Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves doktornő! Üdvözlöm! Budapestről írok. 82 éves édesanyám bőrén előbb kiütés szerű valamik jöttek ki a lábán, vérzősek, nagy luk lett a helyükön, pár napja meg nagy kiterjedésű lilás foltok a karján. Gyógyszereket szed, injekciót kapott a reumás, vagy inkább az elhasználódott izületekre. Ennyi éves korban már szinte hatástalanul. Mellékhatás lenne, vagy egy kezdődő betegség? Szeretném ha megnézné, mielőbb! Az esztékába nem mondanak és csinálnak semmi érdemlegset. Köszönettel!
Kedves János !

Édesanyját először egy Bőrgyógyász szakorvosnak kellene látnia, vizsgálnia.

Amennyiben panaszai hátterében nem bőr probléma áll, esetleg érdemes angiológust , esetleg érsebészt felkeresnie .

Üdvözlettel: Kelemen Edina
Tisztelt Dr. Úr!



27 éves vagyok es a családommal elmentunk egy genetikai vizsgálatra Trombozissal kapcsolatban,ugyanis mindkét nővéremnek volt már trombozisa és kiderult h bennem is megtalalható. Mindkét szülőm hordozó es mindkettőjuktől örököltem, így homozigóta vagyok. A kérdésem h fogamzásgátló tablettát azonnal abba kell-e hagynom és ha igen van e olyan tipusa, amit szedhetek ilyen esetben. És sajnos dohányzom is...





Előre is köszönöm, várom válaszát



Üdvözlettel



Noémi
Kedves Noémi !

Mindenképp a legalacsonyabb hormontartalmú gyógyszer jön szóba az ön esetében, de azt gondolom mindenképp konzultálnia kellene egy szakorvossal a fogamzásgátlással , további életvitellel kapcsolatban.

Központunkat a 0670/431 77 29-es telefonon tudja elérni.

Üdvözlettel :

Kelemen Edina
Szeretném megkérdezni hogy várandós vagyok ,vashiányom van ,de fémérzékeny vagyok nem fogyaszthatok vas tartalmú ételeket. Szeretném az önök tanácsát is kikérni!
Kedves Anikó !

Központunk dietetikusai étrenddel, táplálkozással kapcsolatban tudnak önnek segíteni.

Varga Dórát, és Sárga Diát ajánlom. 1 órás konzultáció keretében tudják átbeszélni a felmerülő kérdéseket.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
kedves doktor úr



2napja elkezdtem kerékpározni és a mai napon a vádlimban rálépéskor enyhe húzó fájdalmat érzek.mivel rettentően hipochonder vagyok , félek h esetleg ez mélyvénás trombózis kezdete lehet e vagy szimplán egy izomhuzodás, megerőltetés??mivel mostanság ennyit nem tekertem.várom megtisztelő válaszát
Kedves Kriszta !

Panasza tisztázásához, mindenképp személyes vizsgálat szükséges. A fájdalom hátterében lehet az izmok megerőltetése . Keresse fel először házi orvosát, aki fizikális vizsgálat után alsóvégtag ultrahangra tudja írányítani szükség esetén. A trombózisak tipusos tünetei vannak .

Üdvözlettel :

Kelemen Edina
Tisztelt Doktor UrNo!

Aprilis elejen melyvenas trombozisom volt enyhe tudoemboliaval! (Mthfr gen homozigota) aprilis eleje ota folyamatosan kompresszios harisnyát hordok ejszaka is miel ket gyermekemhwz felkelek! Amennyben ejszaka nem kelek fel szükséges a harisya viselése akkor ia vagy csak eleg Napközben? Hordhatok térdig érő kompresszios zoknit is labszarnal volt trombózis?

Köszönettel

Agnes
Kedves Ágnes !

Természetesen éjszaka nem kell viselnie a kompressziós harisnyát.

Elegendő a térdig érő harisnya használata.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Tisztelt Trombózis Központ!

34 éves vagyok, két egészséges gyermekem van, 6 és 8 évesek. Szerettünk volna 3. gyermeket, de az elmúlt 3 évben 3 elhalt terhességem volt, mindegyik a 11-12 héten.

Voltam APC resistencia szűrésen, 6,9 értéke lett. az ENA szűrések negatívak lettek. Ami ennél a laborszűrésnél pozitív lett az az ANA (ELISA) (58,5) és a prothrombin elleni AT 21,1,.

Lehet az elhalások oka véralvadási probléma?

(Egyéb betegség nem merült fel, enyhe fokú inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak és egy közepes méretű mióma került eltávolításra a harmadik sikertelen terhesség után).



Köszönöm és tisztelettel várom válaszukat.

Kedves Krisztina !

Sajnos laboreredmények értékelésére e-mailben nincs lehetőség.

Ha lehetősége van valamennyi leletével keresse fel szakorvosunkat, hogy véleményt tudjon mondani . Inzulinrezisztencia miatt , elég összetettek panaszai .

Elérhetőségünk : info@tromboziskozpont.hu vagy a 0670/431 77 29-es telefon.

Üdvözlettel :

Kelemen Edina

Tisztelt Professzor úr!



53 éves vagyok, 9évvel ezelőtt volt mélyvénás trombózisom,előtte is futottam ,és a trombózis után is 1,5 év kihagyással, heti 2-3 alkalommal 5-10km-t. Az lenne a kérdésem ,hogy fél maratont szeretnék futni,Ön mit javasol,le futhatom?



Ui: 9 éve panaszmentes vagyok.



Köszönettel:Ilona
Kedves Ilona !

A fél maraton is 22 km. !. Én az Ön helyében kihagynám: maradjon az 5 km-nél! Endorfin függőknek az is elég, de ha a hossző táv alatt belsőleg sérülnek az izmai, újabb trombózisa lehet. Akinek volt trombózisa, kerülje az extrém erőfeszítéseket. Úgy is el lehet az életet viselni.

Üdvözlettel :Dr.Blaskó György
Pajzsmirigy túlműködésem van, ami most "rendben van TSH 0,9 "

sajnos avérnyomásom megbomlott,söt gyakran a per értákem 15

25 értékkel megközelíti a systolic értéket, ami ismeteteim szerint félő, hogy STOKE hoz vezethet .Kaptam vérnyomás csökkentót reggeli és estitCavarex-t. Mit tegyek ??
Kedves Szigeti Jánosné !

Ajánlom keresse fel központunkból Dr. Kapocsi Judit doktornőt. Labor és egyéb vizsgálatok (pl: vérnyomás monitorozás )jönnek szóba, a panaszai kivizsgálása során, melyeket konzultáció keretében , részletes anamnézis felvétel ,és a panaszok pontosítása után végeztethet el a doktornő javaslatára.

Üdvözlettel :

Kelemen Edina
Tisztelt Kósa Éva!



Régi betege vagyok és szeretném felvenni önnel a kapcsolatot e-mailben. Nem biztos, hogy emlékszik rám, a Dél Pesti Kórházba jártam be önhöz és egy eléggé furcsa rendellenességgel, amire mai napig nem derült fény.



Köszönettel: Nagy Rita

bigritasofi@gmail.com

06-1-2838204

Kedves Rita !

Sajnos a doktornő elérhetőségét kiadni nem tudom . Természetesen levelét továbbítom felé.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

Melyvenás trombózis miatt Clexane fortet szúrok magamnak 4 hónapja. Azért szúrom, mert egyéb gyógyszer szedés miatt nem lehet szajon át szedhetőt.

Kérdésem az volna, higy a trombózis előtt három nappal gyulladt belső aranyeres csomókra Solumdrolos nevű szteroidos kúpot irtak fel, sajnos már elég elviselhetetlen a probléma, viszont a háziorvos azt mondta nem tudja lehet e szteroidos kúpot használni Clexane mellett. A szájon át vagy vénásat a tájékoztató ellen javallja.

Azt szeretnem megrudni hasznalhatom e a Clexane mellett a kúpot.

Természetesen a vénynélküli már hatástalan.

Köszönöm előre is szives válaszukat
Kedves Zsóka!

Nyugodtan használja a Solu-medrol gyógyszert a Clexane mellett. Sajnos nem tudom mik azok az egyéb gyógyszerek, így tájékoztatásom korlátozott értékű.

Üdvözlettel:

Dr.Blaskó György

Hírek

Nem sikerül beállítani az INR szintemet! Miért?

Nem sikerül beállítani az INR szintemet! Miért?


További részletek
A mélyvénás trombózist nem előzi meg az aspirin

A mélyvénás trombózist nem előzi meg az aspirin


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA