Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Sajnos műhiba miatt mélyvénás trombózisom alakult ki a vádlimban. 2x bokaszalagszakadásom volt, a szakmai protokoll ellenére nem kaptam kis molekulasúlyú heparin injekciókat, ezért 1,5 heti fekvés után alakult ki a trombózis a lábamban, amit nekem kellett kinyomoznom, hogy az-e. Se az ambulancia, sem a helyi sebészeti rendelés, ultrahangozás, sem a magán sportsebész, sem a házi orvos nem írta fel az LMWH-t.Magán dupplex Uh-n mondták ki a részleges trombózist a jobb vádlimban. Azóta kórházban is voltam Syncumar beállításon, kérdésem az lenne, hogy 6 hónap után ha minden rendben, leállhatok-e a tabletta szedésével? 1 mg S. Mite tablettát szedek.
Köszönettel: János
Kedves János!

Semmiképpen nem állhat le a Syncumarral hat hónap után, Kérem, hogy a dolog megbeszélése és a szükséges vizsgálatok miatt jelentkezzen be a Trombózis Központba!

Üdvözlettel

Dr. Blaskó
Jó napot kívánok! Az lenne a kérdésem, hogy a lézeres vagy ultrahangos visszéreltávolítást hol végeznek, valamint TB jogviszony alapján vagy csak magán úton, térítési díj ellenében végzik? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Éles Géza !

Központunkban sclerotherápiára , vagy rádiofrekvenciás visszérkezelésre van lehetőség. A trombózisközpont honlapján megtekintheti a kezelések téritési díjait pontosan. Az első konzultáció során érsebészünk a vizsgálat után megbeszéli önnel a lehetőségeket, amelyek szóban jöhetnek az ön esetében.



Üdvözelttel : Kelemen Edina
Jó napot kivánok !

38 éves, második gyermekre vágyó nő vagyok.
2011-ben volt egy terhességem amely a 9. héten magzatelhalással végzödött.
2012-ben természetes úton, 39 hétre, probléma mentesen született egy gyermekem. A terhesség elején 2 hónapot feküdtem, mert volt egy haematoma a méhemben, de ez szerencsésen felszivódott.
Idén év elején ismét volt egy terhességem, de a 13. héten ismét elhalt a magzat.
Mindkét elhalás után a szövettan negativ volt.
A héten vérvételen vettem részt. A teljes vérkép nem mutat semmilyen elváltozást, azonban az aPTI értékem kicsit magasabb 44,8 fibrinogen normal 291 valamint az APC rezisztencia 1,7
Ez alapján már kimondható, hogy trombofiliám van ? vagy ajánlatos lenne még más vérvizsgálat is ?
Terhességeim negativ befejezésének lehetett-e ez az oka ?
Új terhesség esetén elég Astrix gyógyszert vagy valamilyen más vérhigitót szednem vagy komolyabb készitményre van szükségem ?
Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Mónika !

Mindenképpen kimondható, hogy thrombofiliás. További vizsgálatokra van szükség és a következő terhességét nem Astrix, hanem LMWH-védelemben kell kiviselnie. A legjobb lenne, ha leleteivel felkeresne a Trombózis Központban

Üdv

Dr. Blaskó
Udvozlom,azt szeretnem megkerdezni hogy mejvenas trombozis eseten eleg-e a 2 het fekves?7 nap feves utan raalhatok e az erintet labra mert menem kelene vervetelre autoval,es nemerek raalni.valaszat koszonom.
Tisztelt Zsolt!

Azt, hogy a mélyvénás thrombózis után mennyi ideig szükséges ágynyugalom, leginkább a mélyvénás thrombózis elhelyezkedése határozza meg. Térd alatti thrombózis esetén, amennyiben a véralvadásgátló kezelés megfelelő, néhány nap után fokozatosan terhelhető a láb. Szerintem ebben a legpontosabb választ a kezelőorvosa tudja Önnek adni, mivel ehhez ismerni kell a jelenlegi tüneteket illetve a thrombózis leírását is.

Tisztelettel:

dr Kósa Éva

Tisztelt Professzor ÚR!
Segítségét szeretném kérni,47 éves vagyok,kétszer volt trombózisom ,a második sajnos mélyvénás súlyos fokú nagy kiterjedésű bal lábszáram egész hosszában érintette. 2009-óta szedek vér alvadás gátlót.Az lenne a kérdésem? Kaphatok-e ismét trombózist ? Mindkét kézfejem az ujjaimmal együtt ,dagad,fáj,kékül.Miből állt a kivizsgálás? Sima Rtg plusz labor,ennek alapján kaptam diagnózist "SÁVOS ATROPHIA" jelenleg erős fájdalom csillapító mellett sem szűnik meg a csontig ható fájdalmam,Függetlenül a diagnózistól "SORVADÁS" fel fogok keresni érsebészt,mert itt ebben a községben az orvosi ellátás sajnos igen gyenge,beutalóval nem lát el senki.A lábamat azóta is alig tudom terhelni,most már a kezemet sem,Félek mer így hagynak a magamra,A lábam miatt 6-éve csak akkor vettek fel osztályra,amikor már teljesen le állt benne a keringés. Véralvadás gátló mellet nem lehet trombózisom ismét-ezt nem én.az orvos állítja! No de érrendszeri gond lehet a kezemben-ezt már én feltételezem. Válaszát , tanácsát,nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel:Erika
Kedves Erika !

Nem derül ki a leveléből, hogy melyik alvadásgátlót szedi és milyen IN értékei vannak. Ha< 2 INR, akkor kiújulhat a thrombosisa. Keressen fel a Trombózis Központban az összes leletével együtt.

Üdv

Dr. Blaskó György
Tiszteletem!!!

A nővéremről lenne szó! Mélyvénás trombózisa volt a teljes bal lábában. Kb két hete jött haza, már használja ezt a bizonyos harisnyát. De nagyon fáj benne a lába, mi lehet ennek az oka? És mikor fekszik nem kéne levennie? És még egy olyan kérdésem lenne, hogy pihennie kell sokat vagy pont hogy már erőltetnie kellene? Válaszukat előre is köszönöm!
A harisnyát fekve soha nem kell viselnie, Ha egyébként fájdalmas, akkor el van méretezve. Kérjen egy új kényelmeset!

Üdvözlettel:

Dr. Blaskó

Tisztelt Prof. Dr. Blaskó György!
Szeretnék óntől érdeklődni, 48 éves dializált vesebeteg vagyok, heti 3 alkalommal járok kezelésre. A gépbe kezelés alatt Heparint kapok, és az a problémám, hogy a lábaim kék-zöld foltosak. Mivel más vérhigitót nem szedek, és más egyéb gyógyszert sem, ezért ráfogható-e a Heparin mellékhatásának? Nem fájdalmas, de látványra igen csúnya. Lehetne-e erre valamilyen megoldást találni? Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel : Werkman Jánosné
Meg kellene nézni artériás Doppler készülékkel az alsó végtagok artériás keringését! Sürgősen !

Üdvözlettel :



Pof. Blaskó György

Ma hajnalban arra ebredtem, hogy a jobb arcom egy kicsit el volt zsibbadva es szedulesi es test koordinacios problemam volt, ami korulbelul 5 percig tartot.
Veralvadas gatlot (coumadint) szedek, mivel velem szuletett beteg aorta billentyumet ki kellett cserelni mechanikusra.
Megmertem a veralvadas merteket es 3,4 volt 2,3 helyett.
Ez kissebb stroke vagy inkabb trombozis lehetett?

Elore is koszonom a valaszt.

Egyik sem volt. Ami még a legvalószínűbb, hogy átmeneti ischaemias attack (TIA lehetett), kérdezze meg kezelőorvosát, hogy szedjen-e aspirint (de akkor a coumadit) majd csökkenteni kell. Most a 3,4 egy műbillentyűsnek kiválóan jó érték.

Üdv

Prof. Blaskó György

1hete bal kéz és bal lapocka fájás éstegnaptol már a lábam is fáj mi lehet az oka
Tisztelt Horváth Vilmosné !



Panaszai hátterében számos probléma állhat. Mindenképp szükség lenne egy szakorvosi konzultációra, hogy a megfelelő vizsgálatok elvégzése után többet tudjunk önnek mondani panaszaival kapcsolatban. Elérhetőségünk : 0670/431 77 29



Tisztelettel : Dr. Babai László
Tisztelettel kérdezem? Blaskó György professzor Úr-tol. 68 éves vagyok 1993-óta veszélyeztetett trombózisosnak számítok. Azóta syncumart szedek. Kérdésem: áttérhetek-e valamelyik NOAC készítményre? Válastát előre is köszönöm. Tisztelettel: Kiss János
Ha jól be van állítva, akkor csak a teljes térítási ár mellett lehet átállítani NOAC-ra mert az OEP nem támogatja. Teljes áron mindent lehet.

Üdv

Prof. Blaskó György

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK