Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

2011. szeptember óta van a bal szemem retináján visszér trombózis. Kezelték lidocain infúzióval, szembe adott injekciókkal, lézeres ér kezeléssel. Se javulás, se romlás nem történt, hosszú időn át, újabban azonban kezd romlani az állapota. Menjek vissza a szemészetre, és kérjek újabb kezeléseket, vagy Önök tudnak ajánlani valami reménykeltőbb megoldást?
Tisztelettel:
Katona László
Tisztelt Katona László !



Mindenképp szemészeti konzultáció jön szóba az ön esetében először panaszaival kapcsolatban.





Üdvözlettel :

Kelemen Edina

Tisztelt Prof.Dr Blaskó Gyögy !
Két hónapja van boka alatti mélyvénás trombózisom.73 éves vagyok ,2,5 mg Syncumart szedek.Kéthetente járok vérvételre, az IRN érték 2,5.Kompresszios harinyát hordok naponta 8-12,14-20 ig.. -Napi tev ékenységem kb 1km séta ,kerti munkák ,szobabiciglizés,időjárástól függően. A harisnya lévétele után mindkét bokámon és a lábujjaimnál tompa fájdalmat és zsibbadást érzek.Ezt a reggeli ébredésnél is jelentkezik.
Kérdésem , hogy az említett tünetek a gyógyulás velejárója,, vagy más oka is lehet.

Köszönettel: István
Kedves István !



Mindenképp szükséges lenne egy kontroll uh vizsgálatra az érintett alsó végtagon. Oka lehet a fájdalomnak a harisnya nem megfelelő mérete, de lehet, hogy időnként túlterheli a lábát.



Üdvözlettel :

Dr. Blaskó György

Mitől van az hogy nekem a melegfront hatására megy fel a vérnyomásm.
Tisztelt Csánki András !

Anélkül, hogy Önről bármit is tudnék (életkor, betegségek korábban, most, gyógyszerelés, az Ön fizikai állapota stb.)

ez a kérdés úgy általában nem megválaszolható.
Az lenne a kérdésem,hogy gipszbenvolt a lablábam, 25 egység clexanet kaptam. Ez után mennyi idoő elteltével lehet újra vert adni? Többszörös véradó vagyok.
Válaszukat előre köszönöm.
Kedves Imola !

A véradást egy hónapon belül folytathatja, ha nincs egyéb probléma

Fél éve sikeres veseartéria tágításom volt. A vérnyomás
újboli beállítása azonban nem akar sikerülni.Jó háziorvosom van, de a gyógyszer beállítás ban érzésem szerint tanácstalan. Az eddig szedett gyógyszereket szedem.Reggel:bisoprorol,chinotál,coverex,ASA,,preduktál,kerberán,doxazozin sandoz,milurit300,neo-fero-gamma, Este:chinotál,covercard,doxazozin sandoz,lescolxl,preduktál,neo-fero-gamma,A coverex és a covercard mellékhatásai a beteg tájékoztatóban leírtak szerint jelentkeznek. A vérnyomás értékek:R:116/65. D:140/80,E:180/90. Kérem szíves gyógyszer beállítási javaslatukat.





.

beállítása








Kedves Nádházi Sándor !



Központunkban Dr. Kapocsi Judit szakterülete a vérnyomással kapcsolatos kórképek kezelése. Ha lehetősége van , kérem jelentkezzen be a doktornő rendelésére . Úgy gondolom ő segíteni tud önnek a problémáival kapcsolatban.



Üdvözlettel :

Kelemen Edina
Kedves Doktornő/Úr! Egy 18 éves fiatal nő vagyok, akinek a nehéz fizikai munka terhelése miatt érszükületes lettek a lábai! A Pentoxyl-EP 400mg-os tablettát és a Neuromultivit-EP vitaminos filmtablettát szedem! A kérdésem az lenne, hogy ezek mellett a gyógyszerek mellet dohányozhatok-e egy minimálisan? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Eszter.
Kedves Eszter !

A dohányzás az Ön számára egyszer és mindenkorra szigorúan tilos. Akinek 18 évesen már korai érelzáródásos tünetei vannak, annak minden cigaretta egy koporsószög.

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

Tartósan warfarinra vagyok beállítva egy mélyvénás trombózist követően, aminek egy igen kellemetlen mellékhatása, hogy a menzeszem iszonyatosan erősen van meg - havi 3-4 nap a lakást sem tudom elhagyni. (Nőgyógyászatilag minden rendben.) Olvastam, hogy vannak a warfarinnál korszerűbb véralvadásgátlók, és azt szeretném tudni, hogy azok bármelyikével ez a jelenség csökkenthető-e. Nagyon köszönöm! K. Andrea
Kedves Andrea !



Van lehetőség megfontolni a gyógyszerváltást. Kérem keressen meg a trombózisközpontban, dokumentációit hozza magával.



Üdvözlettel :

Dr. Blaskó György
Üdvözlöm!

két hónapja piros foltok jelentek meg a jobb lábszáramon. a foltok szaporodtak, bőrgyógyásznál is voltam, ahol elocom kenőcsöt írtak fel, de nem használt. a bőrgyógyász visszérre gyanakodik, a foltok nem fájnak és nem viszketnek, viszont azt vettem észre, hogy ja felpócolom a lábaimat, akkor a foltok eltűnnek, ezért is gondolom, hogy vér lehet. Önök szerint ilyenkor mi a teendő? annyit azért el kell mondanom, hogy a lábamon elég sok seprűvéna van, de még a lábam nem fáj.
Kedves Tünde !



Mindenképp érdemes lenne felkeresnie egy érsebészt , aki választ tudna adni panaszaira.



Üdvözlettel :

Kelemen Edina

asszisztens
A fima visszérműtétjével kacsolatban szeretnék érdeklődni a doktor úrtól.
Kérdésem a következő lenn: Sajnos nagyon csúnya visszeres mindkét lába,pedig még csak 40 évesÁlló munkát végez.Szeretnék érdeklődni ,hogy ÖnöknélOEP támogatás van-e ? És a műtét mennyibe kerülne .Főleg a bal lába sajnos nagyon csúnya ez lenne a fontosabb műtés miatt.
Amennyibn lehet kérem válaszolni szíveskedjen mielőbb.
Köszönettel várom válaszát.
Kedves Sáfrányos Istvánné !



Mindenképp szükséges lenne egy személyes konzultáció , hogy érsebészünk megvizsgálja a fiát, és véleményt tudjon mondani milyen lehetőségek jönnek szóba az ő esetében. Például sok esetben elegendő a rádiófrekvenciás kezelés is. A szakorvosi vizsgálat 14500 Ft, ha Uh vizsgálatot is végeznek, az 8000 Ft. A rádiófrekvenciás kezelés 19500 Ft. Nagyobb műtétet másik rendelőben végez az érsebészünk , a műtét ára 250-300ezer Ft között van az ára.

Bejelentkezni a 0670/4317729-es telefonon tud.



Üdvözlettel :

Kelemen Edina

assisztens
Tisztelt Doktor Úr!

1 hete lépett fel nálam aranyérprobléma, igen nagy fájdalommal, borsónyi méretű dudorral. Voltam orvosnál, aki felírt gyógyszert, kúpot. Rendszeresen szedem, a fájdalom csökken, ám a dudor nem csillapodik egyelőre.
Meddig várjak?

Köszönettel,
Kedves Róbert !



Panaszaival mihamarabb orvoshoz kellene fordulnia. Először gastroenterológushoz kellene fordulnia, aki vizsgálat után , ha szükségesnek tartja tovább tudja küldeni.



Üdvözlettel .

Kelemen Edina

asszisztens

Prima Medica Egészségközpontok
