A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt doktor úr/ doktor nő! Május óta Warfarint szedek ( 6 mg)és most szeretnék egy kis tetoválást készíttetni. Lehetséges ez?
Kedves Szőnyiné !

Az INR értékétől függ, Ha 2 körül van megcsináltathatja.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Tisztelt doktor nő/úr! 43 éves vagyok sokat fáj a fejem de csak baloldalon sokszor olyan mintha valami meghúzódna.Volt már mindenféle vizsgálatom két éve mr is 2 mm gócok láthatok amire azt mondták hogy semmi jelentősége. szedek magas vérnyomásra gyogyszert vidotin kombit valamint astrixot.Mindig attól félek hogy komoly bajom lehet pl.strok. Mi lehet a fejfájásom oka hova forduljak. köszönöm
Kedves Szilvia !

Panaszainak oka lehet neurológiai jellegű, akár a fejfájás egy fajtája, ezért először ezen az úton induljon el. Ha ezen a vonalon nem találnak tisztázásra panaszai keressen fel egy angiológust, vagy egy vérnyomás specialistát. Ajánlani tudom Dr. Kósa Éva és Dr. Kapocsi Judit doktornőket központunkból.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

30 éves vagyok, ismeretlen eredetű meddőséggel készülünk a 3. inszeminációra. A 2. után elmentem genetikai vizsgálatra, ahol megállapították az MTHFR C677T homozigóta mutációt. Az immunológiai vizsgálatok közül pedig az ANA (Elisa) 34,5 (0-20), ds-DNA 21,6 (0-20) értékek lettek megjelölve. Az lenne a kérdésem, hogy ezek befolyással lehetnek -e az inszemináció sikerességére? Kell kezelni ezeket? Hova fordulhatok ezekkel?

Segítségét nagyon köszönöm!

Üdvözlettel,

Ildikó
Kedves Ildikó !

Mindenképp javaslom, hogy központunkból keresse fel Dr. Szélessy Zsuzsanna haematológus doktornőt, akivel részletesen megtudják beszélni az inszeminációval kapcsolatos részleteket, illetve az azt követő időszakkal kapcsolatos további teendőket.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Uram / Hölgyem!



Másfél hónapja rosszul mozdultam, és nem tudtam a bal lábamra állni, így másnap elmentem az orvoshoz, aki részleges izomszakadásra gyanakodott a bal vádlimban, de további vizsgálatra nem küldött el. Mivel csak 2-3 napot tudtam dolgozni egy héten, a többit szabinak vettem ki, így eltelt 3-4 hét, amikor már jócskán dagadni kezdett a lábam, és ismét elmentem az orvoshoz. Ez két és fél hete volt. Az ultrahangos vizsgálat mélyvénás trombózist állapított meg, így azonnal bevittek a kórházba. 5 napot töltöttem bent, ahol Pradaxát írtak fel, 150-es kiszerelés, napi 2 db. kapszula, és hagyjam el a fogamzásgátlót. Ez meg is történt, ennek lassan 2 hete, minden vizsgálat jó volt, a koleszterinem volt csak kicsit magas. Pár napja vettem észre, hogy mindkét lábszáram felületén átlátszanak az erek, melyek mintha egyre feljebb hatolnának. Most már térd fölé érnek a kék erek. Ez rosszat jelent? 44 éves nő vagyok, 67 kiló. A lábam már nem dagad, nem fáj, néha pillanatokig érzek egy fájdalomhoz hasomló hullámot, ami szinte azonnal el is múlik. További kérdésem: lehet pradaxa mellett C-vitamintm illetve Magnéziumot szedni? Mennyi idő alatt oldódik fel a vérrög?

Előre is köszönöm a válaszait!

Kedves Krisztina !

Nem pontosan értem mire gondol azzal, hogy "átlátszanak" az erek. A trombózis diagnosztizálása után készült-e esetleg kontroll ultrahang ? Érdemes lenne újra megnézni a jelenlegi állapotot. Lehet , hogy ezek az újabb panaszok teljesen függetlenek a trombózistól. Vannak, vagy voltak korábban visszerei ? Érdemes lenne felkeresnie egy angiológust összes eddigi eredményével, leletével, hogy azokat áttekintve tudjon választ adni kérdéseire egy szakorvos. Ultrahang birtokában könnyebb megmondani, hogy mennyi idő kell egy trombozis teljes, vagy részleges feloldódására. Függ pl. attól, hogy melyik ér érintett és mekkora szakaszon.

A trombózisközpontban Dr. Kósa Éva doktornőt ajánlom .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
doktor ur. érdeklodom a lányomnak tudo emboliája volt Vérhigitott szed. Teherbe lehet esni van kockázata, Nem javasolja akihez jár orvos. Őnhőz be lehez jelentkezni koszonom
Kedves Almási Béláné !

Természetesen vállalhat terhességet lánya, csak megfelelő kezelés, és ellenőrzés mellett. Központunkból Dr. Szélessy Zsuzsanna foglalkozik ezzel a szakterülettel. A doktornőt ajánlom, ha lehetősége van lányának keresse fel , hogy meg tudják beszélni a részleteket.

Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen edina
Tisztelt Doktor úr!



Az alsó lábszáramon elszineződött a bőr, különösen a jobb lábamon, ezzel együtt a jobb combomon egy ér megvastagodott és erőteljesen kidudorodik, fájdalom nincs ezzel együtt. Angiológus megvizsgált, nincs-e érszűkület, ezt kizárta, de az ér viszgálata során azt mondta, hogy műteni kéne. A vizsgálatról kiadott eredményt is. Mivel nem tudta mi okozza a láb elszineződését, elküldött hasi ultrahanra, ami ezirányban nem jelzett problémát.

Érdeklődnék, hogy mekkora az esélye annak, hogy ezt a rádiófrekvenciás kezeléssel orvosolni lehet. A combon kb tenyérnyi területen van a tágult ér.
Kedves Éva !

Érsebésznek látnia kell a problémás lábát. Az erek duplex ultrahangos vizsgálata után tud véleményt adni azzal kapcsolatban, hogy mit tart a leghatásosabb kezelésnek az ön esetében, és , hogy van -e mód rádiófrekvenciás kezelésre. A trombózisközpontban Dr.Sepa György doktor úrat ajánlom . A szakorvosi konzultáción végez ultrahangot, és akár akkor el is végzi a kezelést.

Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tsztelt professzor úr!

Olyan kérdésem lenne hogy belboka törésem van ma kaptam meg a jáeó gipszet és még mindig szúrnom kell magamat a véralvadásgátlóval. Több ismerősömtöl megkérdeztem akinek volt fekvőés járó gipsze ők azt mondták hogy járó gipszél nem kell mert hogy jasználom a lábamat. Az a kérdésem hogy akkor 4hétig ugyan úgy mindennap kell szúrnom magam? Előre is köszönöm válaszát
Kedves Erika !

A járó gipsz mellett is szükség van egy ideig a véralvadásgátló injekció adására.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr!

2010-ben tüdöemboliám volt Debreceni klinikán kezeltek ezt hála istenek megúsztam, napi 2 db sincumarral. Lassan 2 éve lecserélték nekem a sincumart tablettát xareltora, mert már nem nagyon akart be állni az INR-em,eddig még nem tapasztaltam semmilyen melléghatást viszont olvastam az interneten, hogy nagyobb a halálozási arány a xarelto szedőinek.

Doktor Úr Ön mit tud erről?

Kérem írja le a véleményét. Köszönöm.
Kedves Szabi !

Az interneten keringő egészségügyi információk 70%-a (!!!) hamis, félrevezető. Épp ellenkezőleg : A Xarelto szedésének az összhalálozása kisebb, mint a Syncumáré (de ez is csak százezred százalékokban mérhető. Szedje tovább nyugodtan.

Üdvözlettel :Dr. Blaskó György

Tisztelt Doktornő/ Doktor ÚR!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a lábamban ütőér-szűkületet állapítottak meg, kaphatok-e ingeráram fizikoterápiás kezelést neurológiai problémára vagy ellenjavalt?
Kedves Erzsébet!

Az attól függ, hogy milyen fokú az érszűkülete. Súlyos érszűkület esetén nem kaphat ingeráram kezelést. Azt javaslom, az Önt kezelő angiológust, vagy érsebészt kérdezze meg, az a legbiztosabb.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva



Tiszteletem! Édesanyám csípőmütét előtt áll (81 éves, 26 éve szedi a Syncumár tbl/pitvar fibr. miatt) . Clexane és a Fraxiparine inj.-ra alllergiás reakció lépett fel. Ön tanácsolta ,hogy probáljuk meg a Fragmin injekciót. Sajnos erre is allergiás lett. Kezelőorvosa tanácstalan. Mit javasol a továbbiakban ? A mütét sürgös lenne, mert már alig tud menni és erős fájdalmai is vannak. Üdv: I. Zita
Kedves Zita !

Édesanyjának akkor be kellene szerezni certoparine-t, vagy Sandoparine-t Ha nem megy, akkor a fennálló rendelkezése értelmében a szükséges dózisú Xarelto szedésére kell áttérni. De ezt a sebésszel egyeztesse!!!.

Üdvözlettel :Dr.Blaskó György

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA