Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Üdvözlöm!!2004ben viszérrel mütőttek combtöbböl a bokàig több helyen kb 18 vàgàsom volt.Màra sajnos újra ki jött s fàj zsibad bokànnàl talprészen s a bal oldalon deréktól a talpig!!mi a teendöm kőszönöm vâlaszàt!Àgnes
Tisztelt Ágnes!



Mindenképp keressen fel egy specialistát.

Ultrahangra és laborra is szükség lehet.
Tisztelt Doktor Nő /Úr!
21 hetes kismama vagyok huszon évesen végeztek egy vérvizsgálatot és leiden heterozigóta pozitív eredményem lett. Különös panaszaim nincsenek. Emiatt indokolt e injekciós vérhígító alkalmazása terhesség alatt? Terhességem alacsony rizikójúnak minősül eddig minden rendben volt. Illetve másil kérdés 20 órás buszút miatt aggódjak e, 3 óránként megáll és hát munkahelyen és otthon is a nap nagy részében ülök. Előre is köszönettel: Judit
Kedves Judit, Ha minden rendben is de Factor V Leiden +/- de 3 órát buszozik ülve, mindenképpen javaslom, hogy kapjon tesúlyához (amit nem írt meg) illesztett dózisú Fraxiparine-t

Üdv Blaskó

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

50 éves vagyok, és jelenleg hormonpótlásban részesülök, a változókori kezelehetetlen vérzéseim miatt. Divigél 1mg, Duphaston 10mg. A nőgyógyász ezt ajánlotta, bár tudja, hogy visszeres panaszaim is vannak, 3x már átestem visszérműtéten. Ezt a problémát apai ágon örököltem. Édesanyámnak mellrákja volt 7 évvel ezelőtt, 63 éves korában. Ezzel a kórtörténettel Ön szerint is lehet folytatni a hormonpótlást?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: K. Anikó
Tisztelt Kollár Anikó!

Szerintem ne folytassa a hormonpótlást, attól függ milyen stádiumában van a menopausának.

Üdv. Prof. Blaskó

Kedves Doktornő
54 éves erősen túlsúlyos nő vagyok karbantartott magas vérnyomással. Más betegségem tudomásom szerint nincs.
Nemrég kértem egy beutalót a laborba, mert majd minden éjszaka felébredek arra, hogy a combom külső oldala zsibbad. Olyan mintha tűz égetné, combtőtől térdig, kb. tenyérnyi szélességben.
A laborleletet értékei a következők: süllyedés 51,00,, GOT 141,, GPT 141,00,, GGT 76,, húgysav 402., a többi eredmény határértékeken belül van, vagy csak 1 egységgel nagyobb mint a határérték.
Ezzel a lelettel visszamentem a háziorvoshoz, aki azt mondta, hogy szedjek Legalont, és majd 3 hónap múlva csináljuk
egy kontroll laborvizsgálatot. (4 évvel ezelőtt eltávolították az epehólyagomat, mert el volt kövesedve az egész)
Az szeretném kérdezni, hogy Ön szerint nem volna szükség valamilyen további vizsgálatra a magas értékek miatt?
Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelettel Kinga
Kedves Kinga!



Ennyi adat alapján nagyon nehéz megbízható tanácsot adni.



Én mindenképpen elküldeném hasi ultrahangra, illetve nőgyógyászati és ideggyógyászati vizsgálatra. A Ca-125-ös tumor markert is megnézném. A Legalontól nem várnék eredményt.

Ennél többet csak személyes találkozás, az ön eddigi története, és leleteinek, fizikai állapotának minden megismerhető részlete után tudnék mondani.



Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit.
Tisztelt Dr. Sepa György!

2008 és 2009-ben hagyományos módon voltak már műtve a lábaim. A nyár folyamán ismét fel kerestem a műtétet végző orvost. Jobb lábam ismét műtétre szorul. Mivel tudom a hagyományos műtét hogyan zajlik,ezért szeretném a rádióferkvenciás műtétet. Kérdésem részletfizetés lehetséges -e mint ahogy a lézeres szemműtéteknél? Várom válaszát!
Köszönettel Benséné Szabó Márta
Tisztelt Benséné!



Először is látnom kell az adott területet és utána lehet eldönteni, hogy milyen műtétre van szükség, addig sajnos semmit nem tudok mondani.
Üdvözlöm!Most volt egész napos vérnyomás mérésem.A legmagasabb systole érték 180 a legalacsonyabb98,a diastole 116 és 61,a pulzus 102 és 52 kötött mozgott.Van ok aggodalomra?Mi lehet ennek az oka?Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:Zsuzsi
Tisztelt Zsuzsanna!



Ezt így nehéz lenne megválaszolni, sok kérdés merülhet fel, pl. amikor 180-as volt a systole mit csinált, stressz helyzetben volt-e, mindenképp el kellene menni egy kiértékelésre.
Tisztelt Blaskó Professzor, Váradi Dorottya vagyok már többször jártam Önnél .Most lenne egy SOS kérdésem Xareltot szedek 30. szülinapomra , barátaim Tandem ugrással akarnak meglepni aminek nagyon örülnék de szabad ??? Köszönöm Sos válaszát !!
Üdvözlet Dori
Kedves Dorottya !

Nagyon nem javaslom a tandem ugrást, mert igen nagy lehet a földet éréskor az ütődés.



Üdvözlettel :

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr / Nő!
22 éves vagyok, tavaly november 17.-én ( 26 hetes kismama voltam mikor ) mélyvénás trombózissal kerültem kórházba! Megcsinálták a genetikai vérvizsgálatot, nálunk a családban nem volt ilyen tehát nem örökölhettem! Tegnap meg is kaptam az eredményt és az orvosom ismétlést kért mert a PROTEIN S ( meghatároz ) értékem 49 % ! Azt mondta az orvosom, hogy alacsony, kérdésem az lenne ha a következő eredményem is alacsony lesz akkor az mit jelent? Mire számíthatok? Az most akkor baj? Köszönöm a választ
Tisztelt Huszka Alexandra!



Alacsony Protein S színt megnövelheti a trombózis valószínűségét.



Üdvözlettel,

Prof. Blaskó
Üdv!
Azért írok Önöknek, mert hátha tudnak tanácsot adni,a nogyogyaszomhoz oktober 20.ra kaptam csak idopontot.
Múlt heten szerdán derült ki, hogy mélyvénás trombózisom van.(yasminelle fogamzasgatlót szedek vagyis szedtem egészen idáig 9 éve)Aznap már kaptam is véralvadásgátló gyógyszert, 21 napon át 30 mg-ot kell szednem reggel és este, utána pedig 20 mg-ot...(Xarelto)
A menstruációm csütörtökön megjött, csakhogy még nem múlt el, és iszonyatosan sok jön.Félóránként, óránként kell super plus-os tampont cserelnem...
Mit tehetek, h elmúljon vagy h csökkentsem a mennyiséget?
A fogamzásgátlót szombaton kellett volna bevennem,de nem tettem.Ez a baj? Mivel növeli a trombózis veszélyét.
Nagyon félek, mert novemberben 3 hétre kell elutaznom és így kiszamithatatlan a verzes.
Úgy gondolom, hogyha a héten nem múlik el, akkor bemegyek a surgossegire.
Mi lenne, ha csak napi 15 mg-ot szednek, mig elmulik a menses? Kevés lenne a trombozis miatt?
Köszönöm!
Kedves Dorttya !



Kérem keressen fel a trombózisközpontban összes dokumentációjával, leletével, hogy megbeszéljük panaszait, és a további gyógyszeres kezelést.



Üdvözlettel :

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Ur!

2 honapja trombozisom volt,azota szedem a verhigito gyogyszert,es vigyazok az etrendemmel.Jelenleg az INR ertekem 2.5 volt.Szeretnem tudni,hogy fogyaszthatok-e hazilag keszitett kefirt,joghurtot,es ha igen,akkor mennyit?
Tisztelt Károly!



Magas zsírtartalmú tejtermékektől óvakodjon de mértékkel minden fogyasztható.

Inr értéke jó.

Prima Medica Egészségközpontok