A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Június 8-án (6 hete) kerültem be kórházba alsó lábszári mélyvénás trombózissal. A héten álltam vissza munkába inr-em 2,4 volt még fáslizom a lábam. Kérdésem az lenne mikortól kezdhetek el biciklizni valamint nordic wolkingozni? Valamint hogy e mellett az érték mellett kaphatok-e újabb trombózist vagy embóliát? Válaszát köszönöm!
Kedves Ilona !
Nordic walkingozni elkezdhet holnap, de nem teljes erővel. Biciklizni az eseményt követő 3. hónapban. Amíg az INR értékei 2-3 között vannak, védve van a trombózistól, de tudnia kell, hogy az orvostudományban nincs 100%.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Kedves Vida Zsuzsanna doktornő !

Elnézését kérem hogy zavarom de nagyon kétségbe vagyok esve édesapám állapota miatt. Május közepén agyvérzést kapott - agyállományi vérzés kisagyban - ami következtében ugyan nem bénult le de a beszéde mozgása sérült. Közel 4 hetes kórházi kezelés után hazaengedték de olyan gyógyszert ami az agyvérzés felszivódását segitené nem kapott. 6 hete ápoljuk otthon de javulást az állapotában nem nagyon tapasztalunk. Pelenkázni, etetni kell kommunikálása is hol jobb hol rosszabb. Étvágya van. ! Jövőhétre van előjegyezve koponya MRI-MRA felvételekre. Kérdésem kedves doktornő Ön szerint mit várhatunk. Szeretnénk egy rehabilitációs intézetbe utaltatni hogy lábra állitsák. Mit gondol rendbe jön édesapám ? Vannak periódusok amikor érdeklődik, beszél egyedül iszik de ez hol jobb hol rosszabb.

Nagyon köszönöm válaszát !

Köszönettel :

Rita

Kedves Rita !
Sajnos látatlanban, személyes találkozás nélkül nem tudunk véleményt mondani édesapja állapotával kapcsolatban, illetve a javulás lehetőségeiről is nehéz, szinte lehetetlen választ adni. Ismerni kellene pontosan milyen területet érintett a vérzés. Milyen kezelésben részesült eddig.
Üdvözlettel :
Kelemen Edina
Tisztelt Dr. Blaskó Györgí!

IVF-re megyünk. Tavaly megcsináltattam az autoimmun panelt és érdeklődni szeretnék, hogy az IVF előtt érdemes-e megcsináltatni a FV(5), FII(2), MTHFR mutáció (Thrombofília) vizsgálatot. Az autoimmun panelnél kimutatták, hogy nincs nagyobb kockázata a trombozisnak, mint bármely más egészséges embernek. Köszönettel
Andi

Kedves Andrea !
Feltételnül meg kell csináltatni, mert az immunológiai eredmények nem adnak választ a thrombofíliák legnagyobb részére. Jelentkezzen be a Trombozisközpontba! Üdvözlettel : Dr.Blaskó György
T.Professzor Úr! Napi 1x15mg-os Xarelto-t szedek ritmuszavar és időnkénti pitvarfibrilláció miatt másfél éve./előtte marfarint szedtem egy évig,de nagyon szórt az INR,nem sikerült beállitani. Négy hete nagyot estem a térdemre,és még mindég 5x6 cm es,1cm vastagságú duzzanat van a térdemen . A bokáig lefutó véraláfutások már elmultak.Heparinos kenőcsből egy tégellyel már rákentem a lábamra,most kezdtem a másodikat.Természetesen kimélem,viz nincs a térdemben.Kicsit türelmetlen vagyok a felszivódás lassusága miatt,de mivel xarelto szedésnél nem vizsgálnak semmit a vérzékenységgel kapcsolatban,már az is felmerül bennem,hogy ez a sok heparinos kenőcs nem okoz-e gondot.? Egyébként a xareltó hosszantartó szedésével kapcsolatban mi a véleménye? Mellette 2,5 mg Concor-t szedek még, mást nem.Előre is köszönöm válaszát.
Kedves Katalin !
Természetes , hogy a véralvadásgátlót szedőknél a haematóma nehezebben, lassabban szívódik fel. Panaszai , előzményei elég összetettek , mindenképp érdemes lenne felkeresnie központunkból egy szakorvost, hogy valamennyi leletét, dokumentumát áttekintve, választ kaphasson kérdéseire. Dr. Kósa Éva angiológus doktornőt ajánlom.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktor Ur!

Rádiofrekvenciás visszèrkezelésrōl szeretnèk èrdeklōdni! Csak a ball lábamom a boka mindkét oldalân van kisebb területen, lábszáron kisebb mint egy tenyèrnyi seprüvéna, és térd fölött hajlatban vannak! Arról szeretnèk érdeklödni, hogy ezek eltüntetèse mennyibe kerülne, egy kezeléssel megoldható e, és hogy kb mennyi idöt, napot vesz igénybe, mivel külföldön élek, úgy kell szervezni a hazautazàst!
Válaszàt elôre is köszönöm:

Kata
Kedves Katalin !
Személyes konzultáció nélkül nehéz megmondani, hogy a rádiófrekvenciás kezelés megfelelő-e az ön esetében. Általában egy kezelés elegendő tenyérnyi területre. A rádiófrekvenciás kezelés díja 21000 Ft, amit megelőz egy fizikális vizsgálat , konzultáció (vizitdíj :16000 Ft). Sok esetben ultrahang vizsgálatot is végez szakorvosunk annak érdekében, hogy megÍtélje az erek állapotát, és legmegfelelőbb kezelést válassza.
Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.
Üdvözlettel :
Kelemen Edina
mennyire hatásos a Bemer kezelés?
Kedves Fodor Tiborné !
Nyílván attól függ milyen probléma kezelésére alkalmazzák, javasolják a kezelést. Érszűkület, fülzúgás esetén mindenképp hatásos, pozitiv visszajelzések érkeznek.
Üdvözlettel :
Kelemen Edina
Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!
21 éves férfi vagyok, ülőmunkát végzek, nincs súlyfeleslegem, mozgásszegény életet élek.
Lassan egy hónapja fáj már a bal combom, vádlim, bokám, lábfejem.
Nyugalomban is, terhelésre csak fokozódik, izomláz szerű.
A fájdalom még hagyján, de a vádlim hátsó részén sokkal jobban látszanak a felületes vénák mint a másik lábamon, és ez eddig nem volt ilyen.
Háziorvosnál már voltam, írt fel Detralexet, de a fájdalom továbbra sem akar szűnni.
Visszamentem hozzá 1-2 hét múlva, akkor azt mondta ne foglalkozzak vele, majd finoman szólva elzavart.
Ha esetleg ez számít, a vérnyomásom egyszer-kétszer magas volt, rendszeresen mérem, és most pár napja gyengébb, elnyomhatóbb a pulzusom mint általában lenni szokott, főleg a bal csuklómon.
A vérnyomásom viszont rendben van.
Mivel háziorvosomra nem számíthatok, Ön, mint szakorvos véleményét szeretném kikérni, hogy ez valóban "csak" viszér, vagy lehet akár trombózis is?
Szíves válaszát előre is köszönöm!
Kedves Gábor !
Panaszaival angiológus szakorvosunkkal tud konzultálni. Dr. Kósa Éva doktornő foglalkozik központunkban a visszerekkel, és az azzal kapcsolatos problémákkal. A doktornő fizikális vizsgálat, szükség esetén célzott vizsgálatok elvégzése után tud véleményt mondani, azzal kapcsolatban, hogy visszér probléma okozhatja-e fájdalmait. Amennyiben nem angiológiai tényező (pl: érszűkület) áll a háttérben, tovább írányítja önt érsebész felé.
Üdvözlettel :Kelemen Edina
Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

Van olyan vizsgálat, mely elvégzésével teljes mértékben kizárható az ún. burger-kór?
Tisztelt Balázs!
A Buerger -kór diagnózisának felállítása vagy kizárása bonyolultabb, mint a érszűkületé. Ha a betegség gyanúja felmerül, angiogáfia esetleg CT angiográfia elvégzése mindenképpen szükséges.
Tsiztelettel:
Dr Kósa Éva
Kedves Címzettek!
Fogamzásgátlással kapcsolatban lenne kérdésem. 43 éves vagyok, közel 1 éve használok hüvelygxűrűt, amit szakrendelésen kaptam. Nagyon elégedett vagyok vele, nem szeretném lecserélni. A háziorvos felhívta a figyelmemet, hogy emiatt trombózisveszály áll fenn, nem javasolt az én koromban a hormon tartalmú ezsközök használata. Tanácstalan vagyok, mert nem tudom felmérni a helyzet egészségügyi kockázatát. Mit tegyek? Milyen vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy a trombózis veszély kiszűrhető legyen. Válaszukat előre is köszönöm!
Kedves Anna !
Valóban célszerű, javasolt az ön esetében kizárni a trombozisra való hajlamot hormontartartalmú fogamzásgátló használata mellett. Keressee fel központunkat, ahol szakorvosunkkal konzultálni tud a szükséges lépésekről, vizsgálatokról, é helyben lehetőség van a vérvizsgálatra is .
Üdvözlettel: Kelemen Edina
Tisztelt Drnő/ Úr
Évek óta fennálló problémám, hogy a legkisebb ütésre vagy ütés nélkül a lábszáraimon és karjaimon nagy lila véraláfutások jelennek meg. Kb. 2 és 7 cm közötti átmérőjűek és 2-3 napig csak növekednek. Jelenleg még vérlemezke összecsapódás gáltó gyógyszert is kell szednem a szívbetegségem miatt, azóta a helyzet még rosszabb. Lehetséges e ennek vizsgálata, gyógyítása. Háziorvos nem nagyon törődik vele.
Válaszát köszönöm . Daczó Judit
Kedves Judit !
Panaszaival haematológus szakorvos segítségét kell kérnie. Központunkból Dr. Szélessy Zsuzsanna doktornőt tudom ajánlani.
Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.
Üdvözlettel: Kelemen Edina

Hírek

Limfödéma: a lábdagadás komoly problémát jelezhet

Limfödéma: a lábdagadás komoly problémát jelezhet

Betegséget jelezhet, ha estére bedagad a lába, a bokánál meglátszik a zokni lenyomata. A láb duzzanata akár szív-, vesebetegség, visszér probléma vagy limfödéma jele is lehet. A lábdagadás kivizsgálásáról és a limfödéma okairól dr. Kósa Éva, a Trombózis – és Hematológiai Központ angiológusa beszélt.

További részletek
Vérszegénység várandósság alatt

Vérszegénység várandósság alatt

Vérszegénység gyakran jelentkezik a várandósság időszakában. Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, a Trombózis – és Hematológiai Központ főorvosa elmondta, milyen tünetek kapcsán gyanakodjuk, hogyan kezeljük és tehetünk-e valamit a megelőzés érdekében.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA