ez elegendő a sikeres terhesség kihordásához vagy esetleg más teendő is lenne.

Várom válaszát!

Üdvözlettel: Tichony Gabriella
Kedves Gabriella !

A Femibiont szednie kell, de felettébb ajánlatos lenne a következő terhességét LMWH profilaxisban kiviselni (Fraxiparine, vagy Clexane testsúly szerinti dózisban! Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Tisztelt Professzor úr!

Lányom 26 éves - két hete 21 hetes terhesen mélyvénás trombózist kapott, mely a bal láb teljes egészére kiterjedt. 6 napot töltött kórházban, azután hazaengedték, laborvizsgálat a sürgősségi felvételkor és hazabocsátása napján készült. Sajnos nem kaptunk tájékoztatást arról, hogy mikor kezdhet újra mozogni, mennyit és milyen mozgást végezhet és mennyi idő után. Az ágyéka és a comb felső része (combközépig érő II-es kompressziós harisnyát visel ) és ahol a harisnya nem takar rendkívül fájdalmas és egy picit még mindig duzzadt is, meleg a tapintása és egy kis részen lilás elszíneződés látható továbbra is. 4 napja van itthon, azóta csak a mosdóig "sétált" el, de minden lépés komoly fájdalommal jár, nem igazán tud kiegyenesedni ez a "pocak viselését" is komolyan nehezíti. Két napja a comb belső része elmondása szerint furcsán "húzódik" izomfájdalomnak tűnik, tapintásra "csomós", nemcsak járás közben, de fekvő helyzetben is fájdalmas. Mivel az itthoni lábadozására vonatkozó utasításokat nem kaptunk, így nem vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a tünetek adhatnak-e okot aggodalomra, illetve, hogy ez a fájdalom ebben a helyzetben normális, vagy szükséges lenne azonnal orvoshoz fordulni. Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e, illetve szükséges-e valamilyen módon csillapítani a fájdalmat vagy elmúlik egy idő után? Szabad-e mozgást végeznie és ha igen milyen jellegűt és mennyit? Próbálkoztunk borogatással, enyhe jegeléssel de nem igazán használt . A háziorvos szerint két hét múlva ellenőriztetni kellene a vér eredményeket és UH vizsgálat is szükséges lenne, elmondása szerint ezt a belgyógyászaton kellett volna egyeztetni, de a kórházi zárójelentés semmilyen kontroll vizsgálatot nem említ. Várom szíves válaszát és előre is köszönöm segítségét!
Csak azt nem írja, hogy kap-e Clexane-t vagy Fraxiparint!!!. Az egyiket mindenképpen kapnia kell és therápiás dózisban ! Testsúlyát sem írta meg!. A legközelebbi Doppler vizsgálat 3-6 hónap múlva legyen. Az LMWH-t kapnia kell minimum 3 hétig és ha járóképes, jelentkezzen a Trombózis centrumban. Harisnyát viseljen és túlterhelnie a lábát nem szabad, de mozogjon!. Az LMWH adása létfontosságú!. Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

A viszeresség miatt a lábamra heparinos krémet írtak fel, okozhat ez trombózist figyelembe véve,hogy édesanyámnak és nagymamámnak is volt trombózisa.

Tisztelettel:Simon Béláné
Kedves Simon Béláné !

A visszérkrém nem okozhat trombózist. Viszont mindenképp érdemes lenne genetikai hajlam vizsgálat elvégzése , mivel a családban többszörösen előfordult trombózis.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2006. decemberében tüdőembóliám volt, amit egy mélyvénás trombózis okozott. Nehezen, de sikerült beállitani az INR értékemet, ami elenleg 2,37 . Marfarint szedek. A kérdésem a következő : Allergiás kiütéseim vannak a testem több részén. Ez minden tavasszal előjön. Szedhetek-e Calciumot és Suprastint ? Másik: éprilis elején gyógyfürdőbe megyünk. Fürödhetek-e a gyógyvizben? Válaszát előre is köszönöm . Üdv. Teiglerné
Kedves Teiger Istvánné !

Az INR értéke megfelelő, Nyugodtan szedheti az allergia-gyógyszereket és fürödhet is, csak nem forró vízben.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Hírek

Trombózisom volt- mitől lehetett?

Trombózisom volt- mitől lehetett?


További részletek
Ezek a vérkép eltérések utalnak vérszegénységre

Ezek a vérkép eltérések utalnak vérszegénységre


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA