Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr / Nő!

22 éves vagyok, tavaly november 17.-én ( 26 hetes kismama voltam mikor ) mélyvénás trombózissal kerültem kórházba! Megcsinálták a genetikai vérvizsgálatot, nálunk a családban nem volt ilyen tehát nem örökölhettem! Tegnap meg is kaptam az eredményt és az orvosom ismétlést kért mert a PROTEIN S ( meghatároz ) értékem 49 % ! Azt mondta az orvosom, hogy alacsony, kérdésem az lenne ha a következő eredményem is alacsony lesz akkor az mit jelent? Mire számíthatok? Az most akkor baj? Köszönöm a választ
Tisztelt Huszka Alexandra!



Alacsony Protein S színt megnövelheti a trombózis valószínűségét.



Üdvözlettel,

Prof. Blaskó
Üdv!

Azért írok Önöknek, mert hátha tudnak tanácsot adni,a nogyogyaszomhoz oktober 20.ra kaptam csak idopontot.

Múlt heten szerdán derült ki, hogy mélyvénás trombózisom van.(yasminelle fogamzasgatlót szedek vagyis szedtem egészen idáig 9 éve)Aznap már kaptam is véralvadásgátló gyógyszert, 21 napon át 30 mg-ot kell szednem reggel és este, utána pedig 20 mg-ot...(Xarelto)

A menstruációm csütörtökön megjött, csakhogy még nem múlt el, és iszonyatosan sok jön.Félóránként, óránként kell super plus-os tampont cserelnem...

Mit tehetek, h elmúljon vagy h csökkentsem a mennyiséget?

A fogamzásgátlót szombaton kellett volna bevennem,de nem tettem.Ez a baj? Mivel növeli a trombózis veszélyét.

Nagyon félek, mert novemberben 3 hétre kell elutaznom és így kiszamithatatlan a verzes.

Úgy gondolom, hogyha a héten nem múlik el, akkor bemegyek a surgossegire.

Mi lenne, ha csak napi 15 mg-ot szednek, mig elmulik a menses? Kevés lenne a trombozis miatt?

Köszönöm!
Kedves Dorttya !



Kérem keressen fel a trombózisközpontban összes dokumentációjával, leletével, hogy megbeszéljük panaszait, és a további gyógyszeres kezelést.



Üdvözlettel :

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Ur!



2 honapja trombozisom volt,azota szedem a verhigito gyogyszert,es vigyazok az etrendemmel.Jelenleg az INR ertekem 2.5 volt.Szeretnem tudni,hogy fogyaszthatok-e hazilag keszitett kefirt,joghurtot,es ha igen,akkor mennyit?
Tisztelt Károly!



Magas zsírtartalmú tejtermékektől óvakodjon de mértékkel minden fogyasztható.

Inr értéke jó.
Tisztelt Doktornő!

Hosszú évek óta küzdök magas, ill. ingadozó vérnyomással. Ezidáig csak ideiglenesen tudták beállítani. Az a gyógyszer, ami használt, annak meg a mellékhatásai voltak súlyosak. A kérdésem az lenne, hogy Önökhöz hogyan lehet bejutni kezelésre. .Székesfehérvári lakos vagyok. Köszönöm válaszát! Papp Ilona
+36704317729- es telefonszámon tud bejelentkezni Kapocsi Judit doktornő a magas vérnyomás specialistánk.
Tisztelt Doktor No/Ur, Edesapam most esett at egy melyvenas trombozison az egyik also labszarban de mar hazaengedtek a korhazbol, most verhigitot kap. Azota is nagyon faj neki mindket laba, a terde piros es meg van dagadva. Ez miert van? Vagy esetlen "normalis" trombozis utan? Szinten szeretnem megkerdezni, hogy a magneses terdszalag hasznalata segithet a fajdalmak ellen vagy ellenjavalt? Elore is koszonom, Romer Monika
Kedves Kolléga,

Ha biológiai műbillentyűje van, az ajánlott INR tartomás akkor is 3 körül van!. A coloscopia előtt 4 nappal hagyja el a Syncumart (nem feltétlenül szokták elhagyatni, csak ha a perforáció veszélye jelentős) és ugyanakkor a testsúlyhoz illesztett terápiás dózis kell két adagban kapni!!!! a Clexanból a beavatkozás utáni napig. Ezután bridging technikával ölelkezően vissza kell térni a Syncumarra.

Üdvözli
Tisztelt Doktor nő/úr! 47 éves vagyok, másodszor van mélyvénás trombózisom 13 év után. 3 napja diagnoztizálták, azóta otthon fekszem. Meddig kell szigorúan feküdnöm, a fájdalom kezd megszűnni. Hogy végezzem a felállást. Vérhigítót kapok. Köszönettel
Kedves Kovács Ildikó!

Az, hogy a mélyvénás trombózis után mikortól lehet már felkelni, mozogni attól függ, hogy hol alakult ki a trombózis. Ha a térdhajlat alatt, akkor már néhány nap múlva fokozatosan lehet terhelni a lábat, és a teljes ágynyugalom sem kért olyan szigorúan. Ha ennél a szintnél magasabban van a trombózis, akkor a teljes ágynyugalom akár több napon át is javasolt lehet. A mozgás megkezdése, a lábak terhelése mindig fokozatosan kell hogy történjen. Fontos, hogy a véralvadás gátló szintje terápiásan legyen beállitva. Amennyiben álláskor, vagy terhelésre fájdalmat érez, akkor azt nem szabad erőltetni, ismét le kell egy kicsit pihennie.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Tisztelt Főorvos Úr!

július 1elsején pitvarfibrillációm volt 130as pulzus más tünet nem volt magas vérnyomás társult csak hozzá 55 éves bicusp insuffom van nem szedtem gyógyszert eddig semmit néha ingadozott a vérnyomásom de arra sem

most azóta is előfordul kiugró vérnyomás de többnyire rendben van sincumar mite 4-5 szemet szedek mert a múlthéten a 3 héttel ezelőtti 2,57 es INR 1,66 lett úgy hogy semmi zöldséget nem eszek gyümölcsöt is csak picurka darabokat viszont most a 3 hétben ittam olyan ásványvizet amiben a kálium nagyon sok én nem tudom és kérdezem hogy az nem ronthatta e el így az értéket amikor se zsírt se semmit nem étkezem ami árthatna azt mondhatom hogy alig eszem egy két szelet kenyerret korpás vagy barna meg picike vaj meg hal meg krumpli néha meg mindenből amit úgy gondolom nem árthat egy két evőkanállal de nem is eszek mindenaap főt ételt sem azt mondták az se gond ha nem nagyon eszek de én ezelőtt is így étkeztem nem iszom nem dohányzom viszont pár éve van pajzsmirigy alulműködés 75/100mg L thyroxint szedek TSH1-2 között van van viszont tejallergiám is ami miatt is alig eszem valamit most viszont azt mondta a gyógyszerész a sincumár mite is tartalmaz a sebborreám ki is jött és puffad a hasam is

zsiborognak a végtagjaim orvos szerint csak a vérnyomás ingadozása miatt de amikor nem rossz akkor is érzek karjaimban zsiborgást

háziorvos is kardiológus is azt mondta miért rontottam el így az INRt mert biztos én tehetek róla

én tényleg semmit nem ettem olyat viszont a viz amit eddig nem ittam és azért is kérdezek Öntől rá és hogy én mást nem szedhetek?billentyűcsere talán esedékes lesz de még halogatják a mütétet

betaloc zott ot napi egyet kell még szednem aznaptól ahogy a fibrilláció volt Tervalont javasolnak még szedni a vérnyomásra de mérem és naponta csak egyszer fordul elő hogy 140-145/ 80 a vérnyomásom de sajnos folyamatosan stresszelek is az elmúlt hónapokban most magam miatt is mért félek hogy szedem a gyógyszert és így hogy betartok mindent is értékem nem jó mit tegyek? tudom a K vitamin és a kálium különbözik de a víz amit persze már nem is iszok de a nagy meleg miatt izzadtam nagyon és gondolom a szervezetem is a sincumartól legyengült mert első két hónap megviselt

amikor rosszul lettem csak kaptam a warfarint és hazaadtak hogy majd elmúlik a lötykölődése a szívemnek meg majd menjek nézessem meg magam kardiológussal másnap magától helyreállt a szívverésem és hétvége lévén akkor csak két nap múlva készült ultrahang ami szerint nem volt semmi gond az értékeim se romlottak a tavalyihoz képest sokat

kérdésem még hogy nekem akkor ezt már mindig szedni kell és ez a dózis nem sok?

elnézést kérek és köszönöm szépen a válaszát jó egészséget kívánva üdvözlettel Éva
Tisztelt S. Éva!



Várjuk egy konzultációra, lennének kérdéseim.

Sajnos így nem tudok válaszolni, nagyon hosszú levelet írt és nem minden érthető számomra.

Prof. Blaskó.
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



Meddőségi kezelésem kapcsán végeztek vérvizsgálatot, ahol a következő értékekre hívta fel figyelmemet a nőgyógyászom: INR 1,40 APC-R 1,6 Leiden mutáció eredményére még várok. Ezen kívül, milyen egyéb vizsgálatokat javasolt elvégeztetni?

Köszönettel Bianka
Kedves Bianka !



Ahhoz , hogy véleményt tudjak mondani, illetve javaslatot adni laborvizsgálatokkal kapcsolatban szükséges lenne, hogy találkozzunk egy konzultáción. Fontos lenne látni előző leleteit, és esetlegesen egyéb kérdések is felmerülnek az ön esetében.



Üdvözlettel :

Prof. Blaskó György

Jó napot kívánok!

Az alábbi problémával fordulok Önökhöz. Májusban diagnosztizáltak nálam Akut Milooid Leukémiát (M4). Megkaptam az első kezelést (indukciós) amelyet láztalanul és problémamentesen viseltem. A 2.csontvelővételkor már nem találtak kóros sejteket. Már 3 konszolidációs kezelésen is túl vagyok (ezeket is jól toleráltam). Az orvosom mindenképp transzplantációt akar, amelyet Én nem igazán szeretnék. A citogeneteikai vizsgálatom negatív lett ill. a vizsgált gének az FLT3 és az NPM1-ben nem mutattak ki genetikai eltérést. A vérképem azóta is rendben van. Ebben az esetben mindenképp szükség van transzplantációra? Köszönöm válaszukat!
Kedves Edina!

Az Ön betegsége összetett, az első vizsgálati eredmények perdöntőek a kezelésben.

Fogadja el szakemberek véleményét, beszélje meg azt is velük, hogy mennyire sikeres a gyógyszeres kezelés, ha relapszus (kiújulás) következne be.A transzplantáció hatékonyabb kezelés a jelenlegi szakmai álláspont szerint.

Üdvözlettel:

Dr. Szélessy Zsuzsanna

Kedves Doktornő!

Fiam 11 éves. Évek óta alacsony (5-6 körüli) MPV értéket mutat a laboreredmény és IgM szintje is alacsony (0,47). Jelenleg sporiasis gyanúja miatt vizsgálják (eddig ekcéma volt a diagnózis, de a körmein vannak elváltozások), rendszeresen van ízületi gyulladása (versenyszerűen sportol, de ezek nem sérülésből adódóak), szinte egész évben picit folyik az orra (kisebb kori allergia teszt szerint enyhén allergiás volt a penészre, most nem mutattak ki allergiát). Időpontunk van immunológiára (4 hónapos várakozási idővel..).

Mivel apukám SMZL betegségben hunyt el (valójában a lépe maga volt a daganat), ezért fokozottan aggódom, pedig az orvosok szerint nem kellene.

Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint jogos-e az aggodalmam, vagy felhagyhatok vele :)?

Köszönettel:

Demeter Ildikó
Kedves Ildikó !



Gyermeke leleteivel mindenképp érdemes felkeresnie egy haematológus orvost, vagy immunológus szakembert.



Üdvözlettel .

Kelemen Edina

Hírek

A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat

A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat


További részletek
Milyen tünetek esetén forduljon hematológushoz?

Milyen tünetek esetén forduljon hematológushoz?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA