Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Nekem közel két éve volt distalis MVT-m, 24 éves koromban, fogamzásgátló mellett. Szerencsére rendben gyógyultam, és az összes elvégezhető genetikai vizsgálatom negatív lett és antphospolid syndroma sem igazolható. Snycumart szedtem, majd az utolsó vérvizsgálat után csak annyit közöltek, hogy már nem szükséges további kezelés. Még az orvosommal sem tudtam beszélni, csak a leletet nyomták a kezembe. A VIII faktorom még emelkedett eszerint, 190%, nem tudom ez normális-e? Korábban, amikor 210 volt, már akkor is azt mondták, hogy „nomrál érték határán” és ha úgy gondolom, már ne szedjem a gyógyszert.
A fogamzásgátlót mellőzöm, nem dohányzok, ha sokat kell ülnöm, átmozgatom magam rendszeresen, járok kocogni, sok folyadékot fogyasztok, szóval igyekszem mindent megtenni, de mégis rettegek attól, hogy újra bajom lesz. Illetve nem tudom, a K vitamin kerülendő-e vagy sem... a Syncumar ugye annak blokkolása elvén alapul, de azt is olvastam hogy a normális faktorműködéshez elegendő K vitamin szükséges. Előre is köszönöm tanácsukat!
Tisztelt K. Éva!



Kissé  magasabb VIII faktor szint nem jelentős, de sok kérdést vetett fel, Kérem jelentkezzen be a  Trombózis Központba és mindegyiket megbeszéljük.



Tisztelettel: Prof. Dr. Blaskó György
Tisztelt trombózis Központ!
38 éves nő vagyok.Kb.2 éve napi rendszerességgel lábfájdalommal ébredek.A bal vádlim alatti terület fáj,ez a fájdalom pár lépés megtétele után fokozatosan elmúlik és a nap folyamán sem tér vissza. Mivel fogamzásgátló tablettát szedek felkerestem panaszommal orvosomat aki a gyógyszer szüneteltetését javasolta,majd csak a szüneteltetés után történt laborvizsgálat.Az eredmény jó volt így szedhetem továbbra is a gyógyszert.A szüneteltetés alatt panaszaim csökkentek.Kérdésem: ez a lábfájdalom a gyógyszerszedés mellékhatása, ha nem milyen szakorvost keressek fel ?
Köszönettel:Koncz Henriett
Tisztelt Koncz Henriett!



Mindenképp angiológus szakemberrel kellene konzultálnia. Központunkban Dr. Kósa Éva foglalkozik ezzel a területtel. Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es számon tud.



Tisztelettel: Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Lányom 16 éves. V. alvadási faktor Leiden mutációjának vizsgálat eredménye a következő lett: 1. allél : normál, 2. allél: mutáns, genotipus: Heterozygóta. Kérdésem: Lányom szedhet-e fogamzásgátló tablettát? (A nőgyógyász szerint nem) Köszönettel: Mária
Kedves Anyuka!



Egyértelműen nem szedhet.



Tisztelettel: Dr. Blaskó György
TIsztelt dr 20 éves anyuka vagyok és már egy hete fáj a vádlim és feszül szúr kicsit dagadt oldalt a vádli voltam 3 szor ügyeleten 1 szer át küldtek a sürgőségire ott vetek 4 ampula vért d-dimer negativ aszt mondta a doki a trombozis és embólia kizarva a d-dimer miat mivel negativ igy nem csinált uht ésvhaza küldöt van hogy lüktet a lábam és fáj már 1 hete félek hogy mégis trombozis még 2napot várnom kel az uhra mert a házi orvos elküldöt dr a d-dimer negatuv akkor kizárható aggódok köszönöm válaszat szokot fajni a combom és a térdem nél van gerincferdülésem is szandra
Kedves Szandra!

A mélyvénás thrombózis diagnózisa összetett. A d-dimer negatívitása nagy valószínűséggel kizárja a mélyvénás thrombózist,de ha a panaszok nem szűnnek, szükség van vénás UH vizsgálat elvégzésére is. Mivel a fizikális vizsgálatnak, státusznak nagy szerepe van az alsóvégtagi fájdalom diagnózisában, emiatt a leírása alapján nem tudom megmondani mi a panasza oka. Ha kétségei vannak, vagy panaszai nem szűnnek érdemes angiológushoz fordulnia. Központunk elérhetősége :0670/4317729, vgy email: info@tromboziskozpont.hu

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva
férjemnek most is mind a két lábában érszűkület van, de már többször nem tudják tágítani, mert a kontrax anyagtól leált a veseműködése, és kisebb szívinfarktusa is lett.súlyo cukorbeteg 35. éve.kérdezni szeretném, van - remény valamilyen megoldásra.köszönettel:Kné.
Tisztelt Kovács Györgyné!

Az érszűkület kezelésében nagyon sok tényező játszik szerepet, a betegséget meggyógyítani, visszafordítani nem lehet, de a végtag megmaradásának idejét sokszor meg lehet hosszabítani. Hogy a férje esetében mit lehet javítani, azt csak vizsgálat után és leletek birtokában tudnám megmondani, de minden esetben, ha műtéti beavatkozásra már nincs lehetőség, akkor elsősorban a rizikófaktorokat kell szigorúan kontrollálni.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Tisztelt trombózis központ!lenne egy kerdesem!25 eves lany vagyok..van mar egy 3eves kisfiam..szules ota a jobb combom vastagabb lathatoan..eddig nem szenteltem ra kulonosebb figyelmet de mostmar zavar..neha faj is es egő erzest is erzek..ez mitol lehet?aggodnom kell?Koszonom Valaszukat elore is!
Mindeképp javaslom, hogy jöjjön el egy szakorvosi vizire. Vizsgálat nélkül nehéz tanácsot adni.

Elérhetőségünk : 0670 4317729



Üdvözlettel : Kelemen Edina
Jó napot kívánok érdeklődni szeretnek hogy kb 2 napja diagnosztizáltak nálam mélyvénás trombózist,kérdésem hogy a lábamat inkább pihentessem vagy mozgassam és fől kell e pockozni ülésnél vagy mi a teendő.En sajnos magas vérnyomasos is vagyok és nekem a Xarelto 15mg írtak okoz ez valami fele gondot a vérnyomásra nézve vagy meg van egy régebbi szem trombózisom is és arra jó e ez a gyógyszert.Nekem van mar önöknél egy időpontom Február elejére de addig is kétségek gyötörnek.Előre is köszönöm.
Kedves Andrea!

Trombózis kialakulását követő napokban a lábak pihentetése javasolt, majd a trombus elhelyezkedésétől függően javasolt a fokozatos mozgás elkezdése. A Xareltonak vérnyomásra nincs befolyása, de a vérnyomásnak javasolt normál tartományban lennie. A szemtrombózissal kapcsolatosan szükséges a korábbi leleteket látni, mert az lehetett vénás vagy artériás eredetű is.

Thrombózis esetén valóban ajánlott a személyes vizsgálat és a leletek ismerete, mert a válaszok sok apró részlettől függenek. Várom szeretettel. Központunk elérhetősége : 0670/4317729

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva
Üdvözlöm!

Az lenne a kérdésem hogy trombózisom van már a fél évnél tartok és véralvadásgátlót szedek napi 4 mgot és egy hónapban kétszer volt menstruációm már második alkalommal.
Mit tegyek?
Köszönöm válaszát!
Kedves Krisztina!

Az alvadásgátló a menstruáció erősségét fokozhatja, de számát nem.

Ha Önnek közti vérzése van, vagy rendszertelen a vérzése, akkor azt a nőgyógyászával kell megbeszélni, valószínű hormon működésében keresendő az ok.

Üdvözlettel:

72 éves vagyok,nincs diabetesem,a chol.szintem régóta 7.0 körül,nem dohányzom,nagyon sokat sétálok.Éjszakánként a jöbb térdem alatt nagyon erős görcsök vannak.Ajánlott az érszükület vizsgálat? Köszönöm.
Kedves Tímár Katalin!

Panasza nem jellemző érszűkületre, inkább mozgásszervi, esetleg visszér eredetű lehet.

Próbáljon visszérkrémet, visszértablettát, esetleg izomfájdalomra való krémet, magnéziumot. Szerintem érszűkületvizsgálat csak ezek hatástalansága esetén jön szóba.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva
Üdvözlöm,

23 éves vagyok, nálunk a családi "átok" a trombózis hajlam (Leiden mutáció), így igyekszem figyelni, hogy elkerüljem a trombózis kialakulását. Épp ezért szeretném megkérdezni, hogy ilyen esetben a flabélos és a szauna használata megengedett-e?

Tisztelt Kata !

A szauna nem csinál semmit a thrombozis hajlamával csak nagyon jó. A falbeols helyett inkább úszást és gyaloglást, valamint MBT cipő viselését javaslom.

További tanácsok a Thrombosis Központban

Üdv

Dr. Blaskó

Prima Medica Egészségközpontok