A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Professzor Úr! 2014 novemberében 2 hét fekvés után mélyvénás trombózist kaptam. A kórházban syncumarra állítottak be.2016 márciusában voltam Szegeden vizsgálaton és ott megállapították, hogy nem hagyhatom abba a gyógyszer szedését.A leletemben egyetlen egy érték volt ami nem volt a referencia tartományon belül, a többi érték jó volt.A lelet a következő: Potrombin sec 12,7 s Potrombin INR 0,94; Akt Parcialis Tromboplasztin idő 32,9 s
Lupus antikoaguláns
Második fugálás utáni APTI ,
A vizsgálat nem indokolt. Kevert kontroll ATPI
A vizsgálat nem indokolt.
Kevert beteg ATPI
A vizsgálat nem indokolt.
50x Hig. Tromb. IdőRáta 0,99; 500x Hig.Tromb. idő Ráta 0,96. A normál ATPI és az 1,2 alatti 50x; 500x Hígitott Thromboplasztin Idő Ráta nem igazolja Lupus anticoagulans jelenlétét. Trombin idő 16,6 s Fibrinogén 3,71g/L Antitrombin III 86 Protein S aktivitás 75% Protein C aktivitás 106 % APC rezisztencia (funkcionális) 1,41 ! (itt van az egyetlen egy eltérés, ugyan is a referencia tartomány >2) FV Leiden mutáció heterozigóta Protombin G20210A allél vad tipus Vélemény: A thrombofilis irányú kivizsgálás során az AT III. a Protein S és a Protein C hiány, valamint a Prothombin gén mutáció kizárható. Lupus anticoagulans jelenléte nem mutatható ki. Funkcionális teszttel APC rezisztenciát mutattunk ki, melynek hátterében FV Leiden heterozigóta mutáció igazolódott (ami 3-5x rizikó emelkedést jelent a vénás thrombózis kialakulása szempontjából). Laboratóriumi diagnózis: APC rezisztencia-FV Leiden heterozógia mutáció. Javaslat: A közvetlen családtagok thrombophilia irányú kivizsgálása. Volna egy pár kérdésem a Professzor Úrhoz.: 1. Örökre szednem kell-e vérhigítót?
2. Van a syncumarnál jobb gyógyszer, ahol nem kell annyira figyelni az étkezésre, mert már nagyon unom a szénhidrátokat és a húsokat is.Melyik gyógyszert ajánlaná? 3. 53 éves vagyok, a fogaim a kálcium hiánytól málanak szét! Vitaminokat kellene szednem a változó kor miatt is.Ön milyen vitaminokat ajánlana? 4. Epeköveim vannak, melyeket el kellene távolítani. Merjek belevágni? 5. Miért nem hígul a vérem, pedig 4-5 szemet szedek naponta, és az étkezésre is figyelek ? Válaszát előre is köszönöm, és elnézést a kicsit hosszúra nyúl levél miatt. Tisztelettel és üdvözlettel: Csupó Anikó
Kedves Anikó !
Igen bizonyos esetekben van lehetőség más véralvadásgátló alkalmazására. A családtagok kivizsgálása is javasolt.
Kérdései részletes átbeszélésére kérem keressen fel a központban valamennyi leletével.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György




Tisztelt Doktor Úr/Nő!
2017.05.10. Diagnosztizáltak alsó végtagok (jobb láb) mélyvénáinak gyulladása és thrombophlebitise.7 nap kórházi ellátás után hazaengedtek,viszont vérkép és INR értéket mértek azon napon,semmi mást.Kérdésem,hogy esetlegesen ultrahangot stb. nem kellett volna készíteni?Haematologiai vizsgálatot mikor volna szükséges elvégeztetni?Most abban a fázisban tartok,hogy az injekciót abba kellett hagynom,és átállítanak gyógyszeres kezelésre.Az INR értékem jelenleg 1,4 (8mg) Marfarin szedése mellett,mai napon emelték 10 mg-ra.Kérdésem ezzel kapcsolatban még az is volna,hogy valóban ha
Haematologiai vizsgálatra a későbbiekben kerülne sor,egy héttel a vizsgálat előtt a gyógyszeres kezelést abba kell hagyni,és vissza kell állni injekcióra?Nőgyogyászati vizsgálatra készülök,viszont szeretném megkérdezni,hogy mikor volna megfelelő elvégeztetni ?Mikor beáll az INR érték a megfelelőre,vagy ezt most is megtehetem?Szeretnék még tanácsot kérni,hogy ilyen esetben,javasolják e az intenzív mozgást?Javasolták a kompressziós harisnyát,de szeretném ebben a véleményét kikérni.Ugyanis munkabeosztásom takarító.4. hete folyamatos táppénzen vagyok,viszont munkahelyemet nem szeretném elveszíteni.
Várom szíves válaszát!
Üdvözlettel:Baráth Linda
Kedves Linda !
Mindenképp szükséges majd kontroll ultrahang készítése. A haematológiai vizsgálatok elvégzése általában az "esemény" után 3 hónappal javasolt . Igen a leírtak szerint a vérvétel előtt át kell állni injekcióra.
Mozgásban mindenképp be kell tartani a fokozatosságot.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt doktor úr/ doktornő!

10 napja volt egy stabilizációs gerincsérv műtétem, lumbalis részen. Már másnap járkáltam, azzóta is elég sokkat próbálok sétálni. Fraxiparine 0.6ml injekciót adom magamnak minden nap. Az lenne a kérdésem, hogy mennyit segít a sokk járkálás az injekciókal együtt a trombózis ellen? És elég e a felírt 20 adag?
Kedves Béla !
Mindenkinél esettől, egyéntől fűggő vérhigító injekciós terv készül és szükséges.
Ezt mindig a kezelőorvos választja ,aki ismeri az anamnézist, kort, stb.
A leírtak alapján úgy gondolom elegendő a tervezett adag. És mindenképp jó a nem megterhelő, fokozatos séta, testmozgás.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tiszteletem, én Erdőháti Barna vagyok kint dolgozok Stockholmban, már négy éve,11 ével ezelőtt volt mélyvénás thrombozisom, szedek gyógyszert marfarint, két hete fáj a lábam , nem dagad fel a lábam, nem szineződik el, voltam a farsta centrumban, itt stockholmban és néztem INR vizsgálatot de az eredményem 2,4 előtte három héttel volt 2,3 az inr, de akkor miért fáj a lábam ,és van hőemelkedésem több napja 36,9 ,minden nap amikor végzek a munkával kicsit fáradtabnak is éreztem magam. volt már 37,1 is a hőm! mi lehet a gond, a lábam nem dagad fel de a térd hajlatban fáj a lábam, az lenne a kérdésem, hogy ilyen jó inr eredmény mellet ,lehet e ujabb thrombózisom? persze hordok szoritós harizsnyát,Köszönöm a gyors választ!
Kedves Barna !
Nem az INR érték ad információt trombózisgyanura. Okozhatja a panaszokat akár vénagyulldás, de lehet reumatológiai probléma is a háttérben. Keressen fel szakorvost mindenképp( reumatológust, vagy angiológust)
Üdvözlettel : Kelemen Edina
nagyon fáj egy visszér a lábamban. a visszér körül piros csík van? ez mit jelenthet? köszönöm a választ
Kedves Ildikó !
A leírt panaszok vísszérgyulladásra utalnak. Próbáljon Lioton gélt használni az érintett trületre, hűtse.Ha panaszai nem javulnak pár nap múlva, keresse fel házoiorvosát.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!
Lombik programban ilyen trombózispanellel szükség van e vérhígító használatára?
Leiden mutáció: normál
Prothrombin G20210A mutáció: normál
MTHFR C677T mutáció: normál
CBS 844ins68 mutáció: normál
PAI-1 4G/5G polimorfizmus: homozygota
MTHFR A 1298C mutáció: heterozygota

Köszönöm a válaszukat!

Üdvözlettel B. Dóra
Kedves Dóra !
Kell még az antithrombin-III, Protein C és Protein S, és a homocysztein szint feltétlenül. Utána tudok biztos választ adni.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Kedves Doktor Úr/Nő!

25 éves vagyok és egy éve mélyvénás trombózisom volt a bal lábszáramban. Az orvosok végeztek genetikai vizsgálatot és negatív lett a trombózisra való hajlamom. Fél évvel a mélyvénás trombózis után készült egy kontroll felvétel, ami szerint a vérrög nem rögzült, hanem feloldódott teljesen. A diagnózis szerint a fogamzásgátló okozta a trombózist, amit azóta elhagytam.
Szeretnék igénybe venni gép nyirokmasszázst és ennél a kezelésnél külön kiemelik, hogy ellenjavalt mélyvénás trombózis esetén a használatuk. A kérdésem arra irányulna, hogy Ön szerint igénybe vehetek gépi nyirokmasszázst vagy maradjak a kézi nyirokmasszázsnál?

Köszönettel:
Dóra
Kedves Dóra !
Gépi nyirokmasszázst nem vehet igénybe.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Tisztelt Dr Szélessy Zsuzsanna A férjemet febr 23 án műtötték a térdével mozaikplasztika.Clexane0,4 injekció.Húsvét hétfőn mélyvénás trombózis és újra az injekció. Mindent eddig is úgy csináltam ahogy az orvosok mondták mégis baj lett.A trombozis óta viszont minden nap dagad térd fölötti résztől a lábfejig annyira,hogy a bőre fényes. Mi a teendő? A válaszát előre is köszönök. Anita
Kedves Anita!
Remélem a Clexane dózisát megemelték és jelenleg is kapja, talán kompressziós harisnyát is visel és mostanra már mozog, vénatornát is végez.
Sajnos korrekt vélemény alkotásához ez az információ nagyon kevés amit a férje állapotáról megosztott velem.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Kedves Doktorúr/nő
Kb 2 hónapos kórházi kezelésen vagyok túl pár napja itthon vagyok már és észrevettem magamon, főleg a combomon és a hasamon pár visszért.(összesen 10-15db) 22 éves férfi vagyok egész életemben sportosan
éltem, úszás, futás, kondi. A kardiológus pár éve azt mondta a szívem kifejezetten edzett, így arra gondolnék hogy a kéthónapos fekvés során túldolgozta magát.(?) A holnapi naptól könnyű kocogást iktatnék be.
A tünetemmel érdemes e a háziorvosom felkeresni? Köszönöm a segítséget, Bence
Kedves Bence !
Nehéz így látatlanul véleményt mondani. Keresse fel háziorvosát, hogy tanácsot adjon kell -e esetleg szakorvost felkeresnie .
Üdvözlettel : Kelemen Edina
üdvözlöm
érdeklődnék, hogy nyaki érszűkületnél a sebészi eljáráson kívül hatékony terápia létezik-e, kihez kell fordulni?
üdv
Kedves Ildikó !
Addig amíg 65% szűkületet el nem ér, lehet gyógyszeresen próbálkozni, hogy kitolja a műtét idejét....
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat