Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktornő,
vetélésem után megállapították, hogy APS szindrómám van Pillanatnyilag még várok az időpontomra, de nagyon megijedtem, hogy ezzel a diagnózissal szakszerű kezelés mellett vajon nem túl kockázatos-e még egy gyermeket vállalnom (39 éves vagyok). Illetve mik a kilátások?Van már egy 5 éves kisfiam, vele semmi problémám nem volt a terhesség alatt.
Köszönettel és tisztelettel várom válaszát és természetesen nem marad el a szakorvosi látogatás, csak szeretnék előtte egy kicsit tájékozódni és ha lehet, megnyugodni. Nagyon szeretnék még egy gyereket, de aggódom a komplikációk miatt.
Dóra
Kedves Dóra!

Az antiphospholipid smdroma fennállása kezelés nélkül az abortus veszélyével jár, amit megfelelő kezeléssel ki lehet védeni, de már a terhesség felismerésétől azonnal el kell kezdeni. Ugyanakkor un. terhespathologiai gondozást igényel (ezt nőgyógyászával tisztáznia kell) Ily módon mód van új babára.

Dr. Blaskó György

Tisztelt Professzor Úr! Alulírott, Molnár Patrícia, egyetemi hallgató vagyok. Alapbetegségem hashimoto thyreoiditis, amely mellett már egymást követő két nyáron is a háziorvos felületi vénás trombózist vélelmezett nálam. A lábaim ödémásodása nem szűnt meg, ez már évek óta fennáll nálam, és jelenleg a bal lábamon bokatájékon tenyérnyi nagyságú barnás elszíneződést tapaszatlalok. Mire utalhat ez? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Patricia !

Számos oka lehet az alsó lábszár elszíneződésének. Lehet angiológiai , vagy bőrgyógyászati eredetű. Egy személyes találkozás angiológusunkkal kizárná az érszükület lehetőségét. Fontos lenne tudni, hogy vannak-e más tünetek, fájdalom stb. Ha van lehetősége , jelentkezzen be központunkba Dr. Kósa Éva angiológus rendelésére 0670/431 77 29-es számon.



Üdvözlettel :

Kelemen Edina



agyi infartusom volt 3 éve. ASA-t szedtem rá amitől kínzó gyomor fályást kaptam. savtúltermelődés.
Az ideggyógyászom Aclotin 250 mg gyógyszert írt fel, ami 70 százalékos védelmet nyújt. Ezt a laboreredmények igazolták. Mível magas a koleszterin és vérzsírszinte Lipidilt szedtem rá, amitől nagyfokú izeleti fájdalmaim vannak. Ezt abba hagyaták velem. Kérdésem az Aclotin gyógyszer mellett mézes fahéjas almaecetes italt ihatok e, vagy a hatását megváltoztatja.
Tisztelt Juhász Ferencné !

Az aclotin ticlopidint tartalmazó gyógyszer emellé nyugodtan ihatja a fahéjas almaecetet, de én nyugodtabb lennék, ha valamilyen clopidogrel tartalmú gyógyszert szedne, mert annak sokkal kevesebb a gastrointestinalis mellékhatása- Javaslom, keresse fel Központunkat. Üdv

Dr. Blaskó György

T Főorvos Ur! 2-szerivisszérmütét után ujból kiujultak és nagy fájdalommal járnak az erek. Az egyik fájdalmas a térd alatt, a másik fél éve jött a lábszél és lábfejnél eegy fájdalmas ömleny ami állandóan meleg és fáj a cipő és a járás irritálása folytán. Dio pp tablettát időnként és kompr. harisnyát hordok. Ennek ellenére megneheziti napjaimat az állandó fájdalom. Mivel willebrandos beteg vagyok ha lehet elkerülném a mütétet. Ön milyen megoldást javasolna? Válaszát várva maradok köszönettel: Gáspár Józsefné
Kedves Gáspár Józsefné !



Mindenképp szükség lenne egy személyes találkozásra , esetleg egy ultrahangos vizsgálatra ahhoz, hogy lássuk milyen lehetőségek, kezelések jönek szóba az ön esetében.

Kérem keressen fel a Trombózisközpontban.



Üdvözlettel :

Dr. Sepa György
Tisztelt doktor úr!
panaszaim b 1hónaja kezdődtek éjjel alvás előtt zsibbadt a bal lábam nagy ujjának csúcsa ez reggelre mindig elmult 4 napja azomban álandósult és már a jobb vádlim térdem és combom is zsibbad,fáj ezeken a helyeken úgy érzem mintha vizes lenne rajtam a ruha voltam sürgösségin azt mondták hogy gerinc probléma lehet mert rossz a tartásom és enyhe gerinc ferdülésem is van kérdésem az lenne hogy ön szerint tényleg ez lehet a baj ettől zsibbadna a bal lábam vagy esteleg valami komlyabb esetleg trombózis vagy sm?? válaszát előre is köszönöm tisztelettel : Krisztina
Kedves Krisztina!

Tünetei a L V csigolya valamilyen formájú érintettségére utalnak, neurológust javasolt mielőbb felkeresnie.

Trombózis a leírt tünetek alapján nem merül fel, de egy gerincsérv is lehet komoly.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Tisztelt Doktor Úr! 32 éves férfi vagyok, 9 éve szedek folyamatosan syncumart, mivel volt egy mélyvénás trombózisom és Leiden mutációt (heterozigóta) állapítottak meg nálam a későbbi vizsgálatok során. Egyre inkább aggasztanak a K-vitaminnal kapcsolatos kutatások, melyek abba az irányba mutatnak, hogy a vitamin szerepet játszik az érelmeszesedés megelőzésében, a hiánya pedig a kialakulását valószínűsíti. Egyéb betegségeim miatt (B-K mole szindróma, tehát napra nem mehetek, valamint Hashimoto-thyreoiditis) ráadásul fokozott D-vitamin bevitelre van szükségem, ami tovább fokozhatja a K-vitamin nem megfelelő jelenlétével kapcsolatos problémákat. A kérdésem az lenne, hogy javasolná-e az új típusú véralvadásgátlókra történő átállást, érdemes-e ebben a helyzetben konzultációra elmennem Önökhöz. (Természetesen ha nem javasolt szakmailag, akkor nem látnám értelmét, ezért az előzetes kérdés.) Nagyon köszönöm a segítségét, Földvári Attila
Kedves Attila !

Szerintem mindenképpen keressen fel, mert ilyen esetben az OEP támogatja az új antikoaguláns felirását 90% kedvezménnyel.

Üdv:

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr!
A második gyermekem születése után elkezdtem szedni a fogamzásgátlót.Fura tüneteim voltak,sürgősségin is voltam,ahol a d-dimer értékem 890 volt a max 500 helyett.Akkor hazaküldtek,mondván hogy gyulladás is van a szervezetemben azért magasabb.Azóta voltam trombofília szűrésen,ahol 2érték tért el.Az egyik az anti thrombin 3alacsonyabb,a másik a lupus anticoag.magasabb (81es 60helyett).
Van okom aggódni,illetve el kell még végeztetni ezt a vizsgálatot?
Köszönöm válaszát!
Kedves Szilvia !

Életveszélyben nincs, de azért kicsit aggódhat. Mindenképpen szükségesek a kiegészítő thrombofilia vizsgálatok, melyek megbeszélésére vároma Trombózis központban. Jelentkezzen be.

Üdvözlettel :

Dr. Blaskó

Jobb-e A Clexane-t választani LMWH kezelésnél mint a Fragmin-t vagy a Fraxiparine-t
Mellékhatások szempontjából érdekelne.
Köszönöm megtisztelő válaszukat!
Egy ápoló
Kedves András !

Ebben az indikációben -ha a profilaxisról van szó -teljesen mindegy. A therápiás magasabb dózhisoknél talán a Fraxiparine jár a legkisebb vérzéses mellékhatásokkal.....

Üd. Blaskó

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Milyen feltételek mellet támogatja a TB. az INR. mérő készüléket.
Pitvarfibrilláció miatt 3 éve Warfarint szedek, INR értékem nem akar "beállni". Vénáim tönkre vannak a rengeteg vérvételtől. Válaszát előre köszönöm.
Tisztelettel: Klam Mária
Kedves Mária !

Csak nagyon indokolt esetben támogatja a gépet az OEP. De ha nem lehet beállítani, akkor miért nem szed Xareltot? ilyen körülmények között ezt 90 %-kal támogatja az OEP és nem kell gép sem. Szerintem keresse fel a Trombózis Központot egy konzultáció erejéig, hogy segíthessek.

Üdv Blaskó
Tisztelt Trombózisközpont!

2 vetélést követően kivizsgáláson estünk át férjemmel, minden eredményünk jó, egyedül az MTRFH génről derült ki, hogy én heterozigóta, férjem pedig homozigóta. Czeizel Professzor Úrnál jártunk tanácsadáson- Ő fedezte fel a génmutációt - aki azt javasolta, mérjem az ébredési hőmérsékletem, szedjek napi 3X3 mg folsavat és 3 hónap után jelentkezzünk. A progeszteronszintem jó, vérvétellel ellenőrizték. Eltelt a 3 hónap, nekem sikerült ismét teherbe esnem, most az 5. hétben járok. Sajnos Professzor Urat már nem tudjuk felkeresni. Az Önök oldalán találtan néhány MRTF génmutációról szóló tanácsot, ezért érdeklődnék, van-e más teendőn az extra mennyiségű folsav bevitele mellett, szükségem van-e más kezelésre is a sikeres terhesség érdekében. Én 41 éves vagyok, férjem 32. Köszönettel, Eszter
Kedves Eszter !

Gratulálok! Mint egyike Czeizel prof. utolsó betegeinek!, De nem írta meg, hogy mire kíváncsi! Javaslom, hogy jelentkezzen be a Trombózis Központba és akkor megbeszéljük, hogy teherbeesés esetén mit kell tennie. Ha ön a heterozygota az nem nagy baj, de 16 éves korban a gyermek mindenképpen kivizsgálandó!.

Prima Medica Egészségközpontok