Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A bal oldali hónaljamban van egy kb 2x1 cm zsírcsomó. 10 éve eltávolították de sajnos visszanőtt. Most már sajnos nek csak esztétikai probléma hanem a karom is fáj tőle. Szeretném újra eltávolíttatni, kérdésem az lenne hogy tud nagyobb károsodást okozni ha erre kb 1 hónap múlva lesz lehetőségem? ( külföldön vagyok jelenleg) köszönöm: Erika
Kedves Erika !

Ha valóban egy zsírcsomóról van csak szó, akkor nem próbléma .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Professzor Úr!

2017.02..24-én.bal vádlinál trombózis alakult ki, az első 3hét -ben 2x1 15 mg xareltot kel szednem . Pár napja fogíny vérzést tapasztalok .Okozhatja ezt a xarelto. Előre is köszönöm a válaszát .
Kedves Gábor !

Némileg befolyásolhatja a Xareltó szedése, főleg ha egyébként is, vérzékeny, érzékeny az ínye.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Professzor Úr! Másfél éven belül második alakalommal estem át trombózison. (A második eset – melynek kialakulásában többek között egy hosszabb repülőút is közrejátszott- tüdőembóliával párosult). Bár kérdéseim nagy részét személyes konzultáció során szeretném tisztázni, egy kérdéssel nem várhatok, amíg ismét mozgásképes leszek.
Kisfiam jelenleg másfél éves és nyár elején terveznek –immár csak édesanyjával egy hozzávetőleg három órás repülőútat. Nálam a hematológiai vizsgálat Leiden-mutációt mutatott ki, így kérdezem, hogy a gyereknél a repülőút jelent-e bármilyen kockázatot ebből a szempontból.

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Schneider István
Kedves István !

A gyermek az nem kis felnőtt. 3 órás repülőútra nyugodtan elengedheti. Csak kérem, hogy sok flyadékot igyon a repülön! A genetikai vizsgálatásra 15-16 éves korban kerüljön sor. Ön pedig ha lehetősége van keressen fel a Trombózisközpontban. Üdvözlettel: Dr. Blaskó György

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Tüdőembólián volt. egy éve. Xareltot szedek. Tavaly év végén vizsgálták a trombózishajlamot, ami nem igazolódott (Leiden és FII20210 normál vad tipus; az MTHFR C677T polimorfinizmus meghatározását nem végezték, mert a "szűrőteszt referenciatartományom belüli"). Combtőig érő kompressziós harisnya használatát írták fel számomra korábban. A jobb lábszáram 2-3 cm-el dagadtabb még mindig. Néha meghatározott helyeken kisebb fájdalmak jelentkeznek a jobb lábszár alsó részén, sarok, boka, és a lábszár egyes felsőbb részén is. Pl. ébredéskor, fekve akár. Van olyan, hogy életünk végéig megmarad a két láb közötti körtérfogat-különbség, és akár kisebb fájdalom is, egy ilyen esemény után? És jár-e ez még valami fontos teendővel aez a jövőre nézve? Legutóbb kontrollon az érsebész Detralex szedését (2x1) javasolta. Az segíthet Ön szerint a fájdalommal szemben?
Továbbá MBT típusú megbízható minőségű cipőket hol lehet (mely nagyvárosokban?) beszerezni hazánkban,megbízható minőségben!
Köszönöm!
Kedves Kálmán !

Azt írta tüdőembólia miatt szedi a Xareltót. Nem említette, hogy az alsó végtagokban is volt -e valamikor trombózis ?

Érdemes lenne felkeresnie egy angiológust aki a végtagproblémáival kapcsolatban véleményt tud mondani fizikális vizsgálat után . MBT cipőt itt Budapesten a Mammut Beváráslóközpontban lehet vásárolni .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Trombozisközpont! 1,5 éve volt súlyos kétoldali tüdőemboliám. Azóta Syncumart szedek, havonta megyek vérvételre. Nem tudják beállitani, vagy 2 alatt vagy 3 felett lesz. (Zöldséget eszem, igyekszem napi u.a. mennyiséget fogyasztani).
Kérdésem hogy szedhetnék-e más, jobb véralvadás gátlót TB által támogatottat? A pajzsmirigyemet kivették. Problémás a TSH beállitása és a két féle diéta is.
Várom szives válaszát, hogy belgyógyászuk tud-e számomra felirni, irásban javasolni más jobb vérhigitót.
Köszönöm: Molnar Istvénné
Kedves Molnár Istvánné !

Központunkban Dr. Blaskó György Professzor Úr a szakterület specialistája. Ha lehetősége van jöjjön el rendelésére összes leletével. Központunkban dietetikai tanácsadásra is van lehetőség.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Üdvözlöm!2006 ban Synus trombozisom volt,genetikai vizsgálatMTHRF 226 állapitott meg.Azota syncumárt szedek.4mg 4mg 5mg .de volt olyan hogy napi 9mg szedek szedtem.Kérdezném van e erre a betegségre korszerübb vérhigitó? köszönettel valaczkai Ildikó
Kedves Ildikó !

Igen van korszerűbb gyógyszer az ön esetében . Ha lehetősége van keressen fel a központban leleteivel , hogy megbeszéljük a részleteket.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
sok éve volt mélyvénás tromboziso m pár éve liás barna folt lett a boka főlőtt eltűntethető e Kőszőnőm ttűrelmét
Kedves László !

Panaszaival kapcsolatban érsebész tud segíteni. Ultrahang vizsgálat után többet tudnak mondani a kezelési lehetőségekről.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kedves Doktor nő/Doktor úr,
A 8 éves fiam laborvizsgálatakor az alábbi eltéréseket mérték:
WBC-3,5 G/l
NEUT-29,4%
LYMPH-59,7%
Eozinofil abszolut 0,12 G/l
MCV-76,7 fL
MCHC-361 g/L
Három hete influenzán esett át, de nagyon aggódom, van-e valami más a rossz eredmények hátterében.
Nagyon köszönöm
Kedves Linda!

A gyermek laboratóriumi leletei a virus fertőzésnek megfelelő állapotot tükrözik.Most történik a virus elleni ellenanyag termelés, ezért magasabb a lymphocytak aránya. A vörösvérsejt átlagos térfogata (MCV) azért alacsonyabb, mert az immun rendszer átmenetileg stoppolja a vas bejutásást a keringésbe, ezédr kissebb vörösvérsejtek képződnek és egy kicsi vérszegénység is kialakulhat. A gyermeknek csupán C vitaminra van szüksége, majd a gyógyulás után valamennyivel több vas bevitelre, ami több hús fogyasztásásval érhető el.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



Jo napot! 27 èves vagyok 2 ève kaptam mèly vènás trombózist ès sincumart szedek ès az lenne a kèrdèsem hogy lehet - e tetoválásom? Válaszát köszönöm
Kedves Enikő !

Igen lehet készíttetni tetoválást .

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Tisztelt PROF.DR. BLASKÓ GYÖRGY ÚR!
2015 máj. elütött egy autó.Súlyos bal térd alatt lágy rész zúzódás és boka törés volt.Bal oldali v.femoralis communis,profunda és v.femoralis superfitialis proximalis 2/3-a átjárható.Itt a vénák kompromittálhatók.A v. femoralis superfitialis distalis harmadában v.popliteaban és v.tibialis posteriorokban partialis thrombosisra utaló részleges color jel ábrázolódik.A v.saphena magna harmada szintén thrombositalt.A subcutis kiszélesedett megvastagodott.
16 nap után: contr. UH vizsgálat során a combvénák és vena poplitea étjárhatók.a vena tibialis anteriorokban és posteriorokban jó recanalisatiól látható,helyenként rövid telődési hiányok láthatók.A perforáns vénák telödtek.Összesen 90 napig oltotak a Clexane Forte 1x0,8ml injekcióval.Azóta nem szedtem semilyen vérhígítót.Azóta is zsibbad és viszket feszűl a térd alatt és a lábszáram.Jelei vannak annak,hogy tovább romlik.voltam érsebészeten,de nem kaptam semmi javaslatot.Szeretném késlelteni a bajt,kérem Önt tud e javasol e valamilyen gyögyszert,gyógymódot javasolni.67éves vagyok. Köszönöm a szakértelmét és a választ. Tisztelettel: Burai János
Kdves János !

Kérem, hogy jelentkezzen be rendelésemre, mert ilyen thrombosisok mellett gyógyszer nélkül NEM MARADHAT. Csodálkozom az orvosain.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Prima Medica Egészségközpontok