A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Jó napot!

Én sajnos nállam megálapitották hogy genetikailag Mélyvénás Trhombozist állapitottak meg 11 éve hogy szedek vérhigitót. Az első 2006 ban volt akkor veszélyes volt az állapotom,a kővetkezőt meg 2014 ben kapttam .Most egy erős vérhigitóra állitottak ,aminek a neve Xarelto napi 1 szemet kell szedjek.Hogyan lehetne ezt kezelni és meggyógyitani hogy tünetmentes legyen az állapotom?De hozzáteszem sajnos tőbb hónapja meg Lábszárfekélyt kapttam és most jőtt ell az a stádium hogy most kapttam antibiotikomot amit 7 napig kell szedjek.De mionden félekép be kell feküdjek a korházba a Bőrgyógyászati osztályra.
Kedves Gabriella !

Panaszai elég összetettek. Mivel a lábszárfekély bonyolítja a trombózis utáni kezelést ,vagy annak módosítását, mindenképp szükség lenne arra, hogy szakorvos lássa önt, és át tudja nézni összes leletét. Központunkból Dr. Kósa Éva doktornőt ajánlom, hogy keresse fel . A doktornő angiológus, és a fekélyek kezelésével kapcsolatban is szívesen ajánlom.

Ha lehetősége van jelentkezzen be hozzánk.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Évek óta küszködöm,visszér fájdalmakkal, az angiólógusom folyamatos gyógyszerszedést és gumiharisnya használatát irta elő, sokszor injekciózom magam,mert külföldön dolgozom és a 12 órás utazás nincs jó hatással a lábaimra út előtt 3 napig út után is. Sajnos a helyzet egyre rosszabb ,hajnali görcsök nem akarnak elmúlni, tavaly lábon kihordtam kint a munka mellett egy mélyvénás trombózist ,nos ennek szeretnék véget vetni,ha lehetne ezzel a rádiófrekvenciás megoldással,sajnos csak 2 heteket vagyok otthon,remélhetőleg okt. 27.én otthon leszek,Mikor és kihez tudnénk ez ügyben menni.??

Válszukat várva, Üdvözlettel:Füle Ildikó

Kedves Ildikó !

Központunkban Dr. Sepa György érsebészhez tud eljönni. A doktor úr vizit keretében készít ultrahangot, majd azt követően tud dönteni abban , hogy az ön esetében problémás visszerei kezelésére mi a leghatásosabb módszer. Esetleg a rádiófrekvenciás kezelés, amit a konzultáció alkalmával is elvégez már, vagy szóba jöhet injekciós kezelés, is akár. Ha van lehetősége jelentkezzen be a 0670/431 77 29-es telefonon . A doktor úr hétfői napon rendel, 0október 28-ra tudunk önnek jelenleg időpontot biztosítani.

Üdvözlettel :

Kelemen Edina
Tisztelt Doktor úr!

Édesapámnak visszatérő szédüléssel, bizonytalanságérzettel járó panaszai vannak. Ilyenkor a vérnyomása is megugrik (akár 170-re is). Ezek a rosszullétek kb. 2 éve kezdődtek és kb.fél évente ismétlődnek, pár napig, hétig tartanak. A vérnyomására gyógyszert szed így az rendben van, kivéve amikor ezek a szédüléses priódusok jelentkeznek. Volt már egy sztent beültetése is pár évvel ezelőtt, akkor mellaksi fájdalommal került a kórházba, ami azonnali beavatkozást igényelt. Kérdésem az lenne, hogy milyen irányban kezdjük a kivizsgáltatást? Karidólógia? Neurológia? vagy egyéb? Sajnos a kezelő orvosok csak széttárják kajukat, a probléma lehetséges okát illetően, én viszont szeretnék utána járni mi okozhatja a visszatérő rosszulléteket. Köszönettel: Kami
Tisztelt érdeklődő!

Nehéz a konkrét adatok nélkül használható választ adni.

Leveléből az derül ki, hogy édesapjának szív-ér szűkülete volt, amit stenttel megoldottak, illetve kezeléssel karban tartható a magas-vérnyomás betegsége.

Nem tudom, egyéb más betegsége, például cukorbetegség van-e?

Minden esetre a szédülés mögött előfordulhat rosszul beállított kezelés, nyaki verőér szűkület, belsőfül betegség, agyi tumor, agyi embolusok, szív-ritmus zavar, és még számtalan dolog.

A kivizsgálás ennek értelmében magába foglalja a kardiológiai, angiológiai, neurológiai és fül-orr-gégészeti vizsgálatokat.

Ennél pontosabb, célirányosabb vélemény csak a beteg részletes személyes vizsgálata esetén adható.

Tisztelettel: Dr Kapocsi Judit.
Tisztelt Professzor Úr!

33 hetes kismama vagyok. Leiden mutáció miatt a kezdetektol Fraxiparin injekciot kapok.

60 kgmal kezdtem a terhesseget 0,3 as Fraxiparinnal.

Most 66 kg vagyok

Nogyogyaszom szerint valtani kellene 0,4-esre es szules elott kb. 1 hettel abba kellene hagyni. Ön szerint is ?
Kedves Mónika !

Egyetértek a 0,4 ml dózis emeléssel, de csak a szülés napján szabad kihagyni. Ha már megkapta neutralizálni kell!!

Üdvözlettel : Blaskó György
Kedves Doktor úr!



Jelenleg 19 hetes kismama vagyok..

Kórelőzményem: MTHFR heterozygóta, és a FII 20210 heterozygóta.

Gyermekkorban még egy szerzett enyhe formájú von Willebrand is kimutatásra került, mely 2011-ben már nem igazolódott..

Terhességem kiderülésétől 0,2 mg-os Clexane-t használok, napi 1szer (54 kg vagyok jelenleg) A von Willebrand ellenőrzését hematológusom nem tartotta indokoltnak., azonban nőgyógyászom anti XA aktivitást kért, melynek eredménye 0,12 Iu/ml lett.

Hematológusommal telefonon egyeztettem, aki szerint erre az ellenőrzésre nem is lett volna szüksége, de ezzel az értékkel nem kell foglalkozni. Nőgyógyászommal még nem egyeztettem.

Kérdésem az lenne, hogy ez az érték elfogadható-e LMWH terápiánál (nekem elég alacsonynak tűnik), vagy esetleg kellene az adagoláson módosítani? Laikusként én azt sem értem, hogy miért nem szükséges a von Willebrand kórt ellenőrizni. Szülés az esetemben csak császármetszéssel lehetséges, vagy orvosilag az nem indokolt? Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Orsi!

A véralvadás kontroll vizsgálatai, ha a terhesség alatt történtek, akkor a V W faktor értékei természetesen normális értéket mutattak, mert terhességben megemelkednek ezen értékek.

Az aXa érték alacsony, nem biztosítja a kellő véralvadás gátló hatást, tehát a Clexane dózisát meg kell emelni.

Az Ön esetében a természetes szülést kell előnybe részesíteni, ha más betegsége nincsen.

Precíz útmutatást csak akkor tudok adni, ha valamennyi orvosi papírját átnézhetem és az aktuális laboratóriumi értékeket is véleményezhetem. Kérem jelentkezzen be hozzám vizitre.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



Blaskó Professzor Úr!

Nagyon szépen köszönöm a válaszát: Ha nem haragszik, a pontosítás kedvéért egy kérdésem még lenne,a Leiden mutáció kizárásra vonatkozó vizsgálattal kapcsolatban.

A Xarelto előtt is Clexant szúrtam magamnak a tüdőembóliát követően. Ha a vizsgálat előtt 5 nappal visszaállok erre, akár még a vizsgálat napjának reggelén is beszúrhatom azt magamnak? Csak azért kérdezem, mivel a vizsgálatom nem reggel lesz sajnos, hanem későbbi időpontban, és Én minden reggel ezzel kezdem a napot. És meglepve olvastam válaszát, mert a vizsgálatot végző intézményben azt mondták, biztosan elég lesz a helyes eredmény végett, ha előtte két nappal nem szedem be a xareltot. Az Ön véleménye azonban kellően hiteles a számomra.

Szóval, úgyis kaphatok hiteles eredményt, ha még a vizsgálat napján is beszúrom magamnak a Clexane Forte-t?

Köszönöm válaszát!
Kedves Kálmán !

Igen, a vizsgálat napján is szúrhatja az injekciót.

Üdvözlettel :

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktornő!



27 éves nő vagyok, gyermeket szeretnénk, de eddig három spontán vetélésem volt. Kivizsgálásaim keretében néztek nekem is és páromnak is tombózis hajlamot. Mindkettőnknél a MTHFR (A1298C) gén mutációs alléllel rendelkezik. Nálam a (C677T) számú is.

Ez mennyiben rontja a megtermékenyülés után babánk megmaradását?

Milyen teendőnk van ez után?



Válaszát előre is köszönöm!



Margit

Kedves Schnider Simon Margit!

Az MTHFR mutáció nem rontja a terhesség megmaradását, ebben az esetben a folsav bevitelre kell odafigyelni.

A habituális vetélésnek sok oka van, nem csupán a trombózis készség, hanem immunológiai, hormonális és anyagcsere okokat is kell keresni.

Sajnos a konkrét laboratóriumi leleteiről, esetleges betegségeiről semmit nem tudok, ezért a későbbi teendőkhöz sem tudok tanácsot adni.

Kérem jelentkezzen be hozzám egy vizitre, hogy megbeszéljük a teendőket.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



34 éves nő vagyok, idén májusban volt egy missed AB-m, 10 hetes terhes voltam, a vetélést műtéti úton fejezték be. Már régebben, fogamzásgátló szedésével kapcsolatban megállapították nálam a Leiden mutációt (heterozygota). A vetélés miatt (mivel a hormonvizsgálat semmilyen problémát nem tárt fel) a nőgyógyászom elküldött hematológushoz, hogy adjon szakvéleményt vérhigító adásával kapcsolatban.

Mivel lassan a vetélés utáni fél éves türelmi idő is letelik a babavállalással kapcsolatban, szeretnénk próbálkozni a párommal, és a hematológus már most, a tervezés szakaszában felírta a Clexane 6000-t. A kérdésem az lenne, hogy szakmailag megállja-e a helyét már a terhesség előtt elkezdeni szúrni magam úgy, hogy elképzelhető, hogy akár fél-egy évig teherbe sem esek? (A Clexane adása esetleg a teherbeesés lehetőségét is növeli ilyen hematológiai betegséggel?) A doktornő nem adott semmiféle információt azzal kapcsolatban, hogy az injekció adagolása mellett szükséges-e a folyamatos hematológiai kontroll, a javaslatot 1 évre megadta. Az injekció korábbi alkalmazása (lábgipsz és a vetélés utáni időszak) során azonban folyamatosan vérvételre kellett járnom, ahol figyelemmel kísérték a véreredményeimet. Lehetséges, hogy most ez nem szükséges?

(Egyéb, adagolást befolyásolható tényezők: 34 éves, nemdohányzó, sportos életet élő nő vagyok, 173 cm és 58 kg, kórelőzményben trombózis sem nálam, sem szüleimnél nem fordult elő, apai nagyszülőknél azonban igen)

Válaszát előre is nagyon köszönöm,

HV

Kedves Hajdú Viola!

A Clexane adását elég elkezdeni, amikor a terhesség bekövetkezett. Azt is ellenőrizni kell, hogy a dózis megfelelő-e.

A vérvételre általában 4-5 hetente van szükség.Ezt a kontroll (aXa) vizsgálatot készséggel elvállaljuk.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



Tiszteletem!

Édesanyám csípőprotézis műtét előtt áll. 25 éve Syncumár tablettát

szed. Műtét előtt 2 héttel átállították Clexane 60mg ( enoxaparin) injekcióra, amire test szerte allergiás kiütések jelentkeztek. A kezelőorvosa azt mondta ,hogy probáljuk meg mégegyszer, hátha csak egy véletlen egybeesés volt valamivel! Ön szerint nem kellene inkább probálkozni a Fraxiparine-vel (nadroparin-kalcium)?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv: I. Zita

Kedves Zita !

Én inkább a Fragmint javasolnám. Mert a Fraxyparin és a Clexane nagyon hasonlók.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Tisztelt Hölgyem/Uram!

34 éves nő vagyok, idén májusban volt egy missed AB-m, 10 hetes terhes voltam, a vetélést műtéti úton fejezték be. Már régebben, fogamzásgátló szedésével kapcsolatban megállapították nálam a Leiden mutációt (heterozygota). A vetélés miatt (mivel a hormonvizsgálat semmilyen problémát nem tárt fel) a nőgyógyászom elküldött hematológushoz, hogy adjon szakvéleményt vérhigító adásával kapcsolatban.

Mivel lassan a vetélés utáni fél éves türelmi idő is letelik a babavállalással kapcsolatban, szeretnénk próbálkozni a párommal, és a hematológus már most, a tervezés szakaszában felírta a Clexane 6000-t. A kérdésem az lenne, hogy szakmailag megállja-e a helyét már a terhesség előtt elkezdeni szúrni magam úgy, hogy elképzelhető, hogy akár fél-egy évig teherbe sem esek? (A Clexane adása esetleg a teherbeesés lehetőségét is növeli ilyen hematológiai betegséggel?) A doktornő nem adott semmiféle információt azzal kapcsolatban, hogy az injekció adagolása mellett szükséges-e a folyamatos hematológiai kontroll, a javaslatot 1 évre megadta. Az injekció korábbi alkalmazása (lábgipsz és a vetélés utáni időszak) során azonban folyamatosan vérvételre kellett járnom, ahol figyelemmel kísérték a véreredményeimet. Lehetséges, hogy most ez nem szükséges?

(Egyéb, adagolást befolyásolható tényezők: 34 éves, nemdohányzó, sportos életet élő nő vagyok, 173 cm és 58 kg, kórelőzményben trombózis sem nálam, sem szüleimnél nem fordult elő, apai nagyszülőknél azonban igen)

Válaszát előre is nagyon köszönöm,

HV
Kedves Horváth Viktória!

A teherbe esésig nem kell szúrnia magát,mivel nem volt még trombózisa. Kivételt képez, ha hormon kezelés szükséges a teherbe esés segítésére.

A terhesség során az inj. hatékonyságát követni kell, a vérből az aXa és a vérképet rendszeresen ellenőrzésével.

Üdvözlettel : Dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA