A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Trombozisközpont!
Olyan problémával fordulok önnökhöz,hogy kislányom kórházba került pénteken ezért sokat ültem mellete .Szombaton elkezdtem "érezni"a lábamat olyan érzés mintha forró vízbe ültem volna és feszít meg be van dagadva.Hozzá érve meleg de nem melegebb egyik a másiknál mind a kettő meleg.Volt már egy trombozisom 10 éve kislányom születése után császármetszéssel született.Lehetséges hogy újra trombozisom van?Köszönöm Válaszukat
Üdv Danika Johanna
Kedves Johanna !
Sajnos szakorvosi vizsgálat nélkül nem tudunk véleményt mondani. Amennyiben panaszai a végtagok pihentetése után nem változnak vagy súlyosbodnak kérem keresse fel háziorvosát, vagy szakorvost.A végtag duzzanat , nehézlábérzés nem feltétlen trombózis jele, de fizikális vizsgálatra , ultrahangra, esetleg laborvizsgálatra lehet szükség a diagnózis megállapításához.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt doktor úr! Érdeklődnék, konzultációra időpontot hogyan kérhetek önhöz, viszér műtét megbeszélése. Elek Anna Nyíregyháza
Kedves Anna !
A trombózisközpontba a 0670/431 77 29- es telefonon, vagy az info@tromboziskozpont.hu e-mail címen várjuk bejelentkezését.
Üdvözlettel : Dr. Sepa György
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktornő Nagyon el vagyok keseredve
3 honapja elhunyt a ferjem eddig a szomoruság volt de most mrgmagyarazhatatlan tünetek jöttek elő rajtam .Már fėlek elaludi mert ha nagynehezen elalszom arra ėbredek hogy rosszul vagyok szėdülök.A vėrnomásomat megmėrve 165/106/58.Nagyhezen leszoritom
Gyogyszerrel de ha elalszom ukbol meismetkődik.Mit tegyek Válaszát köszönöm
Kedves Győri Pálné !
Sajnálom az önnel történteket. Sajnos a gyász , stresszel feszültséggel jár, a feszültség pedig vérnyomás kiugrást , pulzusváltozást , álmatlanságot tud okozni. Idő kell ahhoz, hogy ezek a tünetek , oldódjanak , csökkenjenek . Egyenlőre próbáljon meg feszültségoldót , esetleg éjszakára altatót használni, de ha rövid idő után még mindig fennállnak a panaszok mindenképp keresse fel háziorvosát, vagy kardiológusát. Szükség lehet a gyógyszerek módosítására .
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Üdvözlöm. A kérdésem az lenne, hogy 2014-ben volt egy agyi infarktusom(sinus thrombosis),véralvadásgátlót szedtem(marfarin)és az INR érték soha nem volt jó, rosszul éreztem magam és az orrom is vérzett,de továbbra is javasolták,hogy szedjem. Volt közben foghúzásom le kellet tennem a gyógyszert ennek már 1,5éve azóta nem szedem.Most külföldi munkavállalást tervezünk és haemostaseologiai/haematologiai konzíliuma javasolt és a Marfarin visszaállítása.Ez ügyben szeretném kérni az önök segítségét,mert angol nyelvű véleményre is szükségünk lenne.A válaszukat előre is köszönöm. Buboriné
Kedves Erzsébet !
Az említett problémával kapcsolatban Dr. Blaskó György Professzor Úr rendelését ajánlom felkeresni. A professzor úrnál angol nyelvű szakvéleményre is van lehetőség.
Bejelentkezni a 0670/431 77 29- es telefonon tud.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Üdv: kérdésem:hogy a háziorvosnak tudnia kellett volna róla,hogy a már egy éve fekvőbeteg férjemnek trombózis elleni injekciót kell kapnia? Köszönöm a válaszukat.Molnárné
Kedves Molnár Jánosné!
2018.01.09. - i levelére is válaszolva köszönöm szíves türelmét, sajnos nagyon sok érdeklődő levél érkezik honlapunkra. Igyekszünk kiszűrni a sürgős kérdések megválaszolását, de sajnos sokszor hosszabb idő míg szakorvosaink levelét továbbítani tudjuk.
Kérdésére , hogy fekvőbeteg férjének szükség van -e vérhigító injekcióra, a válasz a kevés információ miatt nem teljes értékű. Nem írt arról mennyi idős a férje , van -e krónikus elhúzódó betegsége, esetleg esett- e át a közelmúltban műtéten.
Az előzmények ismerete , a dokumentumok áttekintése és a beteg ismerete nélkül sajnos nem tudunk választ adni. Valószínűleg ha nem is injekció , de enyhébb véralvadásgátlás célszerű, indokolt lehet.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt dr Kapocsi Judit olvasva ezt a felvilágositó cikket ami érint mert a vérnyomásom beállithatatlan lett amiota korházban voltam vesemedence gyulladással Kérésem kérdésem : Személyes találkozást szeretnék ,ha lehetséges Üdvözlettel macoka70@indaímail.hu
Kedves Fekete Istvánné !
Dr. Kapocsi Judit doktornő keddi napon rendel központunkban. Bejelentkezni a 0670 431 77 29-es ,vagy a 0630/512 14 96 -os telefonon van lehetőség .
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Nekem magas vernyomasom van (164/121/110) ,amire napi rendszeresseggel szedek gyogyszert (coverex kombi)2017.szept.14ota.jol be is allototta a vernyomasomat, megszunt a tarkoban erzert fejfajas a hanyas es a hanyinger!Azonban sokszor zsibbat a bal kezem,eleg durvab, es neha a hatam is fajt.De ezek nem rutin szeruen hanem a nap barmely szakaban.Elment orvoshoz es adott ra b1 vitamint.Par napig jo volt de ugyanugy jelentkezik a zsinbadas,hatfajas(felul a karom felol ill.kozepen),es plusszba szuro mellkasfajdalom ha levegot veszek.De ez utobbi csak ha nagyon elfaradok.Illetve tavaly nov.ota a perem nagyon felugrik( 123,109)de ilyenkor nagyon nagyon szur a szivem.Es Nem tulzok.De van higy normalis vernyomas mellett is faj a szivem de mar merek az orvoshoz visszamenni.Azt tudni kell hogy nekem 2014ben volt egy Hellp syndromam de utanna egeszen 2017ig normalis volt.ill.a csaladomba volt agyverzeses es magas vernyomas beteg.Ez mitol lehet?Forduljak e vele megegyszer orvoshoz vagy nem kell vele foglalkoznom?Valaszat elore is koszonom.
Kedves Nikol !
Nem írt a koráról. Mindenképp javasolt ismételt kardiológiai szakvizsgálat. Az említett karzsibbadás, hátfájdalom reumatológiai , esetleg neurológiai ok miatt is kialakulhat. Ha mozgásra változik a fájdalom az inkább mozgásszervi eredetű. Neurológus szakorvos tud vizsgálatot indikálni ez irányban.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Üdvözlöm! Nikolett vagyok, 17 és fél éves. Édesanyámtól örökölhetem a láb trombózist. Szedek fogamzásgátlót amire azt hallottam hogy nem szabad mert növeli az esélyét és cigizni se szabad. nem is cigizek. viszont nagyon szeretek mozogni kérdésem lenne hogy hagyjam abba a mozgást akkor? a gyógyszert abba hagyom egyertelmuen. és mihamarább elmegyek egy vizsgálatra is. válaszát előre is koszonom.
Kedves Nikolett !
A mozgást semmiképp ne hagyja abba. Mindenképp szakorvossal beszélje meg pontosan családi anamnezise alapján milyen trombózishajlam vizsgálatok elvégzésére van szükség.
Központunkból Dr. Szélessy Zsuzsanna vagy Dr. Blaskó György Professzor Úr tud önnek segíteni.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Kedved Doktor úr,
Azzal a problémával fordulok önhöz hogy, 2004-ben volt egy keresztszalag műtétem a bal terdemben,aminek eredménye ez idáig rendben is volt,de most a napokban észlelem hogy fáj az egész műtéti heg,az egész térd ízület. A műtét òta lilás elszineződés láthatò a bőrömön ahol történt a bemetszés.Szúrò,Zsibbadò érzés ami kinyújtásnál nagyon felerősödik,ès csak a tèrd ízületben.17èves voltam mikor volt a mütèt,most 31 vagyok,ès tùlsùlyom is van.Àllò munkàt vègzek de nem egèsz nap,vèlemènyem szerint aktivan èlek,sajnos nem sportoklok,de nem mondhatò el az hogy nem mozgok egèsz nap.Ön szerint mi lehet a gond? Menjek orvoshoz ezzel a problémával vagy majd elmúlik?
Köszönettel
Eszter
Kedves Eszter !
A műtétet végző orvostól kellene először informálódni azzal kapcsolatban, hogy lehet -e az említett panasz esetleg műtét utáni szövődmény.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Jó Napot!
Nem tudom mi tévő legyek,milyen orvoshoz forduljak.Jelenleg is húsüzemben dolgozom már több mint 3 éve.Ez a problémám 1 éve kezdődött.Mindkét kezemen a mutató és középső ujjam el szokott teljesen fehéredni.Úgy egy pár hete most már bizsereg is és néha zsibbad,de ezek a tünetek gyakrabban jelentkeznek még a meleg szobában is.Egy ideje szedek ginkgo bilobát vérkeringésre(gondoltam ez lehet a probléma),de már ez sem az igazi.Eleinte megszüntette az ujjfehéredést,de ismét jelen vannak.
Elöre is köszönöm válaszukat!
Szép napot!
Kedves Adrienn !
Panaszaival angiológus , vagy neurológus szakorvost keressen fel. Angiológus szakorvos tud véleményt mondani az elsőként említett ujj elfehéredéssel kapcsolatban. Doppler áramlásméréssel lehet tájékozódni a keringés minőségéről. , ami informatív a diagnózis megállapításában. A személyes konzultáció szükséges mindenképp a tünetek tisztázására.
Központunkból Dr. Kósa Éva doktornőt javaslom önnek.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens

Hírek

Ezért fontos a megfelelő dózis, véralvadásgátló szedése esetén

Ezért fontos a megfelelő dózis, véralvadásgátló szedése esetén


További részletek
Köpenysejtes limfóma- ritka, ám agresszív

Köpenysejtes limfóma- ritka, ám agresszív


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat