Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

2-es cukor beteg meforál 1000mg szedek,magasvérnyomára szedek nortivan hct 160mg/12,5mg, tenaxum 1mg, bisoprolol-ratiopharm5mg, reggel,---estetenaxum1mg cardilopin10mg, hugysavra milurit100mg 2x1 Reggel ébredéskor fekve 130-140/70-80 értéket mérek,ezután mikor felállok 160-170/70-80 értéket mérek .Mi okozza ezt mivel magyarázható ez a hirtelen vérnyomás emelkedés Köszönöm válaszukat Tisztelettel István
Kedves István !

Használható választ a beteg történetének megismerése és alapos kivizsgálása után lehet adni. Általánosságban az mondható, hogy az, hogy felálláskor a vérnyomás megemelkedik, az nem kóros dolog, sőt, az az ép szabályozás jele. Felállás kapcsán magasabb véroszlop szükséges ahhoz, hogy az agy kellő mennyiségű vért kapjon, emiatt billen felfelé a vérnyomás értéke. Kérdés, hogy mennyire emelkedik meg, és meddig marad magas (140/90 Hgmm felett), mennyi idő alatt csökken a normál tartományba. A 24 órás vérnyomás monitorozás jó módszer arra, hogy a kérdés mehválaszolása pontosabb lehessen.

Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit

Üdvözlöm!
Nekem olyan problémám van, hogy kb. 3 hete elkezdett fájni a jobb lábfejem felülső része és egy kicsit a lábszáram elülső részére is felért ez a fájdalom. Csak nyugalmi állapotban jelentkezett. Azt gondoltam meghúzódott, de ezen a héten már folyamatosan feszül a térdhajlatban, a combom hátulján, külső oldalán, és néha a talpam is bizsereg, feszül.. Csakis ülő, vagy fekvő helyzetben jön elő. Ha felállok nagyon hamar enyhül, majd idővel megszűnik az érzés. A munkám miatt napi 10 órát ülök, de sokat lépcsőzök, és sokszor hazasétálok a munkából, ami 40 percig tart. Ön szerint több lehet ez, egy puszta húzódásnál? Köszönöm a válaszát!
Kedves Csilla !

Ha fájdalmai ezt követően is fennállnak még, érdemes felkeresnie egy szakorvost. Az ülő munka egy rizikó tényező lehet akár trombózis , akár reumatológiai betegségek kialakulásában.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Professzor úr!
2016.év elején mélyvénás thrombózisom volt. A vzsgálatok során kiderült, hogy heterozigóta Leiden mutációm van. Testvéremet vizsgálva, nála homozigóta Leiden pozitívitást mutattak ki. Neki soha nem volt semmilyen panasza,53 éves, gyógyszert nem szed, nincs betegsége. Szeretném megkérdezni, hogy az Ő esetében van-e valamilyen teendő, kell-e véralvadásgátlót szednie?

Tisztelettel: Májusi Zsolt

Kedves Zsolt !

Az ő esetében is kell profilaxis, hisz ő súlyosabb genetikai eltérésben szenved. Keresse fel a Trombózis Központot.

Üdvözlettel :Dr. Blaskó György

Tisztelt Professzor úr! Kb. egy éve derült ki, hogy trombofíliás vagyok (Leiden heterozigóta). Semmilyen vérhigitót nem használok.
Azt szeretném megkérdezni, ha nagyobb méretű tetoválást csináltatok, kellene előtte megelőzés céljából vérhigitót szednem?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Mónika !

Nem kell szednie semmit, de éljen sportosan. Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Érdeklődnék hogy nagyon fáj a lapockám között...illetve kb 2-3 napja bizsereg a bal vádlim és a bal talpam is!És a bal karom! Ez mitől lehet? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kata !

Panaszai miatt szükséges lenne szakorvosi konzultáció. Vizsgálatok nélkül nehéz véleményt mondani. Elsőként EKG, esetleg kardiológiai szakvizsgálat javasolt annak kizárására, hogy nincs -e a háttérben szív probléma.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Üdv!

21 éves egyetemi hallgató vagyok és napi akár 10 órákat töltök ülve/számítógépnél/tanulva. Trombózisom még nem volt, illetve nem is igazán tapasztalok tüneteket, de szeretnék mindent kizáróan meggyőzödni, hogy nincs ilyen problémám. Van-e okom félni, illetve melyik vizsgálatra kéne mennem?

Balázs
Kedves Balázs !

A kivizsgálást illetően keresse fel központunkban Dr. Blaskó György Professzor Úrat !A szakorvosi konzultáción minden kérdésére választ kaphat a Professzor Úrtól, és a szükséges vizsgálatokat is akkor el tudjuk végezni.

Bejelentkezni a 0670/431 77 29- es telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Blaskó György Doktor Úr!

1999-ben volt egy bal oldali kiasagyi trombótisom. Ami nagy eséllyel egy fejre mért nagy ütés következménye volt. Azóta soha semmi gondom nem volt. A genetikai vizsgálatom negatív lett. Astrixot írtak fel véralvadásgátlónak. Készülök egy altatáos korrekciós műtétre. Kérdésem az lenne, hogy altatható vagyok -e és milyen formában? Miért kell szedni a véralvadásgátlót, ha genetikailag nincs trombótis hajlamom?
Kedves Annamária !

Azért kell szednie, mert a második trombózis oka gyakorta az első. Az altatásban nem segíthetek, mert nem vagyok szakembere, de egy kellően tájékozott anesztes altassa!!! Amúgy pedig szeretném látni a negativság részleteit! Üdvözlettel : Dr. Blaskó György



Tisztelt Dr. Blaskó György!
Önhöz írok, mert trombózishajlam vizsgálatakor MTHFR A1298C mutációt állapítottak meg nálam, homozigóta vagyok. (EGyebek rendben vannak, az MTHFR C677T is normál). KÉrdésem, hogy terhesség esetén szükséges-e véralvadásgátló injekció vagy elég a folsav/ folát szedése? (Ellentétes válaszokat kaptam)
Nagyon köszönöm a segítségét!
Üdvözlettel: T.Réka
Kedves Réka !

A homozygota esetkben mindkettő szükséges, az LMWH profilaxis a gyermek vérellátása érdekében a fólsav a gerinc fejlődési rendellenességek kifejlődése ellen. Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Édesanyám (86 éves, cukorbeteg) egy. állítólag epilepsziás roham után eszméletét vesztette é 2 napja nem ébred fel. A pulzusa egyenletes 70-80, rendesen lélegzik, de többször rövid időre rángógörcsöt kap, amitől nem ébred fel, utána "alszik" tovább. Humulin-t és Heparin-t kap az infúzió mellett, néha Seduxen injekciót. Milyen változás várható az állapotában és mitől ébredne fel??
Kedves Lajos !

Igaz eltelt idő a levele írása óta, de nagyon sok levelet kapunk , és igyekszünk mindenkinek válaszolni. Az édesanyjáról leírtak rendkívül súlyosnak tűnnek. Mindenképp kórházi ellátást, megfigyelést igényel. Remélem azóta ellátásra került. Eszméletvesztését több probléma okozhatta akár az epilepsia, akár nagyon alacsony,akár nagyon magas vércukor érték.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Második gyermekem születése után a visszereim erősen kidudorotdak a jobb lábamon, és nem húzódtak vissza. Dr. Sepa György műtétet javasolt, de meg akartam várni a szoptatás végét vele. Viszont most váratlanul újra babát várok, de kissé félek attól, hogy a visszerek még jobban bedurrannak (egyébként nincs fájdalmam, viszont az előző szülésem előtt a hüvelyi visszerem nagyon-nagyon kijött, ami szülés után visszahúzódott). Ezért mindenképpen kezeltetném ha lenne rá mód.

Érdeklődni szeretnék, hogy várandósság alatt van-e lehetőség rádiófrekvenciás visszérműtétre?

Válaszát előre köszönöm,
B. Nóra
Kedves Nóra!

Terhesség alatt nem végzünk semmilyen visszér műtétet. Az a javaslatom, fáradjon be a rendelőben, hogy írjak fel Önnek kompressziós harisnyát.

Üdvözlettel

Dr.Sepa György

Prima Medica Egészségközpontok