Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!



Következő a problémám. Évek óta időről időre az alsó lábszáramon és a felkaromon lila foltok jelennek meg mindenféle behatás nélkül. Volt már hogy egy reggel 14 db kis folttal a karomon ébredtem. Háziorvos elküldött a sürgősségire (?) ahol beutaltak hematológiára magas thombocita szám miatt de oda hetek alatt sem tudtmamidőpontot kérni mert a telefont sem vették fel, személyesen meg elhajtottak a recepción hogy úgysem férek be már idén..ezért feladtam és beletörődtem hogy talán csak gyengéd a kötőszöveteim. Viszont vasárnap este megint a semmiből egy ijesztően nagy (15*10 centis) óriás jelent meg a bal vádlimon, lábam azóta fáj, olyan nehéznek érzem. Nem tudom tényleg kötőszöveti dolog ez vagy hematológiai betegség. A pici foltok még elmentek, de emiatt a nagy miatt aggódom. Vettek laborban egy alap vérképet, trombocia szám 377 tehát normális. Javasoltak valami véralvadási többlépcsős vizsgálatot, nem tudom ennek lenne értelme? Köszönöm válaszát! Mónika
Kedves Mónika !

Központunkból Dr. Szélessy Zsuzsanna haematológussal tudna konzultáli a panaszaival , és a szükséges vizsgálatokkal kapcsolatban.

Üdvözlettel:

Kelemen Edina
Tisztelt Doktor Úr!



Néhány héttel ezelőtt mini stroke-om volt, ami szivritmus problémából adódott. Warfarin Orion véralvadásgátlót szedek, ami a számos mellékhatásán kívül, az INR beállítása is gondot okoz. Milyen korszerű véralvadásgátlót ajánlana? Válaszát köszönöm.
Kedves Attila!

Valóban vannak korszerű vérhigító gyógyszerek. Hogy az ön esetében van-e lehetőség gyógyszerváltásra, és ha igen melyik véralvadásgátló jön szóba azt csak eddigi leletei áttekintése után, illetve jelenlegi laboreredményei birtokában tudja megválaszolni. Központunkból Dr. Kapocsi Judit főorvosnőt, vagy Dr. Blaskó György professzor úrat tudom ajánlani ezen a szakterületen.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Szép Jónapot, kérdésem: ezzel a rádiófrekvenciás visszér kezeléssel meg lehet oldani egy nagy, fő visszér - az én esetemben jobb lábon végig menő, nagy függőleges, kitágult ér eltűntetését is? Lézerrel megoldható, ahogy jelezték nekem. köszönöm, minden jót

RG
Tisztelt Ruszkai Gábor !

Fizikális vizsgálat nélkül nem tud egyik szakorvosunk sem véleményt mondani. Személyes konzultáció , esetleg ultrahang vizsgálat szükséges ahhoz , hogy a lehetséges kezelési módokat megválassza az érsebész.

Üdvözlettel: Kelemen Edina
Tisztelt Dr./Dr.no!

2016.04.06.napjan csaszarmetszesem volt Aznap allapitottam meg melyvenas trombózist melyet enyhe tudoembolia kisert! Mthfr gen homozigota! Jelenleg 2mg marfarint szedek; epekovem van mely panaszt okoz műtétre lesz szükség majd; mennyire jelent veszélyt egy mar kialakult trombozis utan?

Köszönettel: Feher Agnes

Kedves Ágnes !

Az epekőműtét ráér!, Túl fiatal a trombózisa. Beszéljük meg a Trombózisközpontban ! Üdvözlettel :Dr.Blaskó György

Tisztelt doktor úr!

Melyvenas trombózis utáni sllapotomrol szeretném megtudni,hogy a lábszár sotetedese már nem fog elmúlni? A körzeti orvosom szerint nem. Tornazom,mozgok, sok folyadékot iszom,dunsztba rakom (gyogyfuves) de nem mulik. Nagyon rossz így és valami megoldás csak van rá! Kérem segítsen mit tudok tenni! 42 évesen nem szeretnék bele nyugodni! Üdvözlettel
Kedves Eördögh Árpádné !

Fizikális vizsgálat nélkül nem tud egyik szakorvos sem véleményt mondani. Ha lehetősége van keressen fel egy angiológust. Látni, vizsgálni kell a végtagokat, hogy szakvéleményt , tanácsot kapjon.

Üdvözlettel :

Kelemen Edina

Tisztelt Doktor Úr /Nő !



Évekkel ezelőtt véradás alkalmával megállapított vércsoportom B pozitív volt. A babavárásnak úgy indultam neki, hogy ezzel gond nem lehet. A terhesség 8. hetében kiderült, hogy nincs életképes magzat ,így végeztek egy missed ab műtétet. Előtte volt vércsoport meghatározás ami B negatív lett,és távozáskor kaptam anti d injekciót. Ezek után kikértem a hivatalos papírt az évekkel ezelőtti véradások alakalmával az országos adatbázisban nyilvántartott vércsoportomról, mert amikor műtét előtt kérdezte az orvos ,hogy mi a vércsoportom elmondtam,hogy B pozitív, de papírom nincs róla. Igy mindenképp csinálni kell - mondta. Ezek után kértem a háziorvost, hogy akkor szeretnék egy vércsoport meghatározást ami tisztázza, hogy akkor most melyik?? A laboreredmény B negatív lett, de azt írták a végére, hogy a minta pozitivitását a két héttel ezelőtt beadott anti d injekció okozta...Lehetséges ez? Akkor mégis B pozitív lennék?



Előre is köszönöm a választ! Tisztelettel: Andrea!
Kedves Andrea!

Az Ón vércsoportja Rh negatív! Fontos, hogy megkapta az anti D injekciót.

Üdvözlettel:

Dr. Szélessy Zsuzsanna



Szép napot 39 éves férfi vagyok két hete bokaserulesem volt rá egy hétre nagyon nagy vadli fajdalmaim voltak megnéztek trombózist kizártak . Most eltelt megint hat nap es fajdalmaim nem múltak eljöttem ujra es új vizsgálat azt mutatta ki hogy megis trombózis izomvénában. Elkezdtek a kezelést mar rá se bírtam állni a lábamra meg se bírom érinteni a bort se!

Injekciót es tablettát is kaptam .

Kérdeznem hogy lesz tovább mert túl sok információt nem kapok sajnos.

Mennyi napot tartanak itt illetve azt mondtak ha kiengednek utána elkezdhetnek terhelni persze nem futni de vezetni sétálni lehet .

Vendeglatozom es kérdeznem harisnya es gyógyszerek mellett mennyi idő múlva hasznalhatom a lábam rendesen a munkában .

Illetve amióta kapom a gyógyszereket igen faj a fejem es alig bírom nyitva tartani a szemem olyan almossag van rajtam . Ennek van bármi köze esetleg a trombozishoz? Illetve ön szerint mennyi idő kellhet ahhoz hogy ez a makacs vadlifajdalmam eltűnjön ?

Válaszát köszönöm
Kedves Iván !

Személyes találkozás nélkül nehéz választ adni kérdéseire. Látni kellene valamennyi leletét, tudni hol van a trombózis, milyen kiterjedésű a további kezelés, életvitel miatt. Ha lehetősége lesz , miután hazaengedték a kórházból keresse fel központunkat. Dr. Kósa Éva angiológus szakorvosunkat tudom ajánlani.

Üdvözlettel :Kelemen Edina

Kedves Professzor Úr! Azt szeretném tudni, mi a neve az új véralvadásgátlónak, lehet-e gyógyszertárban kapni?
Kedves Katalin !

Több korszerű véralvadásgátló van forgalomban. Leveléből nem derül ki pontosan mire gondol.

Egy vérhigító megválasztásához ismerni kell az előzményeket, és , hogy mi okból ,milyen probléma miatt szükséges a gyógyszer.

Üdvözlettel :

Kelemen Edina
Tisztelt Dr. Úr! Férjem 2 évesen ,másfél hete kapott mélyvénás trombózist,a bal lábába! Térd fölött-ig van elzáródva,de kórházi kezelés után már itthon szépen javul az állapota.(nem görcsös,nem fáj) valószínűleg sportsérülés miatt történt már hónapokkal ezelőtt egy érsérülés,ami most okozott neki trombózist...kérdésem a következő lenne...a syncumar szedése mellett is előfordulhat e a tüdőembólia?két hét múlva nyaralni szerettünk volna,autóval,2x8 órás autóúttal,de közte egy éjszakás pihenővel...természetesen az állapota miatt sok útszéli megállóval,lábtornával...a nyaralást visszamondani már nem tudjuk sajnos,így döntenünk kell mit kockáztatunk! Előfordulhat e még így is a tüdőembólia szövődményként,ha egy hétig hasban kapta a vérhígítót,és most rendszeresen szedi a Syncumart???? Köszönöm a válaszát...tisztelettel: Kerekes Péterné

Kedves Kerekes Péterné !

Ha kedves férjének az INR eredmény 2,5-3,2 között van, akkor elutazhat, óránkénti pihenővel és tornával és sok folyadék fogyasztásával. De csak akkor, ha az INR érték így áll, egyébként, ha alacsonyabb az INR, Syncumar mellett is kaphat trombózist., egyébként nem. Levelében végképp nem értettem, hogy " két évesen, máfél hete kapott trombózist". Ez mit jelent? konkrétan!.

Üdvözlettel :Dr. Blaskó György
Az utobbi idoben kicsit dagadnak a bokaimnal..... A jobb labam a combtoben kb. 8 eve faj, nyillalik, sokszor zavar, hirtelen mozdulat is eloidezi... Kerdesem : Lehet e nekem melyen a combom toveben utoer, vagy melyvenas trombozisom van e? Lehet e muteni? Van e olyan muszer mely pontosan kimutatja ezt? Koszonom a valaszt!
Kedves Ibolya !

Panaszai alapján angiológus szakorvost kellene felkeresnie . Igen a combtővében van ütőér. Azt, hogy mi okozza az alsó végtagok duzzanatát , fizikális vizsgálattal, szükség esetén doppler áramlásméréssel lehet vizsgálni. Szükséges mindenképp személyes konzultáció a panaszok tisztázására.

Üdvözlettel :

Kelemen Edina

Hírek

A mélyvénás trombózist nem előzi meg az aspirin

A mélyvénás trombózist nem előzi meg az aspirin


További részletek
Vena portae trombózis-vérrögök a májban

Vena portae trombózis-vérrögök a májban


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA