A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Férjem 38 éves, átesett egy mélyvénás trombózison (bal láb comb). Naponta intenzíven sportolt, így nehéz elfogadnia, hogy pl. nem futhat csak úszhat és sétálhat. Az orvosa nem igazán együttműködő, szerinte semmilyen sport nem megengedett. Szeretném megkérdezni, hogy esetleg evezőpad használata lehetséges lenne-e?
Köszönettel!
Kedves Ágnes!
Ennek a kérdésnek a megválaszolásához tudni kell mikor volt a thrombózis, milyen panaszai vannak a betegnek, milyen kezelést kap, van-e még a thrombus az érben stb. Tanácsolom , hogy keressenek fel egy angiológust, akivel a konkrét kérdéseiket meg tudják beszélni. Ha gondolják szívesen várom Önöket. Biztatásul annyit tudok mondani, hogy néhány esetet kivéve a betegek hosszútávon általában folytathatják a korábbi életformájukat.
Tisztelettel:
Dr Kósa Éva
Tisztelt Trombózisközpont!
70 éves, 72 kg-os férfi vagyok, visszeres lábakkal. Hosszú, 9 órás folyamatos repülőútra készülök. Olvastam tanácsaikat, melyek nagyban segítik készülődésemet. Szeretném megkérdezni, hogy óvatosságból milyen dózisú Clexane injekciót vigyek magammal, mikor és hányszor kell ezt beszúrnom. Trombózis felmenőim között és nekem sem volt. Szeretném még azt is kérdezni, milyen hosszú kompressziós harisnyát ajánlatos felvennem, ha a legerősebb külső visszerem bal lábamon kívülről, az alsó lábszártól combom közepéig látszik.
Válaszukat előre is tisztelettel köszönöm.
Tisztelt Király Vince!
Hosszú repülőút valóban hajlamosít a mélyvénás thrombózisra. Ajánlás szerint a heparinos injekció azon esetekben javasolt, ha valakinek korábban volt mélyvénás thrombózisa, tüdőembóliája, vagy igazolt thrombózishajlama van, illetve néhány egyéb betegség, klinikai állapot esetén is. Amennyiben ezek nem állnak fenn, a thrombózis megelőzésére a kompressziós térdzokni vagy combtőig érő harisnya illetve harisnya viselése, a gyakori séta, lábak megtornáztatása javasolható. Fontos, ha az utazást követően az utazó bármilyen thrombózisra utaló tünetet észlel, mielőbb forduljon orvoshoz. A hosszú repülőút önmagában nem képezi heparinos injekció adásának javallatát.
A kompresszió magaságának kiválasztása az alapján javasolt, hogy a visszértágulatok mely magasságig terjednek és milyen nagyságúak. Ha főleg a lábszáron helyezkednek el, akkor térdzokni, amennyiben a combbon is jelen vannak akkor combtőig éső harisnya , illetve harisnyanadrág javasolható.
Tisztelettel:
Dr Kósa Éva
Tisztelt Doktornő!

Azután szeretnék érdeklődni, hogy létezik-e terhesség alatt biztonsággal adható véralvadásgátló az LMWH-n kívül?
(gyeremekágyban agyi vénás trombózis után, FII heterózigóta trombophiliát mutattak ki, mire vállalni mertem volna 2. gyermekemet a Clexáne is és a Fraxiparin is allergiás reakciót váltott ki, teljes testes csalánkiütés képében)

Válaszát hálásan köszönöm!
Terhességben csak az LMWH adható.
Tisztelettel,
Dr. Szélessy Zsuzsanna
Jó napót kívánok!
Én azért írok mert , 15évesen fogamzásgátlót akartam szedni ekkor elküldtek egy trómbózis
vizsgálatra , ahol negatí volt a teszt , viszont 13 éves korom óta viszerem van és azótta szültem
kéttgyerekett nem volt probléma és a kétt gyerek között volt egy nyaki cysta műttétem is és mar ott is volt viszerem ,viszont a terhesség alatt kijött a combomon is viszér a súly miatt amit felszedtem 64kg vagyok és 156cm és mostmár hogy óvis a kislányom reggel biciklivel megyünk oviba és azótta fáj néha a visszerem de nem dagadt és nem lilla ,most elakarok kezdeni használni az sp gélt és nem tudom hogy jó öttlett e?
A másik kérdésem hogyha 15 évesen megálapitották hogy nincs trombozis hajlamom akkor az most is igy van vagy már nem a visszerem miótta megvan ha erőltettem fájt éjszakánként és néha a terhesség alatt is és volt izomgörcsöm is
Válaszát előre is kösszönöm
Más a trombózis hajlam és más a visszér-hajlam. A trombozis hajlam negativitása nem véáltozik, mert az örökletes. A visszérhajlam is örökletes, de azon nem nagyon lehet segíteni, legfeljebb időnként ismétel sebészeti eltávolítássa. A SP-54 gélt nyugodtan alkalmazhatja.
Üdv Dr. Blaskó
nem találtam a honlapon a RF visszérműtét árát érdekelne koszonom
Tisztelt Batári Erzsébet!
A rádiófrekvenciás visszérműtét ára 19500 Ft végtag/alkalom.
Tiszteletem!
Bokatoresem van. Kb. 5 hetig Fraxiparine 0,4 injekciot kaptam. A jarogipsz feltevesnel jeleztem, hogy fogyoban van. Nem tudom, hogy veletlen e, szamit e, de mast , Clexane 0,4 inj. kaptam.
Kerdesem, tortenhetett tevedes, beadhatom e ezt, vagy mit tegyek.
Tisztelt Marton Ilona!
Mindkettő heparinos injekció, más hatóanyagtartalommal. Legjobb lenne Fraxiparinnal folytatnia, és jeleznie a kezelőorvosának. Amennyiben már csak Clexane injekciója van, akkor adja be, amíg megbeszéli a kezelőorvosával.
Tisztelettel:
Dr Kósa Éva
Tisztelt Trombózisközpont!

28 hetes terhesként, II. Kompressziós harisnyanadrágot hordok kb két hónapja. Sajnos eléggé fájdalmasak a visszereim, de gyulladáseddig nem lépett fel. A tegnapi erős fájdalmat érzek a térdhajlatban, ahol egy kis csomót fedeztem fel. Mi lehet ez? Ha hozzáérek akkor nagyon fájdalmas. Szinte folyamatosan fáj, csak ha felteszem a lábam akkor nem. A visszerek egyébként szinte az egész bal lábamon, és a gáttájékon is vannak.
Kedves Ildikó!
Tüneteit felületes visszérgyulladás okozhatja, javaslom sürgősen keressen fel angiológust.
Tisztelettel:
Dr Kósa Éva
Tisztelt Dr nő/ úr/!
2014 áprilisában kezdődtek a problémáim. arczsibbadással és égő érzéssel, A vérnyomásom, ki ugrott 198/110. egyébként is magasabb a keleténél 150-160/100. évek óta.Több féle gyógyszerel probálkoztak de a mellék hatások ugyanazok voltak mint a kezdődő panaszaim, arc zsibbadás stb. Jelenleg Karbis 8 mg kaptam kombinálva a Rawl Sr 1.5 mg. Eltelt 1 hét és az arcom rettenetesen zsibbadt a nyelvem is. Vissza menten az orvoshoz, elvette a Rawelt szedem csak a Karbist. A vérnyomásom 150/85 fáj a fejem hideg kezem lábam.Kérdésem az lenne, hogy lehetséges e az, hogy a parathormon szintem megassabb és a pajzsmirigyem tele van cisztával, hogy ez miatt nem tudjál beállitani a vérnyomásomat.mind ezek mellet az alap betegségem Arnold Chiári malf.vertebrobasiliaris rendszer insuff.valamint krónikus pyelonefritis. de ezeket,soha nem veszik figyelembe. Önök tudnának-e segíteni rajtam a helyes gyógyszer választásban a vérnyomásomra.
Maradok tisztelettel: Mária
Kedves Mária!
Személyes találkozót javasolok, amelynek során az ön előző betegségének részleteit, jelenlegi állapotát megvizsgálva tudok használható választ adni a kérdéseire.
Tisztelettel,
Dr. Kapocsi Judit
jó estét.a mai napon elestem mely során a bal lábamat beütöttem a beton élébe mely ennek következben szétnyilt.orvosnál nem voltam bekötöttem és dolgoztam tovább.egész nap eröltettem most már egy 4 órájaa pihentettem,de szuro fájdalmat érzek a vádlimban néha a bokámra is kisugárzik.lehet valami komoly bajom esetleg trombozisom.
Egy szétnyílt sebbel nem sétálgatnék. Ha már sebészetre megy csináltasson egy Doppler UH-t.
Üdvözlettel,
Dr. Blaskó György
Tisztelt Trombózis Központ!

Amint elkezdtem szedni a fogamzásgátlót a vérvizsgálat után kiderült, hogy ezt nekem nem szabadna . A lelet alacsony Protein S százalékot , továbbá magas Anti-TPO értéket (330,6) mutatott a fogamzásgátló szedési ideje alatt. Így elküldtek hematológiára, majd onnan Debrecenre vérvételre. (Debrecenben azt mondták, hogy így 3 hónapos fogamzásgátló szedés után trombózishajlammal nagy a valószínűsége a későbbi tüdőembóliának). A lakóhelyemen lévő hematológiai orvos lezárta a dolgot azzal, hogy majd ha terhes leszek vissza térünk a dologra, viszont elmondása szerint könnyen előfordulhat vetélés terhességnél, vagy a terhesség alatt naponta injekciózni kellene magam. 22 éves vagyok és jövőre szeretnék gyereket, de megijesztettek a trombózis hajlammal. Mit kellene tennem?
Továbbá mit jelent a "betegséget okozó genetikai eltérést nem identifikáltunk. A 15. exonban A>G pontmutációt találtunk homozigóta formában, ez aminisavcserével nem járó, ismert ún. csendes mutáció."?

A válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:
V. Marianna
Az alacsony protein S aktivitás valóban fokozza a trombóziskészséget, mert bizonyos alvadási faktorok aktivitása lassabban állítódik le. Hormonok hatására is változik a szintje, a fogamzásgátló és a terhesség is csökkenti. Terhesség alatt végig alvadásgátló injekcióval kell szúrnia magát és fogamzásgátlót ösztrogén hormonokat nem szabad kapnia.
A protein S vérszintjének mérését meg kellene úgy is vizsgálni, amikor nem szedi a fogamzásgátlót és nem is terhes.
Tisztelettel, Dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek

Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?

Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?


További részletek
Mikor van szükség vaspótlásra?

Mikor van szükség vaspótlásra?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat