A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

tc
kérdésem a következö 34éves
lányomnak rendszerese alacsony a vérnyomása ami
engem aggaszt az az,hogy
föként az also értékek nagyon
alacsonyak pl 100per50
és ehhez hasonlo alacsony értékek és a harmadik meg sok
esetben 49
tisztelettel szabo jozsefné
Tisztelt Szabó Józsefné!
Az ön kérdésére érdemi választ adni nem tudok. A közölt adat olyan kevés, hogy még feltételezést sem engednék meg magamnak. Amennyiben igénylik a segítségemet, jelentkezzenek be a Thrombózis központba az ambulanciára, és szívesen megvizsgálom az ön lányát, és adok véleményt arról, hogy ez probléma-e, ha igen mekkora, van-e vele teendő, és ha igen, mi.

Tisztelettel: Dr Kapocsi Judit

mélyvénás trombózisom 8 hónapja marfarint szedek ! legutóbb az INR érték 12 felett volt milyen időközönként kell vizsgáltatni mert ezzel az értékkel komoly szájüregi vérzésem volt! Operációt Miskolcon végeznek-e köszönettel Gábor
Kedves Gábor !
A 10 érték életveszélyes ! Legalább 6 hetente ellenőrizni kell, de ha ennyire ugrál az INR-je, jelentkezzen be egy alkalommal a Trombózis Központba egy alapos konzultációra. Nem tudom milyen műtétre gondolt, Miskolcon megyei kórház van és elég sokat operálnak. Mire gondolt? Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Kedves Doktor Úr/ Doktornő!

Másfél hete küzdök térd tájéki fájdalommal. A fájdalom hirtelen lépett fel a semmiből. Térdhajlatom szúr, éget, annak is inkább a belső része. Ha nyomogatom, akkor nem érzek semmi különösebb fájdalmat, viszont terhelésre igen. Néha elmúlik, néha visszajön. Van, hogy séta közben pont nem fáj, ülés közben meg igen. Kinyújtani nem igen tudom a lábamat. Duzzanat nincs. Néha a vádlim is zsibbad, görcsöl. Háziorvos írt fel gyulladáscsökkentőt, izomlazízót, de semmi haszna. Próbáltam jegelni is, de az se használt. Mi tévő legyek? Köszönöm a válaszukat!
Kedves Leona !
Panaszai alapján javaslom ,hogy angiológus, vagy érsebész tanácsát kérje ki. Központunkból Dr. Kósa Éva angiológus doktornőt, vagy Dr. Sepa György érsebészt ajánlom. Személyes konzultáció mindenképp szükséges.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kedves Prof.Dr. Blaskó György!
Xareltot szedek május óta. Azóta volt egy műtétem, ami miatt átállítottak Fraxiparine injekcióra(napi 2-szer), majd ismét visszaállítottak Xarelto gyógyszerre. A kórházba azt mondták, hogy mindenképpen ellenőriztessem a vérem. Xarelto esetében is INR-t kell nézni, ugyan úgy, mint a Syncumar esetében? Milyen az elfogadható, normál érték?

Nagyon köszönöm válaszát !
Köszönettel: Kocsis Marianna
Kedves Mariuanna !
A Xarelto esetében NEM érdemes INR-t nézni, mert értelmetlen. Legvégső esetben anti-Xa mérést lehet csinálni, de ehhez szaklabor kell. Kérem jelentkezzen be a Tormbózis Központba, de felesleges vizsgálatokkal ne gyötörje megát. Üdvözlettel: Dr. Blaskó György
Üdv. Okozhat e a mikroemblia 10 hónapja tartó nonstop mellkasi fàjdalmat? Nehézlégzés is van. 29 éves vagyok,tavaly novemberben kezdödött a hirtelen jelentkezõ mellkasi fàjdalom a 3-ik vetélésem utàn.a ct a mikroemboliàt nemtudta kizàrni.kiderült hogy veleszületett trombofiliàm van.kardiológia,neurológia,gasztro rendben.ha mégis vmi mikroembólia àll fennt milyen vizsgàlattal lehetne kimutatni? És ez okozhat e ilyen fàjdalmat? Elvileg szúrnom terhességtõl kéne magam,de mig megvan ez a nagy mellkasi fàjdalom,nem merek belevàgni a baba projektbe.
Tisztelt Vitainé Kovács Szabina !
Köszönjük megtisztelő türelmét.
Említett panaszai sűrűsége és száma miatt mindenképp szükséges egy személyes konzultáció . Át kell tekinteni előzményeit, valamennyi előző leleltét ahhoz, hogy a véleményt mondjak.
Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon ,vagy az info@tromboziskozpont.hu e-mail címen tud.
Üdvözlettel :
Dr. Blaskó György
tisztel doktor ur! ijen meg nemtortent velem eszaka beszokot a labbam gorcsolni! de ez mas volt 58-eves novagyok vanak mar egyketfele betegsegek magas vernyomas ,porckorong kopasok,izuleti . sajnos az ejel a combom belsejeben osszerandult ombocskek begorcsoltek ! 5,percig foly a vizrolam a fajdalomtol legyen szives tajekoztatni milehet ez es mitol lehet? koszonom valaszat. aranka.
Tisztelt Aranka!
Az éjszakai lábgörcsöknek több oka is lehet. Okozhatják a visszerek, összefügghet a gerinc betegségeivel, oka lehet magnézium hiánya, és az izomzatból is eredhet. Javaslom, hogy próbáljon meg magnéziumot szedni, diozmin tartalmú visszérgyógyszert napi 2x1 tablettát ( ez utóbbiak recept nélkül kaphatóak a gyógyszertárakban) néhány hétig. Ha panaszai nem javulnak, rheumatológust, angiológust próbáljon felkeresni.
Tisztelettel:
Dr Kósa Éva
Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak 710 körül volt a trombocita száma, melyre 2009-óta napi 2 szem Litalir kapszulát írtak fel. A trombocita száma lement 410 körüli értékre. A Litalir mellett aszpirin protektet is szed napi 1 szemet. A Litalir kapszula mellékhatásainál felsorolásra került, hogy jó és rossz indulatú daganatot okozhat. Sajnos édesanyámnak 3 évi Litalir szedése után rosszindulatú vastagbél daganatot diagnoztízáltak, majd műtötték. Most 4 év elteltével egy polipot állapítottak meg. Kérném a Doktornő segítségét, hogy a Litalir kapszulát el lehet-e hagyni illetve, hogy lehet-e helyette egy kevésbé kártékony gyógyszert szedni. Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelt Hegedűs Amália!
Édesanyjának a vastagbél daganata valószínű egy korábbi polypból indulhatott ki. Nem valószínű, hogy a Litaril okozta.
Édesanyja, ha idősebb, esetleg immunrendszere legyengült, vagy fizikai erőnléte, keringése is megviselt, akkor a Litarillal okoznak számára legkevesebb mellékhatást.
Amennyiben a vérlemezke száma 400G/l akkor átmenetileg a Litaril adását fel is szokták függeszteni és csak az Aspirin protektet adják tovább. Az újabb gyógyszerek mellékhatásai az idős emberekre súlyosabb mellékhatással rendelkeznek.
Tisztelettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Üdvözlöm!
Van egy folyamatosan visszatérő visszérgyulladásom, orvosi tanács alapján műtét javasolt.
Érdeklődni szeretnék, hogy mivel külföldön dolgozom, egy hazautazásom során, mely kb. 3 hét időintervallum lesz, megoldható-e egy előzetes konzultáció, s maga a műtét, s beleférne-e még egy lábadozás a visszarepülés előtt.
Válaszát előre is köszönöm!
ÜDVÖZLETTEL:
Svarc Attila
Kedves Attila !
Központunkban Dr. Sepa György érsebész foglalkozik a visszerek kezelésével. Hétfői napon rendel . A szakorvosi viziten fizikális vizsgálat, szükség esetén ultrahang elvégzése után tud dönteni abban, hogy mely kezelés a leghatásosabb az ön esetében. Tudni kellene mikor érkezik Magyarországra , hogy a doktor úr a 3 héten belül vizitre ,szükség esetén műtétre időpontot tudjon biztosítani. Kérem írjon e-mail címünkre, hogy egyeztetni tudjunk önnel.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Dr Úrnő/ Úr
fital korom óta mindig a felső határérték közelében, de sokszor a fölött volt a mind vvs, mind a trombocita számom. 1999-ben emiatt a háziorvosunk beutalt Haematológiai intézetbe ahol egy rutin vérvizsgálaton mindent rendben találtak. Múlt éveben a felső határ közelében 399,00 G/L, a mai napon megkapott laboreredményemben 503,00 G/L lett a trombicita értékem.
Az MCHC értékem a maximunál egy kicsit magasabb 363,00 g/l MPV a minimumnál alacsonyabb 6,01 fl, és vörös vértestszámom magasabb 5,54 T/L. A többi véreredmény értéke normál tartományon belül van. Még ami talán megemlítendő, hogy a Monocita érték 10%, ez is magasabb a maximum határnál. Ezek az értékek adhatnak aggodalomra okot?
Kedves Gyula !
Igen, a magasabb thrombocyta szám már a korábban feltételezett Essencialis thrombocytosis /ET/ diagnózisát valószínűsíti. Feltétlenül jelentkezzen haematológiai kivizsgálásra./ megjegyzem, hogy magas vérlemzke számot, gyulladás, rosszindulatú daganat, stb. jelenléte is okozhatja/
Üdvözlettel:
Dr. Szélessy Zsuzsanna

Kedves Doktor ur ! Érdeklődni szeretnek hogy páromnak a vérog van a lep vagy maj kivezető érben sajnos nem tudom pontosan,injekciózza magát minden nap lassan egy éve,mellette hasnyálmirigy gyulladása is van,nem tudjuk hova forduljunk vele műtheto e vagy nem?Varom valaszat katalin.
Tisztelt Papp Katalin!
Leírása alapján párjának komoly betegségei vannak. A kezeléséről angiológusnak , gastroenterológusnak közösen kell döntenie. Mivel nincs információm hol kezeik a párját, gondolom betegségeit kórházban állapítottak meg, javaslatom szerint párja kezelését mindenképpen szakorvosnak, lehetőség szerint nagyobb centrumban szükséges végezni.
Tisztelettel:
Dr Kósa Éva

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat