Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

A nőgyógyásszal egyeztetve Leiden mutáció vizsgálatot csináltattam, melyre az alábbi eredményeket kaptam:
Faktor V: normál
Faktor II: heterozigóta
MTHFR: heterozigóta C677T, heterozigóta A1298

Ezzel azt a választ kaptam, hogy a fogamzásgátló szedése nem javasolt, de szóba jöhet a méhen belüli hormonleadó rendszer (Jaydess), mert ez csak progeszteront tartalmaz és ösztrogént egyáltalán nem.
Az ön véleményét szeretném kérni ebben a kérdésben, hogy ajánlja-e vagy sem a Jaydess hormontartalmú eszközt.
A családomban korábban, fiatal korban senkinek nem volt trombózisa.

Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel: Edina
Kedves Edina!

Ebben az öröklött trombózis hajlamban ösztrogén tartalmazó gyógyszert nem szabad szedni.

Nem tudom, hogy hány éves, mert van ilyen eszköz fiatalok és idősebbek részére is, (úgy tudom). Ezt az egy komponensű hormont leadó spirált használhatja.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



Érdeklődnék, hogy mennyibe kerül a rádiófrekvenciás visszérműtét egy lábra.Találtam olyan választ ahol 19.000 Ft/alkalom van írva, már csak annyi kérdésem lenne, hogy több alkalom szükséges amennyiben nagy területről és több helyen van a lábon a visszér?Előre is köszönöm!
Kedves Noémi !

Létezik rádiófrekvenciás kezelés, és rádiófrekvenciás műtét is. Hogy az ön esetében melyik jön szóba ,azt érsebész szakorvos vizsgálat után tudja megítélni. A kezelés 21000 Ft, a fádiófrekvenciás műtét 285000 Ft . Jelentkezzen be a doktor úr rendelésére konzultációra , fizikális vizsgálat , illetve ultrahang vizsgálat után tud dönteni a leghatásosabb megoldásról .

Üdvözlettel :

Kelemen Edina
Tisztelt Doktor Úr.
4 habituális vetèlésem volt.Utánna derült ki,hogy antifoszfolipid szindrómám van.Kérdésem az lenne,hogy Clexane inekciót terhesség esetèn kell elkezdeni szúrni vagy már terhesség tervezésekkor.Mivel thrombembolias eseményem nem volt így tartós alvadàsgátló kezelést (gyógyszert) nem tartanak indokoltnak.Köszönöm ha válaszol.Tisztelettel.
Kedves Bernadett!

A terhesség alatt kell kapni az alvadásgátló inj-ót Sőt azt is ellenőrizni kell,rendszeres vérvétellel, hogy a megfelelő hatékony dózist kapja-e. A terhesség létre jöttéig Asprint kellene szednie.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



Tisztelt Dr. Szélessy Zsuzsanna!
Igazolt Leiden-factor heterozigota vagyok. Ezt elfelejtettem leírni(pedig ez a félelmeim alapja). Bejelentkeztem Önhöz ill. a Kaáli Intézetbe is. De nagyon összetörtem most. Kérem csak annyit írjon meg nekem, hogy így is szóba jöhet a lombik vagy az inszemináció? Várom válaszát! Tisztelettel: Gereben Sándorné
Kedves Gereben Sándorné!



A Leiden heterozigóta állapot mellett nyugodtan lehet a terhességet vállalni, csupán a hormon kezelésekkel egy időben el kell kezdeni a véralvadás gátló inj. adását és a szülés után még 6 hétig folytatni kell.

üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



sokat javult járásom kb 2km tudok menni meddig kell még kezelésre járnom 78 éves vagyok érszűkületem van
Kedves János !

Kevés információt írt le panaszairól, előzményeiről, illetve nem tudjuk milyen kezelésben részesül.

Sajnos így nehéz bármilyen véleményt is adni biztonsággal bárkinek is.

Nagyon szép teljesítmény ha 2 km távolságot meg tud tenni megállapított érszűkület mellett.

Üdvözlettel :Kelemen Edina
Doktor Úr!
Tüdőembóliával kezelnek nyár eleje óta. Novemberre jegyeztek elő Leiden mutácoó elvégzésére. Azt a tájékoztatást kaptam a kórházból, hogy a vizsgálat előtt 48 órán belül már ne vegyem be a szedett Xarelto 20 mg tablettát. (vegyis a vusgáklat előtti bevétel azelőrtt két nappal reggel lesz) Kérdésem, ez így megfelelő-e, és hiteles eredményt kaphatok-e íajd? Továbbá , mire figyelek azalatt az időszak alatt, amikor nem vehetem így be a xareltot? Emiatt van bennem ugyanis félelem, nehogy baj legyen.
Kedves Kálmán !

A 48 óra abbahagyás nem elég a pontos mérésekhez: 5 nap kihagyás kell és ezalatt az idő alatt kötelező, hogy szúrja magát profilaktikus dózisú LMWH-val (Fraxiparine, vagy Clexane). A vérvétel másnapján visszatérhet a Xarelto szedésére .

Üdvözlettel :Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!

2016. július 6-án jobb alsó lábszári (boka fölött) mélyvénás trombózist diagnosztizáltak nálam. Jelenleg kompressziós ( CCL II ) térdharisnyát viselek nap közben. Kérdésem, hogy viselhetek e combközépig érő kompressziós harisnyát is?

Köszönettel:

Dömötör Andrea
Kedves Dömötör Andrea!

Nincs ellenjavallata, hogy combtőig érő harisnyát viseljen, de figyelembe kell vennie, hogy a kompressziós kezelés minden nap szükséges, és a combtőig érő harisnya komfortérzete teljesen más mint egy térdzoknié. Az Ön esetében térdzokni is megfelelő.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Kedves Doktor Úr!
Kérdésem az lenne, hogy májusban tüdòembóliám volt. A color-doppler trombózist nem igazolt. A jobb bokám és környéke (lábfej is) nagyon visszeres. Július közepe óta napi 20mg Xarelo-t szedek orálisan. Korábban lioton géllel kentem, amit az embólia óta nem használtam. Javasolt-e az említett gél használata a jövőben is? Vagy inkább hanyagoljam?
Kedves Mihály !

A visszerek miatt mindenképp látni kellene szakorvosnak , érsebésznek . Ha a trombózis kezelésében nem is ,de a visszerek kezelésében mindenképp jó hatású a Lioton gél. Központunkból Dr. Sepa György érsebészt ajánlom.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Üdvözlöm! 2016. júniusban az alsó lábszáramban mélyvénás trombózisom volt, azóta syncumart szedek. Ultrahangon kimutatták, hogy a trombózis azóta felszívódott. Érdeklődnék, hogy ettől függetlenül kell-e harisnyát hordanom és mikor lehet elvégezni a genetikai vizsgálatot? Köszönettel: Ilona
Kedves Ilona !

Ha jól van, nem kell a harisnya, de genetikai vizsgálatokat Syncumar mellett nem lehet végezni. A vérvétel előtt 5 nappal át kell állni LMWH-ra és a vérvétel után vissza...

Üdvözlettel : Dr.Blaskó György
időpontot lehet -e kérni a vizsgálatra???
Kedves Etelka !

Nem írta meg , hogy pontosan milyen vizsgálatra szeretne bejelentkezni, milyen szakterületre adhatunk önnek időpontot. Milyen panaszok miatt keresné fel központunkat.

Üdvözlettel . Kelemen Edina

Prima Medica Egészségközpontok