Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr nő/ úr/!

2014 áprilisában kezdődtek a problémáim. arczsibbadással és égő érzéssel, A vérnyomásom, ki ugrott 198/110. egyébként is magasabb a keleténél 150-160/100. évek óta.Több féle gyógyszerel probálkoztak de a mellék hatások ugyanazok voltak mint a kezdődő panaszaim, arc zsibbadás stb. Jelenleg Karbis 8 mg kaptam kombinálva a Rawl Sr 1.5 mg. Eltelt 1 hét és az arcom rettenetesen zsibbadt a nyelvem is. Vissza menten az orvoshoz, elvette a Rawelt szedem csak a Karbist. A vérnyomásom 150/85 fáj a fejem hideg kezem lábam.Kérdésem az lenne, hogy lehetséges e az, hogy a parathormon szintem megassabb és a pajzsmirigyem tele van cisztával, hogy ez miatt nem tudjál beállitani a vérnyomásomat.mind ezek mellet az alap betegségem Arnold Chiári malf.vertebrobasiliaris rendszer insuff.valamint krónikus pyelonefritis. de ezeket,soha nem veszik figyelembe. Önök tudnának-e segíteni rajtam a helyes gyógyszer választásban a vérnyomásomra.

Maradok tisztelettel: Mária
Kedves Mária!

Személyes találkozót javasolok, amelynek során az ön előző betegségének részleteit, jelenlegi állapotát megvizsgálva tudok használható választ adni a kérdéseire.

Tisztelettel,

Dr. Kapocsi Judit
jó estét.a mai napon elestem mely során a bal lábamat beütöttem a beton élébe mely ennek következben szétnyilt.orvosnál nem voltam bekötöttem és dolgoztam tovább.egész nap eröltettem most már egy 4 órájaa pihentettem,de szuro fájdalmat érzek a vádlimban néha a bokámra is kisugárzik.lehet valami komoly bajom esetleg trombozisom.
Egy szétnyílt sebbel nem sétálgatnék. Ha már sebészetre megy csináltasson egy Doppler UH-t.

Üdvözlettel,

Dr. Blaskó György

Tisztelt Trombózis Központ!



Amint elkezdtem szedni a fogamzásgátlót a vérvizsgálat után kiderült, hogy ezt nekem nem szabadna . A lelet alacsony Protein S százalékot , továbbá magas Anti-TPO értéket (330,6) mutatott a fogamzásgátló szedési ideje alatt. Így elküldtek hematológiára, majd onnan Debrecenre vérvételre. (Debrecenben azt mondták, hogy így 3 hónapos fogamzásgátló szedés után trombózishajlammal nagy a valószínűsége a későbbi tüdőembóliának). A lakóhelyemen lévő hematológiai orvos lezárta a dolgot azzal, hogy majd ha terhes leszek vissza térünk a dologra, viszont elmondása szerint könnyen előfordulhat vetélés terhességnél, vagy a terhesség alatt naponta injekciózni kellene magam. 22 éves vagyok és jövőre szeretnék gyereket, de megijesztettek a trombózis hajlammal. Mit kellene tennem?

Továbbá mit jelent a "betegséget okozó genetikai eltérést nem identifikáltunk. A 15. exonban A>G pontmutációt találtunk homozigóta formában, ez aminisavcserével nem járó, ismert ún. csendes mutáció."?



A válaszát előre is köszönöm.



Tisztelettel:

V. Marianna
Az alacsony protein S aktivitás valóban fokozza a trombóziskészséget, mert bizonyos alvadási faktorok aktivitása lassabban állítódik le. Hormonok hatására is változik a szintje, a fogamzásgátló és a terhesség is csökkenti. Terhesség alatt végig alvadásgátló injekcióval kell szúrnia magát és fogamzásgátlót ösztrogén hormonokat nem szabad kapnia.

A protein S vérszintjének mérését meg kellene úgy is vizsgálni, amikor nem szedi a fogamzásgátlót és nem is terhes.

Tisztelettel, Dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Trombózis Központ!



Amint elkezdtem szedni a fogamzásgátlót a vérvizsgálat után kiderült, hogy ezt nekem nem szabadna . A lelet alacsony Protein S százalékot , továbbá magas Anti-TPO értéket (330,6) mutatott a fogamzásgátló szedési ideje alatt. Így elküldtek hematológiára, majd onnan Debrecenre vérvételre. (Debrecenben azt mondták, hogy így 3 hónapos fogamzásgátló szedés után trombózishajlammal nagy a valószínűsége a későbbi tüdőembóliának). A lakóhelyemen lévő hematológiai orvos lezárta a dolgot azzal, hogy majd ha terhes leszek vissza térünk a dologra, viszont elmondása szerint könnyen előfordulhat vetélés terhességnél, vagy a terhesség alatt naponta injekciózni kellene magam. 22 éves vagyok és jövőre szeretnék gyereket, de megijesztettek a trombózis hajlammal. Mit kellene tennem?

Továbbá mit jelent a "betegséget okozó genetikai eltérést nem identifikáltunk. A 15. exonban A>G pontmutációt találtunk homozigóta formában, ez aminisavcserével nem járó, ismert ún. csendes mutáció."?



A válaszát előre is köszönöm.



Tisztelettel:

V. Marianna
Az alacsony protein S aktivitás valóban fokozza a trombóziskészséget, mert bizonyos alvadási faktorok aktivitása lassabban állítódik le. Hormonok hatására is változik a szintje, a fogamzásgátló és a terhesség is csökkenti. Terhesség alatt végig alvadásgátló injekcióval kell szúrnia magát és fogamzásgátlót ösztrogén hormonokat nem szabad kapnia.

A protein S vérszintjének mérését meg kellene úgy is vizsgálni, amikor nem szedi a fogamzásgátlót és nem is terhes.

Tisztelettel,

Dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Trombozisközpont!



23 éves vagyok. Az elmúlt egy évben többször előfordult velem, hogy villogó cikázó cikk cakk vonalakat látok magam előtt, maximum 30 percig... a látóterem közepén kis pontban kezdődik, majd megnő és végül a látótér valamelyik széle felé kikúszik... az utóbbi néhány esetet enyhe fejfájás követte. Mit gondol mi okozhatja panaszaimat. Szemésznél jártam, de gyakorlatilag kinevetett. Vérnyomásom ilyenkor általában attól függ, hogy mennyire ijedek meg. volt 120-as is, de 150-es is közben. Ezek nagyon magas értékek? Lehet esetleg sztrók, TIA, Aneurizma a háttérben?



Köszönöm segítségüket!
Tisztelt betegünk. Ha a szemész valóban kinevette, akkor az baj. Első lépcsőben mindenképpen egy alapos szemészeti, illetve ideggyógyászati vizsgálatra lenne Önnek szükséges. Ennek eredményétől függ a további teendő.

Tisztelettel: Dr Kapocsi Judit

Tisztelt Dokor Úr!



2014. februárban derült ki, hogy 20 hetes magzatom placentáris okok miatt nem fejlődik. A szülés után placenta infarktust állapítottak meg. Genetikailag sem találtak problémát és fertőzéstsem állt fenn. A terhességem alatt már az utosló hetekben fájdalmat éreztem a jobb lábamban, főként éjszaka, majd nappal is. Miután megszültem úgy gondoltam, hogy ez a fájdalom meg fog szűnni, de még sokáig fennált és nehéz légzés is társult hozzá. Mára ez a fájdalom elmúlt, de az időnként nehéz légzés azóta is megmaradt. Azóta megtörténtek a kivizsgálások miszerint MTHFR C677T heterozigóta, páromnak MTFR A1298 1298C homozigóta mutációja van. Thrombophilia, LA 5000, APCR-1 negatív. Hamarsan teljesen végzünk a kivizsgálásokkal és bízom benne, hogy hamarosan újra próblkozhatunk. Az lenne a kérdésem, hogy okozhatta e a placenta infarktus a láb fájdalmamat és a nehéz légzést és, hogy további vizsgálatok javasoltak-e.



Köszönettel:



Tímea
Igen okozhatott a thrombofilia egy kisebb trombózist, vagy tüdőembolitát. A lehető legsürgősebben vizsgálatassa ki magát teljesen. A Trombózis Központban szívesen látjuk

DR.Blaskó György
Tisztelt Címzett!



A héten voltam kórházban a vádlimban lévő visszértrombózissal.Minden eredményem negatív lett így most fél évig gumiharisnya és xarelto szedése vár rám.Aktív sportolóként az alsó lábszár túlerőltetését jelölték meg kiváltó oknak (napi 10-40km futás)

Kérdésem mikor és hogyan állhatók neki ismételten futni illetve fekvőtámaszozni stb!

Köszönöm megtisztelő válaszát!
Legkorábban a thrombosis után 8-12 hónappal, de orvosi felügyelet alatt. És 40 km-t soha nem futhat...



Üdvözlettel,

Dr. Blaskó György

Tisztelt Doktor úr



Jobb lábszárban 3 trombózisom volt 10 év alatt,3 hónapja xareltot szedek.Sajnos a másik lábamban artoszkopos mútétre van szükségem. A térdorvos a mütéthez trombofiliai vizsgálatot kér.Önöknél van lehetöség erre és mi a teendöm?Mi ennek a menete és mennyi ideig tart?



Üdv.Kiss Katalin
Igen van lehetőség és 10 nap alatt elkészül. Jelentkezzen be szívesen látjuk, de a műtét előtt a Xareltot el kell hagyni és helyette LMWH-t kell kapjon

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr!

Egy hónapja 2 napos hegyi kiránduláson voltam a Magas Tátrában.A program szoros volt, 250 km gk. vezetést követően estig gyaloglás fel és le.Másnap szintén ez történt.A haza érkezést követő 2.nap reggel arra ébredtem,hogy a jobb vádlim,mint a kő olyan kemény.Óvatosan használtam a lábamat, ismerős volt az érzés /fájdalom/korábban 30 éve versenyszerűen fociztam.Két térdem műtve van és 7 évvel ezelőtt volt egy achilles-ín szakadásom is.Lassan szűnt a vádli merevség,majd követte a jobb bokám dagadása,fájdalma.Háziorvoshoz fordultam, hiszen három hétig nem jött rendbe a lábam.Egy hete táppénzen vagyok,gél és tabletta,majd 3 napig injekció.Semmi javulás sőt!Reggelre lelappad a lábam,de a fürdőszobából már feszülő vádlival és fájó sípcsont tő melletti fájdalommal jövök ki.Huzamosabb ideig ne tudom használni a lábamat.Hol jobban ,hol kevésbé dagad a lábszáram és fájdalmasan feszül .Pócolással tudom enyhíteni a duzzanatot és feszítő érzést. Bár a háziorvos a mélyvénás trombózist kizárta,én mégis félek hátha még is ez az oka a "kínlódásomnak"Ön szerint jogos lehet az aggodalmam a fentiek alapján?Mi lehet a problémám gyökere?

Válaszát előre is köszönöm.
Kordisz Csaba,

A leírtak alapján mindenképpen menjen el egy Duplex UH vizsgálatra, mert szinte biztos, hogy mélyvénás thrombosisa, vagy izmok közti vénákban van thrombosisa. Jó lenne, ha azonnal LMWHt- kapna és utána vizsgálnák....

Dr.Blaskó György
Tisztelt Professzor Úr!

63 éves nő vagyok. Tavaly nyáron jelentkeztek különféle "szívpanaszaim".Kivizsgáláson megállapították,hogy a szívem nem beteg.Az EKG azt a képet adta, mintha nem szedném a béta-blokkolót,holott a Concor 2x5 mg-ot rendszeresen szedtem 12 éven keresztül.Még arra sem emlékszem,hogy valaha egy alkalmat kihagytam volna.Cardiológián átállítottak Nebiletre. 2 nap múlva megszűntek szinte teljesen panaszaim, az EKG is lassan rendeződni látszott.Pár hónapig szedtem ezt a gyógyszert,aztán ezt sem tudtam tovább szedni,néha mellékhatás jelentkezett, amit szívremegésként éltem meg. Lokrent szedtem kb.1 hónapig, félelmetes feszültséget okozott.

Aztán Atenololt írtak fel,szintén nem bírtam.Visszaállítottak a Concorra.Változatlanul vannak panaszaim, most olyan, mintha a szívem nem férne el a helyén,szinte a napnak kb.70 %-ában érzem,hogy van szívem. Nem nyom,nem szorít,nem fulladok,de egy állandó diszkomfortot érzek. Az EKG-m teljesen jó képet mutat, de a panaszaim változatlanok.Egyébként vérnyomásom mindezen események alatt végig rendben volt 130/80-nál nem megy magasabbra.

Gyógyszerem a béta-blokkoló mellett Apadex ret. reggel 1x.

Vízszintes helyzetben fokozódnak panaszaim,bal oldalamon egyáltalán nem tudok feküdni, néha jobbon is nehezen.Néha már annyi erőltetésre,hogy megyek, kalapál a szívem és hirtelen nagyon melegem lesz. Egyébként kerékpárral közlekedek, emelet is járok néha napjában többször is, de azért nem bírom úgy a terhelést mint régebben. Habár lehet,hogy ezt a kor hozza.Néha napközben is hőhullám önt el. Irattam fel ösztogén-pótló hormont magamnak,de még nem kezdtem el szedni,mert talán nem is arra lenne szükség.Járom az orvosokat,de szerintük semmi bajom. Stresszhormont szint emelkedést emlegettek: középértéket a adott a labor, pajzsmirigy hormonnal együtt.



Tisztelettel kérem szíveskedjen válaszolni, ha ideje engedi: köszönettel: Végh Ferencné
Végh Ferencné Asszonyom, én nem vagyok kardiológus, de annyit tudok, hogy a gyakori béta blokkoló váltogatás nem jó és vannak olyan mellékhatások, amit a betegnek el kellene fogadnia, mert a gyógyszer lényegéből fakad. szerintem be kellene jelentkeznie.

Üdvözlettel Dr. Blaskó György

Hírek

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek
A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat

A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA