Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Edina
Tisztelt Dr.Úr! 37.ik hétben járó kismama vagyok a 3.ik gyermekemmel. Terhességi epepangásom van a 31.ik héttől, emelkedett májfunkciós értékek, melyet Ursofalk gyógyszerrel kezelnek. Ez miatt 2.hétig kórházban feküdtem, folyamatos laborellenőrzés miatt. A májfunkciós értékeim teljesen rendeződtek!Ebben a kórházban csináltak alvadásos labort melynek az értéke a következő lett: INR : 0,88 Ref: 0,85-1,15 Aktivált parciális thromboplasztin idő : - 22,1 sec Ref: 26,0-36,0 sec Thrombin idő meghatározás : 14,8 sec Ref: 14,0-21,0 sec Fibrinogén meghatározás : + 5,46 g/l Ref: 1,80-3,50 g/l D-dimer meghatározás : + 2,230 ug/ml Ref: 0,00-0,500 ug/ml Ahol bent feküdtem kórházban azt mondták ez normális , ennyi eltérés belefér mivel terhesség alatt alvadékonyabb a vér, kezelést nem kaptam, a kórházból hazaengedtek. Felkerestem a a vidéki nőgyógyászomat és azt mondta ezekre az értékekre, hogy nem jók és miért engedtek haza: Most nagyon meg vagyok ijedve mivel nem tudom kinek hidjek! Trombózisom soha nem volt, nem dagadnak és nem fájnak a lábaim. Szeretném a tanácsát kérni ebben a labor elemzésben! előre is nagyon köszönöm a segítségét! Egy aggódó anyuka!
Kedves Edina !

Köszönjük kérdéseit. Interneten keresztül véleményt alkotni általánosságban tud csak szakorvosunk. Az Ön esetében már konkrét kérdések merülnek fel, amelyekről véleményt mondani személyes konzultació alkalmával tud az eddigi előzmenyei áttekintésével , figyelembe véve az állapotát, betegségeit, gyógyszereit, életvitelét.

Központunkból Dr. Szélessy Zsuzsanna doktornő haematológust tudom ajánlani.

Üdvözlettel:

Kelemen Edina

asszisztens

Emese
Jó napot kívánok !

Trmbofilia miatt Fraxiparinet kell alkalmazzak. A szúrás helyen olykor göbök kepzodnek. Pár napig fájdalmasak majd elmúlnak. Mi a keletkezésük oka ? Rosszul adom be ?

Mit tehetek a megelõzes érdekében illetve mit javasolnak ha már kialakultak a csomók ?

A választ elore is koszonom.
Kedves Emese!

Ezek a göbök az injekció beadása után gyakran kialakulnak, és összefügghetnek a beadás módjával. Érdemes megmutatnia a beadási technikáját, hátha lehet változtatni rajta. Akkor is kialakulhatnak göbök, ha többször ugyanarra a helyre, vagy egymáshoz nagyon közeli helyre adja az be injekciókat. Lioton gél, a beadás helyének változtatása és a beadás módjának ellenőriztetése segíthet.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Dani
Tisztelt Dr. Úr!



31 éves férfi vagyok. Mélyvénás trombózisom óta véralvadásgátlót szedek. Mivel syncumar-ral az INR érték nagyon ingadozó volt és irreálisan nagy dózisok voltak szükségesek. átálltam Xareltora, immár 1,5 éve. Jelenleg bölcsességfog húzás előtt állok. Ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy milyen gyakorlat vált be ilyen jellegű beavatkozások vagy műtétek esetén a xarelto-val kapcsolatban? Előtt ki kell hagyni egy napot, vagy elegendő ha csak aznap nem veszem amikor amikor a műtétet végzik?



válaszát előre is köszönöm.
Kedves Dani !

3-4 nappal a bölcsesség fog kihúzása előtt el kell hagyni a Xareltot és magas a thrombosis rizikója (amiről nem írt) akkor LMWH profilaxist kell alkalmazni.

Üdvözlettel:

Dr.Blaskó György
Agnes
Tisztelt Doktor UrNo!

Aprilis elejen ikerterhessegem 37. Hetében a jobb labszaramban melyvenas trombózist allapitottak meg; utana surgossegi csszarmetszest vegeztek! Azota clexane 0;8 mg injekcioval szúrtam magam; majd atallitottak warfarin 3mg tablettara; mivel az INR értelem 4;89 volt lecsokkentettek a tablettát 14 -re; ezutan 2;89 lett; egy het múlva ismételt labor! Ket napja nagyon faj a jobb lábam leginkabb a combom hátsó részén; labszaram is! Kerdesem lenne hogy ez a trombozis miatt van? Mi a teendom? combfixet hordok a trombozis kialakulása ota!

Válaszát koszonom: Agnes
Kedves Ágnes !

Mindenképp indokolt lenne egy jobb alsó végtag kontroll duplex uh, ami sokat segítene panaszai tisztázásában. A lelet birtokában lehet tovább lépni.

Üdvözlettel :

Kelemen Edina

Hicz Géza
Tisztelt Cím!

Kérdésem a következő lenne: Idén januárjában érszükületet diagnosztizáltak a bal lábamba. Hasi aorta oszlás irányában fokozatosan karcsúsodik,látható zsigeri ágak nem mutatnak jelentős szűkűletet.bal oldalon illica communlis osciumban 50-60%-os szűkület.A bal illica externa rövid csonkkal telődik,majd occludalt femoralis communis átmenettől van újabb visszatelődés.Distalisan mindkét oldalon jó lumenű femorális és térd alatti ágrendszer. jav.:stent beültetés.

Azóta gyógyszereket szedek, noclaud, trombex,nebibeta, értorna és járás gyakorlat végzése. Már 40 perc alatt 3000m a táv amit megteszek.Szeretném kérdezni ,hogy idáig a stent beültetést az én kérésemre halasztottuk mivel javulok .Szeretném ha elkerűlhető lenne a beültetés,Önöknek mi a véleményük?

Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel:Hicz Géza
Tisztelt Hicz Géza!

Gondolom, hogy amikor az érfestésre sor került jóval kevesebbet tudott menni. Azóta szerencsére a panaszai enyhültek, a járástávolsága szépen javult. Ilyenkor van lehetőség az érsebészeti, vagy a radiológiai beavatkozás elhalasztására. A gyógyszerek és a járásgyakorlat mellett ismernie kell a rosszabbodás tüneteit, rendszeres ellenőrzéseken kell részt vennie és a dohányzást mindenképpen el kell hagynia ahhoz hogy a rosszabbodás esélye csökkenjen. Ha járástávolsága csökken, vagy a lábakon hirtelen elzáródásra utaló jelek jelennek meg, akkor a beavatkozás elvégzése mielőbb szükségessé válik. Vagyis a beavatkozás elhalasztása nem egy végleges döntés, panaszainak és állapotának rendszeres kontrollja mellett lehet így dönteni, igen.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva



Szilágyi Rozália
Tisztelt Doktornő!



A napokban rémülten észleltem a jobb mutató ujjam felső ízületének belső oldalán egy lilás, majdhogy feketés elszineződést és az ujjam hideg, nehezen, deinkább nem is hajlando melegedni. 3.5 éve szívinfarktusom volt, szedem a szívygógyszert és Thrombo ass nevű vérhigitót azóta is. Családunkban jellemző (édesapám által) az ér-és érszükületi probléma. Moat leszek 50 és mivel masszőr vagyok nem szeretném az ujjaimat elveszíteni, mint édesapám annak idején. Nehéz így bármit is mondani tudom, de nem is tudom merre menjek ezzel a problémmámal, kit és hol keressek fel, kinek mutassam meg ha nem mulik el? Köszönöm ha tanácsot ad nekem.

Tisztelettel Szilágyi Rozália
Kedves Rozália !

Panaszaival mindenképp angiológus szakorvost kellene felkeresnie. Központunkból Dr. Kósa Éva doktornőt tudom ajánlani. A doktornő fizikális vizsgálat, esetleg doppler áramlásvizsgálat után többet tud mondani önnek, ha szükséges további vizsgálatot javasol. Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud, vagy az info@tromboziskozpont.hu e-mail címen.

Várjuk a Trombózisközpontba !

Üdvözlettel :

Kelemen Edina

asszisztens

Szabó Melinda
Tisztelt Blaskó Doktor Úr!

Egy éve jártam Önnél

Leiden mutáció miatt. Ön azt javasolta, hogy a lombik program alatt 0,4-es Fraxiparint adjak be naponta. Akkor 65kg voltam. Most csak 55-56 kg vagyok (35 éves). Jó ez az adag a fogyásom után is?

Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Melinda !

Ha lehetősége van ,jelentkezzen be Professzor úrhoz , hogy kontroll keretében megbeszéljék a továbbiakat a kezelésével kapcsolatban.

Üdvözlettel :

Kelemen Edina

asszisztens
Sz. Zoltán
Tisztelt doktor Nő/Úr!

Március 21-én volt egy gerincstabilizációs műtétem ami után jelenleg is a felépülési időm töltöm. Április 27-én kórházba kerültem ahol tüdőembóliát diganosztizáltak, és meg is találták a trombózis helyét a jobb lábamban. Május 5 óta itthon vagyok ismét, és xarelto nevű vérhigítót kell szednem, valamint kompressziós harsinyát szükséges viselnem. A kérdésem az lenne, hogy mennyi fizikai aktivitás lehetséges számomra ilyenkor? 26 éves öreg vagyok, és kicsit nyomasztó újra a négy fal között lenni, mikor a tüdőembólia előtt már 5-6 kilométert tudtam sétálni. Lehetséges kimozdulni, sétálni, kerékpározni, úszni esetleg?

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel Szabó Zoltán
Kedves Zoltán!

Elnézését kérem, hogy csak most válaszolok a kérdésére. Problémája már biztosan megoldódott. Tüdőembólia után a kórházi kezelést követően a terhelés megkezdésének fokozatosan kell megtörténnie, és mindenképpen függ a tüdőembólia kiterjedésétől. Általánosságban elmondható, hogy a korábbi terhelhetőség visszaállása kb 1 hónap múlva lehetséges, közben ez a teljes ágynyugalomtól indulva fokozatosan érhető el. Ezen tanácsoknak azonban mindig egyénre szabottnak kell lennie, ezért azt javasolom, hogy kezelőorvosát kérdezze meg és az ő tanácsai szerint járjon el, akkor nem tud rosszat tenni.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Fejer Judit
Tisztelt Doktornő !

A napokban kaptam kézhez a laborleletemet és az INR értékrm 0,840 lett, labor tolig határai 1.000-3.500. Kezelendő ez az alacsonyabb érték ? 60 éves vagyok , autoimmun beteg./kevert kötőszöveti,Sjögren/
Kedves Judit !

Kevés az információ amit megírt. Tudni kellene , hogy szed-e véralvadásgátlót , ahhoz , hogy véleményt mondjunk. Tanácsot az önt kezelő szakorvos tud adni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Eszter Kis
Szertnenk idopontot kerni erszukulet vizsgalatra Majus 17 delutan vagy majus 18an keso delelotti orakban. Koszonettel:

Kis Eszter 00353860851968
Kedves Eszter !

Központunkban Dr. Kósa Éva angiológus doktornőt tudom ajánlani, aki segíteni tud önnek. A doktornő szerda és csütörtök délután rendel. Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon , vagy az info@tromboziskozpont.hu e-mail címen tud.

Üdvözlettel :

Kelemen Edina

asszisztens

Orvos válaszol

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot. 

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA