A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztel Trombózisközpont!

Januárban volt egy igen súlyos mélyvénás trombózisom és tüdőembóliám.Szeretnénk még babát vállalni,de a meglévő Leiden heterozigóta mellett,még antifoszfolipid szindrómát is diagnosztizáltak nálam. Szeretném megkérdezni,hogy mennyire veszélyes így egy várandósság?

Köszönettel: Szabó Erika
Megnyugtatom, hogy menedzselhető a dolog, csak terhespathologust kell találjon, aki a terhességét végig kiséri. Ha nem tud, segítünk.

Üdv

Dr. Blaskó György
Tisztelt Dr. Blaskó György!



A közel jövőben hosszabb (kb. 10 órás) repülóút előtt állok. Már legutóbb is tapasztaltam, hogy hosszú repülés alatt végig fájtak, pukkadoztak a lábaim, nehezen viseltem az utat, pedig igyekeztem a lehető legtöbbet járkálni. Kialakult vastag visszerek még nincsenek a lábaimon , 34 éves vagyok, nem szedek gyógyszert, sem fogamzásgátlót és nem dohányzom.

Édesanyámnak viszont visszeresek a lábai, és voltak már ezzel kapcsolatos problmái.

Nekem mit tanácsol Doktor úr? Milyen megelőzést alkalmazzak? Nyugodtan repülhetek?



Köszönettel: Cs. Anikó
Tisztelt Anikó!



Nyugodta repülhet. Ha 3 óránál hosszabb útra megy, ajánlatos az út előtt 1 alkalommal reggel 1 amp LMWH-t beadatni magának és a visszaút előtt szintén. Bő folyadékfogyasztás és óránként torna! A részletekért jelentkezzen a Trombózis Központban !

Prof. Dr. Blaskó György
Mostanában sokat hiztam és azt szeretném tudni, hogy a Clexane 0,6-os injekció hizlalhat e vagy a Levemir injekció. Valamint nyiroködémát okozhat e. Köszönöm válaszukat.
Kedves Ildikó !

A Clexane biztos nem hizlal és a Levemir is csakkor ha többet eszik, mint amennyi energiát

eléget. Nyiroködémát eddig egyiktől sem láttam de adatbázisban utána lehet nézni.

Kedves dr. Kósa Éva!

Visszér és lábdagadási problémámra felírt nekem 2-es kategóriájú kompressziós harisnyát. Elkezdtem viselni és - a jótékony hatásai mellett - azt tapasztaltam, hogy a korábban alig észrevehető külső visszereim a harisnya levétele után jelentősen kidagadnak. Másnapra normalizálódik a helyzet. Ez természetes jelenség, vagy esetleg egy nem várt mellékhatás?



Köszönettel,

Telek Attila


Kedves Attila!

Igazából, nem kellene, hogy ilyen helyzet kialakuljon, az oka ennek az, hogy vagy kicsi a zokni vagy reggel és este között alapjában jelentősen bedagad a lába. Lehet hogy most kifejezetten meleg idő van. Próbálja meg ilyen melegben a 140 denes ( I-es kompressziós) térdzoknit, és ősszel pedig majd a vastagabbat ismét. I -es kompressziós zoknihoz nem kell recept. Ha ilyen jelenség van, ne viselje a 2-es fokozatot, ha hűvösebb az idő újra megpróbálhatja, de lehet hogy a 140 denes zokni elég Önnek.

Tisztelettel:

Kósa doktornő
Tisztelt Professzor Úr!



A tanácsát szeretném kérni : 8 éve szeretnénk babát a férjemmel, sajnos ez idáig sohasem sikerült teherbe esnem.Jelenleg 39 éves vagyok. 6 évvel ezelőtt egy meddőségi központhoz fordultunk. 3 sikertelen inszemináció és 2 lombikkezelés után többek között immunológiai vizsgálatot is végeztek, amely során primer antifoszfolipid syndroma igazolódott. /Az Anti-Béta2-glycoprotein értékei háromszori mérés alapján: 120 RU/ml, 44,9 Ru/ml és 98,8 RU/ml. Ezért a 3. IVF alkalmával Clexane injekciót kellett kapnom. Sajnos így sem jártunk sikerrel. Mivel nagyon nehezen viseltem a hormonkezeléseket és utóhatásait, ezért úgy döntöttünk, hogy nem megyünk már vissza a meddőségi központba, talán sikerülhet természetes úton is teherbe esnem, mivel az összes többi vizsgálati eredmény negatív lett. A kérdésem az lenne, hogy az APS önmagában gátolja-e a terhesség kialakulását . Azt tudom, hogy igazolt terhesség esetén LMWH-ra állítás szükséges. De addig is tehetek-e, kell-e tennem valamit az ügy érdekében, illetve a saját egészségem érdekében ezen a téren?



Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!



Tisztelettel: Kiss Eliza
Tisztelt Kiss Eliza!

APS esetén a Clexane mellé aspirint is kell szedni. Kérem, hogy a részletek miatt az összes leletével papirjával jelenetkezzen be a Trombózis centrumba

Üdv

Prof. Dr. Blaskó György

Prof.Dr.Blaskó György !

73 éves vagyok.Két hónapja van boka alatti mély vénas trombozisom.Két hetete vasznek tőlem vérnintát,az Irn érték 2-2,5 van.Combig érő harisnyát hodok,déli 2 órás pihenő kivételével.Naonta kb.1,5km séta,könnyű kerti munka,néha szobabiciglizés.A harisnyák levétel után,lábimat fekve felpolcolom .Ezt kövtően a bokám könyékén tompa fájdalmat,lábujjaimnál zsibbadást érzek.A zsibbadást másnap reggel is érzem és a lláb fejelm hidegek.

Kérdésem,hogy a leirtak agyogyulás velejároja, vagy más probléma miatt van.2,5 mg Syncumárt szedek naponta.



Kősszöttel: István
Tisztelt István!

A gyógyulás hosszú, hónapokig tart. E tünetek vele járnak. Legyen nyugodt, amig az INR érték 2-3 közt van, nagy baj nincs.

Üdv

Prof Dr. Blaskó György

Tisztelt Doktornő! Doktor Úr!

Édesanyám 73 éves. Mindig sokat mozgott, káros szenvedélyektől mentesen élt. Az étkezése viszont hagy némi kvánnivalót maga után. Túl sok szénhidrátot eszik. Egyik nap azt vettem észre rajta, hogy kicsit "félre áll a szája", nehezebben tud beszélni. Fejfájásra is panszkodott. A vérnyomása 156/109 volt. Szed vérnyomáscsökkentőt és véralvadásgátlót. Igaz nem az előrt mennyiségben. Ki akartam hvni az ügyeletet, de ő nem engedte. Nagyon fél attól, hogy körházba kerül. Biztos vagyok benne, hogy isebb stroke-ja volt. Mit tudnék tenni annak érdekében, hogy ne romoljon az állapota, és otthon lehessen kezelni? Háziorvosához mindenképpen szeretném elvinni, de nem tudom, hogy hajlandó lesz-e? Nagyon szépen köszönöm válaszát! Klára
Kedves Klára !



Központunkban Dr. Kapocsi Judit foglalkozik az édesanyja panaszaival. Mindenképp fel kellene keressék a doktornőt keddi rendelésén. Fizikális vizsgálat szükséges ahhoz, hogy véleményt tudjon mondani a további kezeléssel, és életmódbeli javaslatokkal kapcsolatban.

Elérhetőségünk : 0670/431 7729

jonapot kivánok Tózh Anita vagyok Visznekröl 26 éves és kezlnek engem magas vérnyomásal reggel nortivant szedek este amlatort meg bisoprolot a pulzusomra. árthat nekem a meleg front? és pajzsmirigy alul münködésem is van gyakran szédülök.mitöl lehet ez?
Kedves Anita!

Kevés az az adat, ami a leveléből kiderül, ahhoz, hogy a kérdésére értékelhető választ tudjak adni. Nem mindegy például, hogy a felsorolt gyógyszerekből mennyit szed, milyenek a vérnyomás értékei számszerű pontossággal, milyen egyéb, illetve előző betegsége van/volt, milyen eredményű az Ön fizikális vizsgálata. Amennyiben bejelentkezik az ambulanciánkra, szívesen átnézem az adatait, megvizsgálom, és akkor értékelhető választ tudok adni a kérdésére.



Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!



2011. szeptember óta van a bal szemem retináján visszér trombózis. Kezelték lidocain infúzióval, szembe adott injekciókkal, lézeres ér kezeléssel. Se javulás, se romlás nem történt, hosszú időn át, újabban azonban kezd romlani az állapota. Menjek vissza a szemészetre, és kérjek újabb kezeléseket, vagy Önök tudnak ajánlani valami reménykeltőbb megoldást?

Tisztelettel:

Katona László
Tisztelt Katona László !



Mindenképp szemészeti konzultáció jön szóba az ön esetében először panaszaival kapcsolatban.





Üdvözlettel :

Kelemen Edina

Tisztelt Prof.Dr Blaskó Gyögy !

Két hónapja van boka alatti mélyvénás trombózisom.73 éves vagyok ,2,5 mg Syncumart szedek.Kéthetente járok vérvételre, az IRN érték 2,5.Kompresszios harinyát hordok naponta 8-12,14-20 ig.. -Napi tev ékenységem kb 1km séta ,kerti munkák ,szobabiciglizés,időjárástól függően. A harisnya lévétele után mindkét bokámon és a lábujjaimnál tompa fájdalmat és zsibbadást érzek.Ezt a reggeli ébredésnél is jelentkezik.

Kérdésem , hogy az említett tünetek a gyógyulás velejárója,, vagy más oka is lehet.



Köszönettel: István
Kedves István !



Mindenképp szükséges lenne egy kontroll uh vizsgálatra az érintett alsó végtagon. Oka lehet a fájdalomnak a harisnya nem megfelelő mérete, de lehet, hogy időnként túlterheli a lábát.



Üdvözlettel :

Dr. Blaskó György

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA