Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Berta László
Tisztelt Professzor úr!

Leiden heterozigóta,MTHFR C677T-génmutáciom és antiphoszporlypid szindromám van.Volt egy trombózisom,azóza rendszeresen syncumart szedek.Azt szeretnèm megkérdezni,hogy létezik olyan vérhigito amivel nemkell 2 hetente laborba mennem?Hol magas hol pedig alacsony az INR-em.Pedig figyelek az étkezésre és a K vitamin bevételére.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel.:B.László
Kedves László !

Van olyan gyógyszer, amivel nem kell kéthetente laborellenőrzést végezni. Keresse fel a trombózis Központot, hogy TB támogatással fel lehessen irni

Üdvözlettel: Dr. Blaskó György
Tom
Kedves Kósa Éva doktornő!

Olvastam, egy korábbi válaszában, hogy futáshoz nem javasolja a II-es kompressziós harisnya viselését. De más milyet igen. Mire gondol konkrétan. Nyilván nem márkanevet kérdezek, de kérem segítsen. (pl. olyat, amit bármelyik sportboltban is kapni? vagy van ennek valamilyen ismertetőjele, ha elmegyek egy boltba vásárolni.)

Nekem kétoldaLl tüdőembóliám volt, aminél valószínüsítették, hogy egy valós bokarándulásból indult ki. Napközben 2-*es k.harisnyát írt fel nekem a hematológus. Genetikai hajlamra vonatkozó vizsgálataim negatívok lettek. Most engedélyezték számomra több mint fél év után, hogy fokozatosan sportolhatok. De nem szeretnék kockáztatni. Köszönöm válaszát.
Kedves Tamás!

A szakértői válaszokban legtöbb esetben kifejezetten általános válaszokat tudunk adni. Olyan kérdésekben, amelyekben a betegvizsgálat dönti el az adott kezelést, ezek a válaszok nem használhatóak. A kompressziós zokni szükségessége, erőssége visszerességben és trombózisban és utána is egy ilyen kérdés. Félrevezető lenne, ha az állapota ismerete nélkül javasolnék valamit, ami esetleg hosszútávon nem megfelelő. Kérdésére biztonsággal az Önt vizsgáló, kezelő szakorvos tud válaszolni. Általánosságban elmondható az, hogy futáshoz II-es kompressziós harisnya általában nem javasolt, de bizonyos esetekben szükséges lehet vékonyabb, ún. I -es kompressziós harisnya viselése. Ez azonban egyedi döntés.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

wágner jánosné
hivjon vissza sürgösen ,növérem nagyon beteg köszönöm,,,,WÁGNERNÉ
Kedves Wágner Jánosné !

Kevés információt írt nekünk nővére panaszairól . Sürgős esetben vagy házi orvosát értesítse , vagy kérjen ügyelettől segítséget.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Márton
Mélyvénás trombózis után egy évig szedtem xareltot, a vérrög szerencsére teljesen felszívódott. Már egy hete nem szedtem a gyógyszert mikor megcsinálták a trombofília vizsgálatot. Itt minden érték normális, kivéve kettőt: Lupus antikoaguláns szűrőteszt 46,7 sec (felső referenciaérték 41) és a VIII alvadási faktor 154,6 (felső érték 150). LA vélemény: határeset. Doktor úr szerint van-e okom aggodalomra?



Köszönöm megtisztelő válaszát!
Kedves Márton !

Nincs oka aggodalomra, bár én egy átmeneti gyengébb szert adnék magának a Xarelto után Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Schauer Ilona
Üdvözlöm! Trombózis miatt syncumart szedek amitől nagyon erős a havi vérzésem. Hiába szedek vasat vérszegény vagyok a vérképem egyre rosszabb. Kérdésem lenne hogy szedhetek-e multivitamint c vitamint, cékla tablettát? Köszönöm válaszát!
Kedves Schauer Ilona !

Természetesen szedhet multivitamin. A cékla tablettának sok értelmét nem látom.

Vas készítményt ( olyat ami jól felszívódik és receptre adják) és C vitamint kellene szednie.

A vas készítmény dózisát fel lehet emelni (akár 3x2 tbl-ra is egészen a vérkép javulásáig, majd kisebb adagban még 4-5 hónapig kell szedni, hogy a vasraktárak is feltöltődjenek.Önnek feltétlenül orvos kell fordulnia!

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



Vivien
Tisztelt Doktor ur/Doktor no!



Egy kerdessel fordulnek onhoz.

Multheten hetfon csaszaroztak,a korhazban kaptam trombozis ellen szurit,kaptam receptet,de elfelejtettem kivaltatni.

Lehet,hogy bekepzelem,de tegnap eszre vettem,hogy faj az alkarom,a csuklomnal,ahol a branul volt es kicsit lejjebb is.Nem duzzadt meg,nem lila,piros,nincs elszinezodes.Nem feszul,nem huzodik,csak faj.

Nagyon vekony a borom es nagyon gyengek az ereim,nem birja se a tut se a muanyagot.

Lehetseges trombozis?

Ha most meg elkezdem szurni magamnak az meg jo vagy mar nem?



Elore is koszonom valaszat!
Kedves Vivien !

Mindenképp váltsa ki az injekciót és adja be az előírt adagokat.. Ha hosszabb ideig van benn a vénában a branül , előfordulnak az említett tünetek . Borogassa , de figyeljen arra , hogy ne áztassa fel a bőrt. Illetve pl : Venoruton gél elősegíti a gyorsabb regenerálódást. Ha egy jó hét után is fájdalmas ez a terület mindenképp mutassa meg orvosnak.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Zsuzsanna
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!



15. hetes kismama vagyok (28 éves), leiden mutáció heterozigóta. Vékony testalkatú vagyok, nincs más egészségügyi problémám, de ülőmunkát végzek. Jártam önöknél egy teljes trombofilia kivizsgáláson, más problémát szerencsére nem mutatott a vizsgáklat, családi előzményben trombózis nem szerepel stroke igen. Jelenleg aspirin protectet szedek a 24. hétig, utána kezdeném a vérhigítót. Beszéltem más leidenes kismamákkal, ők az elejétől kapják a vérhigítót, ezért is merült fel bennem a kérdés; Ön szerint esetemben ez a tipusú kezelés elegendő?

Köszönettel, egy aggódó kismama
Kedves Zsuzsanna !

Ha már eddig nem kapott, nem tud rajta változtatni. Az aspirinnek ilyen esetekben nincs értelme. A lupus antikoaguláns egyidejű fennállása esetén kell szedni. További tanácsokért keressen fel

Üdvözlettel : Dr.Blaskó György
Bakai Leontina
Tisztelt Prof. Dr. Blaskó György! Fiam 3 hónappal ezelőtt ischaemiás strokot kapott 23 évesen. A kontrollvizsgálatok megállapították, hogy lupus antikoaguláns autoimmun betegsége van. Xarelto 20 mg gyógyszeres kezelést kap. Szeretném megkérdezni, hogy thromboemboliás szövődményekhez vezető veleszületett vagy szerzett, dokumentált thrombophilia halmozott kockázattal járó esetben kaphat-e Xarelto-t eü támogatásra? Érdemes-e nekünk szülőknek is ilyen irányú vérvizsgálatot elvégeztetni?

Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel : Bakai Leontina
Kedves Leontina !

Mindenképpen kaphat, megvan a megfelelő kód, csak nem 90%-ot csak 70%-ot. Ha Önök fiatalok, mindenképpen javasolt a vizsgálat. Üdvözlettel :Dr. Blaskó György

Angéla
Tisztelt doktor úr!

1 éve rádiófrekvenciás visszér műtétem volt.Az erekben kisebb keményebb csomókat érzek.Fájdalom nincs.Érdemes 1-2 szúrással kivetetni ezeket?Félek,nehogy még rosszat tegyek.Várom szíves válaszát.

üdvözlettel
Kedves Angéla !

Ha lehetősége van keresse fel központunkban Dr. Sepa György érsebészt. Látni, vizsgálni szükséges az említett ereket, ahhoz, hogy szakorvos véleményt tudjon mondani melyik a leghatékonyabb kezelési mód jelenleg az ön esetében. A doktor úr vizit keretében ultrahang vizsgálatot végez. Ezt követően megtudják beszélni a lehetőségeket, amit akár az első konzultációan el is végez.

Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Zsuzsi
Tisztelt Doktor úr!Doktornő! Kérdésem az lenne, hogy testvéremnek volt MVT-a, de már nem kell szednie véralvadásgátlót. Ha húzni kell egy fogát (bölcsességfog), akkor kell e megelőzésként véralvadásgátló terápiában részesülnie? Vagy a foghúzás nem számít olyan nagy beavatkozásnak? Köszönöm
Kedves Zsuzsi!

A kérdés pont fordítva van: azért kellene gyógyszert kapnia,hogyha véres a beavatkozás, ne legyen nagy a vérzés. Ha azonban nem szedi úgysem, felejtse el a problémát és bízza magát a fogorvosra !

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Orvos válaszol


Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA