A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk


Kedves Doktor Úr!

Röviden. Van két nagy gyerekem a volt férjemtől. Új házasság próbálkozunk. Egy év alatt 4 terhesség volt, de 5-7 hét között elmentek. Az utolsó múlt szombaton. Szívhangunk már volt :-(
Már folynak vizsgálatok, de nem vagyok benne biztos,hogy jó orvosnál vagyok.
Ma lett meg az eredményem, hogy Leidenre és MTHFR -re is heterozigóta vagyok.
Úgy tudom, hogy ez okozhat vetéléseket, sőt ha lesz pozitív tesz ismét, akkor az első perctől szúrni kell magam.
Ma hívtam az orvosomat az eredmény miatt és majdhogynem azt mondta, hogy ez hülyeség, majd a terhesség előrehaladtával kell, ha gond van, vagy a terhesség vége felé...
Tud esetleg nekem tanácsot adni?

Előre is köszönöm
Judit
Kedves Judit !

Mindenképp szükség lenne egy konzultációra , ha már elkészült az összes folyamatban lévő laborvizsgálata.
Kérem jelentkezzen be a trombózisközpontba a rendelésemre.

Üdvözlettel :
Dr. Blaskó György
T Doktor Úr / Nő
64 éves .Házi orvosom szerint kismértékű néha néha jelentkező szédülésem miatt lezajlott strogot diagnosztizált. igy kerültem UH vizsgálatra.
MKO.a carotisok lefutása szabályos, bal oldalon az oszlás egy síkba esik, jobb oldalon az ICA medialisan helyezkedik el, a lumene normál kaliberű.Az intima mko. normál vastagságú.Bal oldalon az oszlásban és az ICA felé eső distalis-oldal falon kb 2 mm vastagságú,sarló alakú meszes plakk.Szignifikáns szűkület, áramlászavar egyik oldalon sem észlelhető. A vertebralisokban szabályos,anterográd áramlás. A subclaviákban trifázisos spektrum.Kérem írja meg véleményét.
Köszönettel: E.Marika
Kedves Marika !

A leírt leleten kivül sok kérdés felmerül bennem ,ami segítene abban , hogy tanácsot tudjak adni önnek. Ha lehetősége van felkeresni a trombózisközpontban, várom önt.

Üdvözlettel :
Dr. Kapocsi Judit
Tisztelt Doktor Úr!
Lombik programban veszünk részt, az alábbi vérvételi eredményeim tükrében kell-e valamilyen véralvadásgátló gyógyszert szednem ? Faktor V: normál. Faktor II: normál. MTHFR: heterozigóta C677T, heterozigóta A1298 C.Csak arról tájékoztattak, hogy a trombózis genetikai kockázata nagyobb az átlagosnál.
Tisztelettel és köszönettel: R. Réka
Kedves Réka !

Mindenképp szükséges lenne egy személyes konzultációra , hogy megbeszéljük az ön esetében milyen további teendők vannak , tekintettel arra , hogy lombik programban vesznek részt.
Kérem keressenek meg a trombózisközpontban.

Üdvözlettel :
Dr. Blaskó György
infarktusom volt egy éve azóta véralvadásgátló gyógyszert szedek váltózókorban vagyok egy éve volt utoljára menszeszem de most ujra mensruálok több mint egy hete már és nagyon erősen vérzek mi lehet a baj
Kedves Gulyás Lászlóné !

Szóba jön ,hogy a véralvadásgátlónak szerepe van a menstruációban. Először nőgyógyászt kellene felkeresnie panaszaival kapcsolatban.

Üdvözlettel :
Kelemen Edina
asszisztens

Jó napot kívánok! szeretném ha tetszenének segiteni! 68 éves hölgy vagyok, és elviselhetetlen alsó lábszár fájdalommal. 34 orás buszon történö utazás után kezdödtek a fájdalmak. Kemény a vádlim, és alig birok menni. Égö, görcsos fájdalmam van. Magas vérnyomás, sziv zörejem van. Kezelt betegségek. Szeretném ha tetszenének válaszólni, hogy mi lehet a probléma, és hova menjek segitségért. A hagyományos fájdalom csillapiíok nem használnak. Szivességüket köszönöm! Tisztelettel Tamás Lászlóné Székesfehérvár
Tisztelt Tamás Lászlóné!

Egy angiológushoz kellene fordulni segítségért, -lehet, hogy egy trombózis áll a háttérben vagy egy visszérgyulladás. Mindenképpen ki kellene vizsgálni, az is lehet, hogy egy komrpesszíós harisnya is tudna segíteni a problémáin.
Boda Erika
asszisztens.
T. Doktor úr (nő)
cukorbeteg vagyok magas a vérnyomásom kb 2 hete találtam 1 csomot a bal térdem alatt pihentetésre krémezésre és gyogyszer szedésre csökken de a bal lábam nagyon érzékeny akármi hozzá ér és fájdalmas szeretném kérdezni mitől lehet ? Köszönöm
Tisztelt Radeczki Pálné /

Mindenképp érdemes lenne felkeresnie egy angiológust. Fizikális vizsgálat, esetleg ultrahangos vizsgálat is szükséges lehet ahhoz , hogy megtalálják panaszainak okát.

Üdvözlettel :
Kelemen Edina
9 eve nem maradok terhesen,elmentem endokrinologushoz el kuldott trombozis verkepet csinalni es ki jottek az eredmenyeim es szeretnem ha ertelmezne nekem az eredmenyeimet .MTHFR C 677T homozigota.FactorXIII V 34L Mutant heterozigota,PAI_1 4G/4G homozigota.ezek lennenek az eredmenyeim,ja es elfelejtetem oda irni hogy meg volt egy vetelesem is 10hetesen ment el a kisbabam.nagyon szeretnek mar gyereket,ezekel az eredmemyekkel szamithatoke meg kisbabara?nagyon koszonom elore is a valaszat
Kedves Ella 38!
Mindenképpen keressen fel egy hematológust az eredményeivel lehetőleg minél hamarabb. Erika.
Tisztelt Professzor Úr!
18 éves lányom trombózis faktor eredményei a következők:
V. véralvadási faktor Leiden mutációja (R506Q) 1. allél normál, 2. allél normál, genotípus normál
Prothrombin G20210A mutáció 1. allél normál, 2. allél normál, genotípus normál
MHTFR C677T mutáció 1. allél normál, 2. allél mutáns, genotípus heterozygota.
Nem dohányzik, heti 6-8 órát sportol.
A kérdésem az, hogy szedhet-e Symicia fogamzásgátlót.
Szíves válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel
Judit
Kedves Judit !

Ha lehetősége van valamennyi leletével keressen meg a trombózisközpontban, hogy átbeszéljük lánya leleteit, és tanácsot adjak lánya problémájával kapcsolatban.

Üdvözlettel :
Prof. Blaskó György
Jó napot kívánok!
Az alábbi problémámról szeretnék érdeklődni! 36 éves vagyok, túlsúlyos, dohányzom és ülő munkát végzek. Egy ideje a combom hátsó részében érzek, zsibbadó fájdalmat, ami a lábszáramban folytatódik. Néhány napja pedig a lábfejemben és a lábujjaimban érzek erős, hirtelen belenyilalló, görcsös fájdalmat, alkalomszerűen, leginkább járás közben. Szükséges lenne érszűkület vizsgálat
Tisztelt Kerepesi Tamás!

Egy angiológusnak kellene megmutatni minél hamarabb.

Üdvözlettel,
Erika
Két hete fáj mind két vádli izmom. Nem sportoltam és nem erőltetem meg semmi aktív tevékenységgel! Ülő munkát végzek, nem ritka, hogy 10-12 órát egyfolytában ülök! Azt szeretném kérdezni mi lehet ez és hova forduljak orvoshoz? Köszönettel
Kedves Ibolya !
Panaszai miatt nem kell megijednie, de mindenképp jó lenne egy angiológiai ellenőrző vizsgálat, főleg mert állandó ülő munkát végez. Keresse fel Dr. Kósa Éva angiológust központunkban, hogy megvizsgálhassa, és véleményt tudjon mondani önnek panaszaival kapcsolatban.

Üdvözlettel :
Kelemen Edina
Kelemen edina

Hírek

Hemofília – a vérzékenység okai

Hemofília – a vérzékenység okai


További részletek
Trombózis után - ezek a betegek leggyakoribb kérdései

Trombózis után - ezek a betegek leggyakoribb kérdései


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat