A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

jó estét kívánok . azt szeretném öntől megkérdezni, hogy az érszűkület és az érszűkületet gyógyítani lehet?
Feltehetően azt kérdi, mi az érszűkület? és Hogyan lehet gyógyítani. Felületes kérdésre nem áll módomban hasonlóan felületes választ adni: kérem keresse fel a Trombózis Központot.

Dr. Blaskó György
Dr kapocsi Judit doktornő voltam önnél azzal a panasszal,hogy a bisoblocktól szédűltem,megcsináltatta a 24 órás vérnyomásmérést,kicsit emelkedett a pulzus,határérték,felirta nekem a bisoprololt felet,kezdtem szedni,de nagyon rosszul lettem ujra szédűlni kezdtem,elkezdett a torkom fájni kisebesedett a szám,ugyhogy abbahagytam a szedését,már félek bevenni még a frontint is.mit csináljak mérem a vérnyomásom nem vészes140per90 pulzus 70-90.illetve ingadozik mindkettő..járok dolgozni de rettegek már a rosszullétektől.mit tanácsol? kőszőnettel
Tisztelt betegünk!

Sajnos név nélkül nem tudom Önt beazonosítani. Amennyiben valóban a segítségemre van szüksége, kérem, jelentkezzen be a rendelésemre. Ezt szoktam javasolni a nálam járó betegeknek. Sosem végeztem távgyógyítást, és nem is tartom reálisnak, hogy az használ. Tisztelettel:

Dr. Kapocsi Judit
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!



38 éves vagyok. Ülőmunkát végzek, fogamzásgátlót szedtem. Egy éve trombózis alakult ki a bal lábamban, amit a háziorvos nem vett észre, bogárcsípés miatt kezelt. Egy hét múlva súlyos tüdőembóliát kaptam. Azóta Syncumar tablettát szedek, aminek az adagját folyamatosan növelték, mert az INR értékem mindíg alacsony volt (1,3-1,8 között). A vér genetikai vizsgálatát elvégezték, semmilyen eltérést nem találtak. (édesapámnak, és nagypapámnak több trombózisa is volt, apukámnak embóliája is). Mivel letelt az egy év, a szakorvos azt javasolja, hogy leállhatok a Syncumar szedésével, vagy áttérhetek egy új, drágább gyógyszer szedésére (aminél nincs szükség havi vérvételekre),ha félek az újabb embóliától. Nekem kell döntenem, mindkét lehetőségnél felsorolta az érveket, ellenérveket. Nem tudom mit tegyek, két pici gyermekem van, félek az újabb embóliától, de ha nem muszáj, akkor életem végéig nem szeretnék alvadásgátlót szedni. Ön mit javasolna?

Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Kerekes Gáborné!

Családilag mindenképpen terhelt, tüdőemboliája is volt. Semmiképpen ne hagyja abba a Syncumart. Nem írta, hogy mennyit szed, de ez egy egyénileg illesztett dózisú kezelés, Ha 1,8 az INR szedjen többet. Van aki napi 13 tabletta Syncumarra szorul évek óta. A lényeg, hogy az INR 2-3 között legyen. Az egy év utáni abbahagyással egyáltalán nem értek egyet!. Egyéni rizikófelmérés kell évente. Szívesen elvégezzük a Trombózis Központban. Üdvözlettel



Dr. Blaskó György
Tisztelt trombózis központ!40 éves férfi vagyok,4 hónapja balesetem volt,has mütétett hajtottak végre belső vérzés miatt,ezen kivűl nyilt lábszár csonttörésem lett,2 napig altattak.Utána derült ki a trombózis a vena iliaca externa ban,kis fokú tüdőembólia jelentkezett.jelenleg aspirin protectet szedek.Acsaládban nem volt trombózisis betegség.Kérdésem az lenne,hogy nszükséges -e valamilyen vérhígitó alkalmazása.A baleset után 2 hónapig clexane injekciót kaptam.köszönöm válaszukat.
Kedves Tibor!

Amennyiben ilyen súlyos betegségei vannak, hosszabb távon vérhigító adása javasolt, az Aspirin protect ilyen esetben nem elegendő. Amennyiben vérzésveszély miatt Syncumarra vagy Marfarinra nem akarták beállítani, akkor az injekció adása javasolt tovább. Vagyis, elmondása alapján egyéb terápia szükséges, de a pontos válaszhoz látni kell a korábbi leleteit. Ha gondolja szívesen várom Önt.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva
Tisztelt Dr. Úr.

elmúlt fél éve, hogy a jobb lábamban lábszártól combtőig mélyvénás trombózist diadnosztizáltak. kórházba kerültem, 9 nap után hazaengedtek. az összes utasítás annyi volt, hogy legalább fél évig kompresszíós harisnyát kell hordanom, és a warfarint rendszeres INR ellenőrzés mellett szednem kell. Mivel a kompressziós harisnya nagyon kényelmetlen, térdhajlatban bevág, és lecsúszik, érdeklődnék, hogy válthatok e már 40 DEN-es harisnyanadrágra, és járhatok e már harisnya nélkül. Természetesen amikor ülőmunkát végzek, ami kb. napi 4 óra, akkor felvenném. Válaszát előre is megköszönöm. Tisztelettel: Schaffhauserné Metzger Zsuzsanna, Nagykanizsa. E-mail: metzger.zsuzsi@gmail.com
Kedves Zsuzsa.

Nyugodtan válthat. de az alvadásgátlót szednie kell. Hogy meddig, azt egyénileg döntjük el.

Tisztelettel





Dr. Blaskó György

egyetemi tanár,



mobil: +3630-9923556

2014.júliusába zajlott egy vénás trombózis a jobb lábamba.(mélyvéna nem volt igazolható)20 ampulla Clexane beadása megtörtént.Controll után a lelet negatív.Méis vannak fájdalmaim s megmaradt egy halálfélelem bennem,mert tüdőembóli gyanúja felmerült,amit később elvetettek,ill.nem igazolódott.

Nem kaptam választ arra,hogyan éljek tovább,mi az amire vigyánom kell,mi az amit nem szabad csinálnom.Kérném tanácsát,mivel emellett szívbetgség is fennáll nálam.

Hálás köszönettel várom válaszát.
Kedves asszonyom, sajnos nem áll módomban oldalakat írogatni! Kérem keressen fel a Trombózis Központban és igyekszünk minden kérdésére megfelelően válaszolni. Tisztelettel Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktornő!

Ma voltam dopler vizsgálaton, a lábfejemen történt a vizsgálat, ami 0,7 - es eredményt mutatott. Igazán komoly panaszaim nem voltak, csak sokat fájt a lábszáram, ha ültem, álltam. Állandóan mozgatnom kellett, hogy elmúljon a fájdalom. Nehezen hordok szoros nadrágot, szinte mintha megállna a keringésem olyankor. 34 éves vagyok Mennyire kell ezt komolyan venni. Illetve javasol-e más vizsgálatot is ebben az esetben. Ajánlottak rá egy 20 alkalmas kezelést, ami ha jól tudom ultrahang alapú értágítás. Ezt szeretnêm kipróbálni. Várom véleményét, javaslatát. Köszönettel, Kata
Kedves Szendrői Katalin!

A 0,7 -es érték érszűkületet jelent ami, kezelést igényel. Bármilyen nem hivatalos kezelés előtt, javaslom angiológus által a diagnozis biztos felállítását, az alapkezelés beállítását. 34 évesen az igazolt érszűkület nagyon ritka kórkép. Panaszai inkább visszérelégtelenségre utalnak.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Tisztelt PROF. DR. Blaskó György!



Szeretném a segítségét és a véleményét kérni, a következő a problémám: több éve már hogy észre vettem hogy a jobb combom külső része fáj és zsibbad.Később észre vettem, hogy az a rész érzéketlenebbé is vált. Máshogy érzem az érintést, olyan tompán. Olyasmi mint amikor télen picit lefagy a lábunk. Körülbelül másfél éve buszos útra indultunk ahol két éjszakát töltöttünk ülve a buszon. Visszafelé az úton annyira fájt a lábam úgy éreztem mintha elszorították volna egy damillal a combom és nem megy bele vér majd egyszer csak éreztem egy nagy forróságot mintha tűz forró vizzel leöntötték volna ekkor pedig olyan volt mintha ömlene a combomból ki a vér. Mindezt nagy fájdalom kisérte.Többször voltam már vele orvosnál sajnos nem foglakoznak velem . A válasz szedjek vitamint. Azóta is fáj és időnként zsibbad a lábam. Minden nap érzem hol kicsit jobban, hol kevésbé. Az nem lehet hogy ez trombózis? Tudna -e nekem ebben az ügyben segíteni? Előre is köszönöm válaszát, tisztelettel: Kovács Erika
Kedves Erika,

Az elmondottak alapján én inkább a a gerincében keresném panaszai okát!. Lehet, hogy az érzőkört érintő porckorongsérve van.

Mindenképpen szakemberhez kellene fordulnia. A Trombózis Központba bármikor bejelentjezhet.

Üdvözlettel



Dr. Blaskó György

egyetemi tanár,
tisztelt trombozis központ

három éve mélyvénás trombozisom volt ,azóta syncumárt

szedek és lábszáraimon apro barna foltok néha bevörösödnek,okozhatja a syncumár? köszönöm a választ.
Kedves Attila,

Ezt a Syncumar nem okozza. Az azonban lehetséges, hogy ön az elmúlt 3 év nagy részét INR 2-3-on kívűl töltötte és ezért vannak szövődményei. Ezt tisztázni kellene laborleletek alapján Szívesen felvilágosítom a Trombozis központban





Dr. Blaskó György

egyetemi tanár,
Tisztelt PROF. DR. Blaskó György!



Szeretném a segítségét és a véleményét kérni, a következő a problémám: több éve már hogy észre vettem hogy a jobb combom külső része fáj és zsibbad.Később észre vettem, hogy az a rész érzéketlenebbé is vált. Máshogy érzem az érintést, olyan tompán. Olyasmi mint amikor télen picit lefagy a lábunk. Körülbelül másfél éve buszos útra indultunk ahol két éjszakát töltöttünk ülve a buszon. Visszafelé az úton annyira fájt a lábam úgy éreztem mintha elszorították volna egy damillal a combom és nem megy bele vér majd egyszer csak éreztem egy nagy forróságot mintha tűz forró vizzel leöntötték volna ekkor pedig olyan volt mintha ömlene a combomból ki a vér. Mindezt nagy fájdalom kisérte.Többször voltam már vele orvosnál sajnos nem foglakoznak velem . A válasz szedjek vitamint. Azóta is fáj és időnként zsibbad a lábam. Minden nap érzem hol kicsit jobban, hol kevésbé. Az nem lehet hogy ez trombózis? Tudna -e nekem ebben az ügyben segíteni? Előre is köszönöm válaszát, tisztelettel: Kovács Erika
Kedves Erika,

Az elmondottak alapján én inkább a a gerincében keresném panaszai okát!. Lehet, hogy az érzőkört érintő porckorongsérve van.

Mindenképpen szakemberhez kellene fordulnia. A Trombózis Központba bármikor bejelentjezhet.

Üdvözlettel



Dr. Blaskó György

egyetemi tanár,

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA