A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!



15. hetes kismama vagyok (28 éves), leiden mutáció heterozigóta. Vékony testalkatú vagyok, nincs más egészségügyi problémám, de ülőmunkát végzek. Jártam önöknél egy teljes trombofilia kivizsgáláson, más problémát szerencsére nem mutatott a vizsgáklat, családi előzményben trombózis nem szerepel stroke igen. Jelenleg aspirin protectet szedek a 24. hétig, utána kezdeném a vérhigítót. Beszéltem más leidenes kismamákkal, ők az elejétől kapják a vérhigítót, ezért is merült fel bennem a kérdés; Ön szerint esetemben ez a tipusú kezelés elegendő?

Köszönettel, egy aggódó kismama
Kedves Zsuzsanna !

Ha már eddig nem kapott, nem tud rajta változtatni. Az aspirinnek ilyen esetekben nincs értelme. A lupus antikoaguláns egyidejű fennállása esetén kell szedni. További tanácsokért keressen fel

Üdvözlettel : Dr.Blaskó György
Tisztelt Prof. Dr. Blaskó György! Fiam 3 hónappal ezelőtt ischaemiás strokot kapott 23 évesen. A kontrollvizsgálatok megállapították, hogy lupus antikoaguláns autoimmun betegsége van. Xarelto 20 mg gyógyszeres kezelést kap. Szeretném megkérdezni, hogy thromboemboliás szövődményekhez vezető veleszületett vagy szerzett, dokumentált thrombophilia halmozott kockázattal járó esetben kaphat-e Xarelto-t eü támogatásra? Érdemes-e nekünk szülőknek is ilyen irányú vérvizsgálatot elvégeztetni?

Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel : Bakai Leontina
Kedves Leontina !

Mindenképpen kaphat, megvan a megfelelő kód, csak nem 90%-ot csak 70%-ot. Ha Önök fiatalok, mindenképpen javasolt a vizsgálat. Üdvözlettel :Dr. Blaskó György

Tisztelt doktor úr!

1 éve rádiófrekvenciás visszér műtétem volt.Az erekben kisebb keményebb csomókat érzek.Fájdalom nincs.Érdemes 1-2 szúrással kivetetni ezeket?Félek,nehogy még rosszat tegyek.Várom szíves válaszát.

üdvözlettel
Kedves Angéla !

Ha lehetősége van keresse fel központunkban Dr. Sepa György érsebészt. Látni, vizsgálni szükséges az említett ereket, ahhoz, hogy szakorvos véleményt tudjon mondani melyik a leghatékonyabb kezelési mód jelenleg az ön esetében. A doktor úr vizit keretében ultrahang vizsgálatot végez. Ezt követően megtudják beszélni a lehetőségeket, amit akár az első konzultációan el is végez.

Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktor úr!Doktornő! Kérdésem az lenne, hogy testvéremnek volt MVT-a, de már nem kell szednie véralvadásgátlót. Ha húzni kell egy fogát (bölcsességfog), akkor kell e megelőzésként véralvadásgátló terápiában részesülnie? Vagy a foghúzás nem számít olyan nagy beavatkozásnak? Köszönöm
Kedves Zsuzsi!

A kérdés pont fordítva van: azért kellene gyógyszert kapnia,hogyha véres a beavatkozás, ne legyen nagy a vérzés. Ha azonban nem szedi úgysem, felejtse el a problémát és bízza magát a fogorvosra !

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Cialis 20mg felezve/10mg/ szedhető-e oprymea o.52-mg-ossal ésfelodipin-ratiopfarm/5mg/retard filmtablettával eggyütt?

A másik kérdésem a következő:

szédülésemmel hova mehetnék kivizsgálásra? MR és CT vizsgálat eredménye negatív.
Kedves János !

A gyógyszerek együtt szedésével kapcsolatban nem tudunk tanácsot adni anélkül , hogy ismernénk milyen alapbetegségei vannak. Szédüléses panaszai hátterében állhat neurológia tényező, vérnyomás probléma. Érdemes szemészeti szakvizsgálat is.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kedves Doktornő Doktor Úr!

Szeretném megkérdezni, hogy 68 évesen magas vérnyomás milyen értéket mutat, és mi a normális, mennyi különbség lehet a két érték között? Köszönöm.
Kedves Anna !

Ezt így nehéz meghatározni. 140/80 Hgmm -ig mondjuk, hogy normális, elfogadható a vérnyomás. De ez nem mindenkire érvényes. Figyelembe vesszük az illető életkorát, esetlegesen fennálló betegségeit, illetve , hogy van -e panasza. Hiszen egy egészséges , de alapvetően alacsony vérnyomásos embernél is más számít normál értéknek. Olyan szakorvos aki ismeri előzményeit, jelenlegi egészségi állapotát az tud bővebb információt adni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktornő/Úr!



38éves vagyok.Tavaly októberben tüdőembóliám volt. Azóta apixaban származékú ( Eliquis 5mg. Reggel-este) szedek. Akkor egyből abbahagyatták velem a fogamzásgátló tablettát ( novynette). Közbe kiderült hogy szarkóidózisom van,tüdő és nyirokcsomó érintettséggel. Tavaly december óta ezért szteroidot (Medrol) is szednem kell. 32mg.al kezdtem. Most 8mg.nál tartok. Azóta egyre több problémám van a havi vérzésemmel. Elhúzodó lett. Van hogy elötte már vérezgetek, majd mikor azt hinném hogy ennyi volt megjön rendesen, majd utána alig akar elmúlni. Van hogy még 7napra rá van kevéske. Tudom hogy a hormonok még nem állhattak be. De befolyásolhatja a vérhígító és a szteroid egybe? A vérképembe a trombócitám a 440 megengedett helyett most 515G/l, de volt hogy 560g/l is volt. Ez is közrejátszhat? Válaszát előre köszönöm. ZSU
Kedves Zsuzsanna !

Itt nem "közrejátszásról" van szó! A szteroid nagyon befolyásolja az alvadást is, és a thrombocytaszámot is.Levélben lehetetlen hosszadalmas ezt megírni .Jelentkezzen be a Trombozisközpontba egy konzultációra és akkor megbeszélhetjük .

Üdvözlettel:Dr. Blaskó György



Kedves Doktor úr/Doktornő! Kérdésem az lenne, hogy mvt miatt 9 hónapja véralvadásgátló terápiában részesülök (clexane, 8 hónapig 120 mg/0,8 ml, majd azóta 100 mg/ml, napi 1X). Genetikám, egyéb vizsgálataim negatívak, rögök feloldódtak. Az orvosom 3 hónap múlva tervezi a gyógyszer leállítását. Kérdésem az lenne, hogy kell e a clexane adagját a leállítás előtt fokozatosan csökkenteni, vagy le lehet vele állni egyik napról a másikra? A leállás után a szakirodalomnak megfelelően tényleg fenyeget még 2-3 hónapig a heparin indukált trombocitopénia (egy phd tanulmányban olvastam, hogy a késői HIT lehetősége leállítás után még eddig fent állhat)? Köszönöm válaszukat!
Kedves Katalin !

Mindenképpen fokozatosan kell elhagyni!!!!! Valóban lehetséges utána is HIT, de nem tudunk ellene tenni semmit, ha valóban jelentkezik, de tudjuk kezelni!

Üdvözlettel: Dr. Blaskó György
2016 januarban volt kiseb agyverzesem latasomal van problemam vane valamije mod segitseg hogy valamejest javuljongyogymod
Kedves János !

Az ön esetében elsősorban a tüneteket szükséges kezelni ,amiben szemész szakorvos tud segíteni . Kevés az adatot írt le ahhoz , hogy véleményt tudjunk mondani.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktor Úr,



Az elmúlt egy évben történt két korai elhalt terhesség miatt a nőgyógyászom elküldött Leiden V-ös faktor és APC rezisztencia vizsgálatra.

Az eredményeim

Leiden V-ös faktor: Heterozigóta

APC rezisztencia pozitív. Kérdésem az lenne ,hogy e miatt lehetettek e a vetèlèsek és ,hogy a következő terhességnél szükséges egy gyógyszeres kezelést igénybe vennem .Válaszát nagyon köszönöm ! Üdvözlettel Kiss Ildikó
Kedves Kiss Ildikó!

Sajnálom, hogy nem előtte vizsgálták ki, vagy az első után....Ez bizony lehet oka a vetélésnek, de nem akadálya a gyermekáldásnak: csak arra kell figyelni, hogy már a conceptio idején LMWH profilaxist kapjon. A részletekért jelentkezzen be a Trombózis Központba Üdvözlettel :Dr. Blaskó györgy

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA