A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Kislányom 4 éves múlt. A minap az egész testén bőr kiütés-foltok jelentek meg.Ezért a háziorvosunk labor vizsgálatot kért.Nagyon aggódom.Szeretném a tanácsát kérni hogy ezzel a laborértékekkel ön szerint szükség e van további vizsgálatokra? Elöször a mért értéket irom és a referenciatartományt.

FVS SZÁM AUTOMATÁVAL; 2.544 4.0-9.0
HAEMOGLOBIN AUTOMAT.: 102.8. 125.0-160.0
HAEMATOKRIT AUTOMAT.: 0.311. 0.38-0.48
VVT TÉRFOGAT.: 67.45. 80.0-97.0
ÁTL.VVT.HGB: 22.28. 27.0-34.0
SEGMENT: 43.85% 48.0-70.0
MONOCYTA: 18.64.% 0.0-12.0
Vérkép szöveg:VVT-ben MIKROCYTOSIS, HYPOCHROMASIA.

VÉRSEJSÜLLYEDÉS: 22.0. 1.0-11.0
SE VAS: 4.3. 14.0-28.3
sTRF Receptor :6.6. 2.2-5.0
FERRITIN: 1.0 20.0- 220.0


A laborvizsgálat napján kaptunk antibiotikumot cefzil 50 mg.de ezt csak a vérvétel után keztük el.A házi orvos 3-4 hét múlva kér ujjabb laborvizsgálatot.
De nem tudom ilyen értékek mellett várjak e ilyen sokat?! Válaszát előre is nagyon nagyon szépen köszönöm!Tisztelettel!
Kedves Márta !
Központunk ,a Trombózisközpont csak felnőtt szakorvosi ellátással foglalkozik.
Az említett panaszok miatt gyermekorvos felkeresése javasolt mindenképp a további belgyógyászati , haematológiai kivizsgálással kapcsolatban.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt doktornő/Úr
Paroxizmális pitvarfibrillációm van és Icd beültetve 3 éve kamrai tachycardia miatt. Legutóbb a PF arány 7 % volt. Alvadásgátló kellett, beállítottak syncumárt eddig sikerrel, legutóbbi INR érték 2, 7
2 hete voltam kardiológián ahol mondták, hogy vannak már modernebb gyógyszerek is, felírtak 20 mg Xareltót/nap. Elfogadtam, semmit sem tudtam a gyógyszerről. Utánanéztem, inkább csak hátrányokat olvastam róla előnyként leírva, hogy nem kell INR vizsgálat. Így viszont nem fogom tudni hogy állok alvadásilag.Ráadásul olyan cikkek is megjelentek, amik rémisztőek a NOAC kérdésben. Receptem van, de még nem merem szedni az új gyógyszert. Mit lehet erre mondani szakmailag ? Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Bánkuti Gusztáv !
A Xarelto biztonságos, nincs jelentős étel és gyógyszerinterakció ! Ami a riogatásokat illeti jelentkezzen be a Trombózis Központba a leleteivel és megbeszéljük.
Üdvözlettel: Dr. Blaskó György

Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Doktornő/Úr!
61 éves vagyok. A napokban végeztek nálam kismedencei UH vizsgálatot. A lelet a következőt tartalmazza: a hasi aorta falában helyenként apró meszes plakkok vannak.
Vélemény: Atherosclerosis.
Mi a teendőm ezzel kapcsolatban?
Mennyire veszélyes?
Megfelelő a súlyom, nem vagyok elhízva, a laborleletem jók, nem iszom, nem dohányzom.
Sokat mozgok, leginkább erőteljes séta.
Válaszát várva, tisztelettel:
Gyuró Ildikó
Kedves Ildikó !
A jelenlegi helyzetében nem tud csinálni semmit, azon kívűl, hogy rosuvastatint kezd el szedni (évekig). Ez a Xeter és napi 20 mg- a dózis. Igen lassan, de elősegíti a meszes plakkok felszívódását.
Üdvözlettel :Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Főorvos Úr!

Leányunk 27 éves korában - 3 évvel ezelőtt - kétoldali tüdőembólián esett át. Rövid kórelőzmény: Alsó végtagjában lévő thrombust a UH vizsgálattal (Dopler, végtagi ér UH) nem észlelték, vérvizsgálatot nem végeztek (D-dimer érték meghatározás, stb.), izomhúzódással diagnosztizálták a heves végtag fájdalmát. Néhány nap múlva heves rosszullétre (fulladás), sürgősségi mentővel beszállították az ügyeletes kórházba (először pánikbetegség miatt pszichiátriát javasolt a mentőorvosnő, csak erős szülői nyomásra vitték be a kórházba), CT vizsgálatot követően a diagnózis kétoldali thromboembólia volt. A kórházi ellátást követően (heparin), 1 év után a Xarelto szedését leállították - tekintettel arra, hogy a genetikai faktorokat nem találtak, a rizikófaktorok megszüntetésre kerültek (fogamzásgátló szedését az embólia idején abbahagyta, testsúlyát csökkentette).
Magunk részéről mindig is hiányoltuk a tüdőerek kontroll vizsgálatát. Arra hivatkoztak, hogy ez nem szükséges, és a CT sugárterhelés miatt nem javasolt.
Ma megdöbbenve olvastam az alábbikat:
"Péter Andrea, a Kardiológiai Intézet szakorvosa, aki részt vett az első magyarországi beavatkozáson arról beszélt, hogy kezelés nélkül a betegek 70 százaléka 5 éven belül meghal a tüdőerekben lévő magas nyomás miatt. A legsúlyosabb esetekben pedig mindössze 10 százalék a túlélés esélye."
elérhetősége: http://www.debreceninap.hu/egyetem/2017/07/22/videon-a-debreceni-orvosi-szenzacio/
Kérdésem: Szükséges-e tüdőerek állapotának nyomonkövetése, milyen vizsgálattal végzik ezt (CT?) és egyáltalán hol foglalkoznak érdemben a tromboembolia nyomonkövetésével az országban, egyáltalán milyen vizsgálatokat szükséges elvégezni és milyen időközönként?
A vérvizsgálatokat, végtagi erek UH vizsgálatát magánpraxisban rendszeresen végeztetjük, ezt sem írták elő hivatalosan.
Fordulhatunk-e a Trombózis központhoz a fentiekben feltett kérdéseim vonatkozásában?

Orvosi iránymutatását, válaszát előzetesen is megköszönöm.
Tisztelettel:
Dr. Rózsa György Imréné

Kedves Dr. Rózsa György Imréné !
Nagyon sajnálom a kedves lányát, -főleg az elhamarkodott orvosi kijelentések okozta félelmek miatt. A doktor úrnak egyáltalán nincs igaza, Igen magas adatot közölt: a tüdőerek hypetoniája elég ritka és főleg akkor lenne ritka, ha nem egy évig, hanem legalább 3 évig szednék a betegek a Xareltót még akkor is, ha nincs kimutatható trombofiliájuk! Javaslom, hogy kérjen konzultációt a Trombózis Központba (36704317729) és jelentkezzen be. Kérem hozzák a leleteket is.!
Tisztelettel
Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Jó napot kívánok,
39 éves nő vagyok. A bal lábszàramon seprűvenák, a jobbon pedig erősen kitüremkedő, ujjnyi vastagságú viszerek találhatóak. Ez az első alkalom, hogy szeretnék szakorvoshoz fordulni, kérem, tudna tájékoztatni, hogy mit tartalmaz az első konzultáció és milyen anyagi vonzata van ezen első vizsgálatoknak? Természetesen a többit személyesen meg tudjuk beszélni.
Augusztus 4-13-ig Magyarországon tartózkodom , van rá lehetőség, hogy ez idő alatt kivizsgálásra kerüljön sor a szükséges beavatkozás érdekében?
köszönöm
Andrea

Kedves Andrea !
Sajnos érsebészünk az említett időpontban szabadságon van , leghamarabb augusztus 28-án van lehetőség konzultációra.
Bejelentkezni a 0670 431 77 29-es telefonon , vagy az info@tromboziskozpont.hu e-mail címen tud.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Cim,

Nyaki erszukuletem van es kulfoldon elek. Oktober 12-re szeretnek idopontot kerni, nyaki ultrahang es nativ ct eredmenyeimet termeszetesen magammal viszem.
Szeretnem tudni, hogy milyen allapotban vannak most az erek, es hogyan kell eletmodomon valtoztatnom, hogy a helyzetem javuljon.

Kerem szives tajekoztatasukat, hogy kulfoldi taj szam leven, ezt intezmenyukben hogyan tudom elintezni.

Koszonettel,

Vitez Veronika
Kedves Veronika !
Angiológusunk Dr. Kósa Éva doktornő szerda és csütörtöki napon rendel délután, így az október 12-e amikor Magyarországra utazik megfelelhet önnek.
Kérem küldjön egy telefonos elérhetőséget központunknak a könnyebb időpont egyeztetés érdekében az info@tromboziskozpont.hu e-mail címre.
A trombózisközpont magánegészségügyi intézmény, a doktornő vizit díja 24500 Ft.
Várjuk szíves jelentkezését. Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktornő,
50 éves nő vagyok, ez év márciusában a bal lábamban mélyvénás trombózisom lett, ami a semmiből jött. Este lefeküdtem, reggel meg már erre ébredtem. 7 évvel ezelött megállapitották hogy számos érgörcs nyomai láthatók a kézben és erős érgörcs hajlam a bal lábon. Már gyerekoromban is mindig dagadt a bokám. Azóta nyiroködémát állapítottak meg és barna foltos sebesedés látható. Ha a seb idönként elmúlik a folt ott marad. Anyukámnak strókos, nagyapám álmában halt meg szívprobléma miatt. Apai ágat nem igazán is merem de ott is szív és érrendszeri gondok vannak. Szeretném megkérdezni hogy ezek után mekkora az esélyem hogy örökletes a betegségem? Van rá esély hogy abba hagyhatom a véralvadásgátló szedését? Bár a kórházban azt mondták életem végéig szednem kell.

Köszönettel,
Éva
Kedves Éva !
Érdemes lenne elvégeztetni a genetikai trombózishajlam laborvizsgálatot. Annak eredményétől függ a további kezelés kiválasztása.
Javaslom keresse fel központunkat, ahol lehetőség van a vizsgálat kivitelezésre (vérvétel), illetve az eredmények kiértékelésére konzultáció keretében.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Prof .Dr. Blaskó György!

Férjemmel régóta szeretnénk kisbabát. Túl vagyunk 3 lombikon, ahol volt vetélés is. Nőgyógyászati problémám nincs, pajzsmirigyre szedek gyógyszert. Az alábbi vizsgálati eredményemről szeretném megkérdezni az Ön véleményét:
FV Leiden mutáció
Prothrombin mutáció
MTHFR C677Tpolimorf.
MTHFR A1298C polimorf.
Mindegyik eredményem homozigóta vad (normál).
Ez az eredmény jónak számít mivel normál? Tudja-e szervezetem hasznosítani a folsavat? Spontán létrejöhet-e a terhesség? Több lombikot már nem tudunk vállalni.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Kis Bea
Kedves Bea !
Ezt így e-mailben nem lehet megválaszolni. Ugyanis ha teljesen normál a genetikája, akkor nem én járulok hozzá a gyermek létrejöttéhez, hanem a nőgyógyászok. Nekem az a dolgom, hogy ha lmegfogant az embrio, akkor az alvadásgátló kezeléssel nyitva tartsam a placenta ereit, hogy kapjon táplálékot (nagyon röviden és velősen) de azért ezt át kellene beszéljük, kapott-e LMWH-t ,stb. Jelentkezzen be egy konzultációra Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Doktor Úr!
40 éves vagyok. 4 éve volt egy trombózisom, amiből kétoldali masszív tüdőembóliám lett. Kiderült, hogy Leiden heterozigóta vagyok, és alacsony Protein S szintem van. Warfarinnal próbálták a vérsűrűséget állítani, és diéta mellett sem állt be az INR. Áttértünk Xareltora, amit már több mint 3 éve szedek, de nagyon komoly hasi panaszaim voltak. Még a vakbelemet is kivették, pedig nem is volt begyulladva.Elhagytuk a Xareltot, és azóta nem fáj a hasam. Viszont dagad - nem nagyon, - a lábam, és fáj, ami a Xarelto mellett nem fordult elő. Átálltunk pár hónapra Clexane-ra. 0,6-ost szúrok napi egyszer. 60,5kg- vagyok. Az injekcióra állás óta, - több mint 1 hónapja- nem néztek vérképet, és tervben sincs. A Xarelto mellett sem néztek rendszeresen vérképet, de mivel nagyon fáradékony voltam orvoshoz fordultam. Kiderült, hogy nagyon vérszegény lettem. Azóta vasat szedek.Keresték az esetleges vérzés helyét, de minden vizsgálat negatív lett. Az a kérdésem, hogy kellene-e ellenőrizni bármit is a Clexane mellett? Meddig szúrhatok? Biztosan elég a 0,6-os? Be lehet állítani PONTOSAN azt a dózist vérhígítóban, ami nekem biztonságos? Minden valószínűség szerint gyógyszert kell váltanunk, és olyanra lesz szükségem, ami mellett nem kell vért venni rendszeresen. Kereshetem Önöket a vérhígítás beállításával kapcsolatban? Mennyi napot venne ez igénybe? Mivel Győri vagyok, úgy kell szerveznem az időmet, esetlegesen a munkahelyemről a távolmaradást. Köszönöm válaszát!
Kedves Ildikó !
Keresse fel a Trombózisközpontot. Az egyszer adott Clexane megfelelő dózisú, emellett baja nem lesz, de évekig nem lehet adni . A Xarelto említett mellékhatása nagyon ritka én még nem találkoztam vele. Ha tablettára akar térni, megteheti (Eliquist javaslok) Az átállítás egyszerű. Jelentkezzen be rendelésemre, az összes leletét, papairját látni szeretném. Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Blaskó Professzor Úr!
Egy nagyon kedves barátom ügyében kérném a segítségét! Az esete a következő:
9 napja egyre jobban fàjt a lába (a vádlija). 29 éves a fiatalember, átlagos testalkatú, dohányzik. Napi 12-16 órát dolgozik, felszolgáló, hajnal 2-kor kel. Munkája mellett építkezik. A mai naponon, miután már nem múlt, hanem erősödött a fájdalom, illetve dagadt a vádlija, elment a hozzánk közeli kórházba Ausztriába. Ultrahangos vizsgálattal azt a diagnózist állapították meg, hogy mélyvénás trombózis. Kapott vérhogító injekciót és fáslit a lábára. Hazaküldték, hogy majd keressen egy belgyógyászt.
Az lenne a kérdésem, hogy ez így rendben van e? Mi a kezelés menete ilyen esetben illetve hogy milyen vizsgálatokra van szükség? (Pl. vérvétel még nem volt...)
Semmilyen információnk nincs erről a betegségről és szeretnénk egy kicsit tisztábban látni az ügyben, hogy ilyenkor mi a teendő.
Vas Megyében vagy Zala Megyében tudna e ajánlani szakorvost, aki specializálódott trombózis kezelésre? Az osztrák eljárás eléggé elbagatelizáltnak tűnik. Mivel osztrák biztosítási jogviszonnyal rendelkezik, kezeltetheti magát ott is, de nem feltétlen ragaszkodunk ehhez! Mit ajánlana?

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszàt!

Tisztelettel
Bokor Erika
Kedves Erika !
Az ellátást illetően sajnálatos, ami történt, azok sem jobbak a Deákné vásznánál. Mindeképpen kezelni kell, legalább egy hétig Clexane-nal vagy Fraxiparinnal (ez egy subcutan inj és vérhigitónak becézik, de nem higít)) és utána tablettás alvadásgátlóval (ami lehet Syncumar, warfarin, vagy Xarelto) Kérem keressék fel az én nevemben Dr Jáger Rita főorvost a Markusovszky Kórházban, ő jól ért ehhez. A dolog ugyanis SÜRGŐS, nehogy tüdőemboliát kapjon! Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász

Hírek

Véralvadásgátló terápia- miket érdemes tudni róla?

Véralvadásgátló terápia- miket érdemes tudni róla?

A véralvadásgátlás a trombózis kezelésére és megelőzésére szolgáló terápia, ugyanis megakadályozza az életveszélyes vérrögök kialakulását és segíti feloldásukat. Prof. Blaskó Györgyöt, a Trombózis-és Hematológiai Központ véralvadási specialistáját arról kérdeztük, vajon kiknek ajánlott az alkalmazása, miket kell tudni ezen kezelésekről, mi mindenre célszerű figyelni a használatuk során.

További részletek
TIA- ezért fontos utána a véralvadásgátlás

TIA- ezért fontos utána a véralvadásgátlás

A TIA igen ijesztő állapot, és bár a tünetei elmúlnak, nagyon gyakran előrejelzi a stroke-ot, így fontos komolyan venni. Hogy pontosan mi is a TIA, és hogy milyen prevenciós intézkedéseket szükséges tenni annak érdekében, hogy elkerülhesse a komolyabb problémákat, arról prof. dr. Blaskó Györgyöt, a Trombózis-és Hematológiai Központ véralvadási specialistáját kérdeztük.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!